X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ol uś Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już po wizycie... wyobrażałam ją sobie trochę inaczej ;) byłam prywatnie, lekarz zrobił tylko USG nie pytał o nic, wywiadu nie zrobił, karty ciąży nie założył, nie powiedział który to tydzień ("prosze nie pytać który to tydzień bo to początek początków", nie podał żadnego przewidywanego terminu, wziął stówę... może tak powinno być nie wiem... pierwszy raz jestem w takiej sytuacji :) ale widziałam jak bije serduszko, jest wspaniale!!
    Kolejna wizyta już z NFZ 23 Maja :)

DzejDzej, Beata1987, AnnaMaja, angelstw, Astonia, Amy_ lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1234 wrote:
    Lali dobrze kojarzę że byłaś aktywna na Kwietniówka ch 2015?
    Tak :) szkoda, ze sie wtedy nie udzielałyście z PeggySue. Wizyte umówiłam na 2 czerwca, bedzie 7t2d licze na <3 .
    Amy umów się wcześniej na wizyte, siwy łeb dostaniesz do 23 czerwca!

Amy_ lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszcze usłyszenia serduszek <3! :) zdrowo rośnijcie :)

Amy_ lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejDzej gratuluje serduszka :)
    Ol us moim zdaniem lekarz zachował się nie ładnie, dla nas to cud a dla nich to kolejna pacjentka. Gratuluje serduszka :)

DzejDzej lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • DzejDzej Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Jak ja Wam zazdroszcze usłyszenia serduszek <3! :) zdrowo rośnijcie :)
    Doczekasz sie juz niedługo!!! Cierpliwości:)) bedzie dobrze!

Blackclouds lubi tę wiadomość

p19u9n73xkfpxdp9.png
    CP 11.10.2015 6tc
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    DzejDzej gratuluje serduszka :)
    Ol us moim zdaniem lekarz zachował się nie ładnie, dla nas to cud a dla nich to kolejna pacjentka. Gratuluje serduszka :)

Na początku miałam być Majówka z usg zawsze wychodzilo na 2 Maja, ale was mi się lepiej czytało :) a że córka się pospieszyła to zostałam kwietniówka.

Wysłany: 12 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol us moim zdaniem to lekarz nie fajnie cie potraktował. Ja chodzę prywatnie i nigdy z taką sytuacją się nie spotkałam.

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejDzej, Oluś wspaniale, że już widziałyście serduszko. Gratuluję :*
    Oluś pogoń dziada. Jejjjj jak ja nie znoszę takich lekarzy. Widać, że już wypalony zawodowo. Za kasę i jeszcze łaskę robi. Sio sio sio z takimi ;)

200602021762.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol uś mize zmien lekarza. Ja bym nie poszła fo takiego więcej.potraktował cie.. Was okropnie. Co z tego ze młoda ciąża to jest już stworzenie i nie rozumiem podejścię lekarza.. Mój wysłuchał wywiad zrobił kartę ciaży i usg, zalecił badania. Oczywiście pogratulowal dzidziusia. Pytał jak się czuje itp

AnnaMaja lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i gnam do pracy :( no ale Mi się nie chce.szcErze Wam powiem, że jakoś Jeszcze nie wierzę. Uwierzę jak gin potwierdzi chyba i jak zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 04:42

Basia90 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja zaraz jade w miasto. .. u mnie tez synek zabkuje tzn jeszcze mu sie nic nie przebilo bo to polroczny maluch ale juz cierpi i sie wkurza tak słodko ;-) co do imion to mam core hanie i syna witusia jak bedzie dziewczynka to chce helenke lub kaline a jak chlopak to gustaw lub lucjan nie lubie jak jest imie popularne i dublowane tak jak teraz np byla lena itp ale to kwestia wyboru... piec lat temu jak rodzilam core to hanna nie bylo popularne teraz gdzie sie nie rusze tam hania ale z jej rocznika jest jeszcze w mniejszosci :-D

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Mi doktor wczoraj powiedział ze posłuchać serduszko można dopiero po 10 tyg :( nowe przepisy ale widać ładnie jest na czerwono jak pika:)

A ja daje kropelkk camilla bo do zeli to teraz nawet buzi nie chce otworzyć

co to za nowe przepisy? gdzie tak jest? na nzf? czy w wybranej przychodni? bez sensu...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :*
    Czy Was też pęcherz budzi wcześniej? Powinnam wstać za godzinę, ale muszę zrobić pipi na już ;)
    Słonecznego dnia Laseczki :*

Beata1987 lubi tę wiadomość

200602021762.png

Wysłany: 13 maja 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :*
    Dzisiaj przed pęcherzem obudzila mnie córa, a po cichu liczyłam, że chociaż do 7 będzie spała :(
    Miłego Dnia:*

• angelstw Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ja standardowo z pomiarem temp o 5 wstałam :-P

Zasnąć już nie mogłam więc leżałam i patrzyłam w sufit :-P
    Syn pospal do 6 jak nigdy ;-)

Dobrego dnia!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• channah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ma jak obudzić pęcherz :) za wcześnie wstaje.ale pierwsze co idę to siusiu :) haha

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak lubię pospac i wstawać ostatnia w domu, to teraz ranny ptaszek ze mnie. Godzina 6.30, a ja już spać nie mogę!

Dziś lecę do lekarza. Wiem, że być może jeszcze nic nie zobaczę, ale idę na badanie, bo nie wiem czy zaczyna się infekcja, czy znów uczulenie na płyn. Wolę dmuchać na zimne :) . Skierowanie na badania wypisują na pierwszej wizycie, czy jeszcze za wcześnie?

7u223e3k836sfqk5.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) stwierdzam od samego rana że jeszcze trochę i będę chodziła z workiem na głowie hihi. Z dnia na dzień wychodzi mi coraz więcej "pryszczy" chyba hormony wariują.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Ja jak lubię pospac i wstawać ostatnia w domu, to teraz ranny ptaszek ze mnie. Godzina 6.30, a ja już spać nie mogę!

Dziś lecę do lekarza. Wiem, że być może jeszcze nic nie zobaczę, ale idę na badanie, bo nie wiem czy zaczyna się infekcja, czy znów uczulenie na płyn. Wolę dmuchać na zimne :) . Skierowanie na badania wypisują na pierwszej wizycie, czy jeszcze za wcześnie?
    Hej :) myślę że dostaniesz już skierowanie na badania. Byłam na pierwszej wizycie tak jak ty i zaraz na badania mi dał. Daj znać po wizycie :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Hej laseczki :) stwierdzam od samego rana że jeszcze trochę i będę chodziła z workiem na głowie hihi. Z dnia na dzień wychodzi mi coraz więcej "pryszczy" chyba hormony wariują.
    Beatko podobno dziewczynka zabiera urodę :)
    Boże dopomóż ja chcę brzydnąć :D :D :D

200602021762.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ