X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój robi na rzadko mega rzadko kupy chyba winny tu sok gruszkowy :-((((

Kamcia slinotok mi się włącza :-)
    Na szczęście teściowa też zrobi:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Kosio postanowił zakpić z rodzinnych zakładów związanych z sylabizowaniem :)
    Ani moje 'mama', ani M 'tata', ani babci 'baba' ani dziadka 'dada'

Postanowił pogodzić wszystkich i zaczac od 'gaga' :)
    Haha :)

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek zjadł słoiczek zupki i kończy druga kromke chleba z masłem bez skórki :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo za chwile wizytujemy. Trzese portkami normalnie. Ech...

Dariah lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki ;)
    wróciliśmy z drugiego spaceru, nogi do tyłka mi wchodzą :(
    ale chociaż Mały ma lepszy humor jak sobie pospał, dotlenił się, teraz próbuje ugryźć mój duży palec u stopy. Nie wiem skąd u niego ostatnio takie potworne zapędy - potrafi np złapać między kciuk i palec wskazujący moje kości obojczyka i mocno ścisnąć, dziś jak go motałam w chustę to mi dekolt do krwi podrapał, niby pazurki obcięte o.O

my w tym tygodniu pojedziemy oglądać wózki, zobaczę na żywo i wtedy będziemy się decydować ;) jeśli chodzi o joie, to M najbardziej to miejsce na naszą kawę przekonuje, haha :D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle nad jakims nosodlem caly czas bo jednak chcialo by sie czasem rece miec wolne a woazanie w chuscie mnie przeraża.

Znowu jestem w marchewce moje dziecko codsiennie kicha jak ke a to kaszka dostaje albo obiadkiem :/

Scali super ze apetyt wraca co do maclarena to ja polecam choc kolka tez plastikowy odglos wydaja. Ale ja bylam przekonana ze kupimy maklarena ale zadecydowalo skladanie na jeszcze mniejsze wymiary obecnego wozka. A kilometrow z chrzesniacxka nawet w ciazy maklarenem natluklam :) i polecam wozek nie do zdarcia.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nieco przerażają wszystkie wózki na tych mikro kółeczkach, jak to M stwierdził one są dobre do centrum handlowego lub gdzieś na gładką powierzchnię, a u nas nawet chodniki dziurawe :P

• martta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka powodzenia!
    Skali trzymam za Was kciuki! Dobrze, że małemu apetyt wrócił, to dobrze wróży, mam nadzieję, że na święta wyjdziecie do domu :)
    W moje dziecko dzisiaj wstąpił jakiś diabeł, niby już zmęczony na maxa, bo spał od rana tylko 2xpo 30 min, ale spać za nic w żadnym stopniu. 2 górne jedynki muu wychodzą i wydać że go to wkurza, wszystko do paszczy pcha i okrzyki po tym wydaje. Poza tym skok rozwojowy jak nic! Gada jak najęty przy tym, jezu już wymiękam z nim dzisiaj.
    No i ciocie kończymy dzisiaj 7 miesięcy!

agatia, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF zdziwila bys sie w jakich terenach te male kółka dawaly rade! Serio brat 2 lata mieszka w Irlandii i tam wszystkie pagurki klify i wybrzeza nie stanowily problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:50

Skali89 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą chciałabym zobaczyć jak się wiąże dziecko do góry nogami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ja tez nie lubie małych kółek.
    Nawet w joie jak widzę te z przodu to zaczynam wątpić w ten wózek.
    On da radę ale mi się porostu nie podobają :-(

My właśnie wróciliśmy z zakupów.
    Mąż wracał autem z zakupami a ja z dziećmi.
    Córka z mamą jadła lody a robciowi kupiłam wafelkow od lodów (aż 10szt)cała drogę był jednym zainteresowany chłopaka nie było i zjadł całego na siedzaco :-)

Natka i co tam ok?

Marta wszystkieho najlepszego dla synka ciocia żabka ślę dziubaski. Radosnych dni chłopaku:-)

martta lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest różnica miedzy 'skrzyżowana na plecach' a zawiązana niedbale i krzywo :)

Kosio ma lekki stan podgorączkowy. Poniżej 37,9. A norma u niego to takie 37,3-37,4.
    Czyżby zeby?
    Wciąż i wciąż. A tamnicnie widać.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po korepetycjach i dalej ogarniamypogoda juz się popsuła wiec nie robiliśmy drugiego spacerku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, bylam z Igim u kardiologa, a wiec tak lekarz go zbadal na nastepna wizyte mam zrobic morfologię i ekg, powiedzial ze te szmery są ale nie są to jakies niepokojące szmery i spokojnie mam zrobic te wyniki i zobaczymy co w nich wyjdzie i bedziemy dzialac dalej, a jesli daj Boze nic nie wyjdzie to do kontroli za 3 miesiace zobaczyc czy nadal cos tam jest...ufff troche sie odstresowalam bo bynajmniej powiedzial ze nie jest to niepokojące na szczescie teraz zrobic wyniki i bedziemy wiedziec, zastanawiam sie czy prywatnie tez nie zrobic echo serca a orientuje sie gdzie robia i ile kosztuje?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    U nas tylko są (aż dwaj ) kardiolodzy i zawsze z echo serca. ..wizyta 150 zł z echo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis prawde powiedziawszy bylam na wizycie u dr.n.med ale na nfz po znajomosci i dlatego tego badan tez nie robilismy bo wiadomo inni pacjenci po 3 miechy an wizyte czekaja, ale u nas znalazlam tez 150 zl kosztuje i lekarz mowi ze to dosyc dlugo trwa , kamciu podpowiedz proszs jak to wyglada wszystko ? Bo lekarz mowil ze to okolo 30 minut trwa, dziecko tyle da rade??

Bo tego lekarz nie kazal mi robic, ale ja samadla siebie chce zrobic oprocz ekg i morfo

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 min chyba nigdy nie było a badanie zależy od lekarz-jak dziecko zabawia. Ostatnio nasza kardiolog miała już przy kozetce zamontowany tablet z piosenkami dla dzieci :) Albo jak tata zabawia :) Piotrek dał radę jako malusi I jako polroczniak
    Emilka może raz na 10 badań płakała
    większe dzieci bawią się głowica usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie wiem jak takie badanie wyglada, nigdynie mialam nie widzialamdlatego pytam :) okej czyli caly arsenal zabawek przygoruje na ta wizyte, a zapomnialam umowilam nas na srode za tydzien na 16 , takze bede czekac z niecierpliwoscia, zeobie morfo a ekg zrobia jeszcze przed sama wizyta. Zrobie wszystkie te badania i bede wszystko wiedziec.

A właściwie do tego echo serca lekarz daje jakis opis czy jak to tam jest i co dzieki temu badaniu sie dowiemy ?

P.s wiem ze a googlach znajde wszelakie madrosci, ale nie ufam i tenetom iwole wiexziec ze sprawdzonego zrodla

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    echo serca to usg serca -jest głowica, żel usg. Dzieciątko leży a lekarz głowica jeździ. Nic więcej :) na pewno będzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3415 3416 3417 3418 3419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ