X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Możesz paracetamol, ale jeśli Cię coś boli lub masz gorączkę, bo w odróżnieniu od ibuprofenu, którego nie możesz teraz brać, paracetamol nie jest przeciwzapalny. A jakie masz objawy?

Gardło płucz solą i woda utleniona, na zmianę, a po tym stosuj tantum verde. W międzyczasie jakieś łagodzące tabletki do ssania np. Propolki. Do nosa spray hipertoniczny, jak jesteś odważna to przepłucz woda utleniona :) woda utleniona tez do uszu. Plus inhalacje z soli fizjologicznej, jeśli masz inhalator.

Wybierz sobie coś z tego. Na „pocieszenie” dodam, ze mnie trzyma dwa tygodnie już, jedyne co zwalczyłam, to bol gardła. Katar j kaszel został...

Ogólnie nie mam siły, mięśnie mnie bolą. Co do gorączki to nawet nie wiem bo termometra tu nie mam. Z gardłem trochę lepiej bo biorę te tabletki, ale za to kaszel się zaczyna. Pytałam wczoraj w aptece farmaceute o coś przeciwbólowego dla kobiety w ciąży to dał mi ten paracetamol ale powiedział, żeby tylko w ostateczności brać i trochę mi tak zamieszal.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj bolą piersi.. :(

Dziwne uczucie.. nie przyjemne..
    Ciężko mi nawet opisać jak boli..

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ooo to super. A do tej przychodni to jak się zapisałas? Miałaś skierowanie? Jak długo czekalas na wizytę. I lekarz przypadkowy czy konkretnego wybierała?
    Dzwoniłam po 8 rano do poradni K numer jest na stronie szpitala, czekałam 2 tyg i ja chciałam do dr Bachanka bo on zajmuje się cukrzyca jako gin, a mam diabetolog z tego szpitala i mi go polecila żeby się do niego normalnie zapisać do przychodni prze d porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:39

chabasse lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak po prostu można sie zapisać czy trzeba miec jakis problemm np. Cukrzycę? Sorki ze tak dopytuje ale ja jestem Zielona jesli chodzi o NFZ i takie procedury przed porodem.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat do niego musiałam mieć zaświadczenie o cukrzycy, ale do ginekologa nie musisz mieć skierowania. Zadzwoń i ewentualnie się dowiedz u nich.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ogólnie nie mam siły, mięśnie mnie bolą. Co do gorączki to nawet nie wiem bo termometra tu nie mam. Z gardłem trochę lepiej bo biorę te tabletki, ale za to kaszel się zaczyna. Pytałam wczoraj w aptece farmaceute o coś przeciwbólowego dla kobiety w ciąży to dał mi ten paracetamol ale powiedział, żeby tylko w ostateczności brać i trochę mi tak zamieszal.
    Czyli inhalacje z soli fizjologicznej, żeby nie zeszło na oskrzela i/lub ten spray do nosa hipertoniczny (woda morska), żeby schodziło z zatok. I płukanie gardła na wszelki. Możesz tez pic rumianek, płukać nim gardło i robić z niego inhalacje nad garem z gorąca woda, z głowa pod ręcznikiem :) No i odpoczywać... A jeśli jesteś nad morzem, to wdychaj jod:)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Alcia0204 Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tak was podczytuje ostatnio dziewczyny bo leżąc w szpitalu mam na to wyjątkowo dużo czasu. Tez mamy termin na sierpien. A widzę że pojawił się u was temat Brodna wlasnie tutaj leze od ostatnich 3 tygodni. Dr Bachanek kieruje tutaj patologia i potwierdzam że jest bardzo dobrym specjalistą. Na opiekę narzekać nie mogę ale wiadomo idealnie nigdzie chyba nie jest. Obierzcie sobie szpitale awaryjne bo tutaj jest straszny problem z miejscami w tej chwili dziewczyny leżą na korytarzach juz kilkukrotnie wstrzymywano przyjęcia. Podejrzewam że wynika to też z tego że dużo warszawskich szpitali się teraz remontuje.

chabasse, d'nusia lubią tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie doradcy laktacyjnego. Ogólnie jestem zadowolona, na pewno skorzystam z rad, młody ma wszelkie predyspozycje do ssania, ja mam dobre cycki do tego. Będziemy próbować ale póki co i tak mam dokarmiac z butli.
    Dziś też mieliśmy wizytę w poradni rozwoju i kontroli noworodka, Antoś przybrał na wadze od wtorku ok. 100 gram więc całkiem nieźle. Bilirubina spadła do 150. Pani doktor była zadowolona. Jutro wybieramy się na pierwszy spacer :)
    Ja tęsknię za brzuszkiem, wiem że mam już małego przy sobie, ale czasem mam takie poczucie żalu, że ten piękny czas z brzuszkiem został mi zabrany przez szpital i przedwczesny poród. Nie wiem czy jeszcze kiedyś będę w ciąży, na ten moment jestem zbyt zmęczona psychicznie aby o tym myśleć.

d'nusia, nesssssa, vanilia120, Ania241188, katka/85, Lavendova, chabasse, Eilleen, justyna14, agania, pumka1990, marcela123, AnkaK90, Carolline lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowalam się na szpital św. Zofii na Żelaznej. W poniedziałek jedziemy z mężem na zwiady dowiedzieć się co i jak :)
    Myślałam tez mocno o Praskim ale jako,że miedzy nimi nie ma dużej odległości to jednak św. Zofia bo i referencyjność wyższa i opinie b.dobre..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:54

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcia a czemu leżysz na patalogii? Szyjka?
    Dooti wszystko będzie dobrze i się unormuje. Ja po pierwszej ciąży też mówiłam, że koniec rozrodu. Może kiedyś zmienisz zdanie.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja zdecydowalam się na szpital św. Zofii na Żelaznej. W poniedziałek jedziemy z mężem na zwiady dowiedzieć się co i jak :)
    Myślałam tez mocno o Praskim ale jako,że miedzy nimi nie ma dużej odległości to jednak św. Zofia bo i referencyjność wyższa i opinie b.dobre..

Daj znać jak wrażenia, bo ja też tam planuję jechać w pierwszej kolejności :)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam jakieś schizy że mi się wody sączą. Od kilku dni mam większą wilgotność i nie wiem czy to wody, upławy czy może mocz. Oszaleć można.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dooti wszystko będzie dobrze i się unormuje. Ja po pierwszej ciąży też mówiłam, że koniec rozrodu. Może kiedyś zmienisz zdanie.
    U mnie to samo. Mówiłam że nigdy więcej dzieci. A teraz druga ciaza. Ale teraz definitywnie ostatnia ciąża.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    A ja znowu mam jakieś schizy że mi się wody sączą. Od kilku dni mam większą wilgotność i nie wiem czy to wody, upławy czy może mocz. Oszaleć można.
    W aptece mozna kupić test na obecność wód płodowych. Zobacz sobie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    W aptece mozna kupić test na obecność wód płodowych. Zobacz sobie
    No właśnie w żadnej nie było... A nawet papierków lakmusowych. Chciałam już kiedyś kupić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Alcia0204 Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    W pierwszej wersji łożysko przodujace centralnie, teraz stwierdzili że nisko umiejscowione ale jakieś żylaki na szyjce? Sami nie woedza chyba dokladnie.W każdym razie jakieś naczynia a łożysko bezpośrednio nie pokrywa ujścia ale mam tu już być do cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 22:19

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okolicy Warszawy słyszałam bardzo dobre opinie o szpitalu św Anny w Piasecznie :-) ja na szczęście mam 10 km do mojego szpitala z którego jestem bardzo zadowolona po poprzednim porodzie więc teraz nie muszę szukać bo mam sprawdzony i w razie co, jak bym była sama i karetkę musiała wezwać to mnie akurat tam zawiozą ale mam nadzieje, że aż tak źle nie będzie bo jeszcze bym musiała z kimś Antka zostawić. Ehh już zaczynam rozmyślać logistycznie i najgorzej, że ciężko zaplanować. Będę kombinować żeby tak w jakiś wolny dzień był sobota lub niedziela tylko że ja sobie mogę Hahaha

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcia rozumiem, dobrze że jesteś pod dobrą opieką.
    Ania u mnie też już definitywnie koniec :/ mam dosyć.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No właśnie w żadnej nie było... A nawet papierków lakmusowych. Chciałam już kiedyś kupić.
    To zostaje tylko z neta kupić.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej córce też mówiłam że nigdy więcej a po drugiej że już napewno koniec :D A teraz juz nic nie mówię, jak będzie to super a jak nie to tez super:)

d'nusia lubi tę wiadomość

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ