WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zasnal! Oby chwile pospal!
Na rekach darł paszcze małą, poszłampo wózek, ubrałam otworxyłam balkon i 15min spacerowania po pokoju, 3min marudzenia, 2min placzu i śpi...
Foxik u mnie tak samo, ja złote dziecko, mąż maruda i masz babko placek!Ulfenstein, Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyo kurczę, ja bym chleb upiekła, ale nie mam kompletnie w czym, nie mam takiej blaszki co by się nadawała
czekam aż Maruda się obudzi, zje mleczko i ja się zajmę swoim obiadem, dziś weny nie mam, oj nie mam
chyba pms się zbliża bo chcicę mam na wszystko co niezdrowe
-
Mama mi mówiła, ze ze mna miała sajgon. Ryk non stop - pewnie kolki choć w tamtych czasach nazywało sie to rykiem
. Na rękach, w lozeczku, w wózku. Uspokajałam sie jedynie u taty na brzuchu
Mama nawet nie zauważyła, kiedy mi wyszły żeby (szykowała sie na 7-8 miesiąc, bo tak wyszły bratu, a mi na pocZatku piątego), ale jak sama powiedziała, ja Ryczalam non stop, Wiec może ząbkowanie miałam bolesne
Przy tak grzecznym dziecku jak Kosio, mam nadzieje, ze to teraz to już żeby
Bo jak nie to to trochę sie ich obawiamDariah lubi tę wiadomość
-
Ah taka mała informacja, może się komuś przyda, ja o tym nie wiedziałam
Szczególnie może zainteresować Mamusie, których Maluszki kp nie przybierają tak jak by tego chciały...
Wczoraj u pediatry dowiedziałam się, że WHO ma inne siatki centylowe dla dzieci KP i na MM...tylko że większość pediatrów o tym nie wie/nie stosuje tego i mierzy/waży dzieci KP wg norm dla dzieci na MM...
I tym sposobem moja Zosia z 3 centyla weszła na 15
Pediatra podał mi stronę, która odsyła do siatek WHO :
http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/04/siatki-centylowe-i-standardy-przyrostow/
AJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
żabka04 wrote:Mój zrobił kupala.
Przebieram a on się zwiesil na swoich nogach i próbował je chwytać.
Jej nie on idzie spać bo nie będę miała jak wyjść po córkę do przedszkola.
Kiedy Piotrkowi dajemy do rączki jego stopkę to się smieje w głos (jeden z nielicznych momentów ). Takie ma laskotkiżabka04 lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:o kurczę, ja bym chleb upiekła, ale nie mam kompletnie w czym, nie mam takiej blaszki co by się nadawała
czekam aż Maruda się obudzi, zje mleczko i ja się zajmę swoim obiadem, dziś weny nie mam, oj nie mam
chyba pms się zbliża bo chcicę mam na wszystko co niezdrowe
, ale potem kupiłam keksowke, żeby był większy.
Mama moja piekła tez w małej tortownicy, wtedy wychodził ładny, okrąglutki -
U mnie pedoatra powiedziala zema ladna wage. Odcxywiscie pytala sie czy ko i czy przepajam. Powoedziala aby w nocy probowac przepajac.
Kurde dziewcxyny nie wiem czy mlody ma goraczke czy nie glowa ciepla ale jak mierze to na czole 37 a jak zjade na skron na ktorej lezy to az 38 skron przeciwna na ktorej noe lezal 37,3. Glowa jak węgielek ciepła i 38Ale mierzy sie ponoc na czole wiec chyb ok?
-
nick nieaktualny
-
Dariah wrote:Ah taka mała informacja, może się komuś przyda, ja o tym nie wiedziałam
Szczególnie może zainteresować Mamusie, których Maluszki kp nie przybierają tak jak by tego chciały...
Wczoraj u pediatry dowiedziałam się, że WHO ma inne siatki centylowe dla dzieci KP i na MM...tylko że większość pediatrów o tym nie wie/nie stosuje tego i mierzy/waży dzieci KP wg norm dla dzieci na MM...
I tym sposobem moja Zosia z 3 centyla weszła na 15
Pediatra podał mi stronę, która odsyła do siatek WHO :
http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/04/siatki-centylowe-i-standardy-przyrostow/
Już myślałam ze i my wskoczymy wyżej, ale niestety to są siatki,na których opiera sie Apka, z której korzystam
A u lekarzy byliśmy już na 3, byliśmy miedzy 3 a 9, byliśmy tuz pod 50
Wszedziemowia ze ważne, żeby sie trzymac swojego kanału. Wiec my sie trzymamy kurczowo tego 9 centyla
Gratulacje dla Zośki
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak też to słyszałam, że najważniejsze żeby nie spadało dziecko z centyla
wtedy to oznacza, że przybiera cały czas na wadze
My się trzymaliśmy 10, ale po ostatniej wizycie mojej Apce spadłyśmy na 3...
Ulfe,
jeśli mogę zapytać, jaką masz aplikację?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ajrin,
Jak tam skóra Ignasia? Lepiej już?
Wiesz, że mi wczorajszy pediatra też kazał unikać jajek...??
U nas dzisiaj o niebo lepiej skóra! Wreszcie!!
żabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Tak też to słyszałam, że najważniejsze żeby nie spadało dziecko z centyla
wtedy to oznacza, że przybiera cały czas na wadze
My się trzymaliśmy 10, ale po ostatniej wizycie mojej Apce spadłyśmy na 3...
Ulfe,
jeśli mogę zapytać, jaką masz aplikację?
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Dziecko mnie oheftało, zaraz będzie kurier a ja nie mam nic na przebranie, więc trudno - udaję że nic się nie stało, a wszystko ładuję do pralki, miałam robić pranie jutro a chyba będzie dzisiaj
Olac kuriera a co on an obczaj przychodzi czy paczkd dostarczyc ?