!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry we wtorek. 😊
My po usg. Mała waży 3170g. Wszystko w porządku. Nic nie zapowiada póki, co zbliżającego się porodu. Jeśli za dwa tygodnie nie urodze to mam przyjechać na ktg. Ciekawe czy dotrwam?
Co do twardnien to ja już nie zlicze. Piszecie, że mniej niż 10 w ciągu dnia. Ja to mam kilka na godzinę czasem. O! Teraz siedzę w samochodzie, pisze do Was i mi się spina. U mnie te twardnienia brzucha są bolesne i ciężko się przy nich oddycha. W ciąży z Synem to raczej czułam i widziałam twardy brzuch, ale nie odczuwałam przy tym jakiegoś dyskomfortu. Teraz jednak jest inaczej. Ale lekarz mówi, że to już 37 tydzień, wiec to normalne.Leeila26, Ptysio, erre, katwie27, Chmurka, edka85, Dave87, Pogoda, Asia000, Totoro, Audrey, Natalii, ancys85, skała, joana, Krokodylica, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny jesteście nieopisanym wsparciem. Spakowałam się , wzięłam prysznic i teraz siedzę sobie i obserwuje czy nic się nie dzieje ale narazie cisza. Chyba dotrwam do wizyty.
Za to z kolejnych niefajnych rzeczy to dziś wyszłam z łazienki bez gaci i zobaczyłam swoją dupę... I jestem w szoku bo całe pośladki mam w rozstepach;( -
Ja wam powiem, że tu nie ma reguły. Można donosić do tp mając od kilku tygodni twardnienia i rozwarcie na 2 cm. A można nic nie czuć (jak ja), mieć szyjkę zamknięta i nagle dostać skurczy porodowych.
A co do teorii o wcześniejszych porodach, to rzeczywiście jest taka hipoteza, że kolejne dziecko rodzi się jakoś tydzień wcześniej. Znam sporo osób, które to potwierdzają, ale to też zależy, kiedy był pierwszy poród. U mnie w 38+5,wiec musiałabym urodzić teraz, żeby potwierdzić tę teorie. A wiadomo, że jeszcze nie rodze. -
Chmurka ja nie wiem czy mam rozstępy ale zdecydowanie moja pupa najbardziej ucierpiała na tej ciąży. Rozrosła się strasznie
Trzymamy kciuki! Tak jak dziewczyny piszą weź że sobą torbe, a przynajmniej podręczne rzeczy. Ja się cieszę że właśnie spakowałam sobie taką torbe z pierwszymi rzeczywiście dla mnie i dziecka, mam. zamiar ja wozić że sobą niekdigo jakby coś się działo to nie zgine a walizkę mi dowioza.
-
Erre zupelnie niepotrzebnie sie stresujesz. Jedyna sprawa przy gbsie,ze jak odejda wody to jedziesz do szpitala a jesli zaczna.sie skurcze to po prostu troszke wczesniej do szpitala choc tutaj trzeba sie dopytac ginekologa przy jakiej czestotliwosci trzeba jechac. Musisz pamietac po prostu przy przyjeciu na ip im powiedziec o gbsie i podadza Ci antybiotyk dozylnie.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Erre witam w klubie dodatnich GBSów 😂 też jestem zrozpaczona, ale tylko faktem, że miałam plan siedzieć w domu na skurczach ile się da. A tu.. no właśnie.. jak utrafić 🤔 trzeba będzie zebrać się wcześniej.
Dziewczyny super wieści 😊 te nasze maluchy już takie duże ❤️ -
Ja miałam poprzednio dodani gbs. Nic to nie znaczy. Zaraz po przyjęciu podali mi antybiotyk dożylnie. Drugiej dawki jednak nie zdążyli, bo urodziłam przed upływem 4godz. I nic złego się nie stało.
-
Jakie te maluszki już duże 🥰 aż nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia żeby się dowiedzieć co u mojej małej 😊 a jutro na ktg.
Teściową mówi że nie dotrwam do TP i urocze wcześniej, w sumie sama mam takie odczucia 🤭
Sądzę też że z mojej szyjki niewiele zostało już od kilku dni mała tak na nią naciska że aż mnie kłuje w pochwie, wczoraj tak że aż jęczałam 🙈
Znajoma która miała wizytę w 37tc miała 2cm rozdarcia i jeszcze tak chodziła 3 tygodnie dopóki jej facet nie przyjechał zagranicy i nie pofolgowali sobie 🤣🙊
Chmurka, myślę że będzie ok 😊 ja jakoś twardnieniami się nie przejmuje, to już ten czas.
A tak w ogóle to wchodzimy w 36tc 😁 -
Dziewczyny HIT dnia 😂 wiecie jakie miałam problemy z wypłata pieniędzy z ZUS. Do dnia dzisiejszego mam rozliczone do połowy kwietnia. Wczoraj mąż wynalazł mi na necie jakimś magicznym sposobem numery do kierowników z Krakowa i jakimś cudem dodzwoniłam się do działu zasiłków oddziału który zajmuje się moja sprawą. Wchodzę dzisiaj na profil, a tam WSZYSTKIE zaległe L4 wprowadzone z datą wypłaty na 17 sierpnia. Rozliczone do 4 sierpnia.. jestem w ciężkim szoku 😂 no i przy tym mega szczęśliwa 😉
Pogoda, erre, Audrey, skała, joana, Totoro, Krokodylica, maja2024, AHope, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Leeila w końcu... Ciekawe jak będziemy miały z wypłatami macierzyńskiego 🤦
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Też jestem mega ciekawa 🙄 zdziwię się, jak nie będzie podobnie.. 🙈
-
Witam się w 37 tygodniu 😀
Gratuluję udanych wizyt i sporych bąbelków.
Chmurka kciuki za wizytę o 14.
Leeila super z tym ZUSem. Ja jeszcze nie dostałam ani złotówki od kwietnia 🤨 po moich interwencjach, przypomnieli sobie, że brakuje dwóch wniosków związanych z urlopem wychowawczym- istna masakra; zastanawiam się teraz co wypłacą jako pierwsze L4 czy macierzyński 🤔🤨😳Leeila26, Pogoda, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Leeila gratuluję i trochę zazdroszczę, ja jeszcze złotówki nie dostałam i czekam od kwietnia. Nawet skargi nie pomagają, mam czekać bo Warszawa ma opóźnienia. To ich tłumaczenie.
Czytam Was regularnie, choć mało sama piszę. Bez Was bym panikowała z każdym objawem, który mam, a tak to wiem, że to uroki ciąży i Wy też tak macie 😉
Czy któraś z Was ma jeszcze maluszka nieustawionego główka do dołu? Aktualnie to mi spędza sen z powiek, cały czas leży w poprzek. Można jakoś pomóc dziecku, żeby się ułożyło prawidłowo?Leeila26 lubi tę wiadomość
V.2017r. -> 7 tc [*]
15.08.2020r. - Wojtuś ❤️ [*] 38tc -
nick nieaktualnyJa dzisiaj witam się że szpitala. Wczoraj na wizycie lekarza zaniepokoilo to że ostatnio słabo czuje ruchy. Dodatkowo mały mało przybrał od ostatniej wizyty. Dzisiaj mam 36t5d ciekawe czy wyjdę już małym na rękach. Mógłby jeszcze troszkę powiedzieć. Trzymajcie kciuki.
-
Tyle napisalam i skasowalo sie.......
To tak zaczne od poczatku.
Edka tez pije ale jakos nie czuje, zeby cos sie zmienilo 😊
Pogoda co za oklady z kawy?
Leila super, ze wyplacili Ci pieniazki 😊
Chmurka super, ze bedzie wizyta. Zawsze uwazam, ze lepiej sprawdzic niz sie stresowac 😊 oby bylo dobrze 😘
U mnie niestety tylek najmocniej ucierpial na ciazy.. urosl i oklapl... kurcze zawsze robilam a to przysiady itp zeby byl fajny tylek. A reraz to cellulitowa galareta 🥴
Jeszcze tak nie moge doczekac sie wracania do formy po porodzie.. spodni rurek, normalnych ubran, widoku pipki i stop 🤣 az z tego wszystkiego do dzis mi sie snilo, ze urodzilam i tak szybko schudlam i wrocilam do normy 😊
A teraz czuje sie jak kupa.......
Ale juz waga dzidziulkow 😍 nie moge się nadziwic, ze sa już tak duze 🤩❤ gratulacje za udane wizyty i ktg 😊
U mnie dzidziulek napewno jest glowka w dol, bo czuje to mocno.
A ja mam pytanie objawowe. U mnie pojawilo sie niesamowicie duzo bialej ale wodnistej wydzieliny z Grazynki? Nic nie swedzi itp... to normalne??
Ojej Agata ❤ oby bylo dobrze, ale gdyby cos to dzidziula jest prawie donoszona, więc bedzie dobrze 😘
Erre wspolczuje, ale jak pisza dziewczyny bedzie dobrze 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 14:09
erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja po wizycie. Szyjka się trochę skróciła ( z 34mm na 29mm). Mam brać dwa razy dziennie luteinę i trzy razy dziennie nospe max. No i magnez. Jak mimo wszystko ( mimo luteiny i nospy) będą bóle to jechać do szpitala
Leeila26, erre, ancys85, maja2024, Pogoda, Natalii, Asia000, AHope, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość