X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny- zajady to niedobór wit B2 my w ciąży musimy uważać na vit A ale poza tym czasem warto kupić maść witaminową i cieniutko sobie posmarować kąciki. To tak na przyszłość :)
    A do kąpieli nadmanganian potasu choć wiem że np fiolet dodają do oczek wodnych żeby miała woda ładny kolor to czemu nie do kąpieli :p Będzie później gumiś fioletowy

Albo smerf :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dobrze mówi, polać jej! :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Będziesz miała czas podczas karmienia piersią. To zwykle dłuuuuuuugo trwa. Nigdy w życiu tyle nie siedziałam co na cycku :D
    Już byłam kiedyś na.forum, gdzie się razem staralysmy, razem przeszlysmy ciążę, ale potem nie miałam czasu, ani potrzeby wchodzić na forum i się rozpadło z czasem. Poza tym, co do piersi to zobaczymy, jak to będzie ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę chciałam złożyć zamówienie w rossmannie internetowym i mnie cholera wzięła, bo to co bym chciała to nie ma! to po co stoi na tych niby półkach, skoro nie moge do koszyka dodać. 2 godziny się męczyłam i mam dość, chyba muszę tam osobiście iść

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja nawet jeszcze się nie zgłosiłam do fb, w poprzedniej ciąży też nie miałam takiej potrzeby, ale jestem skłonna tam dołączyć, żeby swobodnie móc wrzucać zdjęcia i oglądać Wasze. :)

Ale tu rozmawia się najlepiej, w końcu po to powstało forum samo w sobie.

Wyślę Angeli swoje namiary, bo z ciekawości chętnie zobaczę ten nasz bałagan :P Ale stąd się nigdzie nie wybieram. :)
    Dokładnie tak samo uważam. Czekam, aż Angela doda mnie do psiapsiół i wtedy też jej podeślę dane, bo już nie mogę się doczekać aż zobaczę Młodego Liska :D mało jaja nie zniosę :P

haneczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Będziesz miała czas podczas karmienia piersią. To zwykle dłuuuuuuugo trwa. Nigdy w życiu tyle nie siedziałam co na cycku :D
    przecież ja z Wami piszę głównie jak Mały śpi lub na cycu wisi, tylko wtedy jedną ręką odpisuję, a drugą trzymam :)

haneczka, kamciaelcia, Pysiaczek89, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka

powiem ci ze chetnie bym sie napila winka jakiegos bo ta przymusowa abstynencja to wiesz :) a akurat do kolacji czy do obiadku lampke lubilam wypic, albo popcorn i piwko z sokiem malinowym, ale jeszcze troche i wszystko wroci do normy :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, a moja siostra w ten weekend po 7 latach od porodu spotkała się z 10-cioma najwytrwalszymi koleżankami z forum, z niektórymi po raz pierwszy i jest super zadowolona. Tak więc widać, że można, jeśli się ma potrzebę i chęci. :) Może i nam będzie kiedyś dane.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak będę karmic cyckiem, to mam jeszcze Młodego, któremu będę wolała coś poczytać, niż wchodzić na forum. Niestety, ale przy dwójce z czegoś trzeba będzie zrezygnować. A dla mnie dzieciaki są nr 1 :-D
    Haneczka, wiadomo, że wszystko się da :) ale czas pokaże, jak będzie i czy chęci i czas będą. Ja mam jeszcze z Młodym co pół roku wizyty lekarskie i kontrole dość daleko od miejsca zamieszkaniaa. Nie zawsze znajdzie się czas. Pewnie będę zaglądać, jak znajdę chwilę, ale na pewno nie aktywnie.
    Prowadzę też inną grupę na fb, gdzie się regularnie kontaktujemy, widujemy u po.ciąży wrócę tam bardziej aktywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 12:06

mmargol, Dzierzba lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Haneczka

powiem ci ze chetnie bym sie napila winka jakiegos bo ta przymusowa abstynencja to wiesz :) a akurat do kolacji czy do obiadku lampke lubilam wypic, albo popcorn i piwko z sokiem malinowym, ale jeszcze troche i wszystko wroci do normy :)

Ja karmiłam piersią do skończonych 9 miesięcy Arturka iiii zaczęło mi wreszcie brakować pokarmu więc odstawiłam go dzielnie. Na imprezie rodzinnej kilka dni później wypiłam 2 lampki wina i wreszcie odetchnęłam, że teraz to ja będę mogła się wreszcie napić.

Na drugi dzień na wizycie u ginekologa dowiedziałam się niespodziewanie, że jestem w ciąży. A byłam już pewna, że nie jestem, bo beta hcg było zerowe, więc tylko poszłam się dopytać o stan blizny na macicy i takie tam. A tu taki zonk. No i znów abstynencja. Jak ja tęsknię za winkiem, czy drinkiem. :P

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu do, czasu tez dla relaksu lubie cos wypic oczywiscie kulturalnie, ale musze przyznac ze bardzo lubie zimne piwo a to takie meskie picie :)

no u mnie po tej ciazy nie ma opcji na kolejne od razu ide po piksy po pologu albo wkladke zaloze, bo chcemy sie skupic na budowie wiec 3 dziecko moze za 10 lat, poki co 2 nam wystarczy :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimne piwo to i ja lubię :-D ale jeszcze trochę.
    Sarcia to umawiamy się na piwo i.shreka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 12:14

sarcia123, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma mojego wypisu, będzie dopiero jutro :/
    z szwami też mu nic nie powiedzieli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jak przyjdzie położna to lepiej schować smoczek?
    bo mój go dostaje dosłownie na chwilę jak coś za chwilkę wypluwa..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a czemu ze szwami nic ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym smoczka nie chowała...
    gdyby nie połozne ze szkoły rodzenia nawet bym nie pomyslała by mieć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo powiedzieli, że jutro się wszystkiego dowie, nosz... ale ile ja już jestem po cc? :/
    organizacja szpitalna....

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze na wysypke to żeby w krochmalu kąpać ja chyba nie dam rady i tu i tu nadrabiać bo musiałabym siedzieć cały dzień a w tym tygodniu akurat robota jest chce w końcu skończyć pokój dla małego torby już mam spakowane lista rzeczy do dołożenia na ostatnią chwilę jest :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bo powiedzieli, że jutro się wszystkiego dowie, nosz... ale ile ja już jestem po cc? :/
    organizacja szpitalna....

nikomu nie chciało sie zajrzec kim jestes i co za przypadek c ciebie :) niestety ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Agatia ma "gorzej" bo 2 dzieci w domu bedzie, u mnie corka starsza do przedszkola chodzi wiec w domu sama z malym bede

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ