Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kayama I miej w zapasie jakiś prog. Ja Jak odstawiłam zaczęłam plamic I musiałam wrócić do większej dawki. Brałeam tydzień I znowu próba odstawienia. Najpierw odstawiłam 1tabletke na kilka dni potem kolejna itdStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Kayama I miej w zapasie jakiś prog. Ja Jak odstawiłam zaczęłam plamic I musiałam wrócić do większej dawki. Brałeam tydzień I znowu próba odstawienia. Najpierw odstawiłam 1tabletke na kilka dni potem kolejna itd
Mnie to też trochę dziwi. Wiem, że u nas w klinice odstawiają pacjentom po in vito dopiero ok 13 tc i to stopniowo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:52
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Trzymam kciuki za wizyty!
Czy ja pisalam cos ostatnio ze przeszły mi mdłości i wymioty???
Od wczoraj jakas powtórka ze zdwojona dila - rankami wymiotuje, mdli mnie caly dzien. Cycki nawalaja nadal jak szalone, z czego akturat sie ciesze, bo raz ze juz nie mam micro B, a dwa ze uspokaja mnie to jakos:)
Ja wizyte mam w czwartek, na NFZ, gon ma usg w gabinecie, ale nie wiem czy robi na każdej wizycie... chyba na wstępie powiem mi ze sie stresuje bardzo, to moze sue zlituje:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
myślę czy nie poszukać jednak kogoś przyzwoitego na nfz.. Szpital, w którym pracuje mój gin jest dobrze pół godziny drogi od nas przy płynnym ruchu.
Mam pod nosem praktycznie szpital w mieście, ale bycie no name w szpitalu przy porodzie to chyba nie jest dobra opcja i myślę, że fajnie byłoby się zaprzyjaźnić z kimś na nfz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:27
-
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktora robia test Sanco/Harmony/Panorama. Ja bylam zdecydowana go robic, mozna juz po 9 tygodniu. Wczesniej z ginem gadałam i on mowil ze najczęściej robi sie go po usg prenatalnym. Ja ba to ze skoro juz mam płacić te 2000 za spokoj, to wole wczesniej go miec niz dopiero po 13 tygodniu. Mowil ze kiedys w Londynie byl taki program ze genetyczne bylo wykonywane juz z wynikiem z testu. Temat zakończyliśmy. A teraz jak bylismy w 9 tygodniu i wspomniałam o teście, to powiedział żebyśmy zrobili najpierw genetyczne a potem pogadamy czy reszta jest potrzebna. Pappy na pewno nie robie.
Jak jest u Was? Kiedy robicie?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Trzymam kciuki za wizyty!
Czy ja pisalam cos ostatnio ze przeszły mi mdłości i wymioty???
Od wczoraj jakas powtórka ze zdwojona dila - rankami wymiotuje, mdli mnie caly dzien. Cycki nawalaja nadal jak szalone, z czego akturat sie ciesze, bo raz ze juz nie mam micro B, a dwa ze uspokaja mnie to jakos:)
Ja wizyte mam w czwartek, na NFZ, gon ma usg w gabinecie, ale nie wiem czy robi na każdej wizycie... chyba na wstępie powiem mi ze sie stresuje bardzo, to moze sue zlituje:)
U mnie te najgorsze mdłości i ból żoladka przeszły z 2 tyg temu. Teraz miewam takie okresowe poczucie, że mnie mdli, za to częściej zdarza mi się zwymiotować bez zapowiedzi. Z dwojga zlego- wybieram obecna opcję . Piersi czasami bolą, a czasami zupełnie bezbolesne i miękkie. Za to pojawia się coraz więcej przrswitujacych żył (nie tylko na piersiach). Dwa razy miałam migrenę bóle głowy. Tak więc z moich obserwacji wynika, że objawy się zmieniają, czasami przeplatają. Organizm też częściowo przyzwyczaja się do rosnącego poziomu bety i proga.
Kciuki za wszystkie WizytująceOlaWi lubi tę wiadomość
OlaWi wrote:myślę czy nie poszukać jednak kogoś przyzwoitego na nfz.. Szpital, w którym pracuje mój gin jest dobrze pół godziny drogi od nas przy płynnym ruchu.
Mam pod nosem praktycznie szpital w mieście, ale bycie no name w szpitalu przy porodzie to chyba nie jest dobra opcja i myślę, że fajnie byłoby się zaprzyjaźnić z kimś na nfz..
Ja będę no name w szpitalu nasluchalam się klientek, którym często nie udało się i twk trafić na lekarza, do którego chodziły i specjalnie wydawały po 300zl za wizytę. U mnie na nfz ciężko się dostać do lekarza, który pracuje w szpitalu...
Jeśli nie będę miała wskazań do cesarki to się umówię z położną, bo to w końcu ona poród odbiera
Wkurza mnie to, że jak nikt nie zna mojej twarzy w szpitalu to będę pacjentem gorszego sortu. Kuźwa, kozie spod ogona nie wyskoczyłam, składki zusu płacę większe niż przeciętny pacjent to i mnie obsłużyć mają jak należy. Lepiej żeby tak było, bo w kryzysie pyskata jestem jak cholera :p -
Agagusia wrote:Mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktora robia test Sanco/Harmony/Panorama. Ja bylam zdecydowana go robic, mozna juz po 9 tygodniu. Wczesniej z ginem gadałam i on mowil ze najczęściej robi sie go po usg prenatalnym. Ja ba to ze skoro juz mam płacić te 2000 za spokoj, to wole wczesniej go miec niz dopiero po 13 tygodniu. Mowil ze kiedys w Londynie byl taki program ze genetyczne bylo wykonywane juz z wynikiem z testu. Temat zakończyliśmy. A teraz jak bylismy w 9 tygodniu i wspomniałam o teście, to powiedział żebyśmy zrobili najpierw genetyczne a potem pogadamy czy reszta jest potrzebna. Pappy na pewno nie robie.
Ja pytałam o pappę i całą resztę i mi mój gin powiedział, że przed USG prenatalnym nie robić. U nas USG prenatalnym zajmuje się jeden lekarz- wszystkie pacjentki z calej kliniki robią u niego. Tylko tym sie zajmuje i jest podobno mega specjalista w tej dziedzinie i on zleca dopiero dodatkowe badania jak coś jest niepokojącego w USG..
Też mam lekka konsternację, bo ja o niftach nawet myślałam a tutaj nawet papa nie każą póki co.
Malinka7 wrote:Hej dziewczyny, ja dziś wizytuje, niestety nie zobaczę maleństwa, bo ide na NFZ a tam nie mają USG zobaczymy jak moje pierwsze wyniki badań.
Kto jeszcze dziś wizytuje?OlaWi lubi tę wiadomość
-
natty85 wrote:Kayama I miej w zapasie jakiś prog. Ja Jak odstawiłam zaczęłam plamic I musiałam wrócić do większej dawki. Brałeam tydzień I znowu próba odstawienia. Najpierw odstawiłam 1tabletke na kilka dni potem kolejna itd
No tak mi napisali, że mam już nie brać. Może faktycznie na razie zostawię ten Prolutex w zapasie. Tak zostaje na luteinie. Ja mam bardzo wysoki prog bo 2 tyg temu 150,może zbadać sobie i sprawdzić teraz? Spytam na wizycie w czwartek. -
Ja mam wizytę na NFZ w czwartek, dr ma usg podobno w gabinecie mam nadzieję że mi zrobi. Wpisali mnie na doczepke więc nie wiem ile czasu będzie a ja mam mnóstwo pytań i spraw.. Powiedzcie kiedy zakłada się kartę ciąży? Bo ja jeszcze nie mam. Ta karta jest u lekarza czy ma się że sobą? Bo jak się chodzi do różnych lekarzy?
-
Ja też nie mam, ale nie rozumiem w ogóle pośpiechu zakładania karty
Lekarz wypisze i da ci do ręki. Potem już chodzisz z nią do kogo chcesz... możesz nawet sobie kilka zrobić u różnych lekarzy... ja z 1 ciążą schizowałam i miałam 2 karty - na nfz (w szpitalu gdzie rodziłam) i prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:10
-
kayama wrote:Ja mam wizytę na NFZ w czwartek, dr ma usg podobno w gabinecie mam nadzieję że mi zrobi. Wpisali mnie na doczepke więc nie wiem ile czasu będzie a ja mam mnóstwo pytań i spraw.. Powiedzcie kiedy zakłada się kartę ciąży? Bo ja jeszcze nie mam. Ta karta jest u lekarza czy ma się że sobą? Bo jak się chodzi do różnych lekarzy?
-
Agagusia wrote:Mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktora robia test Sanco/Harmony/Panorama. Ja bylam zdecydowana go robic, mozna juz po 9 tygodniu. Wczesniej z ginem gadałam i on mowil ze najczęściej robi sie go po usg prenatalnym. Ja ba to ze skoro juz mam płacić te 2000 za spokoj, to wole wczesniej go miec niz dopiero po 13 tygodniu. Mowil ze kiedys w Londynie byl taki program ze genetyczne bylo wykonywane juz z wynikiem z testu. Temat zakończyliśmy. A teraz jak bylismy w 9 tygodniu i wspomniałam o teście, to powiedział żebyśmy zrobili najpierw genetyczne a potem pogadamy czy reszta jest potrzebna. Pappy na pewno nie robie.
Po prenatalnych mamy wrócić do rozmowy, jakby coś. Tak moj gin powiedział i tego sie trzymam[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Karta musi być do 10tyg aby dostać becikoweStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dziewczyny ja dziś masakra od wczesnego rana dopladla mnie biegunka do tego mega mdłości, w nocy dreszcze. Nie wiem czy to wirus, grypa czy jaki pieron a moje cyce już nie bolą od jakiegoś tygodnia.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]