X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin miałam raki sam kolor i tłuszcz w swoim mleku:-(

Ulf ja narazić dałam marchewkę przez trzy dni nie smakowało mu, wypluwal i trzeźwo go a nawet cofalo.
    Zrezygnowałam z podawania po trzecim dniu bo brzuszek chyba go bolał bo kupy nie mógł zrobić.
    Podałam czopka glicerynowego dla jego ulgi zrobił kupala i dziecko znowu usniechniete.
    Także u nas marchewka go zapchala :-(
    Teraz od dwóch dni dodaje jedna miarę kaszki waniliowej( ta co kamica polecala) i jest ok.
    Dziś dynia pyree na sam widok mnie myli (nie lubię dyni) ale będę udawała jakie to mniam.:-)
    Córka już mnie męczy kiedy podać mi łyżeczkę, chce podawać mi z dynia pomagać w karmieniu brata ahhhh bo czekamy aż wstanie dostanie butle mm a potem za jakiś czas podam dynie.

Co do mleka z piersi.
    Nie powiem wam kto ma rację i jak to jest z jego zawartością.
    Kiedyś ten temat był poruszany jak nasze maleństwa się rodziły.
    Pamiętam Angela pisała że to nie prawda że mleko jest chude czy tłuste itd.
    Ulf teraz piszę o testach mleka.
    Ja uważam że jest coś w tym prawdy chude czy tłuste.
    Ja się cieszę że już nie karmie piersią i dziecko sir nie męczy.
    Nie to że mi sprawiło to jakaś katorge porostu mniej stresu teraz mam a dziecko szczęśliwe i brzuszek pełny.
    Bliskość też mam przy mm.
    Mamy taki rytuał z synkiem że zaczyna jeść butle i dostaje ode mnie dziubasa w czolko :-) <3 jest miło to najważniejsze.

Więc możecie podać mm swoim dzieciom.
    Przecież krzywdy mu nie robicie.
    Ta decyzja należy do was jak będziecie karmić.
    I tak długo ciągnięcia na KP samym.
    Ja z córką pół roku KP +mm.
    Potem zaczęła jeść normalne posiłki i mm nie dotknęła a dziś chyba nadrabia :-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf to by się umie zgadzało że malo tłuste budzi się w nocy co godzinę nawet pół. Głaskanie szumy smoczek nic nie daje dam cyca zje i zasypia w sekundę. Widać na twarzy błogosławieństwo i wydychanym z każdym pozyskaniem jakby z pustyni wrócił.
    Jedyne jeśli przebudzil się w 30 min po jedzeniu udaje się go na kolejne 30 min uśpić smokiem szumem i bujanie.
    U mnie max wstawania w nocy to 9 od 19 do 7 rano.
    Dlatego jeśli nie zmieni się w ciągu 2 tygodni podam mm choć wolę pierś.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się tu dzieje !
    Mój m badał nasienie 2 razy i nie miał z tym problemu, jak się chce dzieciaczka to człowiek wiele rzeczy jest w stanie zaakceptować i diametralnie zmienić poglądy. Natka trzymam kciuki za was, Żabka działaj :) Jak patrzę na Leo to też bym chciała jeszcze maluszka (swoją Polę) ale to już raczej nierealne więc dziewczyny nie zwlekajcie.

Kamcia jestem starą mężatką (19 lat) i bywało różnie tym bardziej, że ślubowaliśmy sobie jak miałam 18 lat. Dużo burz i łez ale nie wyobrażam sobie innego życia. Wy wydawaliście mi się zawsze wzorową parą ale jak jest naprawdę wiesz tylko Ty.

Moje dziecie wczoraj przespało prawie cały dzień a w nocy wstało na karmienie o 3 i nietypowo bo o 5 musiałam wziąć go do wyrka spinał się jakby go brzuch bolał. Dospał do 7 i zrobił kupsko. Jak na niego to nietypowe zachowanie ciekawe jak będzie dziś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje, że się dziciaczki w związku ze skokiem "zepsuły" bo to większą falą idzie. Najgorzej to wygląda chyba u mam kp, trzymam za was kciuki.
    Zauważyłam, że mały coraz bardziej reaguje na swoich (na mój widok zaczyna kwilić tak prosząco jak jest zmęczony) a jak jest więcej nowych osób to trzeba go karmić w drugim pomieszczeniu bo nie jest w stanie skupić się na butli.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ja wiem ze Czesc dziewczyn uznaloby to za herezje, ale wolałabym karmić butla i mieć spokój :(
    Wiem ze niektóre nie mogą i zazdroszczą. Ja zazdroszcze butelkowym.
    Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma? Być może.
    Ale po pierwsze wiedziałabym ile zjada(co nie znaczy ze byłaby spokojna bo mógłby jeść mało)
    Po drugie nie byłabym tak uwiązana.

Dzis próbowałam butelkę. Nie ma traumy. Nie płacze. Tylko sie uśmiecha, a mleko wypływa mu kącikiem ust :)
    Dlatego liczę ze kaszki i dalej warzywka, obiadki, sradki trochę to wszystko poprawi.
    No i kaszki maja go tez trochę utuczyc. I dać nam taki luz.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz hahahha
    Coś mnie blokuje ;-(
    Byc może małe mieszkanie i wydaje mi się to wszystko nie do ogarnięcia :-(
    Po za tym nie wyobrażam sobie być w ciąży i biegać za synem :-(

Z drugiej strony jest okazja bo jakby nie było jeszcze jestem pracownikiem.
    Nie wiem...... Zobaczymy

Bisacz a czemu u ciebie nie realne? Jeśli mogę spytać...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sprawie Mariannki pisze. Niestety Ciotka miała wypadek samochodowy i nie dojechał w tym tygidniu do małej. Ale będzie w następnym tygodniu.
    Póki co podaje linka na fb prof pomocy dla małej. Przyda się każdy grosz a jak nie to nawet rozliczenie pita(choć tu pieniążki będą dopiero za rok).
    Dziewczyna na bieżąco pisze na fb jak jest coś pilne i potrzebne. Ale dowiem się za tydzień od Cioci czy są jakieś mniejsze przyziemne zapotrzebowania.
    Póki co wiem że Ciotka wraz z koleżankami sponsoruja mamie raz w miesiącu fachowa medyczna opiekę dla małej. Żeby mama chociaż na kilka godzin mogła wyjść.
    https://www.facebook.com/pomocdlamarianny/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:34

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulg jeśli mleko wylatuje zobacz smoczek może potrzebuje mniejsza dziurkę a może porostu mocniej dopisanie butle do ust żeby złapał mocniej więcej smoczek albo ułóż go wyżej????
    Kombinuj

Ja uciekam bo mały wstał.
    Potem napisze jak nam poszło z dynia

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam dynię dla Małego kupić, była w sklepie eko ale w takiej cenie że szczęka na podłodze. Stwierdziłam, a może na targu będzie, teściowa pojechała na zakupy, poprosiłam żeby popytała, ale zamiast dyni chcieli jej kiszoną kapustę pocisnąć ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wiek, w sierpniu skończę 38 lat i czasem różne myśli do głowy przychodzą np bardzo często myślę ile będę miała lat jak Leo będzie miał 15, 18 itd
    Moja siostra też rodziła drugie w takim wieku i sama mówi, że jest wszędzie najstarszą mamą. U nas dochodzi też problem z samym zajściem w ciąże dlatego was namawiam,żebyście nie czekały jak chcecie jeszcze mieć dzieci.

Ha ale powiem Wam coś, mój syn w poniedziałek jechał do jednostki i na odchodne powiedział "macie teraz cztery miesiące na to żeby zrobić mi siostrzyczkę" on bardzo kocha braciszka jak się z nim żegnał przed wyjazdem to mi się oczy szkliły :)

kamciaelcia, żabka04, Anulka01, AJrin lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    my idealna para? ? Uśmiechnęłam się pod nosem :) to ze z mężem sie nie nudzimy, że mamy o czym gadać, wspólne zajęcia i obowiązki, wspólne smaki itp to jeszcze nie ideał :) na pewno twój staż w dzisiejszych czasach jest wzorem. Ja tez bez kłótni nie wyobrażam sobie związku. Nieźle to oczyszcza atmosferę zwłaszcza ze ja jestem jak burza -nagła i gwałtowna. Są dla mnie rzeczy nieakceptowalne w związkach zatem gdyby to u nas było to nawet by się nie zaczęło :)
    Mąż jest czuły i emocjonalny
    a ja taki zimny drań :D dziś ZACZĘLIŚMY rozmowę

Skali89, żabka04, Natka-matka wariatka :), Broszka, violett lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej, hej! a ja Was wszystkie czytam:) odpisuje rzadko, bo w sumie malo wiem, czasem chce pomoc, ale nie wiem, co pisac, zeby mialam rece i nogi.

Co do mleka, to tez nie do konca wierzylam w chude czy tluste, ale przeczytalam na blogu pewnej promotorki kp, ze kobiety moga miec rozne mleko, jedne maja tlustsze inne chudsze i tak po prostu jest. Ale niby zawsze jest pelnowartosciowe.
    Pisze niby, bo teoria z praktyka - jak dla nie roznie moze byc.

Poza tym jesli kogos unieszczesliwia karmienie piersia, to moze lepiej dla rodziny bedzie, gdy zacznie karmic sie mm, bo szczesliwa mama - szczesliwe dziecko (?)
    Gorzej z tymi dziecmi, co nie chca butelki.

MOj tez budzi sie, co 1,5 godziny w nocy, ale ja kiedys odstawilam swoje mleko na ladnych pare godzin i mialo calkiem gruba warstwe smietanki, wiec moze wcale nie budzi sie z glodu, niektore dzieci moze tak maja.

Moj bratanek jest na mm i tez potrafi budzic sie uwaga, uwaga co 1,5 godziny.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą ciążę marzyly mi się naleśniki i krokiety ale cukrzyca ciążowa. ..
    na święta zrobiłam krokiety z pieczarkami
    jaka pycha to była
    ale tylko 9 szt :)
    Od wczoraj robimy krokiety hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mocno trzymam za was kciuki....bardzo mocno :)

Przypomniało mi się, że chciałam się odnieść do osiemnastkowych prezentów i dziewczyny dla mnie tysiak na 18-tkę to za dużo i nie chodzi to o to czy mnie stać czy nie. Syn rok temu kończył i dostał praktycznie samą kasę i średnio goście dawali po dwie stówki. Nie straszcie mnie bo mój chrześniak w przyszłym roku ma 18-tkę i gdybym mu odpaliła tysiaka to ile bym musiała mu dać w prezencie ślubnym hehe

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a masz do meza zal o jedna jakas konkretna mocna, duza rzecz, czy tak ogolnie?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Całą ciążę marzyly mi się naleśniki i krokiety ale cukrzyca ciążowa. ..
    na święta zrobiłam krokiety z pieczarkami
    jaka pycha to była
    ale tylko 9 szt :)
    Od wczoraj robimy krokiety hihi
    ale Ty mi smaka narobiłaś!!!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymamy kciuki całą rodzinką :)

Ajrin masakra już sie poryczalam naprawdę dziękuję Bogu ze mam zdrowe dziecko i wierzę że Mariannka wydobrzehr bo cuda się zdarzają a ma to co najważniejsze miłość matki i daje jej niesamowite wsparcie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później was doczytam bo zbieram się do karmienia małego.
    Właśnie pieluchy zmieniamy ale nie mogłam i weszłam i co czytam.

Kamcia to już jakiś krok do przodu :-)
    Kibicuje wam i trzymam kciuki
    Róbcie te krokiety róbcie i przy okazji Małgosia tak na zgodę :-) <3

Spadam do potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf póki pamiętam rosman ma słoiczki bio

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, chcę zacząć od domowych obiadków, jeśli będzie problem będę kombinować ze słoiczkami :) póki co sama je testuję na sobie, haha :D trochę się boję że jak maluch nauczy się słoiczków to nie będzie chciał zjeść domowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 11:12

‹‹ 3058 3059 3060 3061 3062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ