X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Kamcia, ja na jutro mam tyle do zrobienia, ze doby mi nie starczy a Mela spi mi doslownie 2razy po max 30min w dzien i zalicza sie raczej do dzieci, ktore trzeba zabawiac. Nie lubi sama lezec w bujaczku czy na kocyku nawet jak jestem w zasiegu wzroku. Musze byc obok,zagadywac itd. a moj D w domu bedzie dopiero wieczorem jak codzien w tym tygodniu :( a jak wy sobie dajecie rade z ogarnieciem tematu swiat?

Dlatego u nas mama robi a tataobok z synkiem na rękach robi "tany tany " . Mały już tatusia owinal wokół małego paluszka -zamruczy a tata na ramię weźmie. Ach! !ten uśmiech że tata tak wysoko robi. A zatem mama robi a synek obok tylko ręce zmienił. Tata przykładowo robił jak mama karmiła :) podział musi być :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazalam dzis mezowi dekorowac pierniki z corka, to najpierw
    robowal sie wymigac a pozniej siedzial w kuchni z mina jak za kare obrazonh na caly swiat :D
    moje makowce wyciagam za 20 minut z piekarnika, upieklam juz jeden blat do ciasya pani walewska za chwile wstawie drugi blat, a jutro mnie czeka reszta.

pierniki i sledzie w oleju i po kaszubsku robilam wczoraj :) jutro gotuje zupy , robie farsz do krokietow i rybe po grecku :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku zamiast ryby po grecku robie rybke w zalewie z octu winnego :)
    Wszystko bedziecie jadly bez obaw? Szczegolnie pytam mamy kolkowych dzieciatek, ktore nadal kp. Tym na mm tylko zazdroscic hehe :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w łóżeczku. Mały śpi od prawie 3h :) robota nie ucieknie. Poczeka do jutra ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smażonego (kolobrzeskiego ) śledzia w zalewie octowej tez juz mam zrobionego :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Anulka,
    Słyszałaś, że w Multikinie są w środy seanse dla mam z dziećmi o 12? Byłaś może kiedyś? Zamierzam się jakoś w styczniu wybrać, ale zależy jaki będzie repertuar ;) są też takie sense rodzinne w kinie Muza w niedziele :)
    Tak słyszałam ale nie korzystałam jeszcze. Ale chyba wytrzymam jeszcze z 2 miechy i pójdę tylko z M bez dzieciarni ;) Ja najbliżej mam cinema city w Plazie. Muszę sprawdzic czy tam tez grają jakieś seanse dla mam :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja się tez zastanawiam co lepiej ominąć na świątecznym stole... na pewno kapusty i pierogów z kap i grzybami nie będę jadła, śledzi w oleju z cebulka i ogórkiem kiszonym tez nie. Ale karpika i zupy rybnej na pewno wszamię ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierogi bede jesc normalnie z jmiarem oczywiscie, ostatnio jadlam u tes iowej z kapusta i grzybami nic malemu nie bylo, sleczie w oleju z cebula ez juz jadlam0 i zadnej reakcji z jego strony, makowiec migdaly tak samo. Takze ja bez obawy jem wszystkiego po troche w swieta

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dzieć od ok 0:30 ma bunt na spanie, najpierw chciało się tulić to usnęła na kilkanaście minut, później zaczął wierzgać nogami, że aż w moje gardło te stopy wcisnął. Przewinęłam nakarmiłam i leży. Może łóżeczko u moich rodziców mu nie podpasowało, a tak chwaliłam, że noce przesypia. Zasnął o 19. W dzień bardzo mało spał o.O

uff... zasnął!
    wtulił się w pieluchę i śpi
    boję się żeby się nią nie udusił, więc chwila moment
    i ją zabiorę, Mama skądś wzięła cały arsenał pieluch i ma jedną muślinową
    taka milutka że chyba sama takie kupię

i najgorsze, Filip ma u dziadków zabawki,
    Mama dostała po swoim podopiecznym

wszystkie prawie grające o.O
    dwie grzechotki nie grają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 03:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Igi usnal, chwile po 0.00 i dopiero wstal :) kurde czyxby po 3 msc ma zamiar przesypiac cale noce z?

Dariah lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ktoś tu mówił o podmienieniu diecka..to mi też się to przytrafiło. ... tylko że w tą gorszą stronę. ..:/
    Zosia przed podmianą :
    - spała min 7-8h w nocy i to od dawna już
    - w dzień nie lubiła być na rękach tylko w bujaczku
    - jadła co 3h w ciągu dnia
    - oprócz momentów gdy jest bardzo głodna lub bardzo zmęczona nie płakała nigdy...

A teraz..
    - budzi się w nocy co 3h
    - w dzień cały dzień marudzi : w bujaku źle, na rękach dobrze ale jak matula chodzi jak stanie to też źle
    - je co 1,5-2h w ciągu dnia
    - generalnie taka płaczliwa jest...

Mam nadzieję, że to jest skok i że jej przejdzie. ..

Oddawać moje dziecko! ! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A moj Igi usnal, chwile po 0.00 i dopiero wstal :) kurde czyxby po 3 msc ma zamiar przesypiac cale noce z?

Chyba wiem kto ma moje dziecko. ..:)

agatia, nick nieaktualny, Ulfenstein lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez podmienili syna. Dzis mial przerwe od 0:00 do 2:20 :( i budzil sie co chwile...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kończymy dziś 4 miesiące :)
    Waży my 7.6 i mamy jakieś 68 cm

Dodatkowo Piotrek wstał lewa noga (czyżby dzisiejsza aura? )jedzenie odbyło się ZNÓW przy odkurzaczu i w małej ilości

A robota czeka haha

Broszka, nick nieaktualny, Natka-matka wariatka :), nick nieaktualny, marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję pozbyć się swojego przewijaka na OLXie a ludzie zadają takie pytania jakby to co najmniej elektryczna niania z kamerą i bajerami w kosmos odwalonymi była o.O chcę za niego grosze lub paczkę pieluszek, zwłaszcza że sama za niego dałam 34 zł :P a jest w bardzo dobrym stanie.

Mój usnął po 3. obudził się ok 7.30 teraz pomimo zmęczenia wierci się niemiłosiernie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pogoda się coś psuje. Mama dziś pracę kończy ok 13. więc super. Mąż dziś musi pracować, a jutro już do nas przyjedzie :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia lubię za 4 miesiąc:)

Moje dziecko obudzilo się dzisiaj dwa razy w nocy. Szkoda tylko że nie idzie za tym jedzenie:( śniadania zawsze miał słabsze, ale drugie śniadanie mógłby już wszamac. Nawet szumy nic nie dają. Zobaczymy jak mu pójdzie z trzecim śniadaniem:P

PS jak się poskarze to zazwyczaj jest lepiej:) broń boże chwalić! Wszystko słyszy i robi na odwrót :P

Ulfenstein lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, nie używamy już. Mały się za bardzo wierci przy zmianie pieluszki, dużo praktyczniej jest dla mnie mieć podkład pod ręką i przebrać na macie, łóżku czy kanapie. Ludzie pytają np o gwarancje na niego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

wiesz co, on w ogole jest zlote dziecko od poczatki, ale teraz z tym spaniem to jestem w szoku :)

Ale nie martwcie sie pewnie za 2 dni bede plakac ze aigi budzi sie co chwila i chodze po scianach :D

a moze ten dlugi skok ma on zamiar tak ladnie spac ? Dla mnie bomba

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debilnych ludzkich pytan nie przebije nic naprawde :D

W jbieglym roku wystawilam na olxa rower ZA DARMO praktycznie nowy, z tym ze to damka na taka 12 latke bo kupilismy na prezent i sie okazalomze zdublowany prezent byl to kupilismy co innego a rower stal, i chcialam sie go pozbyc

to ludzie potrafili pytac czemu za darmo i ze podejrzane ogloszenie hahah jestem oszustem ktory rozdaje za darmo kradzione rowery hahah. Niezly ubaw mialam z tych pytan :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam.
    Kiedy będzie wiosna?

Madziuuuula, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ