X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Czekam na pozytywne wiadomości :)

U nas dziś dzień się zaczął przed 7 :( nie żyje...
    Jutro rano musze lecieć na ostatnie badania przed wizytą i już już w środę usg:):)

Wstawiam zdjęcie mojego brzucha, tak wygląda większość dnia dopiero na wieczór po całodniowym jedzeniu się powiększa ale ciążowy jest na tyle:

ba8f5bbfa0985d31gen.jpg

Mam nadzieje, że się wstawi i pewnie bokiem... Pierwszy raz dodaje :) Wybaczcie :D

angelstw, Lali, wariatka3, never give up, Domi$, merida17, Kamila ;) lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Syn był dziś łaskawy o 5 zabrany do nas do łóżka zasnął jeszcze i spaliśmy do 6:40 ;-)

Dziś jadę do rodzinnego zobaczymy na jakie badania będzie w stanie przepisać mi skierowanie żebym nie musiała za wszystko płacić ;-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty i dobrego dnia wszystkim!
    U mnie od rana pięknie słonko świeci :-)

Ps. Brzuszki rewelacja!! ;-) pierwsza klasa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:19

merida17 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:

Dziś jadę do rodzinnego zobaczymy na jakie badania będzie w stanie przepisać mi skierowanie żebym nie musiała za wszystko płacić ;-)

Temat już się przewijał, ale zapytam jeszcze raz ;) Do rodzinnego idzie się tak po prostu, mówi, ze jest się w ciąży i chce się skierowanie na badania? Jak to wygląda?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:

Kochana u ciebie nie ma jeszcze brzusia, albo go pięknie skrywasz :D

PeggySue lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie zawsze. Niektórzy lekarze nie dają. Z reguły nie ma problemu jak się powie dlaczego potrzebne.

Dziś tylko ja mam sama wizytę?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Kochana u ciebie nie ma jeszcze brzusia, albo go pięknie skrywasz :D

Uwierz, że to jest brzuch ciążowy :D Normalnie mam idealnie płaski więc różnica jest ogromna, wiadomo, że jak się kogoś wcześniej nie widziało to nie da się ocenić :)

U mnie już widzą różnice właśnie ze względu na to, że zawsze był mega płaski :D Oczywiście dla postronnych osób to żaden brzuch :D

I tak, u rodzinnego właśnie wprost mówisz, że chcesz skierowanie :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.udalo mi się umówić na te badamia...na poniedzialek 10.50:( muszę z pracy wziąć wolne, bo bez sensu jechać potem i pracowac tylko 4 godziny, albo do późna.
    Ale na szczo na 10:50..tragedia...chociaż mówiła babka przez telefon ze mogę spróbować przyjść wcześniej bo mam pierszenstwo tak jak jestem w ciąży..ale nie wiem czy w praktyce to coś da...

Udanego i miłego dnia życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:31

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. w sprawie lekarza rodzinnego ;) Umówię się na wizytę i może się uda :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Temat już się przewijał, ale zapytam jeszcze raz ;) Do rodzinnego idzie się tak po prostu, mówi, ze jest się w ciąży i chce się skierowanie na badania? Jak to wygląda?

Myślę że nie ma co owijac w bawełnę. Powiedzieć jaka jest syt uda się to się uda no a jak nie to trudno. Przynajmniej będziesz wiedziała ze sprobowalas.
    U mnie syt jest o tyle dobra że mój lekarz rodzinny to moja dobra znajoma z którą pracowałam w przychodni więc problemu nie powinno być żadnego

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Sweet_CupCake wrote:
    Pani Kadrowo, a jak będzie liczona podstawa do L4 jeśli było się na urlopie macierzyńskim, potem na wypoczynkowym a potem przepracowało się 3 miesiące (niecałe)?

hehe ;-) Kadrową nie jestem, obracam się w zupełnie innej profesji, ale interesują mnie te tematy. W tej sytuacji jest tak, jeśli po macierzyńskim byłaś w pracy mniej niż 3 mce to średnia będzie taka sama jak w poprzedniej ciąży. Natomiast jeśli po powrocie do pracy było więcej niż 3 mce to średnia jest ponownie przeliczana. Trzeba pamiętać, że urlop wypoczynkowy jest traktowany jako powrót do pracy i co ważne liczą się pełne miesiące, a nie zaczęte.
    Przepraszam, że wczoraj już nie odpisałam, ale po całym dniu wegetacji poczułam się lepiej i chciałam to na maxa wykorzystać, więc wzięłam się za sprzątanie mieszkania i szykowania jedzenia na dzisiaj.

Mam dzisiaj usg 18.30 dlatego 3majcie proszę kciuki za mnie i moją Kruszynkę. Czeka mnie stresujący dzień, bo dodatkowo jeszcze mam dzisiaj pogrzeb :-(

życzę Wszystkim miłego dnia :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze brzuszki są wspaniałe :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dzięki za odp. w sprawie lekarza rodzinnego ;) Umówię się na wizytę i może się uda :)

Justyna, a nie pytałaś czy możesz zrobić te badania na kartę ciąży w lux medzie?

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    W tej sytuacji jest tak, jeśli po macierzyńskim byłaś w pracy mniej niż 3 mce to średnia będzie taka sama jak w poprzedniej ciąży. Natomiast jeśli po powrocie do pracy było więcej niż 3 mce to średnia jest ponownie przeliczana. Trzeba pamiętać, że urlop wypoczynkowy jest traktowany jako powrót do pracy i co ważne liczą się pełne miesiące, a nie zaczęte.

dokładnie takie same informacje otrzymałam z ZUSu ;) czyli wygląda na to u mnie że się załapię na wypłatę po staremu ;)

kciuki kciuki za USG!!

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    dokładnie takie same informacje otrzymałam z ZUSu ;) czyli wygląda na to u mnie że się załapię na wypłatę po staremu ;)

kciuki kciuki za USG!!

Ja też będę miała taką samą kwotę jak z Alusiem :-)

angelstw lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Justyna, a nie pytałaś czy możesz zrobić te badania na kartę ciąży w lux medzie?

Tak.. byłam nawet i Ginka, ale zlecił mi tylko 5 badań, bo na resztę on kieruje po 24 tygodniu, a ja potrzebuję na już ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tylko 2 miesiące miałam wypoczynkowy więc też będę mieć po staremu pieniądze :)

Właśnie było w DDTVN o opiekunie dziennym, szkoda, że u mnie w mieście nie ma ani jednego...

zicka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Tak.. byłam nawet i Ginka, ale zlecił mi tylko 5 badań, bo na resztę on kieruje po 24 tygodniu, a ja potrzebuję na już ;)

Wiesz ale w lux medzie nie trzeba mieć skierowania, wystarczy, że masz kartę ciąży. Podchodzisz do recepcji i mówisz, że chcesz zrobić wszystkie badania z 10 mca. Oni mają rozpiskę i Ci robią. Z tego co wiem jest tak:
    -mocz
    -glukoza na czczo
    -toksoplazmoza
    - serologia kiły
    - przeciwciała dla krwinek czerwonych
    - Anty Hiv
    - Anty Hcv
    - morfologia
    - oznaczenie grupy krwi

To jest na 100%. Nie wiem co jeszcze. Ja robiłam w ten sposób. A potrzebujesz jeszcze jakieś dodatkowe, poza tymi co napisałam?

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebberry kciku zaciśnięte tylko trochę się martwię o Ciebie bo pogrzeb to nie jest dobre miejsce :( ale skoro jest to konieczne to przynajmniej obiecaj stać z daleka ok?
    Co do samopoczucia to od wczoraj mam skurcze macicy to się chyba nazywa stawianie się macicy, pojawiły się niewielkie kropeczki krwi i ból podbrzusza dlatego dziś kategorycznie leżę i pachnę.Na szczęście na wczorajszym USG wszytko było super dlatego nie wpadam w panikę i ogromnie się cieszę, że jestem na zwolnieniu.

relghdgenv7rm5nv.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Bluebberry kciku zaciśnięte tylko trochę się martwię o Ciebie bo pogrzeb to nie jest dobre miejsce :( ale skoro jest to konieczne to przynajmniej obiecaj stać z daleka ok?
    Co do samopoczucia to od wczoraj mam skurcze macicy to się chyba nazywa stawianie się macicy, pojawiły się niewielkie kropeczki krwi i ból podbrzusza dlatego dziś kategorycznie leżę i pachnę.Na szczęście na wczorajszym USG wszytko było super dlatego nie wpadam w panikę i ogromnie się cieszę, że jestem na zwolnieniu.

Never give up dbaj o siebie i odpoczywaj :-) Taki leniwe dni się przydają, tym bardziej, że za jakieś 7 mcy będziemy mogły o tym zapomnieć ;-)

To pogrzeb taty naszej przyjaciółki, po prostu nie wyobrażam sobie nie być tam dla Niej. Chociaż jak tylko mogę to unikam pogrzebów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:24

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ