Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Duphaston ma mniejszą dawkę niż luteina. Dopochwowo od razu trafia "na miejsce". Przemyśl to jeszcze.
Ola, a Ty miałaś z tego co pamiętam infekcję pęcherza, pamiętasz co Ci pomogło?
Wzięłam antybiotyk Monural, ten jednorazowy, zgodnie z zaleceniem gina, i nie dał nic. Stosuję też urospet, żuravit, wit. C. Żadnej poprawy. Jutro idę oddać mocz na posiew, ale wynik będzie pewnie dopiero na koniec tygodnia. A mnie już szlag trafia z tym bólem i siusianiem co 5 min. -
baileys wrote:Ola, a Ty miałaś z tego co pamiętam infekcję pęcherza, pamiętasz co Ci pomogło?
Wzięłam antybiotyk Monural, ten jednorazowy, zgodnie z zaleceniem gina, i nie dał nic. Stosuję też urospet, żuravit, wit. C. Żadnej poprawy. Jutro idę oddać mocz na posiew, ale wynik będzie pewnie dopiero na koniec tygodnia. A mnie już szlag trafia z tym bólem i siusianiem co 5 min.
Ja miałam bakterię w moczu i żadnych dolegliwości po stronie pęcherza, szczypania itp. Dostałam antybiotyk. Z moczu będziesz miała za 2 dni posiew. Jeśli boli to przypuszczam, że musisz wytrzymać te dwa dni i poczekać na antybiogram. Jeśli wit. C i te urosepty nie pomagają to raczej potrzebujesz coś silniejszego.baileys lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:evolet scar cream z l'biotica
MDW, Ana nawet nie wiecie ile łez wylałam jak się dowiedzialam w poprzedniej ciąży że będzie dziewczynka, tak bardzo chciałam chłopca żeby mu nie przekazać endometriozy, ale jakoś to poukładałam w głowie a teraz sobie nie wyobrażam że bym nie miała mojej Gwiazdyoszalałam na jej punkcie, a teraz mi wszystko jedno bo już wiem że i tak pokocham najbardziej w świecie
-
baileys wrote:Ola, a Ty miałaś z tego co pamiętam infekcję pęcherza, pamiętasz co Ci pomogło?
Wzięłam antybiotyk Monural, ten jednorazowy, zgodnie z zaleceniem gina, i nie dał nic. Stosuję też urospet, żuravit, wit. C. Żadnej poprawy. Jutro idę oddać mocz na posiew, ale wynik będzie pewnie dopiero na koniec tygodnia. A mnie już szlag trafia z tym bólem i siusianiem co 5 min.
Boiron Cantharis 15 CH- granulki homeopatyczne, mnie uratowały. 5 granulek co 15minut przez godzinę a potem po każdym oddaniu moczu. Przysięgam, że jak nie wierzę w homeopatie to po godzinie byłam jak nowa -
Frida91 wrote:Dziewczyny macie jeszcze czasem uczucie takiego kłucia w pochwie? Ja ostatnio tak i trochę się tym martwię czy wszystko ok. Nie mam przy tym żadnych plamien ani nic takiego.
Ja miałam codziennie jakoś do 16 tygodnia. Mój gin twierdzi, że to dobra oznaka, bo macica się rozciągaFrida91 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Dziewczyny macie jeszcze czasem uczucie takiego kłucia w pochwie? Ja ostatnio tak i trochę się tym martwię czy wszystko ok. Nie mam przy tym żadnych plamien ani nic takiego.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Boiron Cantharis 15 CH- granulki homeopatyczne, mnie uratowały. 5 granulek co 15minut przez godzinę a potem po każdym oddaniu moczu. Przysięgam, że jak nie wierzę w homeopatie to po godzinie byłam jak nowa
A kto Ci to zalecil? To jest bezpieczne w ciazy? -
Niezapominajka5 wrote:Ja mialam, ale odkąd zaczęłam brać antybiotyk jakby przeszło. Masz jakieś inne objawy?np Uplawy? Miałaś pobierana cytologie? To właśnie podczas pobierania cytologii, lekarz zauważył,że są u mnie podrażnienia i zaczyna się robić jakiś stan zapalny.
A jak z waszymi kilogramami? Ja jakieś 3 tyg temu przybralam 2kg do wagi sprzed ciąży i do tej pory waga stoi w miejscu. Już nie wiem, niby nie chcę dużo przytyć ale coś chyba powinnam? Jem wszystko,nie odmawiam sobie a jakoś w ogole nie tyje.OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:No mam trochę więcej wydzieliny ostatnio. Zapytam o to lekarza na najbliższej wizycie.
A jak z waszymi kilogramami? Ja jakieś 3 tyg temu przybralam 2kg do wagi sprzed ciąży i do tej pory waga stoi w miejscu. Już nie wiem, niby nie chcę dużo przytyć ale coś chyba powinnam? Jem wszystko,nie odmawiam sobie a jakoś w ogole nie tyje.
Ja też mam sporo wydzieliny a posiew robiłam z 4 dni temu i czysty...tak więc to chyba normalne.
Co do kg to ja się boję wejść na wagę
Ale przed polowkowymi pewnie będę musiała bo lekarz o nią zapytaFrida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
baileys wrote:A kto Ci to zalecil? To jest bezpieczne w ciazy?
Dala mi farmaceutka, ale dzwonilam do lekarza i powiedział, że jak urospet nie działa to mogę brać (to byl 7 tydzień i furagina itd odpadła) ale żebym głośno nie mówiła, że mi poleca bo jako lekarz nie powinien wierzyć w leki homeopatyczne 😂 brałam te granulki dokładnie jeden dzień bo na drugi wszystkie dolegliwości minęły -
Ania95 wrote:Frida, nie przejmuj się - w 3 trymestrze będziemy nadrabiać, bo właśnie wtedy zaczyna się regularne tycie
Choć niby wszędzie czytam że najwięcej przybiera się właśnie w 2 trymestrze. Ale grunt żeby dzidzia dobrze przybierała, my nie musimy
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Ja przytyłam 5 kg - przekroczyłam magiczną barierę 60kg. Śmieję się, że w życiu tyle nie ważyłam, nawet wchodząc na wagę mi się nie udawało wskazówki tak daleko rozbujać
Jak się mnie siostra pytała ile przytyłam, to zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że ona tyle to w pierwszym trymestrze miała na plusieSkończyła z 20 kg.
Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Frida ja pytałam ostatnio mojej gin czy mam się trochę utuczyc😂 bo na wadze łącznie 2 kg więcej 🙈 ale spoko, podobno 3trymestr już nie będzie łaskawy...