X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzunio jakby przystopował a nie mam miary w domu bo też ciekawa jestem ile tam mam. W pierwszej ciąży położna mierzyła mi przyrost brzuszka co wizytę i mam to wpisane w kartę ciąży.

Foxiku i Pysiaczku super brzuszki :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie bardzo szybko spodnie przestały pasować, więc kupiłam gumkowe, bo nie miałam nic na dół. Gór nie kupuję.
    Myślałam, że będę miała dużo kiecek, a tu dupa w cyckach nie zapinam się.

Udało mi się kupić kieckę na wesele:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam 2 pary jeansów ciązowych (na pewno pamietacie :) ) i sa super dobrane
    może bym nosiła nadal te z przed ciązy, ale w jednych zamek się zepsul a drugie sie w kroku przetarły...reszty juz nawet nie wyciągałam, bo zawsze ma sie te ulubione :D
    poi cc czekaja mnie leginsy i ciązowe, no i zakupy nowej garderoby(Emilka miała 2 miesiące jak po jeansy jechalam, bo po ciązy waga spadła)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 33 tygodniu :)

Musialam odespac weekend, ale nad ranem to takie glupoty mi sie snily, ze nie dalam rady ;)

Ja mam 107 cm w brzuszku, lacznie przytylam 18 kg (masakra!), ale widze, ze duzo tej wody mi sie zebralo, ciagle mam opuchlizne na nogach, rekach, nawet rano. Pokrzywa troche pomaga.
    No i w ostatnim tygodniu nic nie przytylam, wiec jak zaczelam sie kontrolowac to jest super :)

Co do koszulek to jest duzy problem :D ostatnio kupilam topy za 12 zl w tesco rozmiar 46 i zakrywaja brzuszek : D

Agatia, super, ze wchodzisz w spodnie sprzed ciazy. Mi sie poszerzyly kosci bioder i miednicy, mam nadxieje, ze potem wroca do dawnego stanu, bo lubilam swoje spodnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dwie pary spodni długich ciążowych, spisują się genialnie i chyba długo po ciąży będę w nich chodzić, podobnie jak w krótkich ;) spódnice natomiast miałam na sobie tylko kilka razy, dobrze że były tanie :D bluzkę ciążową mam tylko jedną, w reszcie chodzę zwykłych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam literki nad łóżeczko, teraz 10 dni czekania :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett zasmucę cię, ale raczej miednica nie wróci do wymiarów sprzed ciąży. Też miałam taką nadzieję po ostatniej ciąży i dupa. Niby może 2 cm przybyło, ale do ulubionych spodni już nie wchodzę :/

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Tez mnie to czeka w tym tygodniu ;)
    Nie umiem jednak wzoru wybrać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 85 kg na liczniku, brzuszek mierzy 103cm, 12 kg na plusie. Próbuję wstawić foto
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80a7df4930c7.jpg

mmargol, Pysiaczek89, kamciaelcia, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Tez mnie to czeka w tym tygodniu ;)
    Nie umiem jednak wzoru wybrać
    Jakbym sama miała wybierać to by było ciężko, z mężem poszło łatwiej :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z mężem w ogóle się nie wybiera prosto,
    pokazałam mu beciki, proszę powiedz który ci się najbardziej podoba
    stwierdził że zbyt duży wybór go przerasta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugerując się rozrabianiem bobasów w brzuszkach to Foxik, Żabcia i chyba Angela będą miały rozrabiaków. Mój daje o sobie znać ale ma bardzo stonowane ruchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nadal chyba myśli, że jak nogi wyłoży na moje żebra to mnie również będzie wygodnie :P
    bisacz, ja byłam spokojnym dzieckiem, mój mąż też, to po kim by miał charakterek?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohoho, szykuje się kolejny opieprz od męża za sprzątanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik, nie wierz we wszystko co powiedzą rodzice :D:D:D

Pięknie wyglądacie dziewczyny, bardoz kobieco, niezależnie od tego, czy firanka wam odstaje, czy nie :D

Ja właśnie dziś poszłam na miasto w bluzce ferdkowej (super tekst męża, Anegla :D)
    I non stop poprawiałam i naciągałam na tyłek... a ghrrrr... nie lubie tego :P

I piękne nazewnictwo mężów.
    Mój mówi, że jestem orką... Szczególnie jak próbuje wstać z łóżka i się podciągam i skrzecze "eee...eee..eeee", czekając aż poda mi rękę... a wtedy mówi "Uwolnic orkę!" i podaje mi ręke....
    No cóż... orka mi się miło kojarzy. Wolę być orką niż wielorybem... :)

Nie wiem gdzie kupić śpiworek :(
    w sklepach stacjonarnych NIE MAA!!! a znów płacić za przesyłkę..? Nie chce mi się :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu. Wykończył mnie poranek. Co za masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ładne śpiworki wdziałam wczoraj w HM, w Smyku też są :)
    ja kupię jak się przestanie mieścić do becika,
    kurczę... półka mi na rękę spadła i chyba małego wystraszyła, bo sama spanikowałam :(
    tyle gratów niepotrzebnych mamy po teściach, że nie wiem co z tym robić, bo nam zostawili, "a może się przyda?" - skoro rok nie używałam to się nie przyda chyba już :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzucha. Mój ma dziś 117cm!!!! Nic dziwnego ze nie.mogę się już schylac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Jak przyszłam to wszystkie poszły :/

‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ