!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas kaszka jest uwielbiana 🙈. To mila odmiana po córce, która nigdy żadnej nie chciała tknąć. Ja Igorowi robię zazwyczaj na 100-120 ml . Taka średnio gęsta i zazwyczaj pochłania całość.
U mnie starsza ma AZS stwierdzone przez alergologa w 5 miesiącu. Niestety bujamy się z tym do dzisiaj. Amela była na nutramigenie więc u nas nie od bmk . Ostatnio byłam z nią u dermatologa bo miała zaostrzenie i już nie mogłam sobie poradzić. Dostała maść ze sterydem na te najgorsze zmiany bo niestety ale u nas tylko to pomaga. A najgorzej jest właśnie w sezonie grzewczym jak ta skóra się wysusza. Wtedy 2-3xdziennie natluszczamy. Niestety u Igora jakiś miesiąc albo półtora temu też zaczęły wyskakiwać suche place i balsamy nie pomagały więc od pediatry dostaliśmy maść robioną z jakimś delikatnym sterydem i też miejscowo smaruję jak mu coś się pokaże. A już miał obsypane całe rączki, nóżki , plecy no i standardowo zgięcia. Na szczęście po maści szybko mija i nie swędzi. Amelii jak jej pierwszy raz wyskoczyło w wieku 5 miesięcy i nic nie pomagało to porobiły jej się aż takie okropne nadżerki. Zresztą do tej pory jak w porę nie posmaruje to jej się robią ranki więc musimy tego bardzo pilnować.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Pap, to właśnie nie są plamy za uszami, tylko przed uszami, czyli tak jakby na końcu policzka. Eh, umówiłam już dermatologa na piątek. Pracuje w szpitalu na oddziale dermatologii dziecięcej, więc może dobrą diagnozę postawi.
-
Tak, ten czas pędzi że szok 🙈. Ami w piątek 3 lata. 3 lata! Ja przysięgam, że nie wiem kiedy to zleciało. Dopiero co się rodziła, była taka malutka jak Igi a od września rusza do przedszkola 🙈. I jak patrzę na synka to myślę sobie, że też zanim się obejrzę będą pierwsze później drugie, trzecie urodziny. A Wy też macie wrażenie, że to tylko dzieci dorastają a my nadal stoimy w miejscu? 🤣 Jejku, ja się ciągle czuję jakbym miała 25 lat a tu już mnie 30stka goni 🤣 🙈.
Ptysio, joana lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Edka u nas jest masakra ze skóra. Tzn raz się wyciszy po to zeby następnego dnia był dramat diagnoza łzs, ale zalecona pielęgnacja jak przy AZS wiec się nie poprawiało. Myślałam, ze alergia na bmk, ale wpieprzalam serniki i leśny mech ze śmietana i skóra jest w lepszym stanie 🤷🏼♀️ Aktualnie olałam masci od dermatologa i pudruje płynnym pudrem hasco fioletowym. Wcześniej tak średnio pomagał, a teraz jest duża poprawa. Te pecherzyki Julus tez ma na ręce i one się nawet sączą. Na to jest dobra sól fizjologiczna lub srebro koloidalne. Srebra nie było w aptece wiec nie testowałam. Mam zamiar wybrać się do dermatolog alergolog, bo już mi ręce opadają kapie w samej wodzie, ewentualnie z soda. Możesz sparować na jedna zmianę nałożyć ten płynny puder.
edka85 lubi tę wiadomość
-
Chmurka, Krokodylica, darika, ancys85, Leeila26, Ptysio, edka85, Ounai, erre, Natalii, Asia000, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Pogoda wszystkiego najlepszego dla naszego blizniaka 🥰
Darika mnie zaraz dogoni 32 w poniedziałek a czuje sie na maks 25 🤣🤣🤣Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pogoda cudowności ❤️ widać, że duży chłopak ❤️
Igi przekroczył wreszcie 7 kg 🥳. Wczoraj go ważylismy i w dwa tygodnie prawie pół kg do przodu. Wskoczył na 12 centyl. To jego najlepszy wynik od 6 tygodnia życia 🙈. Ale co się dziwić jak on tyle je ostatnio że szok 🙈Ptysio, Pogoda lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Pogoda wrote:Edka u nas jest masakra ze skóra. Tzn raz się wyciszy po to zeby następnego dnia był dramat diagnoza łzs, ale zalecona pielęgnacja jak przy AZS wiec się nie poprawiało. Myślałam, ze alergia na bmk, ale wpieprzalam serniki i leśny mech ze śmietana i skóra jest w lepszym stanie 🤷🏼♀️ Aktualnie olałam masci od dermatologa i pudruje płynnym pudrem hasco fioletowym. Wcześniej tak średnio pomagał, a teraz jest duża poprawa. Te pecherzyki Julus tez ma na ręce i one się nawet sączą. Na to jest dobra sól fizjologiczna lub srebro koloidalne. Srebra nie było w aptece wiec nie testowałam. Mam zamiar wybrać się do dermatolog alergolog, bo już mi ręce opadają kapie w samej wodzie, ewentualnie z soda. Możesz sparować na jedna zmianę nałożyć ten płynny puder.
-
edka85 wrote:To dziwne, że na łzs kazał ci stosować pielęgnację z azs, bo mi się wydaje, że przy łzs właśnie trzeba wysuszać, czyli ten puder jest ok z uwagi na tlenek cynku.
-
Pogoda, u nas Tanno Hermal Lotio pomógł na takie sączące się pęcherzyki.
Teraz używamy smarowideł z hydrokortyzonem i po 3 tygodniach nie ma po niczym śladu. Wyczytałam, że ten hydrokortyzon jest przepisywany na azs, łzs i liszaj, akurat to wszystko się przewijało w słowach lekarzy na teleporadach.
-
erre wrote:Pogoda, u nas Tanno Hermal Lotio pomógł na takie sączące się pęcherzyki.
Teraz używamy smarowideł z hydrokortyzonem i po 3 tygodniach nie ma po niczym śladu. Wyczytałam, że ten hydrokortyzon jest przepisywany na azs, łzs i liszaj, akurat to wszystko się przewijało w słowach lekarzy na teleporadach.
Mam locoid lipocream on jest z hydrokortyzonem. Pomógł, ale jak przestałam stosować to wróciło ze zdwojona siła poza tym to jest steryd, wiec miałam zalecenie, zeby stosować doraźnie max 3 dni. Słyszałam o tanno hermal lotio - chyba spróbuje. -
U mnie taka sytuacja.
Pisałam Wam kiedyś o moich bólach głowy.
Zrobiłam sobie tydzień temu rezonans prywatnie, żeby nie czekać tyle czasu.
No i na wyniku czytam że coś tam znaleźli. Ja się na tym nie znam, czekam na wizytę u neurologa żeby mi przetłumaczył z polskiego na nasze.
No i tu wkroczyła moja mama która oczywiście wpisała sobie w google.... zła jestem na nią bo po cholerę to czyta i jeszcze mnie stresuje "ona się naczytała i już łyka relanium" bla bla bla. Jak już mnie zdiagnozowała nie wiadomo w jakim celu to niech to sobie zachowa dla siebie. Ja jednak poczekam na diagnozę neurologa.
Ale nie powiem, boję się. -
Kroko trzymam kciuki, zeby to nie było nic groźnego. Przecież to by była już przesada 🤦♀️
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica trzymam kciuki żeby okazało się, że to pierdół, daj znać jak będziesz po konsultacji.
U nas rozszerzenie diety idzie powolutku ale do przodu 👍
Joana nie odzywałaś się i tak pomyślałam, że chcesz się tatą nacieszyć 🤭 przed porodem pamiętam że też zrobiłaś taki numer 🤪🤪 i już podejrzewałam u Ciebie odwiedzenie porodówki, haha.
Ptysio teraz to chyba wszędzie ruszyły promocje i wyprzedaże.
W Reserved jest dodatkowe 20‰ do wyprzedaży.
W smyku i 5.10.15 są promocje ale tam chyba zawsze coś jest 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 08:20
Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Taaaa internety lubią stawiać najgorsze diagnozy. Zawsze czego bym nie sprawdzała, to pojawia się informacja, że może być rak. Boli cię gardło? To zapewne nowotwór krtani. Itd. Nawet teraz jak sprawdzałam te zmiany skórne małej, to oczywiście już internety poinformowały, że może być to chłoniak. Także lepiej nic nie czytać.
-
edka85 wrote:Taaaa internety lubią stawiać najgorsze diagnozy. Zawsze czego bym nie sprawdzała, to pojawia się informacja, że może być rak. Boli cię gardło? To zapewne nowotwór krtani. Itd. Nawet teraz jak sprawdzałam te zmiany skórne małej, to oczywiście już internety poinformowały, że może być to chłoniak. Także lepiej nic nie czytać.
Święta prawda.
Aczkolwiek teraz groźniejszy jest covid!! Każdy objaw zwiastuje tego wirusa, mi pojawiają się plamy czerwone w różnych miejscach, znikają same po kilku dniach albo godzinach i UWAGA to też jest objaw covid 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ absurd