Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę zazdroszczę takich ładnych brzuszków. Mój mimo tego że dość szczupły to ze śmiesznym waleczkiem tłuszczyku w jednym miejscu 🙈
Dziś rano chyba wreszcie dogadałam się z moim dzieciem i konkretnie poczułam jak fika. Mogłabym tak leżeć i słuchać cały dzień 🥰Malina330, Kira, Ilonkaa lubią tę wiadomość
-
Ilonkaa wrote:Wróciłam po dwutygodniowej nieobecności i dzięki temu zafundowałam sobie czytanie przez ponad 2h prawie 40 stron. Jesteście niesamowite 🤣
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszkow i poznanych płci. 😍 Dobrze wiedzieć, że umiecie kombinować z rozszyfrowaniem płci z USG. Na pewno z ciekawości skorzystam. ♥️
Mam pytanie do dziewczyn u których wiek z USG jest starszy niż z OM. Sylvka pamiętam że Ty tak miałaś. Ja na przedostatniej wizycie miałam wiek z USG o 2 dni większy, wczoraj aż o 5! Pytam się Pani Doktor czy to oznacza, że termin porodu się przyspiesza a ona powiedziała, że absolutnie. To oznacza że będzie duże dziecko. Ale jak tooo?? 😅 Nie ukrywam że liczyłam że poród będzie w sierpniu jednak, a wizja urodzenia dużego dziecka siłami natury mnie przeraża.
Dziewczyny, które mają taką samą sytuację albo miały w poprzedniej ciąży. Co mówia wam lekarze? 🤔
To się jeszcze może pozmieniać, może być równie dobrze mniejsze. Poza tym nie nastawiaj się, ja urodziłam córkę 4160g (to był mój pierwszy poród SN), a gdyby mnie ktoś spytał wcześniej to stwierdziłabym, że w życiu nie ma szans, żebym dała radę 😉 a nie było źleIlonkaa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
sara9555 wrote:Hej
Jeśli chodzi o wagę malucha to ja w 15+3 wg usg mam 120g.
Byłam dzisiaj na wizycie u innego gina do którego of teraz będę chodzić (pani gin) super babka. Zapytałam ją o płeć i mam moją wymarzoną dziewczynkę, czyli na stanie będą 2 dziewczynki i 2 chłopaków
Jutro lecę zrobić badanie z glukozą i pierwszy raz mam cytrynową. Zawsze miałam zwykłą i zawsze miałam mdłości. Teraz mdłości nie mam, więc liczę, że będzie łatwiej. Obym się nie przeliczyła.. no więc powinni pobrać na czczo, po 1h i po 2h, dodatkowo mam tarczycowe do zbadania w diagnostyce i zastanawiam się skąd wezmą tyle miejsc na wkłucia skoro "nie mam żył"
Ale fajnie! Ja zawsze chciałam 2 chłopców i 2 dziewczynki 😍 ale na czwarte raczej się nie zdecydujemy, bo za dużo mnie te ciąże kosztują. Chyba, że mi się coś odmieni za parę lat 😅sara9555 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Kira wrote:
Nie dziwię się, że tylko Ty go widzisz, bo masz bardziej płaski niż większość kobiet bez ciąży 😉😁 oczywiście pozytywnie. Piękny brzunio i ślicznie wyglądasz ❤️
W ogóle i pupa ładna i bicek 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 09:12
Kira lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
JaSzczurek wrote:Nie tylko waga ma znaczenie, ale przede wszystkim obwód głowy. Rodziłam 34 cm i 36 cm i czułam różnicę, a wagowo było ok. 100 g mniej przy większej głowie.
Tez myślę, że to ma większe znaczenie. Ja urodziłam 35cm przy większej wadze, a 36cm nie "przeszło" 🙊💙 2014
❤️ 2016
-
Ilonkaa wrote:Wróciłam po dwutygodniowej nieobecności i dzięki temu zafundowałam sobie czytanie przez ponad 2h prawie 40 stron. Jesteście niesamowite 🤣
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, pięknych brzuszkow i poznanych płci. 😍 Dobrze wiedzieć, że umiecie kombinować z rozszyfrowaniem płci z USG. Na pewno z ciekawości skorzystam. ♥️
Mam pytanie do dziewczyn u których wiek z USG jest starszy niż z OM. Sylvka pamiętam że Ty tak miałaś. Ja na przedostatniej wizycie miałam wiek z USG o 2 dni większy, wczoraj aż o 5! Pytam się Pani Doktor czy to oznacza, że termin porodu się przyspiesza a ona powiedziała, że absolutnie. To oznacza że będzie duże dziecko. Ale jak tooo?? 😅 Nie ukrywam że liczyłam że poród będzie w sierpniu jednak, a wizja urodzenia dużego dziecka siłami natury mnie przeraża.
Dziewczyny, które mają taką samą sytuację albo miały w poprzedniej ciąży. Co mówia wam lekarze? 🤔
Mi lekarka powiedziała, że może owulka była wcześniej. Ja się tym nie przejmuje bo to się jeszcze może zmieniać. Raz dziecko może być większe za chwilę będzie równe albo trochę mniejsze🙂 W różnym tempie sobie maluchy rosną. Ja się i tak nastawiam na indukcje i wydaje mi się, że będę parę dni do przodu od terminu.
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Maybelle wrote:Salenne kciuki! Czekamy na dobre wieści ❤️
Antonna jeszcze karmisz?
U nas idą dolne dwójki (dopiero 😬) i od paru dni nocki też są ciężkie. Dzisiaj obudzila się o 3 w nocy wyspana i chętna to zabawy wtf
Nie, tydzien temu przestałam. Nie widze na razie poprawy. Moze przebija jej sie w koncu druga dolna jedynka 🤷♀️👧 2017 ❤ 👶 2021
-
DeLaCruz wrote:Tez myślę, że to ma większe znaczenie. Ja urodziłam 35cm przy większej wadze, a 36cm nie "przeszło" 🙊
DeLaCruz, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystko w normie, nie ma się do czego przyczepić. Maluszek szalał w brzuchu, machał do mnie rączką. Duża szansa, że chłopczyk ❤️
AM1606, Maybelle, Aga007, PaniHa, JaSzczurek, Różowa_90, _Luna_, Lexia, Bunia89, Sylvka, puszek369, Anuszka28, bridagues, antonna, DeLaCruz, Darinka, a.ky.ska, Kira, megson91, Malina330, Karo_lalala, kasha86, GabaŻaba lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:To się jeszcze może pozmieniać, może być równie dobrze mniejsze. Poza tym nie nastawiaj się, ja urodziłam córkę 4160g (to był mój pierwszy poród SN), a gdyby mnie ktoś spytał wcześniej to stwierdziłabym, że w życiu nie ma szans, żebym dała radę 😉 a nie było źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 12:36