X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ten temat był poruszany, ale chciałam Was zapytać czy macie zadeklarowaną położną środowiskową i pediatrę? Czy jest mus te rzeczy załatwić przed porodem?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alenka, pediatrę załatwiasz po porodzie, a położną jak wolisz - możesz już, możesz po porodzie.
    Jak dostaniesz papiery ze szpitala, to wyślij męża do wybranej przychodni, pokierują go i wytłumaczą co i jak :)

alenka89, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Nie wiem czy ten temat był poruszany, ale chciałam Was zapytać czy macie zadeklarowaną położną środowiskową i pediatrę? Czy jest mus te rzeczy załatwić przed porodem?

ja chodze na szkole rodzenia i tam podpisywalismy deklaracje wyboru położnej. Moja położna pracuje w szpitalu, który jest 5 km od mojego mieszkania i tam chce tez rodzić.

alenka89 lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką wspaniałą położną środowiskową, że mimo przyjęcia deklaracji nie chciała do mnie przyjechać na wizytę patronażową (przyjmując deklarację ma prawny obowiązek objąć nade mną opiekę - jeśli jej nie pasuję, to ma prawo odmówić przyjęcia moich papierów).
    Poruszała się między pacjentkami rowerem, ja mieszkam szalone 2 km od przychodni, a to było już dla niej „za daleko” :P Oczekiwała, że to ja 5 dni po cesarce wezmę dziecko na rękę i do niej przyjdę do gabinetu.
    Sprawa otarła się o rzecznika praw pacjenta i musiała krowa przyjechać. Ale oczywiście bez wagi - na ważenie musiałam przyjść i tak do przychodni (i tak kazała co tydzień). Jakie było moje zdziwienie jak w domu zobaczyłam w książeczce zdrowia, że wpisała sobie wizytę patronażową! Kupiliśmy używaną wagę dla niemowlaków i więcej mnie nie widziała.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Wstawiam na chwile zalazek efektu mojej sesji...
    (Prosze o niecytowanie bo chce za chwile usunac ;) )
    Zacytowałam bo zdjęcia już nie ma :-(

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chyba jednak wolałabym nie mieć wszystkiego tak zestawionego bo koszty przerażają... No ja w rodzinie jako jedna z ostatnich mam dziecko więc większość dostaje w spadku.
    Ja usuwałam stopniowo bo nie chciałabym wiedzieć ile faktycznie poszło ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Tak. W Warszawie. Niby duży wybór, ale z Brodna nie mam tak wszędzie blisko i ba razie biire pid uwage trzy najbliższe czyli bródnowski, gdzie wlasnie dzwoniłam, Bielański i Praski. Najwyzej pijade do wolomina, fdzie pracuje moja prowadząca. Chociaz wolałabym gdzieś niedaleko, żeby maz mógł w każdej chwili przyjechać i z synkiem tez być w domu oidczas mojej nieobecności.
    No to rodzimy w tym samym szpitalu, tylko ja już zapisałam się do przychodni przyszpitalnej na wizytę i tam mnie już lekarz prowadzi i kieruje. Na wizycie w 34 tyg powiedział że może ciąć już po 38 tyg. Tylko ja mam cukrzycę i nie wiem czy to ma znaczenie. A 11 mam wizytę i konkretny termin umówiony i ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 18:26

chabasse lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja miałam taką wspaniałą położną środowiskową, że mimo przyjęcia deklaracji nie chciała do mnie przyjechać na wizytę patronażową (przyjmując deklarację ma prawny obowiązek objąć nade mną opiekę - jeśli jej nie pasuję, to ma prawo odmówić przyjęcia moich papierów).
    Poruszała się między pacjentkami rowerem, ja mieszkam szalone 2 km od przychodni, a to było już dla niej „za daleko” :P Oczekiwała, że to ja 5 dni po cesarce wezmę dziecko na rękę i do niej przyjdę do gabinetu.
    Sprawa otarła się o rzecznika praw pacjenta i musiała krowa przyjechać. Ale oczywiście bez wagi - na ważenie musiałam przyjść i tak do przychodni (i tak kazała co tydzień). Jakie było moje zdziwienie jak w domu zobaczyłam w książeczce zdrowia, że wpisała sobie wizytę patronażową! Kupiliśmy używaną wagę dla niemowlaków i więcej mnie nie widziała.
    Mój ja położna była 6 razy. Czasem była 2 razy w tygodniu jak mała za mało przybrała.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam się w końcu na Inflancką.
    Zobaczymy jak będzie :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położną musiałam wybrać tą która szkołę rodzenia prowadziła. Ale wybierając tą szkołę chciałam ją wybrać bo poleciło mi ją parę osób.

marcela123, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbliżej mam Bródno, a moje inne pomysły spaliły na panewce więc już zostałam tu. Koleżanka w maju rodziła i poza jedzeniem chwaliła. Gdzieś urodzić muszę a tu nie robili żadnych problemów.

d'nusia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was planuje rodzić na Madalińskiego w Warszawie? :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę ponarzekam. Od poniedziałku jesteśmy z mężem i znajomymi na wakacjach i chyba gorszego wyjazdu nie miałam. Najpierw te problemy z zaparciami, jak to przeszło to teraz zdycham bo mnie przeziębienie dopadło a do domu dopiero w niedzielę wracamy. Matko czuje się jak wrak ;(

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, lapia mnie jakies bóle a la miesiaczkowe. Chyba, bo ostatnio z takimi bolami mialam do czynienia w 2015 ;) No niefajnie jest w kazdym razie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z paracetamolem? Można ? Bo biorę ten prenalen od gardła i dzisiaj mąż kupił mi z tego jeszcze jakieś saszetki do picia. Dodatkowo cytryna, imbir, miód a wcale lepiej się nie czuje

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No to rodzimy w tym samym szpitalu, tylko ja już zapisałam się do przychodni przyszpitalnej na wizytę i tam mnie już lekarz prowadzi i kieruje. Na wizycie w 34 tyg powiedział że może ciąć już po 38 tyg. Tylko ja mam cukrzycę i nie wiem czy to ma znaczenie. A 11 mam wizytę i konkretny termin umówiony i ktg.
    Ooo to super. A do tej przychodni to jak się zapisałas? Miałaś skierowanie? Jak długo czekalas na wizytę. I lekarz przypadkowy czy konkretnego wybierała?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny a jak z paracetamolem? Można ? Bo biorę ten prenalen od gardła i dzisiaj mąż kupił mi z tego jeszcze jakieś saszetki do picia. Dodatkowo cytryna, imbir, miód a wcale lepiej się nie czuje
    Możesz paracetamol, ale jeśli Cię coś boli lub masz gorączkę, bo w odróżnieniu od ibuprofenu, którego nie możesz teraz brać, paracetamol nie jest przeciwzapalny. A jakie masz objawy?

Gardło płucz solą i woda utleniona, na zmianę, a po tym stosuj tantum verde. W międzyczasie jakieś łagodzące tabletki do ssania np. Propolki. Do nosa spray hipertoniczny, jak jesteś odważna to przepłucz woda utleniona :) woda utleniona tez do uszu. Plus inhalacje z soli fizjologicznej, jeśli masz inhalator.

Wybierz sobie coś z tego. Na „pocieszenie” dodam, ze mnie trzyma dwa tygodnie już, jedyne co zwalczyłam, to bol gardła. Katar j kaszel został...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 19:47

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Kurcze, lapia mnie jakies bóle a la miesiaczkowe. Chyba, bo ostatnio z takimi bolami mialam do czynienia w 2015 ;) No niefajnie jest w kazdym razie.
    Tez je mam. Na zmianę ze skurczami.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja planuje tam rodzić

pumka1990 lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:

Ja tam miałam cc :) ale teraz z racji przeprowadzki mam tak trochę za daleko

pumka1990 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ