X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Czekam na pozytywne wiadomości :)

U nas dziś dzień się zaczął przed 7 :( nie żyje...
    Jutro rano musze lecieć na ostatnie badania przed wizytą i już już w środę usg:):)

Wstawiam zdjęcie mojego brzucha, tak wygląda większość dnia dopiero na wieczór po całodniowym jedzeniu się powiększa ale ciążowy jest na tyle:

ba8f5bbfa0985d31gen.jpg

Mam nadzieje, że się wstawi i pewnie bokiem... Pierwszy raz dodaje :) Wybaczcie :D

angelstw, Lali, wariatka3, never give up, Domi$, merida17, Kamila ;) lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Syn był dziś łaskawy o 5 zabrany do nas do łóżka zasnął jeszcze i spaliśmy do 6:40 ;-)

Dziś jadę do rodzinnego zobaczymy na jakie badania będzie w stanie przepisać mi skierowanie żebym nie musiała za wszystko płacić ;-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty i dobrego dnia wszystkim!
    U mnie od rana pięknie słonko świeci :-)

Ps. Brzuszki rewelacja!! ;-) pierwsza klasa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:19

merida17 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:

Dziś jadę do rodzinnego zobaczymy na jakie badania będzie w stanie przepisać mi skierowanie żebym nie musiała za wszystko płacić ;-)

Temat już się przewijał, ale zapytam jeszcze raz ;) Do rodzinnego idzie się tak po prostu, mówi, ze jest się w ciąży i chce się skierowanie na badania? Jak to wygląda?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:

Kochana u ciebie nie ma jeszcze brzusia, albo go pięknie skrywasz :D

PeggySue lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie zawsze. Niektórzy lekarze nie dają. Z reguły nie ma problemu jak się powie dlaczego potrzebne.

Dziś tylko ja mam sama wizytę?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Kochana u ciebie nie ma jeszcze brzusia, albo go pięknie skrywasz :D

Uwierz, że to jest brzuch ciążowy :D Normalnie mam idealnie płaski więc różnica jest ogromna, wiadomo, że jak się kogoś wcześniej nie widziało to nie da się ocenić :)

U mnie już widzą różnice właśnie ze względu na to, że zawsze był mega płaski :D Oczywiście dla postronnych osób to żaden brzuch :D

I tak, u rodzinnego właśnie wprost mówisz, że chcesz skierowanie :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.udalo mi się umówić na te badamia...na poniedzialek 10.50:( muszę z pracy wziąć wolne, bo bez sensu jechać potem i pracowac tylko 4 godziny, albo do późna.
    Ale na szczo na 10:50..tragedia...chociaż mówiła babka przez telefon ze mogę spróbować przyjść wcześniej bo mam pierszenstwo tak jak jestem w ciąży..ale nie wiem czy w praktyce to coś da...

Udanego i miłego dnia życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:31

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. w sprawie lekarza rodzinnego ;) Umówię się na wizytę i może się uda :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Temat już się przewijał, ale zapytam jeszcze raz ;) Do rodzinnego idzie się tak po prostu, mówi, ze jest się w ciąży i chce się skierowanie na badania? Jak to wygląda?

Myślę że nie ma co owijac w bawełnę. Powiedzieć jaka jest syt uda się to się uda no a jak nie to trudno. Przynajmniej będziesz wiedziała ze sprobowalas.
    U mnie syt jest o tyle dobra że mój lekarz rodzinny to moja dobra znajoma z którą pracowałam w przychodni więc problemu nie powinno być żadnego

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Sweet_CupCake wrote:
    Pani Kadrowo, a jak będzie liczona podstawa do L4 jeśli było się na urlopie macierzyńskim, potem na wypoczynkowym a potem przepracowało się 3 miesiące (niecałe)?

hehe ;-) Kadrową nie jestem, obracam się w zupełnie innej profesji, ale interesują mnie te tematy. W tej sytuacji jest tak, jeśli po macierzyńskim byłaś w pracy mniej niż 3 mce to średnia będzie taka sama jak w poprzedniej ciąży. Natomiast jeśli po powrocie do pracy było więcej niż 3 mce to średnia jest ponownie przeliczana. Trzeba pamiętać, że urlop wypoczynkowy jest traktowany jako powrót do pracy i co ważne liczą się pełne miesiące, a nie zaczęte.
    Przepraszam, że wczoraj już nie odpisałam, ale po całym dniu wegetacji poczułam się lepiej i chciałam to na maxa wykorzystać, więc wzięłam się za sprzątanie mieszkania i szykowania jedzenia na dzisiaj.

Mam dzisiaj usg 18.30 dlatego 3majcie proszę kciuki za mnie i moją Kruszynkę. Czeka mnie stresujący dzień, bo dodatkowo jeszcze mam dzisiaj pogrzeb :-(

życzę Wszystkim miłego dnia :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze brzuszki są wspaniałe :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dzięki za odp. w sprawie lekarza rodzinnego ;) Umówię się na wizytę i może się uda :)

Justyna, a nie pytałaś czy możesz zrobić te badania na kartę ciąży w lux medzie?

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    W tej sytuacji jest tak, jeśli po macierzyńskim byłaś w pracy mniej niż 3 mce to średnia będzie taka sama jak w poprzedniej ciąży. Natomiast jeśli po powrocie do pracy było więcej niż 3 mce to średnia jest ponownie przeliczana. Trzeba pamiętać, że urlop wypoczynkowy jest traktowany jako powrót do pracy i co ważne liczą się pełne miesiące, a nie zaczęte.

dokładnie takie same informacje otrzymałam z ZUSu ;) czyli wygląda na to u mnie że się załapię na wypłatę po staremu ;)

kciuki kciuki za USG!!

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    dokładnie takie same informacje otrzymałam z ZUSu ;) czyli wygląda na to u mnie że się załapię na wypłatę po staremu ;)

kciuki kciuki za USG!!

Ja też będę miała taką samą kwotę jak z Alusiem :-)

angelstw lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Justyna, a nie pytałaś czy możesz zrobić te badania na kartę ciąży w lux medzie?

Tak.. byłam nawet i Ginka, ale zlecił mi tylko 5 badań, bo na resztę on kieruje po 24 tygodniu, a ja potrzebuję na już ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tylko 2 miesiące miałam wypoczynkowy więc też będę mieć po staremu pieniądze :)

Właśnie było w DDTVN o opiekunie dziennym, szkoda, że u mnie w mieście nie ma ani jednego...

zicka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Tak.. byłam nawet i Ginka, ale zlecił mi tylko 5 badań, bo na resztę on kieruje po 24 tygodniu, a ja potrzebuję na już ;)

Wiesz ale w lux medzie nie trzeba mieć skierowania, wystarczy, że masz kartę ciąży. Podchodzisz do recepcji i mówisz, że chcesz zrobić wszystkie badania z 10 mca. Oni mają rozpiskę i Ci robią. Z tego co wiem jest tak:
    -mocz
    -glukoza na czczo
    -toksoplazmoza
    - serologia kiły
    - przeciwciała dla krwinek czerwonych
    - Anty Hiv
    - Anty Hcv
    - morfologia
    - oznaczenie grupy krwi

To jest na 100%. Nie wiem co jeszcze. Ja robiłam w ten sposób. A potrzebujesz jeszcze jakieś dodatkowe, poza tymi co napisałam?

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebberry kciku zaciśnięte tylko trochę się martwię o Ciebie bo pogrzeb to nie jest dobre miejsce :( ale skoro jest to konieczne to przynajmniej obiecaj stać z daleka ok?
    Co do samopoczucia to od wczoraj mam skurcze macicy to się chyba nazywa stawianie się macicy, pojawiły się niewielkie kropeczki krwi i ból podbrzusza dlatego dziś kategorycznie leżę i pachnę.Na szczęście na wczorajszym USG wszytko było super dlatego nie wpadam w panikę i ogromnie się cieszę, że jestem na zwolnieniu.

relghdgenv7rm5nv.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Bluebberry kciku zaciśnięte tylko trochę się martwię o Ciebie bo pogrzeb to nie jest dobre miejsce :( ale skoro jest to konieczne to przynajmniej obiecaj stać z daleka ok?
    Co do samopoczucia to od wczoraj mam skurcze macicy to się chyba nazywa stawianie się macicy, pojawiły się niewielkie kropeczki krwi i ból podbrzusza dlatego dziś kategorycznie leżę i pachnę.Na szczęście na wczorajszym USG wszytko było super dlatego nie wpadam w panikę i ogromnie się cieszę, że jestem na zwolnieniu.

Never give up dbaj o siebie i odpoczywaj :-) Taki leniwe dni się przydają, tym bardziej, że za jakieś 7 mcy będziemy mogły o tym zapomnieć ;-)

To pogrzeb taty naszej przyjaciółki, po prostu nie wyobrażam sobie nie być tam dla Niej. Chociaż jak tylko mogę to unikam pogrzebów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:24

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ