X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channah ktory link wybierasz zeby byly widoczne miniatury zdjecia na forum ja wybralam to dla forum i wkleil mi sie tylko odnosnik a zdj nie pokazuje

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Url

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [URL =h ttp: //wstaw .org/h /96aba9a4737/]DSC_0040_J PG_3 00x300_q85.jpg[/URL] <
    tu wstawiłam przerwy aby było widać link

to jest ten 3 link

jakie piękne mocne krechy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 09:21

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz wiem tylko nie zrobilam spacji i moze dlatego sie nie pokazały

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj tez brzuch boli trochę jak na okres, chociaż ból lżejszy niż miałam przy @. Leże dzisiaj i odpowczywam, jestem dobrej myśli, że to jednak tylko wszystko się tam powiększa:)

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaadam!

://wstaw.org/w/3W7R/]20160510_111453_jpg_300x300_q85.jpg[/URL]

channah, angelstw, wariatka3 lubią tę wiadomość

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza no krecha mocna :) u mnie to był cień ale 3ciego testu nie robie :D

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczynki :D ja sobie jeszcze leżę po zjedzonym kawalku bułki, w łóżeczku... mąż właśnie odkurza a ja nie mam siły... O 11 przychodzą znajomi pograć w planszówki więc niebawem muszę zwlec się z łóżka i umyć głowę... jakie macie plany na weekend?

Dobrej pogody Wam życzę i udanego weekendu moje drogie ;*

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę nie swirowac mi tu!!! Ja jako druga najstarsza z grupy normalnie wyszczelam na cztery litery zaraz... ja zrobilam trzy testy a na bete nie ide moja intuicja mowi mi ze bedzie ok wiec grzecznie czekam na usg

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Mnie dzisiaj tez brzuch boli trochę jak na okres, chociaż ból lżejszy niż miałam przy @. Leże dzisiaj i odpowczywam, jestem dobrej myśli, że to jednak tylko wszystko się tam powiększa:)
    macica się rozszerza sąd ten ból..

chciała bym tam poleżeć ja przy młodym nie ma szans jest tak maudny, płaczek przez ząbkowanie ze sie wykończe.. nadal temp.. bylam juz 2 razy u lekarza i nic nie stwierdzili.. jeśli nie minie to szpital... wykończe się :(

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, moja przy przebijaniu zęba zawsze ma gorączke ze 3 dni do tego katar. Nie ma co chodzić z tym do lekarza bo jeszcze by coś złapała. Do póki nie kaszle i widzę, że ząb blisko to po prostu czekam.

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Lula, moja przy przebijaniu zęba mu prawie wya gorączke ze 3 dni do tego katar. Nie ma co chodzić z tym do lekarza bo jeszcze by coś złapała. Do póki nie kaszle i widzę, że ząb blisko to po prostu czekam.
    ja jestem panikara i myslałam że gardełko albo ucho...
    a lekarz powiedział ze na oddział jak mu nie przejdzie ta temp do 3 dób .. a w ncoy jeszcze dostał temp. Jeden trzonowy mu wyszedł prawie ale idą kolejne i może z tąd ta temp.. oby

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na usg i widziałam najpiękniejszy pęcherzyk w życiu!! Kolejna wizyta 24 maja, lekarz mówił że już powinno być serduszko, ale raczej nie będziemy go słuchać bo jeszcze mi się to znudzi !?!? Helloł!? Jak zobaczyl moja minę to stwierdził, że jak będę chciała to będziemy słuchać :)

To z rzeczy przyjemnych, a z tych przyjemnych mniej to na jajniku mam cyste 4x4cm.. lekarz mówił, że jest niegroźna- ale ja juz i tak się przestraszylam :( dostałam na nią dyphaston- powinna się wchłonąć. Wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę.

Ale wiecie co mnie martwi.. od wczoraj jakoś od poludnia- jak przelamowala mnie biegunka to nie boli mnie brzuch.. strasznie dziwnie się z tym czuję bo przez ostatni tydzień bolało cały czas a teraz cisza..

wariatka3 lubi tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pociesze was... rodzilam pol roku temu ... drugie cc i kazdy lekarz w szpitalu i moja osobista ginka mowili mi ... no ale na tym chyba poprzestacie bo przy trzeciej ciazy moze nie byc wesolo i ogolnie odradzali nam kolejne dziecko... moje dzieci tak sie układają ze zaslaniaja ujscie i nie umiem urodzic naturalnie pomimo malej wagi dziecka i musze miec cc a wiec przede mną trzecia cc w odstepie 14 msc i nie wiem co lekarze mieli na mysli odradzajac mi kolejna ciaze tak stanowczo moze jak mnie otwarli to cos tam zobaczyli a nie powiedzieli... i jeszxze ten krotki odstep czasu... i jakbym ja miala o tym ciagle rozmyslac to zwariowalabym wiec po co... wiem ze mam moja lekarke ktora bedzie mnie wspierac i ze musi byc dobrze. .. wiecej optymizmu dziewczyny!

Basia90, angelstw, wszamanka, haneczka89 lubią tę wiadomość

l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza ja wszystko rozumiem i wiem, że stres nic nie da, co ma się stać to i tak się stanie.. jeddak jest to moja pierwsza ciąża, wymarzona i wyczekana, staraliśmy się o nią 2 lata.. po drodze wiele przeszłam,z diagnozą niedroznych jajowodow, konieczności in vitro,poprzez udrażnianie,pco i wiele innych, dlatego dla mnie ta ciąża jest cudem..

I strasznie boję się, że ja stracę i więcej nie będzie dane nam cieszyć się serduszkiem :(

relgh371p970veew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza odradzają tak szybko ciąże po cc żeby macica się nie rozeszła. Bo jednak była rozcinana i boją się że blizna puści. Takie są opinie lekarzy, bo mi też tłumaczyli że z kolejną poczekać minimum rok,a najlepiej 2 lata, Ale na pewno wszystko będzie dobrze;)

• AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Dziewczyny proszę nie swirowac mi tu!!! Ja jako druga najstarsza z grupy normalnie wyszczelam na cztery litery zaraz... ja zrobilam trzy testy a na bete nie ide moja intuicja mowi mi ze bedzie ok wiec grzecznie czekam na usg
    A jak najstarsza z drugą najstarszą się zbierze i Wam zadki przetrzepie, dopiero popamiętacie ;) U mnie też słabo było widać w 4-tym tygodniu, ale pragnienie większe i już siódmy przede mną. Widziałam ledwo co bijące serduszko w 6-tym, a we wtorek robię kolejne podejście do usg, aby podejrzeć co tam moja Maja wyprawia ;) :D

200602021762.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza nie chce cię straszyć ale ja np bardzo bałam sie porodu bo w mojej rodzinie komplikacje porodowe są chyba dziedziczne. Chciałam zapłacic z cc. Lekarz opowiadał mi historie babki, która właśnie u nich rodziła. Miała 2cc nie obyło sie bez komplikacji. Odradzali jej kolejna ciąże. Jednak ona nie posłuchała i bez konsultacji po niecałym roku zaszła w ciąże, oczywiście bez konsultacji rownież ze szpitalem ( można nazwać to klinika bo jest prywatny ale ma kontrakt z NFZ jednak to klinika dla nie skomplikowanych przypadków, nie szpital z każdym koniecznym sprzętem). Pojawiła sie kiedy poród sie zaczął oczywiście musiała mieć cc. Musiała zostać szybko przewieziona do normalnego szpitala ponieważ lekarze nie mogli sobie poradzić z jej przypadkiem, niestety dziecko tez na tym ucierpiało. Pamietam, ze to było dzień po tej sytuacji i mój lekarz wisiał na telefonie, czekając na wiadomość co z tym dzieckiem dalej będzie.
    Strasznie sie wtedy cc wystraszyłam.

Wiadomo , ze jest to skrajny przypadek i nieodpowiedzialność tej kobiety ogromna ! Nie mowie, ze w twoim przypadku będzie coś nie tak:) broń Boże! Ale trzeba brać każda ewentualność pod uwagę i przede wszystkim dbać o siebie :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teścik w dniu spodziewanej miesiączki :) Oj, kiedy to było he he :D

2394b38206660f9dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:45

200602021762.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mojego jutro urodzinki, tak że teraz biorę się za sprzątanie i marynowanie mięska na jutrzejszy grill..
    u nas z rana tak było zimno i deszcz padał..obudziłam się z bólem głowy...a teraz jest już słoneczko i cieplutko...=)

2nn3vfxmntpmdpv2.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ