X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Kamcia, ja na jutro mam tyle do zrobienia, ze doby mi nie starczy a Mela spi mi doslownie 2razy po max 30min w dzien i zalicza sie raczej do dzieci, ktore trzeba zabawiac. Nie lubi sama lezec w bujaczku czy na kocyku nawet jak jestem w zasiegu wzroku. Musze byc obok,zagadywac itd. a moj D w domu bedzie dopiero wieczorem jak codzien w tym tygodniu :( a jak wy sobie dajecie rade z ogarnieciem tematu swiat?

Dlatego u nas mama robi a tataobok z synkiem na rękach robi "tany tany " . Mały już tatusia owinal wokół małego paluszka -zamruczy a tata na ramię weźmie. Ach! !ten uśmiech że tata tak wysoko robi. A zatem mama robi a synek obok tylko ręce zmienił. Tata przykładowo robił jak mama karmiła :) podział musi być :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazalam dzis mezowi dekorowac pierniki z corka, to najpierw
    robowal sie wymigac a pozniej siedzial w kuchni z mina jak za kare obrazonh na caly swiat :D
    moje makowce wyciagam za 20 minut z piekarnika, upieklam juz jeden blat do ciasya pani walewska za chwile wstawie drugi blat, a jutro mnie czeka reszta.

pierniki i sledzie w oleju i po kaszubsku robilam wczoraj :) jutro gotuje zupy , robie farsz do krokietow i rybe po grecku :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku zamiast ryby po grecku robie rybke w zalewie z octu winnego :)
    Wszystko bedziecie jadly bez obaw? Szczegolnie pytam mamy kolkowych dzieciatek, ktore nadal kp. Tym na mm tylko zazdroscic hehe :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w łóżeczku. Mały śpi od prawie 3h :) robota nie ucieknie. Poczeka do jutra ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smażonego (kolobrzeskiego ) śledzia w zalewie octowej tez juz mam zrobionego :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Anulka,
    Słyszałaś, że w Multikinie są w środy seanse dla mam z dziećmi o 12? Byłaś może kiedyś? Zamierzam się jakoś w styczniu wybrać, ale zależy jaki będzie repertuar ;) są też takie sense rodzinne w kinie Muza w niedziele :)
    Tak słyszałam ale nie korzystałam jeszcze. Ale chyba wytrzymam jeszcze z 2 miechy i pójdę tylko z M bez dzieciarni ;) Ja najbliżej mam cinema city w Plazie. Muszę sprawdzic czy tam tez grają jakieś seanse dla mam :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja się tez zastanawiam co lepiej ominąć na świątecznym stole... na pewno kapusty i pierogów z kap i grzybami nie będę jadła, śledzi w oleju z cebulka i ogórkiem kiszonym tez nie. Ale karpika i zupy rybnej na pewno wszamię ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierogi bede jesc normalnie z jmiarem oczywiscie, ostatnio jadlam u tes iowej z kapusta i grzybami nic malemu nie bylo, sleczie w oleju z cebula ez juz jadlam0 i zadnej reakcji z jego strony, makowiec migdaly tak samo. Takze ja bez obawy jem wszystkiego po troche w swieta

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dzieć od ok 0:30 ma bunt na spanie, najpierw chciało się tulić to usnęła na kilkanaście minut, później zaczął wierzgać nogami, że aż w moje gardło te stopy wcisnął. Przewinęłam nakarmiłam i leży. Może łóżeczko u moich rodziców mu nie podpasowało, a tak chwaliłam, że noce przesypia. Zasnął o 19. W dzień bardzo mało spał o.O

uff... zasnął!
    wtulił się w pieluchę i śpi
    boję się żeby się nią nie udusił, więc chwila moment
    i ją zabiorę, Mama skądś wzięła cały arsenał pieluch i ma jedną muślinową
    taka milutka że chyba sama takie kupię

i najgorsze, Filip ma u dziadków zabawki,
    Mama dostała po swoim podopiecznym

wszystkie prawie grające o.O
    dwie grzechotki nie grają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 03:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Igi usnal, chwile po 0.00 i dopiero wstal :) kurde czyxby po 3 msc ma zamiar przesypiac cale noce z?

Dariah lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ktoś tu mówił o podmienieniu diecka..to mi też się to przytrafiło. ... tylko że w tą gorszą stronę. ..:/
    Zosia przed podmianą :
    - spała min 7-8h w nocy i to od dawna już
    - w dzień nie lubiła być na rękach tylko w bujaczku
    - jadła co 3h w ciągu dnia
    - oprócz momentów gdy jest bardzo głodna lub bardzo zmęczona nie płakała nigdy...

A teraz..
    - budzi się w nocy co 3h
    - w dzień cały dzień marudzi : w bujaku źle, na rękach dobrze ale jak matula chodzi jak stanie to też źle
    - je co 1,5-2h w ciągu dnia
    - generalnie taka płaczliwa jest...

Mam nadzieję, że to jest skok i że jej przejdzie. ..

Oddawać moje dziecko! ! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A moj Igi usnal, chwile po 0.00 i dopiero wstal :) kurde czyxby po 3 msc ma zamiar przesypiac cale noce z?

Chyba wiem kto ma moje dziecko. ..:)

agatia, sarcia123, Ulfenstein lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez podmienili syna. Dzis mial przerwe od 0:00 do 2:20 :( i budzil sie co chwile...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kończymy dziś 4 miesiące :)
    Waży my 7.6 i mamy jakieś 68 cm

Dodatkowo Piotrek wstał lewa noga (czyżby dzisiejsza aura? )jedzenie odbyło się ZNÓW przy odkurzaczu i w małej ilości

A robota czeka haha

Broszka, sarcia123, Natka-matka wariatka :), żabka04, marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję pozbyć się swojego przewijaka na OLXie a ludzie zadają takie pytania jakby to co najmniej elektryczna niania z kamerą i bajerami w kosmos odwalonymi była o.O chcę za niego grosze lub paczkę pieluszek, zwłaszcza że sama za niego dałam 34 zł :P a jest w bardzo dobrym stanie.

Mój usnął po 3. obudził się ok 7.30 teraz pomimo zmęczenia wierci się niemiłosiernie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pogoda się coś psuje. Mama dziś pracę kończy ok 13. więc super. Mąż dziś musi pracować, a jutro już do nas przyjedzie :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia lubię za 4 miesiąc:)

Moje dziecko obudzilo się dzisiaj dwa razy w nocy. Szkoda tylko że nie idzie za tym jedzenie:( śniadania zawsze miał słabsze, ale drugie śniadanie mógłby już wszamac. Nawet szumy nic nie dają. Zobaczymy jak mu pójdzie z trzecim śniadaniem:P

PS jak się poskarze to zazwyczaj jest lepiej:) broń boże chwalić! Wszystko słyszy i robi na odwrót :P

Ulfenstein lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, nie używamy już. Mały się za bardzo wierci przy zmianie pieluszki, dużo praktyczniej jest dla mnie mieć podkład pod ręką i przebrać na macie, łóżku czy kanapie. Ludzie pytają np o gwarancje na niego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

wiesz co, on w ogole jest zlote dziecko od poczatki, ale teraz z tym spaniem to jestem w szoku :)

Ale nie martwcie sie pewnie za 2 dni bede plakac ze aigi budzi sie co chwila i chodze po scianach :D

a moze ten dlugi skok ma on zamiar tak ladnie spac ? Dla mnie bomba

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debilnych ludzkich pytan nie przebije nic naprawde :D

W jbieglym roku wystawilam na olxa rower ZA DARMO praktycznie nowy, z tym ze to damka na taka 12 latke bo kupilismy na prezent i sie okazalomze zdublowany prezent byl to kupilismy co innego a rower stal, i chcialam sie go pozbyc

to ludzie potrafili pytac czemu za darmo i ze podejrzane ogloszenie hahah jestem oszustem ktory rozdaje za darmo kradzione rowery hahah. Niezly ubaw mialam z tych pytan :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam.
    Kiedy będzie wiosna?

Madziuuuula, sarcia123 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ