X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jako pierwsza z Was sie rozpakuje to opowiem co i jak w Wojewodzkim:)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 koniecznie czekam na opinie z wojewódzkiego. Ostatnio coraz więcej dobrych rzeczy slysze na temat tego szpitala. Moja ciaze prowadzi ginekolog z wojewódzkiego, ale ja tez mysle o klinicznej ze względu na lepsze zaplecze dla dzieciatek. Choć w woj. fajnie by było rodzic znając lekarza stamtąd...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja chodze do fiutowskiego i doeringa wiec troszke obstawiona jestem:)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 wrote:
    Pewnie jako pierwsza z Was sie rozpakuje to opowiem co i jak w Wojewodzkim:)

Ja się rozpakowałam pierwsza.:P Więc parę stron wcześniej jest moja opinia o wojewódzkim. Mam nadzieję, że Twoja się z nią pokryje.

Aleksandra84 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    A to i ja się dołączę. Mieszkamy w Gdańsku. Chodzimy do przychodni na Morenę. na początku byłam u dr. Szemryka, niestety terminy miał okropnie długie, przeniosłam się do pani dr. Młodzianowskiej w tej samej przychodni.
    Który szpital? Oto jest pytanie. Najbardziej polecają Zaspa i Kliniczna. Ciężki wybór.
    Cześć :)
    Ja mam co do Zaspy ogromne opory, niedawno tam z powodu zaniedbania lekarzy umarło maleństwo, bo za późno zrobili matce cesarkę :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    A to i ja się dołączę. Mieszkamy w Gdańsku. Chodzimy do przychodni na Morenę. na początku byłam u dr. Szemryka, niestety terminy miał okropnie długie, przeniosłam się do pani dr. Młodzianowskiej w tej samej przychodni.
    Który szpital? Oto jest pytanie. Najbardziej polecają Zaspa i Kliniczna. Ciężki wybór.

Hej a Ty jestes Lutówka?:) tak jak ja i Gosiak ? :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy zdecydowałi się na Swissmed...mam nadzieję, że uda nam się dojechać hihi Jeśli chodzi o Zaspę to masz pewność, że na pewno nie będzie zaniedbań bo drugi raz na coś takiego się nie powtórzy. Dziewczyny chwalą też Kliniczną, Wejherowo i Wojewódzki ale tu ponoć można nawet leżeć na korytarzu...jak za dużo kobitek jest.

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ciężko określić. Aplikacje na telefonie i belly pokazuje że termin mam na 27.02.2015, a pani doktor mówiła że 2.03.2015. Nie wielka różnica w zasadzie :)

Gosiak, nic nie słyszałam o tym. Pewnie w nie jednym szpitalu tak się zdarzyło, tylko głośno się nie mówi o tym.

Prymaza, też bym się tam wybrała, ale 6000 zł ... nie stać mnie na to. Słyszałam wiele pochlebnych opinii. Musze w domu zrobić generalny remont przede wszystkim. Zalewa mnie ciągle sąsiadka i walczę ze spółdzielnią, do tego jeszcze ja zalałam sąsiada. Mieszkanie się dosłownie zaczyna sypać :( Zmykam się położyć, bo nerwowy dziś dzień był. Brzuś daje znać że czas na relaks. Jeszcze zaczęło kłuć mnie w lewym boku, koło serca. Od poniedziałku zaczną się wizyty u lekarzy i większy stres. Brrrr ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 00:16

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, Swissmed rozkłada ponoć na dogodne raty. Płacisz 500zł zaliczki, jak nie dojedziesz czy coś, to te 500zł przepada, ale nie musisz wykładać kasy od razu na stół. Moje dwie koleżanki tam rodziły i były zachwycone. Jedna wzięła kredyt impowiedziała, że drugi raz też by wzięła, nawet gdyby kosztowało 10000.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Myśmy zdecydowałi się na Swissmed...mam nadzieję, że uda nam się dojechać hihi Jeśli chodzi o Zaspę to masz pewność, że na pewno nie będzie zaniedbań bo drugi raz na coś takiego się nie powtórzy. Dziewczyny chwalą też Kliniczną, Wejherowo i Wojewódzki ale tu ponoć można nawet leżeć na korytarzu...jak za dużo kobitek jest.
    To liczę na relację po wszystkim. No i trzymam kciuki, żeby udało się dojechać :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nie tak, że ja jestem jakąś bogatą rozkapryszoną paniusią, zbieraliśmy na to z męże grosz do grosika bo ja strasznie się boję państwowych szpitali i tych wszystkich opowieści. Kurczę to jednak taka chwila, w której człowiek nie powinien się czuć obdarty ze wszystkiego, a niestety trafić a nie trafić na dobrą zmianę to znając moje szczęście w takich kwestiach to nie trafić. Będąc na wizycie kwalifikacyjnej w Swiss nawet tak się zestresowałam, że o połowę rzeczy nie zapytałam :):):) Co do rozkładania na raty to niestety już tego nie praktykują :(

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:
    Dziewczyny, to nie tak, że ja jestem jakąś bogatą rozkapryszoną paniusią, zbieraliśmy na to z męże grosz do grosika bo ja strasznie się boję państwowych szpitali i tych wszystkich opowieści. Kurczę to jednak taka chwila, w której człowiek nie powinien się czuć obdarty ze wszystkiego, a niestety trafić a nie trafić na dobrą zmianę to znając moje szczęście w takich kwestiach to nie trafić. Będąc na wizycie kwalifikacyjnej w Swiss nawet tak się zestresowałam, że o połowę rzeczy nie zapytałam :):):) Co do rozkładania na raty to niestety już tego nie praktykują :(
    Ja Cię całkowicie rozumiem, mam dokładnie to samo. Boję się a słyszałam tyle opowieści o porodach i o tym jak tam potrafią traktować pacjentki... Że włos się jeży na głowie...
    Powiedz a jak wygląda taka rozmowa kwalifikacyjna? I w którym tygodniu byłaś?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to nic takiego nie było na tej rozmowie :) Pytania czy na coś choruję, o przebieg ciąży i już, podpisujesz umowę, wpłacasz zaliczkę albo na miejscu albo przelewem. Robią Ci KTG, Pani doktor ocenia, zakłada kartę, mi mówiła aby zgłosić się z wynikiem na GBS i wtedy zrobią KTG. Jakby się coś działo to już do nich się zgłaszać. Trzeba być w 36tc no i mieć wzorową ciążę :)

w5wqjw4znkysowwr.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem Magda z Tczewa. chodze do dr doeringa;) ogolnie polecam wizyta 160 zl ale warto

Gosiak lubi tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Gdzie warto iść na usg 3d/4d takie dla nacieszenia oka dzieciątkiem? Zeby była opcja nagrania badania, jakies zdjęcia..? Polecacie jakies miejsce? Preferuje Gdańsk.
    I druga rzecz - fotograf który zrobi fajną sesję brzuszkową w plenerze. Musi dbrze współpracować z dzieciaczkami bo chciałabym aby w sesji wzięła udział moja 2 letnia córcia.

polecam dr doeringa gdansk

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG 3D/4D.
    Co sądzicie o tym artykule? Myślicie że to prawda? Jeśli to fakt może warto zrezygnować?

http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    hej jestem Magda z Tczewa. chodze do dr doeringa;) ogolnie polecam wizyta 160 zl ale warto

a nie 140? samo usg

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a nie 140? samo usg
    Samo USG tak, ale jak prowadzi się u niego ciążę, to cała wizyta 160.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 08:35

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Co do USG 3D/4D.
    Co sądzicie o tym artykule? Myślicie że to prawda? Jeśli to fakt może warto zrezygnować?

http://etermed.pl/czy-warto-zrobic-usg-4d-w-ciazy/
    Ja o tym słyszałam już, że 4D jest szkodliwe i np. we Francji lekarze odradzają w ogóle.
    Myślę, że coś w tym może być i faktycznie nie będę nagrywać płytki dla kaprysu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prymaza wrote:

Prymaza daj znać co i jak bo ja tez prawdopodobnie będę tam jechać.. Musze tylko ma ta wizytę sie dostać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:08

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ