STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach
Czekam na pozytywne wiadomości
U nas dziś dzień się zaczął przed 7nie żyje...
Jutro rano musze lecieć na ostatnie badania przed wizytą i już już w środę usg:)
Wstawiam zdjęcie mojego brzucha, tak wygląda większość dnia dopiero na wieczór po całodniowym jedzeniu się powiększa ale ciążowy jest na tyle:
Mam nadzieje, że się wstawi i pewnie bokiem... Pierwszy raz dodajeWybaczcie
angelstw, Lali, wariatka3, never give up, Domi$, merida17, Kamila ;) lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej Dziewczyny
Syn był dziś łaskawy o 5 zabrany do nas do łóżka zasnął jeszcze i spaliśmy do 6:40
Dziś jadę do rodzinnego zobaczymy na jakie badania będzie w stanie przepisać mi skierowanie żebym nie musiała za wszystko płacić
Kciuki za dzisiejsze wizyty i dobrego dnia wszystkim!
U mnie od rana pięknie słonko świeci
Ps. Brzuszki rewelacja!!pierwsza klasa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:19
merida17 lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:
Dziś jadę do rodzinnego zobaczymy na jakie badania będzie w stanie przepisać mi skierowanie żebym nie musiała za wszystko płacić
Temat już się przewijał, ale zapytam jeszcze razDo rodzinnego idzie się tak po prostu, mówi, ze jest się w ciąży i chce się skierowanie na badania? Jak to wygląda?
-
justyna1220 wrote:Kochana u ciebie nie ma jeszcze brzusia, albo go pięknie skrywasz
Uwierz, że to jest brzuch ciążowyNormalnie mam idealnie płaski więc różnica jest ogromna, wiadomo, że jak się kogoś wcześniej nie widziało to nie da się ocenić
U mnie już widzą różnice właśnie ze względu na to, że zawsze był mega płaskiOczywiście dla postronnych osób to żaden brzuch
I tak, u rodzinnego właśnie wprost mówisz, że chcesz skierowanie
[/url]
-
Witam dziewczyny.udalo mi się umówić na te badamia...na poniedzialek 10.50:( muszę z pracy wziąć wolne, bo bez sensu jechać potem i pracowac tylko 4 godziny, albo do późna.
Ale na szczo na 10:50..tragedia...chociaż mówiła babka przez telefon ze mogę spróbować przyjść wcześniej bo mam pierszenstwo tak jak jestem w ciąży..ale nie wiem czy w praktyce to coś da...
Udanego i miłego dnia życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:31
-
justyna1220 wrote:Temat już się przewijał, ale zapytam jeszcze raz
Do rodzinnego idzie się tak po prostu, mówi, ze jest się w ciąży i chce się skierowanie na badania? Jak to wygląda?
Myślę że nie ma co owijac w bawełnę. Powiedzieć jaka jest syt uda się to się uda no a jak nie to trudno. Przynajmniej będziesz wiedziała ze sprobowalas.
U mnie syt jest o tyle dobra że mój lekarz rodzinny to moja dobra znajoma z którą pracowałam w przychodni więc problemu nie powinno być żadnego -
CześćSweet_CupCake wrote:Pani Kadrowo, a jak będzie liczona podstawa do L4 jeśli było się na urlopie macierzyńskim, potem na wypoczynkowym a potem przepracowało się 3 miesiące (niecałe)?
heheKadrową nie jestem, obracam się w zupełnie innej profesji, ale interesują mnie te tematy. W tej sytuacji jest tak, jeśli po macierzyńskim byłaś w pracy mniej niż 3 mce to średnia będzie taka sama jak w poprzedniej ciąży. Natomiast jeśli po powrocie do pracy było więcej niż 3 mce to średnia jest ponownie przeliczana. Trzeba pamiętać, że urlop wypoczynkowy jest traktowany jako powrót do pracy i co ważne liczą się pełne miesiące, a nie zaczęte.
Przepraszam, że wczoraj już nie odpisałam, ale po całym dniu wegetacji poczułam się lepiej i chciałam to na maxa wykorzystać, więc wzięłam się za sprzątanie mieszkania i szykowania jedzenia na dzisiaj.
Mam dzisiaj usg 18.30 dlatego 3majcie proszę kciuki za mnie i moją Kruszynkę. Czeka mnie stresujący dzień, bo dodatkowo jeszcze mam dzisiaj pogrzeb
życzę Wszystkim miłego dnia
-
Blueberry88 wrote:W tej sytuacji jest tak, jeśli po macierzyńskim byłaś w pracy mniej niż 3 mce to średnia będzie taka sama jak w poprzedniej ciąży. Natomiast jeśli po powrocie do pracy było więcej niż 3 mce to średnia jest ponownie przeliczana. Trzeba pamiętać, że urlop wypoczynkowy jest traktowany jako powrót do pracy i co ważne liczą się pełne miesiące, a nie zaczęte.
dokładnie takie same informacje otrzymałam z ZUSuczyli wygląda na to u mnie że się załapię na wypłatę po staremu
kciuki kciuki za USG!! -
Blueberry88 wrote:Justyna, a nie pytałaś czy możesz zrobić te badania na kartę ciąży w lux medzie?
Tak.. byłam nawet i Ginka, ale zlecił mi tylko 5 badań, bo na resztę on kieruje po 24 tygodniu, a ja potrzebuję na już -
justyna1220 wrote:Tak.. byłam nawet i Ginka, ale zlecił mi tylko 5 badań, bo na resztę on kieruje po 24 tygodniu, a ja potrzebuję na już
Wiesz ale w lux medzie nie trzeba mieć skierowania, wystarczy, że masz kartę ciąży. Podchodzisz do recepcji i mówisz, że chcesz zrobić wszystkie badania z 10 mca. Oni mają rozpiskę i Ci robią. Z tego co wiem jest tak:
-mocz
-glukoza na czczo
-toksoplazmoza
- serologia kiły
- przeciwciała dla krwinek czerwonych
- Anty Hiv
- Anty Hcv
- morfologia
- oznaczenie grupy krwi
To jest na 100%. Nie wiem co jeszcze. Ja robiłam w ten sposób. A potrzebujesz jeszcze jakieś dodatkowe, poza tymi co napisałam?
-
Bluebberry kciku zaciśnięte tylko trochę się martwię o Ciebie bo pogrzeb to nie jest dobre miejsce
ale skoro jest to konieczne to przynajmniej obiecaj stać z daleka ok?
Co do samopoczucia to od wczoraj mam skurcze macicy to się chyba nazywa stawianie się macicy, pojawiły się niewielkie kropeczki krwi i ból podbrzusza dlatego dziś kategorycznie leżę i pachnę.Na szczęście na wczorajszym USG wszytko było super dlatego nie wpadam w panikę i ogromnie się cieszę, że jestem na zwolnieniu.
-
never give up wrote:Bluebberry kciku zaciśnięte tylko trochę się martwię o Ciebie bo pogrzeb to nie jest dobre miejsce
ale skoro jest to konieczne to przynajmniej obiecaj stać z daleka ok?
Co do samopoczucia to od wczoraj mam skurcze macicy to się chyba nazywa stawianie się macicy, pojawiły się niewielkie kropeczki krwi i ból podbrzusza dlatego dziś kategorycznie leżę i pachnę.Na szczęście na wczorajszym USG wszytko było super dlatego nie wpadam w panikę i ogromnie się cieszę, że jestem na zwolnieniu.
Never give up dbaj o siebie i odpoczywajTaki leniwe dni się przydają, tym bardziej, że za jakieś 7 mcy będziemy mogły o tym zapomnieć
To pogrzeb taty naszej przyjaciółki, po prostu nie wyobrażam sobie nie być tam dla Niej. Chociaż jak tylko mogę to unikam pogrzebów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:24