X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś nowy tel przyszedł. Ja to mam pecha do cudzych tel bo właśnie psuje wyświetlacze a mój stary jest ok tylko ma problemy z zasięgiem. Musze zamówić do nowego etui żebym nie rozwalila go 😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?
    my tez mamy szmer i to mic groznego
    corki tez maja i po kardiologu dzieciecym bylismy lzejsi o 200pln x 2

szmer zaostrza sie w czasie infekcji oddechowych

zawsze jednak dla sw spokoju sprawdzic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis po zabiegu udrazniania drog lzowych bo non stop po odstawieniu antybiotyku w kroplach oczy ropialy
    zabieg udał sie na lewe oko i jest efekt
    w pr sonda nie udroznila niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 19:42

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo czyli prywatnie poszliście? My chyba też pojedziemy bo widzę na stronie nfz ze terminy za rok 🤯

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Limerikowo czyli prywatnie poszliście? My chyba też pojedziemy bo widzę na stronie nfz ze terminy za rok 🤯
    tak bylismy prywatnie w Poz .nasza pediatra jest tez kariologiem dzieciecym

lepiej sprawdzic bo dziewczynki moga miec klopot z zastawka mitralna lub potem z tz dziura w sercu
    moje sa tak zywiolowe ze bym nie podejrzewala niczego na sercu
    od poczatku bylo tak ze jeden pediatra slyszal drugi nie
    no i u Juniora tez szmer
    wszystko zbadane i spokój na chwile obecna

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U nas jednym z objawów ząbkowania są odparzajace kupy. Te kupy odparzaja dosłownie w minutę a tez do tej pory nie mieliśmy żadnych odparzeń. Julek miał tak samo.
    u nas Karolina na 18mcy miala niezyt zoladkowy i wlasnie odparzajace stolce
    na to stosowalismy probiotyki i bepanthen masc plus kapanie w kalii

a Zuzie pupe raz odparzyla nowa pielucha z pomaranczowej serii Dady
    cale opakowanie reklamowalam w Biedronce i dostalam zwrot pieniędzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 20:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Hmm moja szwagierka była z półroczną córeczką na takim zabiegu na NFZ w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i tam bez problemu zapisali na bliski termin. Może dlatego, że skierowanie dostała od okulistki, która tam pracuje (u niej była prywatnie).

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos pieluch, któraś używa pieluchomajtek? Jakie polecacie? Z Biedry i z Lidla są ok? Ja kupiłam z Rossmana Babydream 4 i sa w porządku, chociaż raz kupa góra wyszła :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego starszaka jak miał echo serca wykryto szmery rzekome.Zupełnie niegroźne i zarastają z wiekiem

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Jak mieliśmy szczególowe badania w szpitalu, to też nam wyszedł szmer. Wiąże się to z niedomknieciem czegoś w serduszku (mam gdzieś w opisie szczegółową nazwę, ale teraz już nie pamiętam) . Kardiolog tłumaczyła, że każde dziecko się z tym rodzi i większości to fizjologicznie się samo zamyka, ale zaproponowała, by zrobić echo serca przed skończonym 10 miesiącem. Później serduszko będzie za duże i się tego nie da sprawdzić.
    Może u Was też się to jeszcze nie domknelo?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    E linka chyba się stesknila za mamą :)
    Nie było nas tak ok 30 min :P

• Chimera Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    O to bardzo, bardzo długo!! 😅

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Dzieciom czas inaczej płynie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, ale Danuta tak się nie zachowuje zwykle. Jak wracam po 2-3 godzinach to w większości nie zwraca na mnie uwagi, Józio co innego - od razu widać, że chce do mnie na ręce. Ostatnio danute to siła z brzucha odwróciłam, żeby się przywitać, bo tak była zajęta zabawa. Może to jakieś początki leku separacyjnego?

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A propos pieluch, któraś używa pieluchomajtek? Jakie polecacie? Z Biedry i z Lidla są ok? Ja kupiłam z Rossmana Babydream 4 i sa w porządku, chociaż raz kupa góra wyszła :)

Mój M kupił kiedyś 2 duże paki trójek Pampers i zakładanie ich było tak irytujące, że odliczałam dni kiedy się skończą. Trudno było je wciągnąć na krągłości mojej Małej, no i zawsze trzeba było zdjąć całkiem rajstopy/spodenki/półśpiochy...a do tego szybko przeciekały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 14:22

- Janusz Korczak

7t1d (*)

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pieluchomajtki pampers niestety uczulają Adasia.Będe testować inne.Jak jestem u rodziców i gdzieś wychodze to jest problem bo moja mama nie do końca ogarnia zwykłe pampki.Po rozszeżeniu diety kupa zrobiła się lepsza więc za chwile przejdziemy na wielorazowe.

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastąpiliśmy jeden mleczny posiłek zwykłym.Godzine po mleku Adaś nie chciał obiadku więc dostaje dwie godziny po mleku zjada jakieś 180-200ml i dwie godziny później mleko.Owoców nie traktuje jak posiłek zastępczy.Mleka zjada tyle co wcześniej bo daje większe porcje.

Wczoraj i dziś dziecko się popsuło i je mniej.Mam nadzieje,że to przejściowe.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dam latem drugą szansę wielorazowym, bo tak najłatwiej odpieluchować. A jakich używasz? Bo ja mam otulacze do 9kg i muszę kupić inne. Miałam Bambino Mio + tetrę, ale nie zdały egzaminu, odparzały, nie mieściły się w ubranka i momentalnie przeciekały. Jak się ociepli, będzie łatwiej.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. nie to, żebym wierzyła, że po roku ją odpieluchuję 😂 ale zachęcona sukcesami niektórych z Was, ściągnęłam poradnik od Wiki, kupiłam nocnik i będę eksperymentować. W Japonii dzieci 1,5-roczne nie noszą już pieluch, w Chinach mają śpioszki z klapką i też w tym wieku mają trening czystości, więc postanowiłam spróbować.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ