X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova może dlatego że szczepionka działa 15-20 lat, a szczepi się w 1 roku. Choruja dorośli bo szczepionka już nie działa. A gruźlica w przypadku właśnie dzieci jest najniebezpieczniejsza.

justyna14, polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Zgadza się, czyli jak jest wybór to są zalecane a nie obowiązkowe. Dokładnie każdy sam decyduje ale nie jestem fanką wciskania niepotrzebnych i szkodliwych takze niech bog broni przed tym zeby to był obowiązek. Na grype siebie tez nigdy nie zaszczepilam i jakoś nigdy nie zachorowalam. Takze masa bubli jak w kazdej dziedzinie i zarowanie na strachu ludzi.

Niestety z tego co wiem - to właśnie w Pl szczepienia są 'obowiązkowe' a nie zalecane. Co oznacza, ze jak odmówisz - to ściga Cie sanepid, zgłasza sprawę do sądu i na rodziców, którzy decydują się na nie-szczepienie nakładane są bardzo wysokie kary finansowe, itd, itp. Ogólnie generuje to nieprzyjemne sytuacje i rezygnacja nie jest prosta.
    Nie chce tu zaczynać dyskusji o szczepieniach, bo każdy ma swoje motywacje.. ale chociażby chęć odroczenia tej gruźlicy z 1. doby na później za moimi znajomymi wlokła się później urzędowo jak ten, no.. smród po gaciach ;P

h84fwn15k5y02vr6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Najwidoczniej. Zobacz sobie statystyko zachorowań w pl na gruzlice o porownaj z krajami gdzie sie nie szczepi. Zdziwisz sie ile ludzi choruje na gruzlice w pl. O to nie bezdomni. Sama znam mloda osobe która ponad pol roku leczyla sie 4 amtybiotykamo 3 razy dziennie z gruzlicy. Trywializowanie twoje nie na miejscu. Widocznie masz mała wiedzę w temacie.
    Widocznie mam :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko ze tu się nie szczepi nikogo na gruźlicę a tym bardzoej noworodkow. I nie ma na to zachorowan wśród dzieci.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja wiem tylko ze tu się nie szczepi nikogo na gruźlicę a tym bardzoej noworodkow. I nie ma na to zachorowan wśród dzieci.
    Statystycznie :) ciesze sie twoim szczeciem.

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto wizytuje w najbliższym czasie?
    Ja 12.03 ;) i wtedy umowie się do innego lekarza na połówkowe. Tak ma 28.03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 14:51

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak zwykle złośliwa hehe

vanilia120 lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to przymuszanie do szczepień w ogóle się nie podoba! Gdybym miała realny wybór nie szczepiła bym, jednak czuje się przymuszona. Jak dla mnie powikłania po szczepieniach są o wiele gorsze niż te choroby na które szczepi się dzieci. Wiem, że tu chodzi wyłącznie o gigantyczne zyski niż o faktyczne zdrowie :-(

juwelka, Qumish lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro bo znowu coś swędzi więc muszę dodatkową wizytę mieć. A do tego znowu mam brak apetytu na cokolwiek. Jestem głodna a wszystko mi nie smakuje.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Justyna jak zwykle złośliwa hehe
    Kobieto co temat to piszesz ze w.polsce zascianek ciemnota i generalnie wszystko mamy be ale to ja jest zlosliwa. Daruj komentowac dalej nie bede.

Ada2405 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

ja 9. marca i tez juz bym chciała sie zapisac wtedy na połowkowe, u mnie przypadnie to na polowe kwietnia ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 9 marca :-)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja wlasnie na 28 jestem na polowkowe zapisana, ciekawe czy pokaze plec :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Ja mam połówkowe 9 marca :-)
    To juz tuz tuz :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna naucz się czytać. Gdzie ja tak w ogóle napisalam? Jakoś tylko ty mnie ciągle atakujesz, jakis masz osobisty problem do mnie. Ciężko ci zaakceptowac cos jeśli jest nie zgodne z twoim pogladem lub wiedzą.

vanilia120, Francess lubią tę wiadomość

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Justyna naucz się czytać. Gdzie ja tak w ogóle napisalam? Jakoś tylko ty mnie ciągle atakujesz, jakis masz osobisty problem do mnie. Ciężko ci zaakceptowac cos jeśli jest nie zgodne z twoim pogladem lub wiedzą.
    Popieram. Dziwne Justyna ma czasami odzywki.albo Może po prostu nie potrafimy jej wyczuć i źle to odbieramy.. nie wiem...

Duphaston jest tylko do polykania? Czy jest też wersja dopochwowa?

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się, że mogę wykonać badanie połówkowe w ramach tego skierowania na usg genetyczne więc skorzystam z tej możliwości ;-) dodatkowo na wizycie 26.03 mój lekarz prowadzący mi je wykona. Zawsze to dwie niezależne opinie ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam opowiem mój sen z weekendu. Śniło mi się, że pojechałam z mężem rodzić. Szpital okropny, paskudny, brudny i ciasny. Położna kazała mi wybrać łóżko na sali i się położyć, zasnęłam, a jak się obudziłam to kazali mi iść zobaczyć córkę, bo już urodziłam. Dzieci były w osobnej sali za szybami. A ja miałam ogromny żal do męża, że mnie nie obudził jak rodziłam :D

Anuleczek, Leticia, ingelita lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    To ja Wam opowiem mój sen z weekendu. Śniło mi się, że pojechałam z mężem rodzić. Szpital okropny, paskudny, brudny i ciasny. Położna kazała mi wybrać łóżko na sali i się położyć, zasnęłam, a jak się obudziłam to kazali mi iść zobaczyć córkę, bo już urodziłam. Dzieci były w osobnej sali za szybami. A ja miałam ogromny żal do męża, że mnie nie obudził jak rodziłam :D
    Dobre. Czasem pewnie nie jedna kobieta chciałaby przespać poród i obudzić się po :p

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 22 marca. I już nie mogę się doczekać. Najchętniej to już bym chciała je wykonać. Dziewczyny a w którym tygodniu najlepiej zrobić USG 3/4D?

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ