Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi dziś nowy tel przyszedł. Ja to mam pecha do cudzych tel bo właśnie psuje wyświetlacze a mój stary jest ok tylko ma problemy z zasięgiem. Musze zamówić do nowego etui żebym nie rozwalila go 😂
-
A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?
corki tez maja i po kardiologu dzieciecym bylismy lzejsi o 200pln x 2
szmer zaostrza sie w czasie infekcji oddechowych
zawsze jednak dla sw spokoju sprawdzic -
Frida91 wrote:Limerikowo czyli prywatnie poszliście? My chyba też pojedziemy bo widzę na stronie nfz ze terminy za rok 🤯
lepiej sprawdzic bo dziewczynki moga miec klopot z zastawka mitralna lub potem z tz dziura w sercu
moje sa tak zywiolowe ze bym nie podejrzewala niczego na sercu
od poczatku bylo tak ze jeden pediatra slyszal drugi nie
no i u Juniora tez szmer
wszystko zbadane i spokój na chwile obecna
Frida91 lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:U nas jednym z objawów ząbkowania są odparzajace kupy. Te kupy odparzaja dosłownie w minutę a tez do tej pory nie mieliśmy żadnych odparzeń. Julek miał tak samo.
na to stosowalismy probiotyki i bepanthen masc plus kapanie w kalii
a Zuzie pupe raz odparzyla nowa pielucha z pomaranczowej serii Dady
cale opakowanie reklamowalam w Biedronce i dostalam zwrot pieniędzyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 20:06
-
Frida91 wrote:Limerikowo czyli prywatnie poszliście? My chyba też pojedziemy bo widzę na stronie nfz ze terminy za rok 🤯
Hmm moja szwagierka była z półroczną córeczką na takim zabiegu na NFZ w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i tam bez problemu zapisali na bliski termin. Może dlatego, że skierowanie dostała od okulistki, która tam pracuje (u niej była prywatnie)."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Frida91 wrote:A my byliśmy na szczepieniu. Mała waży 6,5kg. Myślałam że juz będzie miała z 7 a widzę ze nie podwoiła jeszxze urodzeniowe.j... Ale pytałam czy to ok i dr powiedziała ze tak bo nie spadła w centylach i oscyluje ciagle wokół 25 centyla. Ale cos tam wyslyszala szmer nad sercem, niby niegroźny ale dostaliśmy skierowanie do kardiologa... Nie wiecie czy to może być fizjologiczne w tym wieku? Co to oznacza? Martwić się?
Może u Was też się to jeszcze nie domknelo?Frida91 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoże, ale Danuta tak się nie zachowuje zwykle. Jak wracam po 2-3 godzinach to w większości nie zwraca na mnie uwagi, Józio co innego - od razu widać, że chce do mnie na ręce. Ostatnio danute to siła z brzucha odwróciłam, żeby się przywitać, bo tak była zajęta zabawa. Może to jakieś początki leku separacyjnego?
-
kayama wrote:A propos pieluch, któraś używa pieluchomajtek? Jakie polecacie? Z Biedry i z Lidla są ok? Ja kupiłam z Rossmana Babydream 4 i sa w porządku, chociaż raz kupa góra wyszła
Mój M kupił kiedyś 2 duże paki trójek Pampers i zakładanie ich było tak irytujące, że odliczałam dni kiedy się skończą. Trudno było je wciągnąć na krągłości mojej Małej, no i zawsze trzeba było zdjąć całkiem rajstopy/spodenki/półśpiochy...a do tego szybko przeciekałyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 14:22
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Kupiłam pieluchomajtki pampers niestety uczulają Adasia.Będe testować inne.Jak jestem u rodziców i gdzieś wychodze to jest problem bo moja mama nie do końca ogarnia zwykłe pampki.Po rozszeżeniu diety kupa zrobiła się lepsza więc za chwile przejdziemy na wielorazowe.
-
My zastąpiliśmy jeden mleczny posiłek zwykłym.Godzine po mleku Adaś nie chciał obiadku więc dostaje dwie godziny po mleku zjada jakieś 180-200ml i dwie godziny później mleko.Owoców nie traktuje jak posiłek zastępczy.Mleka zjada tyle co wcześniej bo daje większe porcje.
Wczoraj i dziś dziecko się popsuło i je mniej.Mam nadzieje,że to przejściowe. -
Ja chyba dam latem drugą szansę wielorazowym, bo tak najłatwiej odpieluchować. A jakich używasz? Bo ja mam otulacze do 9kg i muszę kupić inne. Miałam Bambino Mio + tetrę, ale nie zdały egzaminu, odparzały, nie mieściły się w ubranka i momentalnie przeciekały. Jak się ociepli, będzie łatwiej."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Tzn. nie to, żebym wierzyła, że po roku ją odpieluchuję 😂 ale zachęcona sukcesami niektórych z Was, ściągnęłam poradnik od Wiki, kupiłam nocnik i będę eksperymentować. W Japonii dzieci 1,5-roczne nie noszą już pieluch, w Chinach mają śpioszki z klapką i też w tym wieku mają trening czystości, więc postanowiłam spróbować."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*)