X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No właśnie widziałam, że pisałaś o tym esputiconie. A czym on się różni? Jak nie zadziała nam espumisan to kupimy. Wszędzie też chwalą ten niemiecki sab simplex, ale czytałam, że to ten sam skład co espumisan tylko zalecają większą dawkę i stąd fenomen lepszego działania.

Skladem sie rozni, ale nie pamietam czym dokladnie. W kazdym razie espumisan zawiera cos co moze zle dzialac na brzuszki takich maluchow. Ale wiadomo, kazdy bobas jest inny. Sab simplex tez mamy, bo kolezanka ze Szczecina mi wyslala, ale jeszcze nie uzywalismy. On podobno jest dobry na kolki, a u nas narazie (i oby tak zostalo) nie ma kolek.

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Paprotka, spróbuj mleka czekoladowego takiego zimnego z lodówki. Mi to trochę pomagało, a też nie lubię kefirów, maślanek itp. Doskonale rozumiem co czujesz, też już na końcu wariowałam przez tą zgagę. Jeszcze moment, serio tak jak Asia pisała, to już ostatnia prosta 🥰

Okazało się że była resztka maślanki bo mąż jest fanatykiem.. lekka ulga była ale i tak nie spałam pół nocy bo starałam się spać wyżej na poduszkach u bolały mnie plecy…
    Narzekań ciąg dalszy.. przepraszam.

Kupiłam dziś w aptece polecany Gaviscon. Mówiła mi o nim kiedyś lekarka ale zgubiłam kartkę z jego nazwą i znalazłam to wczoraj jak przeszukiwałam fora z poradami. Narazie jest znośnie :)

Monia kciuki żeby się rozkręcało 😘🥰 myślę że już jesteś bliżej niż dalej 🤞

Papapatka obserwuj malutką ale tak jak Asia mówi że większość się do tego głośno nie przyznaje. Nic się nie przejmuj :*

Monia• lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No właśnie widziałam, że pisałaś o tym esputiconie. A czym on się różni? Jak nie zadziała nam espumisan to kupimy. Wszędzie też chwalą ten niemiecki sab simplex, ale czytałam, że to ten sam skład co espumisan tylko zalecają większą dawkę i stąd fenomen lepszego działania.
    My podawaliśmy najpierw espumisan wg zaleceń lekarki po 6 kropel 3 razy dziennie, ale Mały był po nim bardzo pobudzony i niespokojny. Przeszliśmy na esputicon 3 razy dziennie po 1 kropli, a po tygodniu 2 razy dziennie po 1 kropli i jest lepiej. Tylko my do każdego karmienia dajemy jeszcze delicol. U nas bóle brzucha wyglądają podobnie jak u Klaudii. Machanie rączkami i nóżkami, napinane się i stękanie i płacz. Do tego przy mocniejszym bólu odginanie się do tyłu w łuk. Jak widzę że zaczyna boleć, a trzymam go na rękach to podcinam szybko nóżki pod brzuch i dociskam, do tego zaczynam bujać góra-dół. Ogólnie przyjmujemy takie pozycje żeby miał zgięte nóżki i brzuszek. Taką fasolkę robimy. Układamy też na boku (jak na zdjęciu).

IMG-9830.jpg

Asiasia1, Paprota9418, Emzet92, klaudia_23, Małgosiagosia, enpe lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Monia, 🤞🤞🤞

@Pauli05, jeszcze się nauczy, nie martw się 😘

@Papapatka, pamiętaj, matki dzielą się na takie, którym spadło dziecko i na takie, które się do tego nie przyznają. Na pewno będzie wszystko ok z malutką. A Ty spróbuj się przespać bo na pewno jesteś wykończona ☺️

@Bettti03, lepiej, ale zostajemy w szpitalu 🥲 mały spadł do 3740 i ma podwyższone crp 🥲
    Oj współczuję:( a wiadomo dlaczego? Na długo Was zostawiają?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Okazało się że była resztka maślanki bo mąż jest fanatykiem.. lekka ulga była ale i tak nie spałam pół nocy bo starałam się spać wyżej na poduszkach u bolały mnie plecy…
    Narzekań ciąg dalszy.. przepraszam.

Kupiłam dziś w aptece polecany Gaviscon. Mówiła mi o nim kiedyś lekarka ale zgubiłam kartkę z jego nazwą i znalazłam to wczoraj jak przeszukiwałam fora z poradami. Narazie jest znośnie :)

Monia kciuki żeby się rozkręcało 😘🥰 myślę że już jesteś bliżej niż dalej 🤞

Papapatka obserwuj malutką ale tak jak Asia mówi że większość się do tego głośno nie przyznaje. Nic się nie przejmuj :*
    Naprawdę Cię rozumiem!! Ja modliłam się o poród przez zgagę i ból brzucha. Zero spania, zero jedzenia, dramat. Ale pociesze Cię, że po porodzie od razu jest gigantyczna ulga!

Paprota9418 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mieliśmy kontrol. Jest ok. Przyrosty są. Dokarmiac nie musimy. Żółtaczka spadła z prawie 13 na 9
    Wiec będzie tylko lepiej.

Bettti03, Monia•, Asiasia1, Papapatka, Emzet92, Cerva, justinas, Mamma-mia, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Łączę się z Wami w bólu dziewczyny. Kwestia karmienia to najtrudniejsza część ciąży i macierzyństwa jak na razie. U nas Synek już tylko na moim mleku, ale dokarmiany z butelki. Przybiera elegancko, wczoraj skończył 2 tygodnie i +200g od masy urodzeniowej. Po konsultacji z CDL wędzidełko super. Ssie dobrze ale krótko więc mam często zmieniać pierś. I tak wczoraj dostał butelkę tylko dwa razy.
    Ale za to w nocy zaczęły się chyba jakieś bóle brzuszka. Co go odłożyliśmy to kwękał, kocił się, zginał nóżki i co chwilę był bączek... Zasypiał w sumie tylko na mnie albo na Mężu. 🥺 Masowaliśmy mu brzuszek, zginaliśmy nóżki, ale efekt średni. Od dziś wprowadziłam probiotyk.
    🌿Klaudia pisałaś, że mieliście podobny problem. Udało się Wam jakoś go rozwiązać?

🌿Monia kciuki. Oby się rozkręciło samo i poszło jak najłagodniej dla Ciebie. :* może już tulisz Bobo. ♥️

🌿Asieek też mam neno i u mnie się sprawdza. CDL właśnie mówiła, że one ranią brodawki ale u mnie nic takiego się nie dzieje. Ściągam różnie, czasem 50 ml, czasem 80 ml. Mi z kolei brodawki poraniła szpitalna Medela... 😆

🌿Papapatka ale się musiałam najeść strachu. Biedna. 😥 Ja właśnie kładę Małego na sobie i on tak śpi, ale też się boję, że jak zaśniemy to się sturla.. kładziemy się z Nim specjalnie na środek łóżka. No nie chciałabym, żeby tak spał cały czas, ale wczoraj u siebie to przez całą noc przespał może z godzinę, dwie...

Mamy kp, co ile średnio Wasze Bąble chcą jeść? 😉

U nas tez dokładnie jak mała skończyła 2 tygodnie to zaczął się problem bolibrzuszków w nocy i dokładnie było tak samo jak opisałaś. Chyba najbardziej działa termoforek i leżenie na brzuszku, wtedy pierdki łatwiej jakoś wylatują. Karmię tez mniejszymi porcjami ale częściej, wtedy czasami sie napina przy kupie albo bączkach ale bez płaczu wiec widac ze mniejszy dyskomfort jak jest mniej do strawienia. Ale najbardziej najbardziej pomaga cycek albo smoczek, ssanie tak działa na moje bobo jak na mnie zzo 🤣totalnie się odpręża i rozluznia jak ssie i wtedy kupa i pierdy lecą bez napinania 😅 więc ja już przyznałam że nie taki ten smoczek zły jak go malują 😅

Co do tego jak często karmię na kp to Ala sama się budzi w dzien co 2h z zegarkiem w ręku 🤣 podobno koło 3-4 tygodnia powinno się karmić co 3-4h już ale ja właśnie daje jej troszkę mniejsze porcje (chyba 😅). Przed snem karmie kolo 21 i potem tak co 3-4 h sie budzi. Są oczywiście dni że jest cyckoza wtedy jest cyc open bar cały dzień a w nocy matka ma nawał a mała jak na złość śpi sobie wtedy w najlepsze i ani myśli jeść 🤣

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    No właśnie ja jestem chyba zbyt „wygodna” i używam chusteczek, ale fakt, że za te które mają mniej świństw w składzie trzeba zapłacić więcej :( (oczywiście nie mówię o słynnych waterwipsach bo to bankructwo murowane😅). No u nas jednak szlachetna dupcia lubi ciepełko, ale niech się młody hartuje 😂😂

Mamma-mia, dzięki za polecajke. Narazie odpukać od kiedy wróciliśmy do comforta ulewania jest zdecydowanie mniej i nie płacze po, więc zostajemy przy tym mleczku i obserwujemy. Dzisiaj też była względnie spokojna noc, brzuszek bolał tylko jakieś 30 min, a tak to ładnie spał i budził się tylko na jedzonko 🥰
    Jak się dzisiaj czujecie? Małej już lepiej? Oby to było „tylko” zatrucie! Waga piękna i piękny przyrost, jestem pod wrażeniem ☺️

Jagoda, Asieek, gratulacje ❤️❤️

Paprotka, spróbuj mleka czekoladowego takiego zimnego z lodówki. Mi to trochę pomagało, a też nie lubię kefirów, maślanek itp. Doskonale rozumiem co czujesz, też już na końcu wariowałam przez tą zgagę. Jeszcze moment, serio tak jak Asia pisała, to już ostatnia prosta 🥰

Asiasia, jak się dzisiaj czujecie ???

O ile Ali wsio ryba czym jej myję pupę tak co do pieluch jest bardzo wybredna i niestety skończyliśmy na drożyźnie bambiboo 😬 wszystko inne albo uczula albo po kilku pieluszkach od razu jest odparzenie 🙄 już robiłam po 2 podejścia każdych pieluch i tylko te bambiboo jej nie drażnią, więc chyba całe 800+ będzie szło w smieci razem z kupami 🤣 dobrze że waciki Kindii zaakceptowała i nie każe sobie myć dupci kaszmirowymi chusteczkami 🤣

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Monia, 🤞🤞🤞

@Pauli05, jeszcze się nauczy, nie martw się 😘

@Papapatka, pamiętaj, matki dzielą się na takie, którym spadło dziecko i na takie, które się do tego nie przyznają. Na pewno będzie wszystko ok z malutką. A Ty spróbuj się przespać bo na pewno jesteś wykończona ☺️

@Bettti03, lepiej, ale zostajemy w szpitalu 🥲 mały spadł do 3740 i ma podwyższone crp 🥲

Hahaha ale się uśmiałam z tych typów matek 🤣 Nasza jeszcze nie zlądowala ale na pocieszenie przyznam się że zaliczyła już nura twarzą w wanience i napiła się wody nosem 🤣 musiała na odstresowanie ożłopać się mleka z 2 cyców na raz i potem było rzyganie na odległość 🤣

Trzymam kciuki żeby maluszek szybko zaczął przybierać i żeby obyło się bez długiego pobytu 🤞 Ale lepiej zostać 1 dzien dłużej niż potem w domu się martwić czy na pewno wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 14:46

Asiasia1, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Oj współczuję:( a wiadomo dlaczego? Na długo Was zostawiają?
    Nie mam pojęcia, może po szczepieniu, a może coś się dzieje 🤷 on jest strasznie senny i ma problem z jedzeniem, więc wolę się upewnić, że jest ok niż w domu się stresowac, albo mały by się ucieszył, że wróciłam a tu zonk, coś nie tak i musimy wrócić do szpitala. Pewnie jutro powtórka wyników i dalsze decyzje. Śmiesznie bo moja sąsiadka pracuje tu na oddziale 😂 i jej nie poznałam w masce i ubraniu szpitalnym. Trochę dziwnie pokazać sąsiadce cycki ale trudno 😂 godność została na porodowce ;p Przyniosła mi laktator, spróbujemy tak mu podać mleko, wieczorem zważy mi go jeszcze raz i wtedy przegadamy czy ilość wystarczy jak na ten dzień i obejdzie się bez mm czy trochę podać by szybciej stanął na nogi ☺️

Stasiu do schrupania, słodziak jeden ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 14:58

Bettti03 lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @papatka nie przejmuj się. Najlepszym się zdarza. Ja sama jak zająć pod miedzą śpię że strachu.

U nas chusteczki narazie używane, jednakowoż syn nie pała miłością.
    Na pampersy jak dotąd wywalone ma jaki na tyłku nosi.
    Najgorsze smoczki. Żadnego nie chce.
    Cycka tylko. I wtedy się spi. Bez tego mniej

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o kroplach Bio Gaia? Warto? Profilaktycznie czy już jak potrzeba?

age.png
  • MumAgain Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Skladem sie rozni, ale nie pamietam czym dokladnie. W kazdym razie espumisan zawiera cos co moze zle dzialac na brzuszki takich maluchow. Ale wiadomo, kazdy bobas jest inny. Sab simplex tez mamy, bo kolezanka ze Szczecina mi wyslala, ale jeszcze nie uzywalismy. On podobno jest dobry na kolki, a u nas narazie (i oby tak zostalo) nie ma kolek.

W nim dimetykon. A nie simetykon jak w innych zdaje się.

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei takie 2 pytanka. Czy mocno schizujecie z pereferncją stron główki? Ala spi częściej na prawej stronie ale też czasami uklada się sama na lewej, na razie łepek ma równiutki ale nie wiem czy mocniej powinnam pilnować zeby spala na obydwu stronach po tyle samo... 🤔

A drugi temat to niedomykanie buzi podczas spania. Zdarza jej się że śpi z otwartą buzią, wtedy jak domykam to nie otwiera ponownie. Nie jest standard że tak śpi ale czasami jak się w.nocy budzę to pyszczek ma otwarty. Czytałam na jakims profilu neurologopedy.żeby na to zwracać uwagę bo to oznaki obniżonego napięcia ale czy już u takiego 3tygodniowego noworodzia powinnam się tym przejmować?

• MumAgain Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ja mam z kolei takie 2 pytanka. Czy mocno schizujecie z pereferncją stron główki? Ala spi częściej na prawej stronie ale też czasami uklada się sama na lewej, na razie łepek ma równiutki ale nie wiem czy mocniej powinnam pilnować zeby spala na obydwu stronach po tyle samo... 🤔

A drugi temat to niedomykanie buzi podczas spania. Zdarza jej się że śpi z otwartą buzią, wtedy jak domykam to nie otwiera ponownie. Nie jest standard że tak śpi ale czasami jak się w.nocy budzę to pyszczek ma otwarty. Czytałam na jakims profilu neurologopedy.żeby na to zwracać uwagę bo to oznaki obniżonego napięcia ale czy już u takiego 3tygodniowego noworodzia powinnam się tym przejmować?

Ja osobiście główki pilnuje. Dziś właśnie siostrze uwagę zwróciłam bo jej synek niestety już ma mocno widoczne odszktalcenie. Z prawej strony główka płaska. Widać z daleka. A myślę że jeśli dziecko będzie częściej na 1 stronie leżało to siła rzeczy przywyknie i jeśli tylko stanie się mobilne to będzie się samo na te ulubiona przekręcać.

A o otwartej buzi czytałam. Ale nie mam wiedzy. Zastanawiamy się natomiast czy nie wybrać sue do fizjo profilaktycznie.

klaudia_23 lubi tę wiadomość

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Nie mam pojęcia, może po szczepieniu, a może coś się dzieje 🤷 on jest strasznie senny i ma problem z jedzeniem, więc wolę się upewnić, że jest ok niż w domu się stresowac, albo mały by się ucieszył, że wróciłam a tu zonk, coś nie tak i musimy wrócić do szpitala. Pewnie jutro powtórka wyników i dalsze decyzje. Śmiesznie bo moja sąsiadka pracuje tu na oddziale 😂 i jej nie poznałam w masce i ubraniu szpitalnym. Trochę dziwnie pokazać sąsiadce cycki ale trudno 😂 godność została na porodowce ;p Przyniosła mi laktator, spróbujemy tak mu podać mleko, wieczorem zważy mi go jeszcze raz i wtedy przegadamy czy ilość wystarczy jak na ten dzień i obejdzie się bez mm czy trochę podać by szybciej stanął na nogi ☺️

Stasiu do schrupania, słodziak jeden ❤️
    Hahah daj spokój, cyc to cyc 😂 faktycznie zdecydowanie lepiej, żebyście zostali jeszcze jeden dzień dłużej i wrócili ze spokojną głową niż jeździli później bez sensu. Oby okazało się, że wszystko ok ❤️ Całujemy ze Stasiem forumową Ciocię i forumowego Kuzyna 😘🤭❤️

Asiasia1 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    O ile Ali wsio ryba czym jej myję pupę tak co do pieluch jest bardzo wybredna i niestety skończyliśmy na drożyźnie bambiboo 😬 wszystko inne albo uczula albo po kilku pieluszkach od razu jest odparzenie 🙄 już robiłam po 2 podejścia każdych pieluch i tylko te bambiboo jej nie drażnią, więc chyba całe 800+ będzie szło w smieci razem z kupami 🤣 dobrze że waciki Kindii zaakceptowała i nie każe sobie myć dupci kaszmirowymi chusteczkami 🤣
    Hahaha i tak pewnie latałabyś po kaszmirowe chusteczki bez mrugnięcia 😂😂 a próbowałaś huggies? One mają taki fajny materiał, też nie należą do najtańszych, ale są chyba tańsze od bamiboo. Zadam może głupie pytanie, ale jak wyglądają odparzenia od pieluszek? Bo ja nie wiem czy u nas są czy nie….. Staszek ma czasami taką lekko czerwoną skórę w okolicy pachwinek i pod brzuszkiem. Nie wiem czy to właśnie odparzenie czy po prostu od ściśnięcia pieluszki.

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Hahaha i tak pewnie latałabyś po kaszmirowe chusteczki bez mrugnięcia 😂😂 a próbowałaś huggies? One mają taki fajny materiał, też nie należą do najtańszych, ale są chyba tańsze od bamiboo. Zadam może głupie pytanie, ale jak wyglądają odparzenia od pieluszek? Bo ja nie wiem czy u nas są czy nie….. Staszek ma czasami taką lekko czerwoną skórę w okolicy pachwinek i pod brzuszkiem. Nie wiem czy to właśnie odparzenie czy po prostu od ściśnięcia pieluszki.
    Odparzenie wygląda jak ranka. Mocno czerwone, podraznienione miejsce i później jakby zdarta skórka. To co odpisujesz brzmi jak odgniecenie po pieluszce mocniej ściśniętej.
    Asia, słuszne podejście. Sąsiadka nie jedne cycki widziała, ważne, że są sąsiad nie widział 🤣🤣🫢 oby Młody dobrze przykoksowal i crp spadło... Podejrzewają jakaś infekcje?
    Widzę, że temat probiotyków wraca. Co wam radzono? Moja położna mówiła mi jakieś mądre nazwy szczepów i po CC poleca się bio Gaia do kolonizacji bakteryjnej, a po Sn dicoflor lub tańszy Loggic. No i ja mam dylemat. Bo widzę, że bolibrzuszki już się pojawiają u Młodego, ale baczki idą i nie wiem czy wdrażać czy nie. Pamiętam, że bliźniaczki nie akceptowały Biogaia ani dicoflor. Akceptowały vivomix ale podobno teraz chodzi o ten jeden szczep. Co Wam radzą położne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 19:40

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asiasia1 jesli jest senny i ma problemy z jedzeniem to niech sprawdza czy nie ma anemii, bo to czeste u bobasow i takie wlasnie miedzy innymi sa objawy

@MumAgain nam sie dzis skonczyly probiotyki i kolejne mamy wlasnie biogaia takze od jutra bedziemy probowac i zobaczymy. Opinie sa bardzo rozne, na jednych dziala super, a na innych kiepsko, takze chyba trzeba sprobowac i zobaczyc. Ja probiotyki podaje profilaktycznie

@Ewappp my pilnujemy glowki, bo zauwazylismy ze Oski woli miec w prawa strone dlatego czasem sami przekrecamy mu na lewa. Tez spi czasem z otwarta buzia. My bylismy skontrolowac wedzidelko to narazie mamy zostawic takie jakie jest. Bedziemy chcieli jeszcze sie wybrac z ta otwarta buzia do neurologopedy

@Bettti03 odparzenie to wlasnie czerwona skora. Jak sie nie zareaguje to pozniej moze sie zrobic gorzej i ranka. U nas czasem Oski ma pod jajkami lub wlasnie w pachwinach troche czerwonej skory to mu smarujemy linomagiem zielonym i przechodzi po kilku godzinach

Emzet92, Asiasia1 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    No tak, kolki to też chyba u trochę starszych dzieci w sumie występują. Dzisiaj po tym espumisanie jest lepiej (chyba że to przypadek), więc testujemy dalej i zobaczymy.

⏸️ 28.11.23
    Termin porodu: 07.08.24 ❤️

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ