X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu, angela
    nie wiem jak to jest z mm i grzecznoscią dzieci...znam spokojne kp i takie diabły wcielone na mm
    z drugiej strony nie znam dzieci dla porównania jak Piotrus i Emilka karmionych mm od poczatku...bo wszystkie inne mm choć w małych ilosciach dostały lub dostana
    i dla mnie karmienie mm nie oznacza przespanych nocy, nie doświadczyłam tego
    w szpitalu wrecz mi powiedziano ze to na mm sa baczki-bolaczki, kolki, katarki itd itp
    osobiscie uważam, ze duzy wpływ ma humor matki
    bo choć Piotruś nie płacze, to jest z niego złośnik i wyraza to w inny sposób niz płacz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz na izbie czekam na KTG...

Ulfenstein lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień testu :D
    Godzina 9:45 - Piotrus usnał na rekach taty (co nie jest dziwne) w towarzystwie muzyki :) tata zaniósł Piotrusia do kołyski z grajaca komórka - Piotruś narazie spi nieporuszony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Jestem juz na izbie czekam na KTG...

czyli przyjmą?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie bedzie decyzji dzis jutro rano sie wypisuje ze szpitala i jade na Inflandzka. Tesciu ponoc ma jakis tam kontakt i maja mi zeobic cesarke.

kamciaelcia, Sabina, bisacz, bbeczka91, Magdziulla, martta, Anulka01 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    tej wersji sie trzymaj!!!ja ci kibicuję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ajrin spodziewałam.się innych wiesci. Trzymaj się <3
    Esmi kciuki!
    Kamcia wszystko będzie dobrze. Nie martw się <3

U nas ciężka noc. Tygrysa bardzo bolał brzuch. Tak bardzo ze nie chciał jeść. Zaczęłam się martwić, bo u takiego maluszka łatwo o odwodnienie. Jadł o północy i potem.dopiero rano, ale malutko. Teraz się troszkę napil.
    Od 3 siedze na fotelu z malym na kolanach. Maz probowal go uśpić, ale mu sie nie dal :(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, esmi,inżynierka trzymam kciuki za was.

AJrin ja pie......le co za cymbaly. SORY ale jakbym czytała i widziała siebie.
    Jak masz możliwość to wiej gdzie indziej bo się chyba nie doczekasz.
    Tylko na co oni czekają????

Witam się.
    Ja bliżej zalamki. :-(
    Nie śpię już druga noc tzn śpię łącznie po 4h.
    Dzisiejsza noc to była porażka że wszystkich mały jak nie ulewal, to się obzygal, to brzuszek,to brak kupki,to cyca,to butle i pobudka co chwila oczka otwarte bo wysypial się przy cycu:-(

Córka wieczorem dała popalić zrobiła taka histerie w wannie że słychać mnie było w całym bloku i pewnie na zewnątrz.
    Córka ma manie urządzenia histerii jak jest zmęczona.
    Tłumacze weź pusie i się połóż odpocznij, drzemke zrób a nie z każdego powodu robisz awanturę z histeria.
    Ahhhhhhhh
    Zaprowadził do przedszkola ja dzisiaj zaraz małemu dam mm i idę spać tak jak wczoraj.
    Fakt to nie spanie bo budzę się co 30min (nie wiem czemu) ale dobre i to można jakoś funkcjonować.

Czytam was na bieżąco w nocy ale nie mam jak pisać bo cały czas coś a jak już mam wolną rękę to mam piasek w oczach z braku snu.

Zastanawiam się ile jeszcze pociagniemy na kp?!
    Tłumacze sobie ze mały dopiero ma 2 tygodnie.
    Ale patrząc jak się męczy, obali dwa albo i więcej cyce i dokarmiam mm to szlak mnie trafia.
    Może jak wezidelko przedniego będzie lepiej?

Mały już kwili uciekam.
    Dobranoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z cyklu glupie do mam po CC

Ile czasu oczyszczalyscie sie po tej cesarce ?? Bo ja po 4 latach to amnezji dostaje, bo u mnie juz prawie nic i sie zastanawiam czy u was tez tak szybko to sie wykonczylo ? 6 dni po cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

Rece opadaja.....nie wierze co czytam o.o wiej stamtad jak najszybciej!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly jadl kolo 7 a teraz jeszcze sobie spi smacznie ale kreci sie i dobrze niech wstaje bo piersi mi wybuchna a nie chce teraz sciagac jak pewnie sie obudzi za chwile :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cos tam jeszcze leci, ale nie wiem czy wkładka by mi nie starczyła zamiast podpaski. W poniedziałek mam wizytę u gin i bede wiedzieć co tam sie dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trwało oczyszczanie tydzień później miałam kilka razy incydenty że zaczęłam nagle krwawic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po śniadanku ocywiście z Haneczką na rękach.

Nadrabiając...

U nas z karmieniem nie ma problemu. Po karmieniu ściągam jeszcze 60ml. I pred też muszę, bo Hania się dławi. A jak pije z jednego to z drugiego tak sika mleko, że można butle podstawić. :P Laktator mamy ręczny - Medela Base
    Ogólnie z mężem widzimy, że mała marudzi i zasypia na rękach tylko w dzień.

Kamcia u nas w tle leci Enrique i NickyJam. Mała po wakacjach na kanarach lubi hiszpańskie rytmy.

Bratek, Darusia - GRATULACJE!!!

AJrin - powodem tego, że tak naciskają na sn jest to, że więcej kasy przypada wtedy na osobę. Ale ogólnie to jest chore.. Już dawno powinnaś mieć cesarkę. Martwię się...

Mk faktycznie sytuacja nie do pozazdroszczenia. Może wywalenie rzeczy teścia coś przyspieszy. U nas teściowa od początku naciskała "młodzi na swoje" i dziękuję jej za to. Mamy 25 lat i swoje M2. Może małe, ale nikt nie wchodzi mi buciorami w życie.

bbecczka U nas mała też sika między zmianą pieluszki. Ogólnie jest takim zmarźlakiem, że nie zdążę zdjąć pampka a ona już się trzęsie. No i o kupie na ręczniku po kąpieli też coś wiemy. :D

pobeczałam się z miłości i szczęścia, że mam tego małego człowieczka...

Sabina, mk83, bbeczka91, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg! to u mnie coś długo wszystko schodzi! :o

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 5 tydzień i plamie i dla mnie to jest "normalne" bo i za pierwszym razem trwało to u mnie 7 tygodni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin w każdy szpitalu już by cię wypisali do domu z bobasem. Każdy normalny lekarz chce mieć robotę z głowy. Jak nie idzie po 12 godzinach wywoływania to marna szansa że pójdzie. Wierzyć mi się nie chce.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Dziewczyny dziekuję za słowa otuchy.

Ajrin martwi mnie ten brak decyzyjności. Nie wiem czy w nastepnym szpitalu zrobią odrazu cc bez innych prób, musiałabys byc pewna na 100% że zrobią, wtedy zmiana szpitala byłaby sensowna. BYłam pewna że juz jesteś po.

Esmi daj znac jak sytuacja.

Wczoraj jak nigdy napiłam się lekko gazowenej wody, bo zapasy zwykłej wyparowały, i mała ewidentnie miała problem brzuszkowy, prezyła się, stękała. Mozliwe to? Do tej pory nie miała takich incydentow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wlasnie jak robi kupke to sie prezy jest czerwony i chwilami az zplacze i nie wim od czego to...hmmm ... dopajacie czyms przy kp ??

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis mały armagedon :)
    Młody jest zmęczony. Zasypia na rękach, odkładamy, po trzech minutach ryk. Na ręce, zasypiamy, odkładamy, ryk. Postanowiłam go przechytrzyć. Położyłam sie z nim. On na moim brzuchu. I śpimy. Tak go przechytrzylam ze super. Tylko pranie nie rozwieszone, w brzuchu burczy, a tu nawet wody nie ma. Brawo ja.
    Dodatkowo, bo dzis mój dzień, zadzwonił kurier ze zaraz będzie :)
    Hahaha.

Padnę.

Kupy na ręczniku nie miałam. Siku - za każdym razem.
    Zdarza sie tez młodemu nasikac na świeżo podłożona pieluszkę. A ze dwa razy następną podłożoną obsral :)
    Dlatego średnia dzienna pieluch wychodzi nam więcej niż 10.

Z trudem wstałam (z leżącego bez rak nie jest łatwo). Odłożyłam go. Czekam na kuriera.
    W nocy pisałam ze na drzemce w okolicach 12 tez będę spać!
    Aha.
    Właśnie śpię.

Jejku. Dobrze ze on jest taki słodki jak sie nie drze :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2547 2548 2549 2550 2551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ