WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Update poszedl dalej spać
No noc ide zaraz ja spac bo czekamnie interesujaca noc/wczesny poranek.
-
Hej dziewczyny!
Razem z przyjaciółką prowadzimy sklep internetowy z odzieżą dla maluszkówDajcie prosze lajka na facebooku i zaglądnijcie na stronę, może Wam się coś spodoba!Zachęcam i pozdrawiam!
link do fb: https://www.facebook.com/babelusklep/
link do sklepu: www.babelu.pl
-
A ja znow mam kijowy humor. Jeszcze mi tesciowa dosrywa. Moj D ma juz 4 tydzien nocek. Zaczyna je w poniedzialek a konczy w sobote rano. W dzien praktycznie caly odsypia wiec ja zajmuje sie domem, dzieckiem,zakupami. Wszystkim. Jedynie 3-4 razy w tygodniu znikam na godzine doslownie na cwiczenia. Akurat wtedy przypada podanie Meli herbatki. Nic wiecej, ja szykuje kapiel, ja kapie. Dzis dowiedzialam sie, ze w niedziele moj maz zgodzil sie na ochotnika pojechac do pracy na kilka godzin a w sobote wieczorem wychodzi nz piwo z kolegami z pracy, wiec w sobote caly dzien bedzie spal a wieczorem znow zostane sama. W niedziele zapewne tez bedzie odsypial melanz a potem wieczorem pojedzie do pracy. No i wscieklam sie, bo zero pomocy. Kolejny tydzien nie mam ani jednego dnia, w ktorym zabierze wozek i wyjdzie z Mela na chwile chociaz, kplejny tydzien, w ktorym rano nir pospie chociaz godzine dluzej. O nocy nie wspomne, bo wstawal tylko przez pierwszy miesiac. Teraz nawet nie slyszy, ze Amelka sie obudzila. No i tesciowa akurat weszla jak mialam wymiane zdan z D na ten temat i sie zaczlo, ze sie biedaka czepiam, ze taki zapracowany, biedny. Nosz ku*wa mac. Ja to na wakacjach przebywam? Tez bym tak czasem chciala na 8-12h do pracy a w domu posprzatane,wyprane, poprasowane, obiad na stole, kawka po obudzeniu, usmiechniete, przewietrzone dziecko. Normalnie chwilami mam dosc, ale jak gadam o tym mojemu D to on tego nie rozumie, mowi, ze sie postara i co? Dupa.
No to wylalam zolc. Przepraszam, ze tu, ale juz sie ze mnie normalnie wylewa. -
nick nieaktualnyNatka dzieki że pytasz co u Nas.. dziś zajrzałam co tu w traawie u Was piszczy bo od 2 dni próbuje nadrobić ale ciągle coś mam do roboty. W tym wizyty u lekarza bo niestety od 4 dni Kubuś znów zaczał mi charczeć. Wczoraj wyszedł nieżytne zapalenie oskrzeli ale dziś już jest lepiej i czyściej. Na szczęście. Z młodą też mieliśmy problemy zdrowotne w ciagu tego tygodnia ale też wyszliśmy na prostą. Wychodzi słońce więc liczę że będzie tylko lepiej.
My od jutra przez 3 dni świętujemy urodziny Tysi więc w kuchni spędzam połowe dnia.
U nas dzieciaczki śpią od 19;40. Niech odpoczywaja bo jutro dom pełen gości.
Widzę że debatujecie już na temat wózków ja też mam spacerówkę od kompletu nie pasuje mi ona w 100% bo jest przedewszystkim za duża planuje nią pojezdzić góra do czerwca i kupuje nowy wózek.
Moje typy to :
BRITAX B-MOTION 4 TREASURE
VALCO BABY SNAP 4
JOIE Litetrax 4 Air
Wszystko na pompowanych kołach to już wiem. Waga dla mnie nie ma znaczenia bo nosić go nie bede musiała ale komfort jazdy jest wyższy. Ogólnie kolejność jest taka jak mi najbardziej pasuje.
Może coś po drodze mi jeszcze w oko padnie. Mam na tyle fajnie że mam kolegę który prowadzi hurtownie dla dzieci i szczerze mi zawsze doradzi. -
nick nieaktualnyAA i ktoś pytał gdzie można zakupić ubranka next niestety tylko on line z tego co się orientuje.
Polecam z czystym sumieniem bo jakość tych ubrań jest super, smyk h&m mogą się chować..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:00
agatia, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo polezalam w gorącej wodzie z 20min?
Natka ja właśnie miałam spiecie z moim bo nie mógł wziąść małego do bekniecia a mnie ręce tak bolały że już nie mogłam.
Wyszła wymiana zdań.
A on mi jakieś wyrzuty że przy córce tak nie biegalam i wygodę ile to on mi pomógł przy niej i teraz!
Noooooo jasne chyba byciem w pracy po dwie zmiany robił,spaniem po pracy,wyjechał za granicę zarobić dwa mce go nie było!
Ale przecież oni pomagają i to dużo czego ty się czepiasz babo!!!
Rozumiem cie i masz rację.
Też bym zrobiła awanturę.
A teściowa hmmm może grzecznie poproś żeby się teraz nie wtrącala w rozmowę.
Masz powód żeby się czepiać biedaka a ona niech cicho będzie.
Angela nieźle ale świętujcie.
Udanej imprezy:-)
Natka,Agatia no nieźle te wasze dziewczyny.
Z kad one mają tyle energii?
Dobranoc oczy mi się zamykają. -
nick nieaktualnyNiestety tak już jest za dużo osób chce świętować z Martyną
Trzeba było rozbić to na dni. Samych dzieci jest 10 plus jedno w drodze. No i rodzice.
Rodzinę mąż też ma dużą więc trzeba było to trochę rozbić.
U Kuby będzie lato więc łatwiej bo impreza będzie na ogrodzie. -
Zabcia
No wlasnie, ja nigdy z tesciowa problemow nie mialam. Jak poprosze to mi chwile mala popilnuje by D mogl mnie z zajec odebrac (doslownie 10min) bo mieszka praktycznie obok. A tu mi takie gadki urzadza, ze szok. Ech... juz tego nie komentuje, bo mi szkoda slow.
A wlasnie mi moj D z pracy dzwonil, ze w niedziele popoludniu gosci bedziemy miec i czy moglabym cos upiec, przygotowac. Powiem wam, ze kusi mnie cholernie, tak czasem marze sobie w duchu, co by zrobil jakbym mu wreczyla core na rece i wybyla na weekend a on niech sie martwi. A no i liste rzeczy do zrobienia (mojego D logistycznie przerasta pilnowanie Meli i zrobienie jednoczesnie kanapek do pracy, bo jak wracam z cwiczen to lata jak kot z pecherzem i sie szykuje, bo on czasu nie mial) hahs Chcialabym zobaczyc ten sajgon w domu. Ale nie moglabym z tesknoty za ta moja mala istotka i nie dalabym rady bez niej.
Zabka, ja to caly czas twierdze, ze moje dziecko to maly cyborg. Ona na bank podlacza sie do kontaktu jak nie patrze i sie doladowujeto jest nieprawdopodobne ile ona ma energii. A w nocy to sie jeszcze pierdylion razy budzi
żabka04, Dariah lubią tę wiadomość
-
Sarcia
A jak tam tobie dzien minal? Masz moze jakas propozycje co zrobic na szybko na takir odwiedzinu znajomych? Ciasto spoko, mam przepis na szybkie ciasto co to sie wszystko razem miesza i pach do pieca. Ale co tu wymyslic do przegryzienia bym mogla yo ogarnac z tym diabelkiem u nogi hihi -
Angela, to czeka Was super długa impreza, udanych urodzin córeczki
Antoś już śpi, bardzo szybko padł po kąpieli i po butli, na pewno był zmęczony bo bardzo mało spał w dzień, miał 3 drzemki po pół godziny a jak na niego to za mało. Mam nadzieję że teraz będzie długo spał, w końcu musi to odespać
-
Matko ale żeście dziś naskrobaly.
Ja dziś długie dzień byliśmy na ćwiczeniach potem było goście na kawie vtwraz byliśmy u znajomych.
Szymek padł i m też.
Dziś byłam akcją kupa Szymek się darl na cały blok bo nie mógł zrobić kupy taka była twarda rąk mu go było szkoda biedaka jakoś udało mi się opanować
Lecę spać no mi się oczy zamykają
-
Natka bujam się z anginą... trochę średnio ale biorę antybiotyk i liczę ze po weekendzie lepiej się poczuję. Na szczęście moi kochani rodzice na zmianę z moim mężem zajmują się dziećmi. Kubuś jest kochany i dopóki nie wejdę mu na wizje to mnie nawet nie potrzebuje
Karmię go cycem wiec mam nadzieje ze nie sprzedam mu tego gowna! Normalnie w tym roku to jakiś armagedon chorobowy! Gdzie nie dzwonię tam wszyscy chorzy! Brrr... a pogoda za oknem tylko temu sprzyja...
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
No i mamy pobudke haha przewinelam przebralam w pajaca co by mu wygodnien bylo i nakarmilam. No nic ciekawe czy pojdzie i koedy dalej spac jak by nie bylo jiz prawie 6 godzin spal wiec moze i buc ze sie wyspal buhaha.
-
Anulka, lubie iczywiscie za ta pomoc, ktora masz a nie za angine. Oby szybcoutko ci przeszlo. Faktycznie jest masakra z tymi chorobami. Gdzie sie nie obroce to ktos chory.
-
nick nieaktualnyMój junior obudził się o 4:-(
Wypił 100 ml i nie zamierza spać
Za oknem śnieg!!!!
I pewnie będzie plucha bo ma być na plusie a tego najbardziej nie lubię tego blotka.
Natka mój też taki nie ogarnięty a potem lata jak kot.
Albo prosi żebym mu zrobiła kanapki do pracy.
Ja swojego nie dawno straszyłam że wyjdę i nie wrócę hahaha kazał iść i się nie przejmować! Oczywiście ja nie wyjdę bo wiem że sobie poradziłby tylko kilka godzin a potem by mnie wolał ale dzieci nie zostawię to moje skarbusie i na samą myśl nie wyjdę
Zapisałam się do fryzjera na marzec i na maj (komunie mamy)terminy jak do lekarzy.
Anulka fajnie ze wpadlas. Zdrówka
Dobranoc:-)
Anulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny