X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś nowy tel przyszedł. Ja to mam pecha do cudzych tel bo właśnie psuje wyświetlacze a mój stary jest ok tylko ma problemy z zasięgiem. Musze zamówić do nowego etui żebym nie rozwalila go 😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?
    my tez mamy szmer i to mic groznego
    corki tez maja i po kardiologu dzieciecym bylismy lzejsi o 200pln x 2

szmer zaostrza sie w czasie infekcji oddechowych

zawsze jednak dla sw spokoju sprawdzic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis po zabiegu udrazniania drog lzowych bo non stop po odstawieniu antybiotyku w kroplach oczy ropialy
    zabieg udał sie na lewe oko i jest efekt
    w pr sonda nie udroznila niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 19:42

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo czyli prywatnie poszliście? My chyba też pojedziemy bo widzę na stronie nfz ze terminy za rok 🤯

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Limerikowo czyli prywatnie poszliście? My chyba też pojedziemy bo widzę na stronie nfz ze terminy za rok 🤯
    tak bylismy prywatnie w Poz .nasza pediatra jest tez kariologiem dzieciecym

lepiej sprawdzic bo dziewczynki moga miec klopot z zastawka mitralna lub potem z tz dziura w sercu
    moje sa tak zywiolowe ze bym nie podejrzewala niczego na sercu
    od poczatku bylo tak ze jeden pediatra slyszal drugi nie
    no i u Juniora tez szmer
    wszystko zbadane i spokój na chwile obecna

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U nas jednym z objawów ząbkowania są odparzajace kupy. Te kupy odparzaja dosłownie w minutę a tez do tej pory nie mieliśmy żadnych odparzeń. Julek miał tak samo.
    u nas Karolina na 18mcy miala niezyt zoladkowy i wlasnie odparzajace stolce
    na to stosowalismy probiotyki i bepanthen masc plus kapanie w kalii

a Zuzie pupe raz odparzyla nowa pielucha z pomaranczowej serii Dady
    cale opakowanie reklamowalam w Biedronce i dostalam zwrot pieniędzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 20:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Hmm moja szwagierka była z półroczną córeczką na takim zabiegu na NFZ w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i tam bez problemu zapisali na bliski termin. Może dlatego, że skierowanie dostała od okulistki, która tam pracuje (u niej była prywatnie).

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos pieluch, któraś używa pieluchomajtek? Jakie polecacie? Z Biedry i z Lidla są ok? Ja kupiłam z Rossmana Babydream 4 i sa w porządku, chociaż raz kupa góra wyszła :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego starszaka jak miał echo serca wykryto szmery rzekome.Zupełnie niegroźne i zarastają z wiekiem

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Jak mieliśmy szczególowe badania w szpitalu, to też nam wyszedł szmer. Wiąże się to z niedomknieciem czegoś w serduszku (mam gdzieś w opisie szczegółową nazwę, ale teraz już nie pamiętam) . Kardiolog tłumaczyła, że każde dziecko się z tym rodzi i większości to fizjologicznie się samo zamyka, ale zaproponowała, by zrobić echo serca przed skończonym 10 miesiącem. Później serduszko będzie za duże i się tego nie da sprawdzić.
    Może u Was też się to jeszcze nie domknelo?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    E linka chyba się stesknila za mamą :)
    Nie było nas tak ok 30 min :P

• Chimera Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    O to bardzo, bardzo długo!! 😅

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Dzieciom czas inaczej płynie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, ale Danuta tak się nie zachowuje zwykle. Jak wracam po 2-3 godzinach to w większości nie zwraca na mnie uwagi, Józio co innego - od razu widać, że chce do mnie na ręce. Ostatnio danute to siła z brzucha odwróciłam, żeby się przywitać, bo tak była zajęta zabawa. Może to jakieś początki leku separacyjnego?

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A propos pieluch, któraś używa pieluchomajtek? Jakie polecacie? Z Biedry i z Lidla są ok? Ja kupiłam z Rossmana Babydream 4 i sa w porządku, chociaż raz kupa góra wyszła :)

Mój M kupił kiedyś 2 duże paki trójek Pampers i zakładanie ich było tak irytujące, że odliczałam dni kiedy się skończą. Trudno było je wciągnąć na krągłości mojej Małej, no i zawsze trzeba było zdjąć całkiem rajstopy/spodenki/półśpiochy...a do tego szybko przeciekały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 14:22

- Janusz Korczak

7t1d (*)

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pieluchomajtki pampers niestety uczulają Adasia.Będe testować inne.Jak jestem u rodziców i gdzieś wychodze to jest problem bo moja mama nie do końca ogarnia zwykłe pampki.Po rozszeżeniu diety kupa zrobiła się lepsza więc za chwile przejdziemy na wielorazowe.

Wysłany: 14 lutego 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zastąpiliśmy jeden mleczny posiłek zwykłym.Godzine po mleku Adaś nie chciał obiadku więc dostaje dwie godziny po mleku zjada jakieś 180-200ml i dwie godziny później mleko.Owoców nie traktuje jak posiłek zastępczy.Mleka zjada tyle co wcześniej bo daje większe porcje.

Wczoraj i dziś dziecko się popsuło i je mniej.Mam nadzieje,że to przejściowe.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dam latem drugą szansę wielorazowym, bo tak najłatwiej odpieluchować. A jakich używasz? Bo ja mam otulacze do 9kg i muszę kupić inne. Miałam Bambino Mio + tetrę, ale nie zdały egzaminu, odparzały, nie mieściły się w ubranka i momentalnie przeciekały. Jak się ociepli, będzie łatwiej.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. nie to, żebym wierzyła, że po roku ją odpieluchuję 😂 ale zachęcona sukcesami niektórych z Was, ściągnęłam poradnik od Wiki, kupiłam nocnik i będę eksperymentować. W Japonii dzieci 1,5-roczne nie noszą już pieluch, w Chinach mają śpioszki z klapką i też w tym wieku mają trening czystości, więc postanowiłam spróbować.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ