X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama I miej w zapasie jakiś prog. Ja Jak odstawiłam zaczęłam plamic I musiałam wrócić do większej dawki. Brałeam tydzień I znowu próba odstawienia. Najpierw odstawiłam 1tabletke na kilka dni potem kolejna itd

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś wizytuje, niestety nie zobaczę maleństwa, bo ide na NFZ a tam nie mają USG :-/ zobaczymy jak moje pierwsze wyniki badań.
    Kto jeszcze dziś wizytuje?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Kayama I miej w zapasie jakiś prog. Ja Jak odstawiłam zaczęłam plamic I musiałam wrócić do większej dawki. Brałeam tydzień I znowu próba odstawienia. Najpierw odstawiłam 1tabletke na kilka dni potem kolejna itd

Mnie to też trochę dziwi. Wiem, że u nas w klinice odstawiają pacjentom po in vito dopiero ok 13 tc i to stopniowo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:52

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś wizytuje, niestety nie zobaczę maleństwa, bo ide na NFZ a tam nie mają USG :-/ zobaczymy jak moje pierwsze wyniki badań.

ja o 14.00 :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    ja o 14.00 :-)
    Ja mam na 14.30, ale tam ciężko wejść o tej godzinie na którą jest się zapisanym.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Czy ja pisalam cos ostatnio ze przeszły mi mdłości i wymioty???
    Od wczoraj jakas powtórka ze zdwojona dila - rankami wymiotuje, mdli mnie caly dzien. Cycki nawalaja nadal jak szalone, z czego akturat sie ciesze, bo raz ze juz nie mam micro B, a dwa ze uspokaja mnie to jakos:)
    Ja wizyte mam w czwartek, na NFZ, gon ma usg w gabinecie, ale nie wiem czy robi na każdej wizycie... chyba na wstępie powiem mi ze sie stresuje bardzo, to moze sue zlituje:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę czy nie poszukać jednak kogoś przyzwoitego na nfz.. Szpital, w którym pracuje mój gin jest dobrze pół godziny drogi od nas przy płynnym ruchu.
    Mam pod nosem praktycznie szpital w mieście, ale bycie no name w szpitalu przy porodzie to chyba nie jest dobra opcja i myślę, że fajnie byłoby się zaprzyjaźnić z kimś na nfz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:27

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktora robia test Sanco/Harmony/Panorama. Ja bylam zdecydowana go robic, mozna juz po 9 tygodniu. Wczesniej z ginem gadałam i on mowil ze najczęściej robi sie go po usg prenatalnym. Ja ba to ze skoro juz mam płacić te 2000 za spokoj, to wole wczesniej go miec niz dopiero po 13 tygodniu. Mowil ze kiedys w Londynie byl taki program ze genetyczne bylo wykonywane juz z wynikiem z testu. Temat zakończyliśmy. A teraz jak bylismy w 9 tygodniu i wspomniałam o teście, to powiedział żebyśmy zrobili najpierw genetyczne a potem pogadamy czy reszta jest potrzebna. Pappy na pewno nie robie.
    Jak jest u Was? Kiedy robicie?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prenatalnym jeśli coś wyjdzie nie tak. wcześniej nie robię.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Czy ja pisalam cos ostatnio ze przeszły mi mdłości i wymioty???
    Od wczoraj jakas powtórka ze zdwojona dila - rankami wymiotuje, mdli mnie caly dzien. Cycki nawalaja nadal jak szalone, z czego akturat sie ciesze, bo raz ze juz nie mam micro B, a dwa ze uspokaja mnie to jakos:)
    Ja wizyte mam w czwartek, na NFZ, gon ma usg w gabinecie, ale nie wiem czy robi na każdej wizycie... chyba na wstępie powiem mi ze sie stresuje bardzo, to moze sue zlituje:)

U mnie te najgorsze mdłości i ból żoladka przeszły z 2 tyg temu. Teraz miewam takie okresowe poczucie, że mnie mdli, za to częściej zdarza mi się zwymiotować bez zapowiedzi. Z dwojga zlego- wybieram obecna opcję ;). Piersi czasami bolą, a czasami zupełnie bezbolesne i miękkie. Za to pojawia się coraz więcej przrswitujacych żył (nie tylko na piersiach). Dwa razy miałam migrenę bóle głowy. Tak więc z moich obserwacji wynika, że objawy się zmieniają, czasami przeplatają. Organizm też częściowo przyzwyczaja się do rosnącego poziomu bety i proga.

Kciuki za wszystkie Wizytujące :)

OlaWi lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    myślę czy nie poszukać jednak kogoś przyzwoitego na nfz.. Szpital, w którym pracuje mój gin jest dobrze pół godziny drogi od nas przy płynnym ruchu.
    Mam pod nosem praktycznie szpital w mieście, ale bycie no name w szpitalu przy porodzie to chyba nie jest dobra opcja i myślę, że fajnie byłoby się zaprzyjaźnić z kimś na nfz..

Ja będę no name w szpitalu :) nasluchalam się klientek, którym często nie udało się i twk trafić na lekarza, do którego chodziły i specjalnie wydawały po 300zl za wizytę. U mnie na nfz ciężko się dostać do lekarza, który pracuje w szpitalu...
    Jeśli nie będę miała wskazań do cesarki to się umówię z położną, bo to w końcu ona poród odbiera :)
    Wkurza mnie to, że jak nikt nie zna mojej twarzy w szpitalu to będę pacjentem gorszego sortu. Kuźwa, kozie spod ogona nie wyskoczyłam, składki zusu płacę większe niż przeciętny pacjent to i mnie obsłużyć mają jak należy. Lepiej żeby tak było, bo w kryzysie pyskata jestem jak cholera :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktora robia test Sanco/Harmony/Panorama. Ja bylam zdecydowana go robic, mozna juz po 9 tygodniu. Wczesniej z ginem gadałam i on mowil ze najczęściej robi sie go po usg prenatalnym. Ja ba to ze skoro juz mam płacić te 2000 za spokoj, to wole wczesniej go miec niz dopiero po 13 tygodniu. Mowil ze kiedys w Londynie byl taki program ze genetyczne bylo wykonywane juz z wynikiem z testu. Temat zakończyliśmy. A teraz jak bylismy w 9 tygodniu i wspomniałam o teście, to powiedział żebyśmy zrobili najpierw genetyczne a potem pogadamy czy reszta jest potrzebna. Pappy na pewno nie robie.

Ja pytałam o pappę i całą resztę i mi mój gin powiedział, że przed USG prenatalnym nie robić. U nas USG prenatalnym zajmuje się jeden lekarz- wszystkie pacjentki z calej kliniki robią u niego. Tylko tym sie zajmuje i jest podobno mega specjalista w tej dziedzinie i on zleca dopiero dodatkowe badania jak coś jest niepokojącego w USG..
    Też mam lekka konsternację, bo ja o niftach nawet myślałam a tutaj nawet papa nie każą póki co.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Ja o 12:20

OlaWi lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:

No tak mi napisali, że mam już nie brać. Może faktycznie na razie zostawię ten Prolutex w zapasie. Tak zostaje na luteinie. Ja mam bardzo wysoki prog bo 2 tyg temu 150,może zbadać sobie i sprawdzić teraz? Spytam na wizycie w czwartek.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na NFZ w czwartek, dr ma usg podobno w gabinecie mam nadzieję że mi zrobi. Wpisali mnie na doczepke więc nie wiem ile czasu będzie a ja mam mnóstwo pytań i spraw.. Powiedzcie kiedy zakłada się kartę ciąży? Bo ja jeszcze nie mam. Ta karta jest u lekarza czy ma się że sobą? Bo jak się chodzi do różnych lekarzy?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam, ale nie rozumiem w ogóle pośpiechu zakładania karty :-)
    Lekarz wypisze i da ci do ręki. Potem już chodzisz z nią do kogo chcesz... możesz nawet sobie kilka zrobić u różnych lekarzy... ja z 1 ciążą schizowałam i miałam 2 karty - na nfz (w szpitalu gdzie rodziłam) i prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:10

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja mam wizytę na NFZ w czwartek, dr ma usg podobno w gabinecie mam nadzieję że mi zrobi. Wpisali mnie na doczepke więc nie wiem ile czasu będzie a ja mam mnóstwo pytań i spraw.. Powiedzcie kiedy zakłada się kartę ciąży? Bo ja jeszcze nie mam. Ta karta jest u lekarza czy ma się że sobą? Bo jak się chodzi do różnych lekarzy?
    Karta powinna być założona do 12tygodnia, dostajesz i nosisz ze sobą :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Po prenatalnych mamy wrócić do rozmowy, jakby coś. Tak moj gin powiedział i tego sie trzymam ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta musi być do 10tyg aby dostać becikowe

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś masakra :( od wczesnego rana dopladla mnie biegunka do tego mega mdłości, w nocy dreszcze. Nie wiem czy to wirus, grypa czy jaki pieron :( a moje cyce już nie bolą od jakiegoś tygodnia.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ