Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Moze tak byc ze tak uwaza, bo „przeciez i tak jestes w domu to co ci szkodzi po nim sprzątnąć”. Moze juz teraz z nim porozmawiaj na spokojnie, jak sobie wyobraża twoj powrót do pracy, jak chciałby zeby wyglądały wasze relacje rodzinne, czas spędzany z corka i z toba. Byc moze nawet sie nie zastanowił nas tym jeszcze. Powiedz ze ty bys chciala tak a tak, ze nie chcesz zeby było tak jak teraz ze wszystko na tobie spoczywa(wymień konkretnie co bo sie nie domyśli) i ustalcie jakos podział obowiązków. Ciezko bedzie ale to chyba jedyne wyjście, bo sie sama zajedziesz ze wszystkim psychicznie i fizycznie. To najszybsza droga do rozwodu bedzie... Moze to tez trzeba niektórym jasno powiedzieć bo czasem sie wydaje im ze maja dane na zawsze i nie trzeba sie starać... Mnie to samo czeka bo przy dwójce maluchów tez nie chce wszystkiego sama robić.

Wiesz ile juz bylo takich rozmow miedzy nami ? Ostatnia chyba 2 miesiace temu. Plakalam doslownie jak mu mowilam o tym jak mnie denerwuje to co robi. Bylo dobrze chwile i caly czas jest to samo. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze wlasnie on to wszystko tak olewa o co ja prosze i na czym mi zalezy. Takze moj powrot do pracy albo nas uzdrowi albo nie wiem co dalej. Ale czasami nie mam juz sily na niego. Wychodzilam z zalozenia ze jestesmy mlodzi wiec i ten model rodziny w naszych glowach juz troche bardziej nowoczesniejszy ale jak widac jak grochem o sciane. Moge mowic, prosic i nic. Caly dom i dziecko na mojej glowie. A jak wroce do pracy to oczywiscie ze sie zmieni. Bo mnie juz o 6 nie bedzie w domu wiec zanim on wyjdzie do pracy to sam bedzie sie zajmowal Helenka o wroci tez pierwszy ode mnie. Czasami tylko zastanawiam sie co z tymi facetami jest nie tak. Ja nie chce sie z nim licytowac z opieka nad dzieckiem, no ale jakbym ja caly dzien siedziala w pracy to te 2 godziny po powrocie to chyba jest przyjemnosc sie z nia pobawic a mi dac troche odetchnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 14:44

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A propos suszarki to sprawdza się pralkosuszarka?? Do nowego małego mieszkania będę chyba potrzebować bo nawet nie będzie gdzie wieszać haha. Strasznie wygniecione ubrania są później??
    Pralkosuszarki nie są polecane. Po pierwsze, pierzesz więcej niż możesz suszyć, wiec resztę prania i tak musisz wywiesić...
    Ja z suszarki jestem bardzo zadowolona. Wstawiam pranie, przerzucam do suszarki i w tym samym czasie wstawiam drugie w pralce i tak w jeden dzień mam całe kosze poprane i suche. Część rzeczy nie prasuje w ogóle, jak wyjmę szybko z suszarki, część prasuje od razu, jak jeszcze ciepłe, wtedy raz dwa i po sprawie. Nie zauważyłam, żeby pranie było bardziej wygniecione, wręcz przeciwnie :) A pościele i ręczniki to w ogóle bajka bez rozwieszania.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pralkosuszarkę od stycznia i jestem mega zadowolona. ale może faktycznie to zależy na jaki model się trafi. ile włoże tyle susze, i tak jak piore to nigdy nie uciskam do bębna na maksa. Jedynie są ubrania wygniecione, ale większość i tak prasuje.

Jeśli chodzi o atmosfere na forum to też mnie to denerwuje że często jest w ogóle nie na temat. O wypowiedziach co poniektórych osób nie wspomne i zazwyczaj przemilczam- tak, też chodzi o Pauline. Choć też wiele razy miałam coś napisane, to zaraz usuwałam bo pewnym osobom wystarczy tylko jedno słowo nie po ich myśli i zaczyna sie niepotrzebna g*wnoburza, na forum które pierwotnie jest przeznaczone do rozmów na temat dzieci.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że wszystko zależy od modelu suszarki. Ja „mojego” modelu szukałam dwa miesiące. Czytałam komentarze i opinie „filtrując” te marketingowe 😉 Teraz pozostaje mi tylko czekać na zakup 🙂

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    ja mam pralkosuszarkę od stycznia i jestem mega zadowolona. ale może faktycznie to zależy na jaki model się trafi. ile włoże tyle susze, i tak jak piore to nigdy nie uciskam do bębna na maksa. Jedynie są ubrania wygniecione, ale większość i tak prasuje..

a pochwalisz sie jaki model?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym nie miała miejsca na suszarkę. Jedynie w piwnicy, ale chodzić z piętra to mi się nie chciałoby.

Ja mam 2 balkony. I na na tym od strony podwórka mąż kupił mi taką linkę przyczepioną od barierki do barierki i to jest na takiej rolecie że jak nie chce to się to zwija. I mam 2 suszarki stojące plus dużą linka na dworze. 😉

Zima denerwują mnie te rozstawione suszarki w domu.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja a jaki model masz upatrzony jeśli można wiedzieć?😉
    Też mi się marzy Roomba i suszarka, ale zawsze jakiś inny wydatek się pojawi i nie mogę uzbierać 😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma się co denerwować, wydaje mi się, że na ogół mamy tu miłą atmosferę 😉😋

20 minut płaczu ze zmęczenia, w końcu w tym upale zasnął na mnie. Miałam zabrać się za sprzątanie, ale ogłaszam strajk i leżę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 15:38

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    .

Jeśli chodzi o atmosfere na forum to też mnie to denerwuje że często jest w ogóle nie na temat. O wypowiedziach co poniektórych osób nie wspomne i zazwyczaj przemilczam- tak, też chodzi o Pauline. Choć też wiele razy miałam coś napisane, to zaraz usuwałam bo pewnym osobom wystarczy tylko jedno słowo nie po ich myśli i zaczyna sie niepotrzebna g*wnoburza, na forum które pierwotnie jest przeznaczone do rozmów na temat dzieci.

To i ja powiem coś o atmosferze. Czuję się współwinna zamieszań na tym forum. Niestety czasami wdaje się w bezsensowne dyskusje z dwiema osobami, próbując wyjaśnić moje wypowiedzi. Często interpretowane w zupełnie inny sposób niż zamierzony. Do tej pory nigdzie nie miałam takich problemów z komunikowaniem się jak tutaj.
    Na tym forum nigdy nie narzucałam swojego zdania, nie krytykowałam sposobu karmienia, usypiania i wszystkiego innego, jedynie pisałam jak to u nas wygląda i dlaczego u nas to się sprawdza, a i tak najczęściej to właśnie mi (tak jak Marcie) się „obrywało”. Nie wiem, może ja tego nie widzę, może moje wypowiedzi są jakieś drażniące? Dziewczyny, dajcie znać, bo nie jestem typem „madki z internetów” i nie chciałabym urazić żadnej z Was.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dziewczyny nie ma się co denerwować, wydaje mi się, że na ogół mamy tu miłą atmosferę 😉😋

20 minut płaczu ze zmęczenia, w końcu w tym upale zasnął na mnie. Miałam zabrać się za sprzątanie, ale ogłaszam strajk i leżę.
    Olek też usnąć nie mógł ale on bo za mało mleka. Ma dziś spust chłopak. A ze stałych nic. Ręce mi opadają. No by mógł jeść 😤

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało Ci się znaleźć tego neurologopedę w Twojej okolicy?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Kasiaja a jaki model masz upatrzony jeśli można wiedzieć?😉
    Też mi się marzy Roomba i suszarka, ale zawsze jakiś inny wydatek się pojawi i nie mogę uzbierać 😁
    Oczywiście 😊 SUSZARKA BEKO DS7433RX A++/7KG/POMPA CIEPŁA. Jest w przystępnej cenie, jeśli chodzi o suszarki, a ma bardzo pozytywne opinie

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Udało Ci się znaleźć tego neurologopedę w Twojej okolicy?
    Nie ma. Muszę do Gdańska jechać, więc poczekam do męża urlopu. Za tydzień zaczyna. A do tego co bym miała w miarę blisko to też za tydzień mam dzwonić na kiedy terminy mają. Masakra

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są wady mieszkania na zadupiu, coś o tym wiem.
    W ogole to dzisiaj mam imieniny, teraz się zorientowałam. Spełnienia marzeń wszystkim Aniom z tego wątku 😋😋

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    To są wady mieszkania na zadupiu, coś o tym wiem.
    W ogole to dzisiaj mam imieniny, teraz się zorientowałam. Spełnienia marzeń wszystkim Aniom z tego wątku 😋😋
    Dziękuję i wzajemnie. Anki zimne poranki 😉 u nas się nie obchodzi imienin. Ważniejsze są urodziny

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Nie wiem, może ja tego nie widzę, może moje wypowiedzi są jakieś drażniące? Dziewczyny, dajcie znać, bo nie jestem typem „madki z internetów” i nie chciałabym urazić żadnej z Was.
    Nie zauważyłam... Mnie nie drażnią. ;)
    A ci do neurologopedy. Ja dzisiaj byłam że starszakiem, bo trochę sepleni.. i nie dość ,z wsie okazuje, że ma wiele pracy orZed sobą (bo i mięśnie grzbietu i język dysfunkcyjny i ortodonta) to jeszcze opisu z bidonu że słomka ponoć przyczyniło się do wąsy wymowy. Szok.. jestem w szoku. Myślałam, że to lepsze niż smoczek na butli. A grzbiet jak się okazuje także ma znaczenie przy ukladaniu języka. Ponoć id pięt po język wszystko ma że sobą powiązanie..
    A.. i najlepszego dla solenizantek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 17:35

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Nie zauważyłam... Mnie nie drażnią. ;)
    A ci do neurologopedy. Ja dzisiaj byłam że starszakiem, bo trochę sepleni.. i nie dość ,z wsie okazuje, że ma wiele pracy orZed sobą (bo i mięśnie grzbietu i język dysfunkcyjny i ortodonta) to jeszcze opisu z bidonu że słomka ponoć przyczyniło się do wąsy wymowy. Szok.. jestem w szoku. Myślałam, że to lepsze niż smoczek na butli. A grzbiet jak się okazuje także ma znaczenie przy ukladaniu języka. Ponoć id pięt po język wszystko ma że sobą powiązanie..
    A.. i najlepszego dla solenizantek ;)
    Dzięki 😉
    Niekapki też są podobno złe. My nie mamy ani bidonów, ani niekapkow. No jedynie piją tą wodę z Biedronki w butelce niekapek.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to z czego dawać dziecku pić? Butelka zła, niekapek i bidon też... Filip cały dzień pije z bidonu, z doidy lub normalnego kubka cały mokry, a nie zawsze mam czas siedzieć przy nim i pilnować żeby się nie zalał wodą

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    To i ja powiem coś o atmosferze. Czuję się współwinna zamieszań na tym forum. Niestety czasami wdaje się w bezsensowne dyskusje z dwiema osobami, próbując wyjaśnić moje wypowiedzi. Często interpretowane w zupełnie inny sposób niż zamierzony. Do tej pory nigdzie nie miałam takich problemów z komunikowaniem się jak tutaj.
    Na tym forum nigdy nie narzucałam swojego zdania, nie krytykowałam sposobu karmienia, usypiania i wszystkiego innego, jedynie pisałam jak to u nas wygląda i dlaczego u nas to się sprawdza, a i tak najczęściej to właśnie mi (tak jak Marcie) się „obrywało”. Nie wiem, może ja tego nie widzę, może moje wypowiedzi są jakieś drażniące? Dziewczyny, dajcie znać, bo nie jestem typem „madki z internetów” i nie chciałabym urazić żadnej z Was.
    Emii, nie masz powodu żeby czuć się winna. Masz prawo wyrazić swoje zdanie na durne zarzuty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za życzenia :)
    To niemożliwe jak ten czas leci! Wracam do garów składać tort do kupy 😝

‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ