Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA Hania to nigdy by z dworu nie wracała. Z chęcią szałas jakiś na polu i tam by mieszkała.
A mamy tak super, że nic tam się wybuduję. Bo to teren zakonnic. ☺️
A dzisiaj do mnie dotarło, że w 16tc wyglądam tak jak pod koniec 6msc w pierwszej ciąży. 🤦🤣 -
PLPaulina wrote:A Hania to nigdy by z dworu nie wracała. Z chęcią szałas jakiś na polu i tam by mieszkała.
A mamy tak super, że nic tam się wybuduję. Bo to teren zakonnic. ☺️
A dzisiaj do mnie dotarło, że w 16tc wyglądam tak jak pod koniec 6msc w pierwszej ciąży. 🤦🤣
Też byłam większą w drugiej ciąży i szybciej brzuch rósł 😉
Olek też uwielbia być na dworze. Co chwilę podchodzi do drzwi. A jak mówię że idziemy Dada to aż piszczy z radości i krzyczy, dada, dada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:33
-
My dzisiaj po szczepieniu, w planach była ospa ale nie mieli płatnej szczepionki tylko ta na NFZ a Mały nie chodzi do żłobka czy klubiku i nie mamy zaświadczenia. Także dostał ostatnie z obowiązkowych szczepień.
A mój na dworze lubi, ale tylko w wózku, na nóżkach nie da się postawić, nie wiem o co mu chodzi.
Jednak ciąża latem jest lepsza, przynajmniej problemu z ubraniem nie ma, niby teraz brzuch mam mniejszy niż że Stasiem i dwa kg mniej ale przez te ciepłe ubrania czuje się jak wieloryb 😆Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Ja ogólnie lubię zimę ale to ubieranie tych warstw tak mnie irytuje. W ciąży tylko liczyłam dni do wiosny bo ledwo się zapinałam w kurtkę zimowa, a jeszcze pod koniec marca było zimno i trzeba było ją nosić.
Jak idzie Waszym maluchom picie z kubka? Ja chce ją nauczyć ale różnie to wychodzi, wodę wypije, soczek czy kakao ale jak poczuje smak swojego mleka od razu odstawia od buzi. Chciałbym żeby wieczorne mleko już nie było z butelki ale marnie nam to idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 14:02
-
nick nieaktualnymarcela123 wrote:A mój na dworze lubi, ale tylko w wózku, na nóżkach nie da się postawić, nie wiem o co mu chodzi.
A moja za to w wózku nie jeździ. Hmm. Już gdzieś z 4 miesiące. ☺️
W życiu na leniwy spacer nie da się przekonać. Nie rozumie o co chodzi w odpoczynku ☺️ -
nick nieaktualny
-
Ja nawet nie daję kubka niestety. Ulka rzuca wszystkim....nie wiem kiedy minie ta faza. Jakby mi jeszcze rzucała kubkiem to bym chyba padła na zawał już całkiem.
U nas totalna mamoza. Babcia i tatuś tacy zadowoleni, że mała się sobą zajmuje. A jak jesteśmy same to tylko mama, mama i na rączki....aaaaaaaaaaaaaa
-
Ja kupiłam kubek 360 ostatnio, z takiego zwykłego nie próbowałam chyba że że szklanki ode mnie. Nauczył się że z butelki z niekapkiem trzeba przechylic żeby poleciało i bidon też przechylal i z naszego leciało wtedy.. A kubek i tak i tak musi przechylic.
Choroba na tyle odpuściła że zaliczyliśmy spacer, a w poniedziałek do żłobka my na spacer bierzemy wózek i w parku go wyciągam, on po jakimś czasie i tak pokazuje że chce do wózka znowu. Ten czas na nóżkach to za wiele się nie przemieszczamy, raczej dogłębnie podziwiamy otoczenie.. ale my nie soacerujemy od pon do pt bo teraz jest ciemno jak wracamy ze żłobka.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
U nas wychodzą jak grupa potrafi chodzić, chyba że późna wiosna, latem jak jest ciepło i te niechodzace można posadzić na kocyku, a teraz najmłodsza grupa nie wychodzi.
Oczywiście chciałabym żeby wychodził ale rozmawiając z paroma mamami w szatni zostałam zakrzyczana że jak, że zanim ich poubieraja to że część się będzie gotować, że się pochoruja bo ich nie przypilnuja itp itd.. szkoda gadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 13:13
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My dzisiaj w domu Filip wieczorem dostał gorączki, no ale co się dziwić jak idzie 4 albo i więcej zębów na raz... ale dzisiaj już jest ok. U nas w żłobku wychodzą z najmłodszymi, ale nie codziennie. ja zakładam Filipowi 2 pary spodni i te wierzchnie zostają w szafce, na spacerze ma zawsze ubrane, jedynie o rękawiczkach nie pamiętam