X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Możesz paracetamol, ale jeśli Cię coś boli lub masz gorączkę, bo w odróżnieniu od ibuprofenu, którego nie możesz teraz brać, paracetamol nie jest przeciwzapalny. A jakie masz objawy?

Gardło płucz solą i woda utleniona, na zmianę, a po tym stosuj tantum verde. W międzyczasie jakieś łagodzące tabletki do ssania np. Propolki. Do nosa spray hipertoniczny, jak jesteś odważna to przepłucz woda utleniona :) woda utleniona tez do uszu. Plus inhalacje z soli fizjologicznej, jeśli masz inhalator.

Wybierz sobie coś z tego. Na „pocieszenie” dodam, ze mnie trzyma dwa tygodnie już, jedyne co zwalczyłam, to bol gardła. Katar j kaszel został...

Ogólnie nie mam siły, mięśnie mnie bolą. Co do gorączki to nawet nie wiem bo termometra tu nie mam. Z gardłem trochę lepiej bo biorę te tabletki, ale za to kaszel się zaczyna. Pytałam wczoraj w aptece farmaceute o coś przeciwbólowego dla kobiety w ciąży to dał mi ten paracetamol ale powiedział, żeby tylko w ostateczności brać i trochę mi tak zamieszal.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj bolą piersi.. :(

Dziwne uczucie.. nie przyjemne..
    Ciężko mi nawet opisać jak boli..

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ooo to super. A do tej przychodni to jak się zapisałas? Miałaś skierowanie? Jak długo czekalas na wizytę. I lekarz przypadkowy czy konkretnego wybierała?
    Dzwoniłam po 8 rano do poradni K numer jest na stronie szpitala, czekałam 2 tyg i ja chciałam do dr Bachanka bo on zajmuje się cukrzyca jako gin, a mam diabetolog z tego szpitala i mi go polecila żeby się do niego normalnie zapisać do przychodni prze d porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:39

chabasse lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak po prostu można sie zapisać czy trzeba miec jakis problemm np. Cukrzycę? Sorki ze tak dopytuje ale ja jestem Zielona jesli chodzi o NFZ i takie procedury przed porodem.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat do niego musiałam mieć zaświadczenie o cukrzycy, ale do ginekologa nie musisz mieć skierowania. Zadzwoń i ewentualnie się dowiedz u nich.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ogólnie nie mam siły, mięśnie mnie bolą. Co do gorączki to nawet nie wiem bo termometra tu nie mam. Z gardłem trochę lepiej bo biorę te tabletki, ale za to kaszel się zaczyna. Pytałam wczoraj w aptece farmaceute o coś przeciwbólowego dla kobiety w ciąży to dał mi ten paracetamol ale powiedział, żeby tylko w ostateczności brać i trochę mi tak zamieszal.
    Czyli inhalacje z soli fizjologicznej, żeby nie zeszło na oskrzela i/lub ten spray do nosa hipertoniczny (woda morska), żeby schodziło z zatok. I płukanie gardła na wszelki. Możesz tez pic rumianek, płukać nim gardło i robić z niego inhalacje nad garem z gorąca woda, z głowa pod ręcznikiem :) No i odpoczywać... A jeśli jesteś nad morzem, to wdychaj jod:)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Alcia0204 Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tak was podczytuje ostatnio dziewczyny bo leżąc w szpitalu mam na to wyjątkowo dużo czasu. Tez mamy termin na sierpien. A widzę że pojawił się u was temat Brodna wlasnie tutaj leze od ostatnich 3 tygodni. Dr Bachanek kieruje tutaj patologia i potwierdzam że jest bardzo dobrym specjalistą. Na opiekę narzekać nie mogę ale wiadomo idealnie nigdzie chyba nie jest. Obierzcie sobie szpitale awaryjne bo tutaj jest straszny problem z miejscami w tej chwili dziewczyny leżą na korytarzach juz kilkukrotnie wstrzymywano przyjęcia. Podejrzewam że wynika to też z tego że dużo warszawskich szpitali się teraz remontuje.

chabasse, d'nusia lubią tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie doradcy laktacyjnego. Ogólnie jestem zadowolona, na pewno skorzystam z rad, młody ma wszelkie predyspozycje do ssania, ja mam dobre cycki do tego. Będziemy próbować ale póki co i tak mam dokarmiac z butli.
    Dziś też mieliśmy wizytę w poradni rozwoju i kontroli noworodka, Antoś przybrał na wadze od wtorku ok. 100 gram więc całkiem nieźle. Bilirubina spadła do 150. Pani doktor była zadowolona. Jutro wybieramy się na pierwszy spacer :)
    Ja tęsknię za brzuszkiem, wiem że mam już małego przy sobie, ale czasem mam takie poczucie żalu, że ten piękny czas z brzuszkiem został mi zabrany przez szpital i przedwczesny poród. Nie wiem czy jeszcze kiedyś będę w ciąży, na ten moment jestem zbyt zmęczona psychicznie aby o tym myśleć.

d'nusia, nesssssa, vanilia120, Ania241188, katka/85, Lavendova, chabasse, Eilleen, justyna14, agania, pumka1990, marcela123, AnkaK90, Carolline lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowalam się na szpital św. Zofii na Żelaznej. W poniedziałek jedziemy z mężem na zwiady dowiedzieć się co i jak :)
    Myślałam tez mocno o Praskim ale jako,że miedzy nimi nie ma dużej odległości to jednak św. Zofia bo i referencyjność wyższa i opinie b.dobre..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:54

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcia a czemu leżysz na patalogii? Szyjka?
    Dooti wszystko będzie dobrze i się unormuje. Ja po pierwszej ciąży też mówiłam, że koniec rozrodu. Może kiedyś zmienisz zdanie.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja zdecydowalam się na szpital św. Zofii na Żelaznej. W poniedziałek jedziemy z mężem na zwiady dowiedzieć się co i jak :)
    Myślałam tez mocno o Praskim ale jako,że miedzy nimi nie ma dużej odległości to jednak św. Zofia bo i referencyjność wyższa i opinie b.dobre..

Daj znać jak wrażenia, bo ja też tam planuję jechać w pierwszej kolejności :)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam jakieś schizy że mi się wody sączą. Od kilku dni mam większą wilgotność i nie wiem czy to wody, upławy czy może mocz. Oszaleć można.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dooti wszystko będzie dobrze i się unormuje. Ja po pierwszej ciąży też mówiłam, że koniec rozrodu. Może kiedyś zmienisz zdanie.
    U mnie to samo. Mówiłam że nigdy więcej dzieci. A teraz druga ciaza. Ale teraz definitywnie ostatnia ciąża.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    A ja znowu mam jakieś schizy że mi się wody sączą. Od kilku dni mam większą wilgotność i nie wiem czy to wody, upławy czy może mocz. Oszaleć można.
    W aptece mozna kupić test na obecność wód płodowych. Zobacz sobie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    W aptece mozna kupić test na obecność wód płodowych. Zobacz sobie
    No właśnie w żadnej nie było... A nawet papierków lakmusowych. Chciałam już kiedyś kupić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Alcia0204 Znajoma

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    W pierwszej wersji łożysko przodujace centralnie, teraz stwierdzili że nisko umiejscowione ale jakieś żylaki na szyjce? Sami nie woedza chyba dokladnie.W każdym razie jakieś naczynia a łożysko bezpośrednio nie pokrywa ujścia ale mam tu już być do cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 22:19

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okolicy Warszawy słyszałam bardzo dobre opinie o szpitalu św Anny w Piasecznie :-) ja na szczęście mam 10 km do mojego szpitala z którego jestem bardzo zadowolona po poprzednim porodzie więc teraz nie muszę szukać bo mam sprawdzony i w razie co, jak bym była sama i karetkę musiała wezwać to mnie akurat tam zawiozą ale mam nadzieje, że aż tak źle nie będzie bo jeszcze bym musiała z kimś Antka zostawić. Ehh już zaczynam rozmyślać logistycznie i najgorzej, że ciężko zaplanować. Będę kombinować żeby tak w jakiś wolny dzień był sobota lub niedziela tylko że ja sobie mogę Hahaha

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcia rozumiem, dobrze że jesteś pod dobrą opieką.
    Ania u mnie też już definitywnie koniec :/ mam dosyć.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No właśnie w żadnej nie było... A nawet papierków lakmusowych. Chciałam już kiedyś kupić.
    To zostaje tylko z neta kupić.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej córce też mówiłam że nigdy więcej a po drugiej że już napewno koniec :D A teraz juz nic nie mówię, jak będzie to super a jak nie to tez super:)

d'nusia lubi tę wiadomość

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ