WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Inzynierka jak Kamcia pisze dawka leku mi dali ketonal i sru dla maluszka na nogi. A w nagrode mały z tobą
Violett dokladnie jak piszesz kazdy cien reka koc biore za mlodego i przerazona gdzie on jest. Moze przejdzie z czasem.
Magdziulla kurde nam jak ty jeden dzien jest ok drugi wisi mi na cycu jak bym mleka nie miala. Wlasnie wczoraj byl taki dzien i taka noc. Mi polozna mowila ze ni mam sie sugerowac laktatorem bo mlody lepiej sciaga niz laktator a i bardziej pobudza do produkcji mleka.
Raz domarmilam mm bo ni moglam patrzec jak cierpi z glodu i faktycznie poszedl.spac ze po 3 godzinach go wybudzic nie szło.
Poki co staram sie tylko cyc wczoraj i w nocy jakos dalismy rade. Pije herbatki lepiej jem i wiecej pije. Mam nadzieje ze pomoze.jak noe trudno raz na jakis czas bedzie mm. -
Kamcia super ze z kotem lubie bardzo ze jest czescia rodzinki
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
A mnie cos zaczyna rozkladac chyba
pociagam nosem plus gardlo czuje. Czy moge miodem sie troche leczyc? Mlody ma 11 dni i nie wiem jak na to zareaguje, ktoras testowala?
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj spałam 3 razy po 2 godziny, w sumie niby 6 więc nie tak źle. Ale taki sen przerywany jakoś mi na wyspanie nie pozwala
Słuchajcie potrzebuje porady. W ten weekend w Łodzi jest festiwal świateł i zastanawiam się czy wyjście z małą na spacer koło 18 -19 na niego to dobry pomysł. Pewnie będzie już zimno i to czas jej kąpieli. I pewnie będzie też multum osób i mam obawy duże czy iść. Jak myślicie? Zostać w domu i nie wymyślać? -
nick nieaktualnyNo i wszystkie wrześniówki rozpakowane.
Inżynierko niech Leoś rośnie jak na drożdżach
U nas wczoraj był okropny dzień, mały prawie nie spał. Jak myslałam, że mocniej przysnął wyszliśmy na spacer a po 10 minutach zapylałam z wózkiem do domu bo płakał jak szalony i kołysanie wózka nic nie dało. Wieczorem był tak umęczony, że nie mógł usnąć po kąpieli przez 2h, w końcu owinęłam go ściśle w koc i momentalnie usnął więc to otulanie faktycznie działa. Nocka spoko do 5 bo później kupa i nie dające sie okiełznać gazy, mały przysnął na godzinkę i koniec spania. daliśmy mu sab simplex i zobaczymy jak będzie.
Po tym nowym mleku schodzą mu wypryski z torsu, kupki 3 dziennie elegancko żółte...tylko te gazy, biedny się pręży, spać nie może i popłakuje, szkoda mi go ale chyba musimy to przeczekać. -
nick nieaktualnyA tak z innej beczki to mój pierworodny pojechał dziś na pierwsze zajęcia na politechnice, kiedy ten czas uciekł
Jeśli chodzi o temperaturę to wg położnej do 37,5 się nie martwimy.
Broszka mój synek tez najbardziej niespokojny jest do ok 14-tej, później przeważnie zalicza dłuższe spanko i wtedy przyjezdża z pracy mąż i widzi śpiące dziecie, nic nie mówi ale pewnie myśli, że trochę wyolbrzymiam z tym brzuszkiem. Poza tym po południu mały nie śpi jakieś 2-3h to tatuś spragniony maluszka z chęcią się nim zajmuje, no nas mamusie niestety dopada zmęczenie i czasem głupie myśli. Nasze maluchy mają już prawie miesiąc, jeszcze chwilę i sprawy brzuszkowo - jedzeniowe powinny się wyciszyć.
Magdziulla wczoraj dostaliśmy sab simplex 30ml, wg paragonu 7,90 eur -
nick nieaktualnyInżynierka oficjalne gratulacje! Wytul, wycaluj, wypieść maluszka i cieszcie sie sobą!
Kamcia to kiedy ten wyjazd? I dokąd dokładnie? Zazdroszczę takiego spontanicznie!
Sarcia tez kładłam z kikutem
Bisacz biedniutki ten Twoj synuś z bólami... Ale mam nadzieje ze niedługo wszystkie dolegliwości mina:)
Alinka jeśli Tobie zależy to idź!raz na jakiś czas można dziecko wykapać pózniej albo... Wcale
a jeśli Tobie to tito to zostań w domku:)
Nie wiem czy to jest cos na czym byłam w zeszłym roku w Wawie. Jeśli tak to piękne wydarzenie i warte obejrzenia
Ktos pisał o ulewaniu... A przy tym ze dziec cały czad na cycu. Jeśli tak lubi cyca to uważam ze po prostu jest przejedzone i dlatego ulewa. Antoś tez ulewa jak łapczywie i duzo zje.... A jak mu "zabieram" cyca bo widzę ze az mu cieknie z nadmiaru to śni nie płacze ani nie ulewa - ale zamiast cyca musi dostać smoczek....
Magdziulla zadbałabym to samo pytanie co Kamcia... Czy po butli tez tak płacze...
Ja dzis mam bardzo dobry humorek. Malutki sie dzis chyba uśmiechał do mnie / chyba
Ale za to maz znow działa na mnie drażniąco ... Jeszcze nie jak kret na wannę... Ale ja brzydki zapach z lodówki ...
No i zrobiłam zakupy na zalando bo wciąż mam problem z ubraniami i na tuli zamówiłam nosidełkobisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do was
Leoś na przy skroniach i we włoskach wysypkę, która wygląda jak kaszka. Ma ją prawie od urodzenia bo pokazywałam ja dwa tygodnie temu środowiskowej to zbagatelizowała.
Zastanawiam się nad przyczyną i jak ja zaleczyć. Macie jakieś pomysły? Rumianek nie pomaga. Reszta ciałka ok więc to chyba nie kosmetyki. -
nick nieaktualnyMadziuuuula może kup jakieś małe mm chyba że masz w domu.
Spróbuj dokarmic najmniejsza porcja.
Tzn pierw dwa cyce i troszkę mm.
Zobaczysz jak sir zachowuje.
U mnie wyszło ewidentnie z głodu.
Ulf tule ja tak miałam z mężem przy pierwszym dziecku.
Teraz już nie komentuje głupio.
Tzn ostatnio zaproponował żebym odstawila te Cycki bo nic z tego chyba nie będzie mały cały czas głodny a ja też nie mogę konkretnie zjeść. Ja ogólnie jem wszystko tyle że bez smazonego.
Będzie dobrze męża olewamy a jak taki kozak to mu dowal odpowiedni tekst i może dotrze do niego.
Szkoda że cycow faceci nie mają bo byśmy miały możliwość wyjść i walnąć drzwiami:-)
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiszę na raty bo mały na rękach mi się prezy
Próbuje zrobić kupę....
Alinka pewnie ze możesz wyjść z dzieckiem.
Kąpiel przełożyć na dzień wcześniej albo następny.
A dziecko ubierz ciepłej lub normalnie a weź gruby koc zależy jaka temperatura będzie wieczorem.
Nic straconego korzystajcie a dziecku się nic nie stanie jak nie wykapiesz w ten dzień co miało się kąpać.
-
nick nieaktualnyodciagnęłam na noc 90ml obaliła jeszcze coś dojadla z piersi i po mniej niz 2 h to samo. I teraz dalej. Co zaśnie to po chwili to samo.
A mm na razie nie chcę, bo mleko mam. A może w drugą stronę przejadła się, ale to tak od wczoraj.
Ale nawet jak leci teraz z cycka ewidentnie to pociumka i zostawia.
Zwariuje -
nick nieaktualnyBisacz na gazy pomoże leżenie na brzuszku, na twojej ręce a dziecko na brzuszku, masowanie plackow, masowanie brzuszka no i te rurki ale ja tego nie praktykuje.
Ćwiczenia jedna ręką na krzyż z kolanem uciskal flaczki. Nóżki załączyć i robić kółka dociskajac brzuszek. Albo nóżkami rowerek.
Ogólnie jesteśmy zmuszone patrzeć jak dzieci cierpią
Trzeba to przeczekać.bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:odciagnęłam na noc 90ml obaliła jeszcze coś dojadla z piersi i po mniej niz 2 h to samo. I teraz dalej. Co zaśnie to po chwili to samo.
A mm na razie nie chcę, bo mleko mam. A może w drugą stronę przejadła się, ale to tak od wczoraj.
Ale nawet jak leci teraz z cycka ewidentnie to pociumka i zostawia.
Zwariuje
Uważam że jest głodna.
Tzn pokarm nie jest ssący? Żeby wytrzymała te 2h bez jedzenia.
Więc je często.
Kp jest na żądanie więc cierpliwości życzę. Laktacja się rozkręca (w któryś tyg dziecka chyba 3i6) jest kryzys tzw i dziecko częściej wisi bo jest głodne bo rośnie i potrzebuje więcej a cyc nie nadąża produkcji.
Być może brzuszek ja boli i potrzebuje się uspokoić na cycu.
Właśnie to wczoraj wyczailam u mojego walczy z cycem, szarpie, ciągnie przy tym puści baka i spokój.
Ale ja dokarmiam mm bo u mnie też z głodu się prezy,wije itd.
Wypije butle i automatycznie spokój.
Dziś znowu rano była pod zielony kolor kupa:-( -
nick nieaktualnyMy sobie dzisiaj pospaliśmy
i Maleństwo w dobrym humorze wstało, leży obok i gada do zabawek, a dziś jak wzięłam na ręce do odbijania miało taki zaciesz na buziolu, że aż mąż był zaskoczonya takie głupoty do niego mówiłam...
teraz ja piję kawkę, jem śniadanie i jadę na zakupy, zanim do galerii nie zleci się multum luduMadziuuuula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksosia
Ja juz jestem w Kołobrzegu
mam tu super ciotkę i wujka
Kuzyn jeszcze nie wie
A do kiedy? ?chyba do poniedziałku (chyba że kolejne korepetycje odwołam)
Pogoda kiepska
Mały sam leży 2 drugim pokoju w łóżeczkujakieś 20 minut
klimacik mu służy
obudził się bez placzu -
nick nieaktualny