!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A i ostatnio ktos pytal o prace.
Ja od poczatku ze wzg na plamienia i wczesniejsze poronienie mialam zwolnienie.
Pozniej mialam wrocic ale choroba lokomocyjna mi tak sie urochomila, ze ledwo jezdze 10km autem bez wymiotow. A ja do pracy mam 40 km w jedna strone, więc to bylo dla mnie niewykonalne
Wczoraj droga 40km do rodzinnego miasta to bylo 2 razy wymiotowanie i kilka przystankow..
A w tym miescie mam ginekologa tez mojego.. mam tam rodzic.. i czekam kiedy to mi minie... ☹
A teraz to juz wogole nie mam zamiaru wracac tym bardziej, ze pracuje w przedszkolu.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
to_tylko_ja wrote:O kurczę, chyba bym zrobiła w takim przypadku jakiś test genetyczny z krwi (NIFTY). Chyba, że Ci aż tak nie zależy to bym poczekała do następnego USG - już nie będzie genetyczne, ale jeśli będzie coś ewidentnie nie tak to na pewno będzie widać..
Byłam na zwykłym usg w pon i byli wszystko ok. Tylko to stary sprzęt ale zaufana lekarka więc staram się być na razie spokojnaMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualnyWłasnie nie mialam że sobą karty ciąży, ale bede już nosić. Zreszta mam nadzieję, ze najbliższe 2 tygodnie będę najdalej to po chleb albo warzywa wychodziła, bo celowo kupilam pozostałe rzeczy, zeby nie jezdzic do marketow.
Na poczatku bylam sceptycznie nastawiona do robienia zapasów, ale jak mam byc najblizszy czas z synem w domu to wolę unikać dużych sklepów. Zwłaszcza, ze maz w pracy do 17, a cala rodzina daleko, wiec nikt za bardzo nie pomoże. Ale trudno, trzeba jakos przetrwacJaśmina lubi tę wiadomość
-
Chwalilam się wczoraj że nie mam ochoty na słodycze A od rana mnie ciągnie do słodkiego. Że zjadłam właśnie wafelki i pasek czekolady i chyba mi wystarczy. Trochę się zaczęłam martwić bo jest mi bardzo zimno. Chodzę w bluzie, nogi zimne, położyłam się pod kocem bo synek zadnal jakiś czas temu zrobiłam sobie herbatkę. Być może trochę zmarzłem bo poszliśmy na spacer i godzina nam zeszła A u nas dzisiaj szalona pogoda. Jak wychodzisliny to pięknie i i słonecznie, po drodze troszkę deszczu A ostatecznie duży wiatr i nieprzyjemnie. Ale cieszę się że wyszliśmy.
-
Wow, naprawde juz "wymyslili" homeopatie na koronawirusa? Probowalam znalezc jakies specyfyki, ale nic nie znalazlam.
Katwie - mnie jest tez ciagle zimno. Dlatego welniane skarpety sa grane non stop -
nick nieaktualny
-
A ja wróciłam że sklepu, u mnie ok, wszystko jest, i mąki, ryż,papier itp. Ale powiem wam że spanikowalam o wzięłam bo 1 paczce i makaronów, kaszy, ryżu. Zaczynam schizować?
U mnie w sumie mdłości na takim samym etapie jak wcześniej. Na szczęście to nie wymioty. Zimno też mi czas.
U nas dzisiaj straszne wiatry.
A ja dostałam na przyszłą wizytę tylko do zrobienia siuśki bo mam trochę ph za wysokie. Mama już mi żurawinę przygotowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 15:42
-
Ja w homeopatie nie wierzę i sorry ale nikt mi nie wmówi że jakiś składnik rozcieńczony milion razy działa. No sorry. Tyle samo zadziała zwykła woda, czy sam cukier bo często te leki to właśnie to. Efekt placebo i tyle.
Ale nie chodzi też o to że jestem 'team antybiotyk na wszystko' wierzę w zioła, w wiele naturalnych sposobów leczenia, w zbawienny wpływ zdrowej diety, w to że niedobory witamin mogą powodować lub nasilać różne schorzenia.
Ale homeopatia to według mnie wyłudzanie pieniędzy od nieświadomych ludzi...Anika, Domi1995, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Jestem tego samego zdania co Chmurka.
Wiadome nie ma co faszerowac sie od razu lekami. I czasem zdrowa dieta czy ruch wiele moze pomoc i poprawic w wynikach.
Ale mysle, ze czesto to jest robienie kogos w butelke.
U mnie w okolicy dziala taki homeopata... co on nie wymysla ludziom za choroby..
A np kolezance dziecko leczyl ziolami na astme... dopoki dziecko nie trafilo z wielkim atakiem do szpitala. Doslownie prawie sie udusilo. Dobrze, ze ojciec mial wiecej rozsadku bo matka nie zgadzala sie na lekarza.
Takie pranie mozgu miala od tego homeopaty... i co? Dalej chodzi z tym dzieckiem tam.. a on jej tlumaczy jak to leki na astme sa zle......
Ale to moje zdanie a kazdy niech robi co chce. I na swoja odpowiedzialność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 19:35
Chmurka, Anika, Domi1995 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai dobra decyzja. Ja też jestem zdania,ze już nigdy tzn przez długoi czas nie będziemy mieć tyle czasu co teraz i trzeba to wykorzystać (chociaż mi si2 wydaje ze Ja ciągle nie mam na nic czasu, ale jak urodzi się drugie dziecko to pewnie się będę z tego śmiać że byłam królową życia:D).