Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArga wrote:Normy w ciąży są chyba inne. Znalazłam, że to ostatnie powinno być mniejsze niż 8.5 więc powinno być w normie.
A jakie ty miałaś ? Pamiętasz może??
Faktycznie na internecie pisze że norma dla kobiet w ciąży jest do 8,5 więc mam nadzieję że jestem w normie -
Google: Normy dotyczące prawidłowych poziomów glukozy, w trakcie krzywej glikemicznej w ciąży, są ustalane przez Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników i co jakiś czas aktualizowane. Obecnie przyjmuje się, że wyniki poszczególnych oznaczeń nie powinny być wyższe niż:
na czczo – 92 mg/dl
po godzinie od momentu wypicia glukozy – 180 mg/dl
po dwóch godzinach – 153 mg/dl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 14:41
Megi93 lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Ja zamawiam już takie drobiazgi jak szczotka do włosów, nożyczki do paznokci, płyń do mycia butelek +szczotki itp. jest tego masa. I już od 40 min czekam na lini aż mnie w ZUS połączą z konsultantem,zaraz oszaleje.
-
Mellow wrote:A co potrzebujesz z ZUSu? Lepiej zadaj pytanie pisemnie przez ZUS PUE, duzo szybciej dostaniesz odp. A najlepiej zapytaj księgową 😀 Ja wlasnie wydałam resztki swojego zasiłku w Smyku 😛
-
Mellow wrote:A otulacz mam tym razem z Poofi, o ten
https://babyhit.pl/product-pol-60541-Poofi-Faro-Otulacz-Bambusowy-85x85-Malinowy.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad=1
Z tablicami też miałam kiedyś podobną przygodę, z tym że ja wtedy zgubiłam prawdopodobnie jedną z tablic i też myślałam że po prostu dadzą mi drugą jak złożę wniosek 🙈 najgorsze jest to że męczysz się z tymi tablicami a nikt nie pomoże. -
Od kilku dni ruchy odczuwam delikatniej i zdecydowanie niżej. I jakby przepona mi się odblokowała, nie czuje duszności, to możliwe że dzidzia zmieniła pozycję i sobie niżej jest ?
-
Vilka wrote:Od kilku dni ruchy odczuwam delikatniej i zdecydowanie niżej. I jakby przepona mi się odblokowała, nie czuje duszności, to możliwe że dzidzia zmieniła pozycję i sobie niżej jest ?
-
Vilka jest możliwość ze maluszek zmienil pozycje, u mnie jest miednicowo ale u gory bardzo wypycha glowe i nie jest to tez przyjmne.
W przyszlym tygodniu zabieram sie za pranie tego co mam . Nie pokoja mnie ta twardnieja brzucha ktore potrafia wybudzic mnie nawet ze snu,narazie z luteina brzuch nie jest twardy caly dzien ale dosx silne twardnieja dalej sa.
-
Spytam gin w poniedziałek jak ta moja dzidzia leży, jestem ciekawa.
A welonka bierzesz magnez ?
-
welonka wrote:Vilka jest możliwość ze maluszek zmienil pozycje, u mnie jest miednicowo ale u gory bardzo wypycha glowe i nie jest to tez przyjmne.
W przyszlym tygodniu zabieram sie za pranie tego co mam . Nie pokoja mnie ta twardnieja brzucha ktore potrafia wybudzic mnie nawet ze snu,narazie z luteina brzuch nie jest twardy caly dzien ale dosx silne twardnieja dalej sa.
Welonka, ja po wczorajszej wizycie na IP też stwierdziłam, że w przyszłym tygodniu zabieram się za pranie a następnie pakowanie. Jak leżałam wczoraj na KTG to myślałam o tym, że nawet nie mam wypranych koszul do szpitala. I nie chce myśleć co by się znalazło w mojej walizce gdyby to mój mąż musiał mnie na szybko pakować 🙈😂 -
Viki u mnie do 26 tygodnia byl ulozony główkowo a teraz caky czas miednicowo,lekarz mowi ze ma jecze miejsce zeby obrócić sie .
Tak magnez niore 3razy dzienie od dawna a od wczoraj luteine dopochwowo bo podczas badania lekarz potwierdzil ze macica jest za twarda a to moze doprowadzic do zbyt szybkiego skracania szyjki.
Ada wlasnie tak samo wczoraj wyciagnelam koszule do prania,dzisiaj zamowilam klapki i jescze jedna koszule. I to co mam dla maluszka tez wypiore juz. Mnie juz raz maz pakowal do szpital sam jak wylądowałam z kolka nerkowa,cale szczęście jak wyladowalam z corka na pediatrii jak miala tydzien wtedy moja mama pomogla mu spakowac rzeczy bo nie wiedzial co ma dla dziecka zabrac i ja jescze nie miescilam sie w swoje ciuchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 16:43
-
Hej! A macie już komplet pieluszek tetra/bambus/muślin? Ja właśnie kompletuję zamówienie na allegro i główkuję nad ilością. Malutkich bambusowych ulewajek wezmę kilka, a te w wiekszych rozmiarach chcę używać też w razie potrzeby nawet jako przescieradelka, tutaj myślę, że głównie tetra, co myślicie?
-
Ciąża2023 wrote:A jakie ty miałaś ? Pamiętasz może??
Faktycznie na internecie pisze że norma dla kobiet w ciąży jest do 8,5 więc mam nadzieję że jestem w normie
Ja miałam w innych jednostkach. Nie wiem jak to się przelicza ale normy w ciąży są inne niż te normalnie a laboratoria podają zwykłe normy na wynikach -
Maura wrote:Hej! A macie już komplet pieluszek tetra/bambus/muślin? Ja właśnie kompletuję zamówienie na allegro i główkuję nad ilością. Malutkich bambusowych ulewajek wezmę kilka, a te w wiekszych rozmiarach chcę używać też w razie potrzeby nawet jako przescieradelka, tutaj myślę, że głównie tetra, co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 17:12
-
welonka wrote:ja mam kilka muslin do buzi a tetrowe pieluszki te lux one sa grube fajne mam ponad 10 troche mam tez z corki . Cale lato mialam w gondoli rozlozona pieluszke duza. Przy karmieniu piersi zawsze mialam tetre i tu zluzywalam najwięcej , teraz mysle ze bede rowniez uzywac jako przescieradlo w dostawce. Panietaj ze mozesz zamowic kilka a potem jesli bedziesz uwazac ze potrzebujsz wiecej to mozesz domowic
ada.d lubi tę wiadomość
-
Evellka93 wrote:Kurcze tak piszecie o jakimś zasiłku i się zastanawiam o co chodzi . Bo ja wynagrodzenie za prace dostaje normalnie 100% .
Dostajesz zasiłek chorobowy, nie wynagrodzenie 😉 Jakbys miała własną dzialanosc, a nie etat, to bys na pewno zauważyła różnicę 😅
Czekam na prenatalne drugą godzinę, takie jest opoznienie 🤯 Dobrze, ze wzielam kompa, bo bym tu chyba z nudów zapuscila korzenie -
Mellow wrote:Dostajesz zasiłek chorobowy, nie wynagrodzenie 😉 Jakbys miała własną dzialanosc, a nie etat, to bys na pewno zauważyła różnicę 😅
Czekam na prenatalne drugą godzinę, takie jest opoznienie 🤯 Dobrze, ze wzielam kompa, bo bym tu chyba z nudów zapuscila korzenie