WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka-matka wariatka :) wrote:Kamcia, ja na jutro mam tyle do zrobienia, ze doby mi nie starczy a Mela spi mi doslownie 2razy po max 30min w dzien i zalicza sie raczej do dzieci, ktore trzeba zabawiac. Nie lubi sama lezec w bujaczku czy na kocyku nawet jak jestem w zasiegu wzroku. Musze byc obok,zagadywac itd. a moj D w domu bedzie dopiero wieczorem jak codzien w tym tygodniu
a jak wy sobie dajecie rade z ogarnieciem tematu swiat?
Dlatego u nas mama robi a tataobok z synkiem na rękach robi "tany tany " . Mały już tatusia owinal wokół małego paluszka -zamruczy a tata na ramię weźmie. Ach! !ten uśmiech że tata tak wysoko robi. A zatem mama robi a synek obok tylko ręce zmienił. Tata przykładowo robił jak mama karmiłapodział musi być
-
nick nieaktualnyKazalam dzis mezowi dekorowac pierniki z corka, to najpierw
robowal sie wymigac a pozniej siedzial w kuchni z mina jak za kare obrazonh na caly swiat
moje makowce wyciagam za 20 minut z piekarnika, upieklam juz jeden blat do ciasya pani walewska za chwile wstawie drugi blat, a jutro mnie czeka reszta.
pierniki i sledzie w oleju i po kaszubsku robilam wczorajjutro gotuje zupy , robie farsz do krokietow i rybe po grecku
-
Ja w tym roku zamiast ryby po grecku robie rybke w zalewie z octu winnego
Wszystko bedziecie jadly bez obaw? Szczegolnie pytam mamy kolkowych dzieciatek, ktore nadal kp. Tym na mm tylko zazdroscic hehe -
Dariah wrote:Anulka,
Słyszałaś, że w Multikinie są w środy seanse dla mam z dziećmi o 12? Byłaś może kiedyś? Zamierzam się jakoś w styczniu wybrać, ale zależy jaki będzie repertuarsą też takie sense rodzinne w kinie Muza w niedziele
Ja najbliżej mam cinema city w Plazie. Muszę sprawdzic czy tam tez grają jakieś seanse dla mam
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Natka ja się tez zastanawiam co lepiej ominąć na świątecznym stole... na pewno kapusty i pierogów z kap i grzybami nie będę jadła, śledzi w oleju z cebulka i ogórkiem kiszonym tez nie. Ale karpika i zupy rybnej na pewno wszamięMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyJa pierogi bede jesc normalnie z jmiarem oczywiscie, ostatnio jadlam u tes iowej z kapusta i grzybami nic malemu nie bylo, sleczie w oleju z cebula ez juz jadlam0 i zadnej reakcji z jego strony, makowiec migdaly tak samo. Takze ja bez obawy jem wszystkiego po troche w swieta
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymój dzieć od ok 0:30 ma bunt na spanie, najpierw chciało się tulić to usnęła na kilkanaście minut, później zaczął wierzgać nogami, że aż w moje gardło te stopy wcisnął. Przewinęłam nakarmiłam i leży. Może łóżeczko u moich rodziców mu nie podpasowało, a tak chwaliłam, że noce przesypia. Zasnął o 19. W dzień bardzo mało spał
uff... zasnął!
wtulił się w pieluchę i śpi
boję się żeby się nią nie udusił, więc chwila moment
i ją zabiorę, Mama skądś wzięła cały arsenał pieluch i ma jedną muślinową
taka milutka że chyba sama takie kupię
i najgorsze, Filip ma u dziadków zabawki,
Mama dostała po swoim podopiecznym
wszystkie prawie grające
dwie grzechotki nie grają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 03:02
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio ktoś tu mówił o podmienieniu diecka..to mi też się to przytrafiło. ... tylko że w tą gorszą stronę. ..
Zosia przed podmianą :
- spała min 7-8h w nocy i to od dawna już
- w dzień nie lubiła być na rękach tylko w bujaczku
- jadła co 3h w ciągu dnia
- oprócz momentów gdy jest bardzo głodna lub bardzo zmęczona nie płakała nigdy...
A teraz..
- budzi się w nocy co 3h
- w dzień cały dzień marudzi : w bujaku źle, na rękach dobrze ale jak matula chodzi jak stanie to też źle
- je co 1,5-2h w ciągu dnia
- generalnie taka płaczliwa jest...
Mam nadzieję, że to jest skok i że jej przejdzie. ..
Oddawać moje dziecko! !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
sarcia123 wrote:A moj Igi usnal, chwile po 0.00 i dopiero wstal
kurde czyxby po 3 msc ma zamiar przesypiac cale noce z?
Chyba wiem kto ma moje dziecko. ..agatia, sarcia123, Ulfenstein lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A my kończymy dziś 4 miesiące
Waży my 7.6 i mamy jakieś 68 cm
Dodatkowo Piotrek wstał lewa noga (czyżby dzisiejsza aura? )jedzenie odbyło się ZNÓW przy odkurzaczu i w małej ilości
A robota czeka hahaBroszka, sarcia123, Natka-matka wariatka :), żabka04, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypróbuję pozbyć się swojego przewijaka na OLXie a ludzie zadają takie pytania jakby to co najmniej elektryczna niania z kamerą i bajerami w kosmos odwalonymi była
chcę za niego grosze lub paczkę pieluszek, zwłaszcza że sama za niego dałam 34 zł
a jest w bardzo dobrym stanie.
Mój usnął po 3. obudził się ok 7.30 teraz pomimo zmęczenia wierci się niemiłosiernie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pogoda się coś psuje. Mama dziś pracę kończy ok 13. więc super. Mąż dziś musi pracować, a jutro już do nas przyjedzie -
Kamcia lubię za 4 miesiąc:)
Moje dziecko obudzilo się dzisiaj dwa razy w nocy. Szkoda tylko że nie idzie za tym jedzenie:( śniadania zawsze miał słabsze, ale drugie śniadanie mógłby już wszamac. Nawet szumy nic nie dają. Zobaczymy jak mu pójdzie z trzecim śniadaniem:P
PS jak się poskarze to zazwyczaj jest lepiej:) broń boże chwalić! Wszystko słyszy i robi na odwrótUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia
wiesz co, on w ogole jest zlote dziecko od poczatki, ale teraz z tym spaniem to jestem w szoku
Ale nie martwcie sie pewnie za 2 dni bede plakac ze aigi budzi sie co chwila i chodze po scianach
a moze ten dlugi skok ma on zamiar tak ladnie spac ? Dla mnie bomba -
nick nieaktualnyDebilnych ludzkich pytan nie przebije nic naprawde
W jbieglym roku wystawilam na olxa rower ZA DARMO praktycznie nowy, z tym ze to damka na taka 12 latke bo kupilismy na prezent i sie okazalomze zdublowany prezent byl to kupilismy co innego a rower stal, i chcialam sie go pozbyc
to ludzie potrafili pytac czemu za darmo i ze podejrzane ogloszenie hahah jestem oszustem ktory rozdaje za darmo kradzione rowery hahah. Niezly ubaw mialam z tych pytan