STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dzisiaj tez brzuch boli trochę jak na okres, chociaż ból lżejszy niż miałam przy @. Leże dzisiaj i odpowczywam, jestem dobrej myśli, że to jednak tylko wszystko się tam powiększa:)
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Dzień doberek dziewczynki ja sobie jeszcze leżę po zjedzonym kawalku bułki, w łóżeczku... mąż właśnie odkurza a ja nie mam siły... O 11 przychodzą znajomi pograć w planszówki więc niebawem muszę zwlec się z łóżka i umyć głowę... jakie macie plany na weekend?
Dobrej pogody Wam życzę i udanego weekendu moje drogie ;* -
Rosana wrote:Mnie dzisiaj tez brzuch boli trochę jak na okres, chociaż ból lżejszy niż miałam przy @. Leże dzisiaj i odpowczywam, jestem dobrej myśli, że to jednak tylko wszystko się tam powiększa:)
chciała bym tam poleżeć ja przy młodym nie ma szans jest tak maudny, płaczek przez ząbkowanie ze sie wykończe.. nadal temp.. bylam juz 2 razy u lekarza i nic nie stwierdzili.. jeśli nie minie to szpital... wykończe się
-
PeggySue wrote:Lula, moja przy przebijaniu zęba mu prawie wya gorączke ze 3 dni do tego katar. Nie ma co chodzić z tym do lekarza bo jeszcze by coś złapała. Do póki nie kaszle i widzę, że ząb blisko to po prostu czekam.
a lekarz powiedział ze na oddział jak mu nie przejdzie ta temp do 3 dób .. a w ncoy jeszcze dostał temp. Jeden trzonowy mu wyszedł prawie ale idą kolejne i może z tąd ta temp.. oby
-
A ja byłam wczoraj na usg i widziałam najpiękniejszy pęcherzyk w życiu!! Kolejna wizyta 24 maja, lekarz mówił że już powinno być serduszko, ale raczej nie będziemy go słuchać bo jeszcze mi się to znudzi !?!? Helloł!? Jak zobaczyl moja minę to stwierdził, że jak będę chciała to będziemy słuchać
To z rzeczy przyjemnych, a z tych przyjemnych mniej to na jajniku mam cyste 4x4cm.. lekarz mówił, że jest niegroźna- ale ja juz i tak się przestraszylam dostałam na nią dyphaston- powinna się wchłonąć. Wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę.
Ale wiecie co mnie martwi.. od wczoraj jakoś od poludnia- jak przelamowala mnie biegunka to nie boli mnie brzuch.. strasznie dziwnie się z tym czuję bo przez ostatni tydzień bolało cały czas a teraz cisza..wariatka3 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pociesze was... rodzilam pol roku temu ... drugie cc i kazdy lekarz w szpitalu i moja osobista ginka mowili mi ... no ale na tym chyba poprzestacie bo przy trzeciej ciazy moze nie byc wesolo i ogolnie odradzali nam kolejne dziecko... moje dzieci tak sie układają ze zaslaniaja ujscie i nie umiem urodzic naturalnie pomimo malej wagi dziecka i musze miec cc a wiec przede mną trzecia cc w odstepie 14 msc i nie wiem co lekarze mieli na mysli odradzajac mi kolejna ciaze tak stanowczo moze jak mnie otwarli to cos tam zobaczyli a nie powiedzieli... i jeszxze ten krotki odstep czasu... i jakbym ja miala o tym ciagle rozmyslac to zwariowalabym wiec po co... wiem ze mam moja lekarke ktora bedzie mnie wspierac i ze musi byc dobrze. .. wiecej optymizmu dziewczyny!
Basia90, angelstw, wszamanka, haneczka89 lubią tę wiadomość
-
MarCza ja wszystko rozumiem i wiem, że stres nic nie da, co ma się stać to i tak się stanie.. jeddak jest to moja pierwsza ciąża, wymarzona i wyczekana, staraliśmy się o nią 2 lata.. po drodze wiele przeszłam,z diagnozą niedroznych jajowodow, konieczności in vitro,poprzez udrażnianie,pco i wiele innych, dlatego dla mnie ta ciąża jest cudem..
I strasznie boję się, że ja stracę i więcej nie będzie dane nam cieszyć się serduszkiem -
nick nieaktualnyMarCza odradzają tak szybko ciąże po cc żeby macica się nie rozeszła. Bo jednak była rozcinana i boją się że blizna puści. Takie są opinie lekarzy, bo mi też tłumaczyli że z kolejną poczekać minimum rok,a najlepiej 2 lata, Ale na pewno wszystko będzie dobrze;)
-
MarCza wrote:Dziewczyny proszę nie swirowac mi tu!!! Ja jako druga najstarsza z grupy normalnie wyszczelam na cztery litery zaraz... ja zrobilam trzy testy a na bete nie ide moja intuicja mowi mi ze bedzie ok wiec grzecznie czekam na usg
-
Marcza nie chce cię straszyć ale ja np bardzo bałam sie porodu bo w mojej rodzinie komplikacje porodowe są chyba dziedziczne. Chciałam zapłacic z cc. Lekarz opowiadał mi historie babki, która właśnie u nich rodziła. Miała 2cc nie obyło sie bez komplikacji. Odradzali jej kolejna ciąże. Jednak ona nie posłuchała i bez konsultacji po niecałym roku zaszła w ciąże, oczywiście bez konsultacji rownież ze szpitalem ( można nazwać to klinika bo jest prywatny ale ma kontrakt z NFZ jednak to klinika dla nie skomplikowanych przypadków, nie szpital z każdym koniecznym sprzętem). Pojawiła sie kiedy poród sie zaczął oczywiście musiała mieć cc. Musiała zostać szybko przewieziona do normalnego szpitala ponieważ lekarze nie mogli sobie poradzić z jej przypadkiem, niestety dziecko tez na tym ucierpiało. Pamietam, ze to było dzień po tej sytuacji i mój lekarz wisiał na telefonie, czekając na wiadomość co z tym dzieckiem dalej będzie.
Strasznie sie wtedy cc wystraszyłam.
Wiadomo , ze jest to skrajny przypadek i nieodpowiedzialność tej kobiety ogromna ! Nie mowie, ze w twoim przypadku będzie coś nie tak:) broń Boże! Ale trzeba brać każda ewentualność pod uwagę i przede wszystkim dbać o siebie
[/url]