X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ostrawilam, najpierw zmniejszyl z 1 tabletki na połówke(Boże jak ciężko to było przekroic) I od soboty już nie biorę.. oczywiście wczoraj przejechaliśmy z mężem 20 km i już mi niedobrze, po obiedzie też niedobrze 😄 ale na razie się trzymam, piję rumianek i miętę. Zostawiłam parę tabletek jakbyśmy jechali gdzieś w podróż.
    Ja się tylko teraz obawiam alergii, bo mam taką niewielka kwietniowa, nie wiem nawet na co bo badań nie robiłam. Ale obywało się bez leków. A teraz w tej xonvei był lek przeciwhistaminowy i mam wrażenie że po odstawieniu mam bardziej zawalony nos niż wcześniej

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ak123 wrote:
    Hej dziwczyny jestem 11dpt, testy pozytywne,od 9dpt mam lekkie krwawienie widoczne przy aplikacji progresteronu.biore tez zastrzyki przeciwzakrzepowe. Czy ktoras miala plamienia po transwerze?

Witaj :)
    Jest na ovufriend grupa "in vitro- ciazowe rozwazania" - myślę że tam Ci najprędzej odpowiedzą, u nas tez jest parę mam po on vitro. Ja brałam cyclogest dopochwowy, nie miałam nigdy krwawienia po nim. U mnie Ciąża naturalna. Pozdrawiam.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a z dobrych wieści <3 mam 12 malusieńkich pisklątek :D wczoraj wykluły się mi zielononóżki :D słodkie puchate kuleczki :D
    Dawaj foto 😅
    Nika u mnie masakra! Woda z nosa i kicha ie.. dziś posypało ostro śniegiem to może te pyłki z powietrza "przyklepie", zdecydowanie mniej dziś kicham niż w tamtym tygodniu 😅

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ireland.apollo.olxcdn.com/v1/files/vgd46qwcw11m3-PL/image;s=750x1000

kurczaczki wyglądają identycznie jak dopadnę telefon męża to wstawię moją ferajnę :)

przy was chyba będę musiała zainwestować w nowoczesny telefon z aparatem XD

Muszka1, niezapominajk_aa, nika647, Jeffcia, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam małe kurczątka i kaczuszki 🥰

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja poluję jeszcze na jaja lęgowe gęsi i indyków :) a w lipcu będą się kozy kocić :D
    za miesiąc będą małe królisie :) będziemy mieć wesoło na gospodarstwie :D

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

kurczaczki wyglądają identycznie jak dopadnę telefon męża to wstawię moją ferajnę :)

OMG 😍😍😍 czekam z niecierpliwością na Twoją ferajnę 😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    no ja poluję jeszcze na jaja lęgowe gęsi i indyków :) a w lipcu będą się kozy kocić :D

Króliczki 🥹😍 kochooom 🥰
    Sama mam domowego dziada, ale to już kawał kawalera 😅😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja nie mam domowych tylko typowe rosołówki XD słodziaki w 1 miesiąc później jak już są większe to takie łokosy giganty ciężkie :D

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Wow! Niezła ferajna będzie :)
    Ja ostatnio głaskałam króla u siostry i pytałam dlaczego nie ma na imię Pasztecik tylko Józef :D Łasił się na słowa "Pyszny będzie z Ciebie pasztecik, oj pyszniutki" :D

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiedziałyście że 80% królików miniaturek na rynku to zwykłe króliki hodowlane i później jak mają dużą masę królika tłumaczą się ze były źle karmione?

strigo lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a to ja nie mam domowych tylko typowe rosołówki XD słodziaki w 1 miesiąc później jak już są większe to takie łokosy giganty ciężkie :D

No tak tak, domyślam się że nie są domowe 😅😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a wiedziałyście że 80% królików miniaturek na rynku to zwykłe króliki hodowlane i później jak mają dużą masę królika tłumaczą się ze były źle karmione?

My wzięliśmy rzekomo "karzełka", miał ważyć max 1kg. Obecnie 2 kg 🤣 a jak moja mama weźmie go na nasz urlop pod opiekę to w zeszle lato potrafiła go tak rozpieścić że wrócił i ważył 2.8 kg 🙈
    Ale przez nas nie jest tuczony, dietę ma zdrową. Serio, chłop się ze mnie aż śmieje jak tego pilnuję 😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 647 po nosie nie stwierdzono u moich dzieci obniżonego napięcia mięśniowego. Tylko ja też nie brałam jakoś tej nospy nałogowo bo więcej zapomniałam niż ja wzięłam.

Ja po wizycie wszystko ok i nospa doraźnie jak narazie. I oszczędniejszy tryb życia jak wpadłam do gabinetu torebka laptop i dwa segregatory pod pachą to tylko lekarka mówi no tak i dziwi się że potem skurcze ma... Też zamiast zostawić to w aucie to zabrałam ze sobą.
    Chyba przycmieniem ciążowe jakieś ma🤣

Mój mąż też chciał chodowac kurki, kaczuszki ale jak to usłyszałam tak się zapytałam gdzie niby on to chce trzymać w środku miasta. Mieszkamy w Gdańsku więc no jego pomysł nie był realny.

strigo, nika647, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała kury silki 😊 jak już nasz dom będzie gotowy do zamieszkania. Działkę mamy potężną, ponad 60 arów wiec zmieściłyby się tam konie a co do dopiero parę kurek 😅

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Niestety lubią wciskać właśnie takie kity. A strasznie dużo jest tych królików, które miały być mini, a nagle wyglądają jak na futro i pasztet

preg.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

O jejusiu jaki słodziak 😍😍

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Ja się tylko teraz obawiam alergii, bo mam taką niewielka kwietniowa, nie wiem nawet na co bo badań nie robiłam. Ale obywało się bez leków. A teraz w tej xonvei był lek przeciwhistaminowy i mam wrażenie że po odstawieniu mam bardziej zawalony nos niż wcześniej

Ja się boję tego lata .. ma uczulenia na pyłki, najbardziej trawy i od lipca do sierpnia mam naprawdę przerąbane z alergią 🙈 rozumiem że w ciazy nie można niczego brać? To będzie ciężka końcówka ciąży e takim razie 🙈

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka ja ci życzę z całego serca tylko uważaj i nie bierz silek pierwszych lepszych bo gnojki chorowite strasznie ;/ najlepiej szukać u hodowcy takiego z krwi i kości z pasją bo jak widzę nie raz jak są trzymane te kury to się mi słabo robi.... Aaaaa i nie wpadnij tak jak ja bo ten zwierzyniec strasznie uzależnia..... u nas miało być tylko kilka kurek i nic więcej....

My mamy swój hektar i dzierżawione ok 5ha i mamy to na 4 kozy 3 króliki (na razie ) 8 kur 2 kaczki

w maju końcem albo początkiem czerwca dojdzie jałówka, będzie więcej królików bo są sparowane, więcej kur, dodatkowo gęsi i indyki, kozy będą się kocić (a mają tendencję do podwójnych wykotów) więc będzie ok 6 dodatkowych kozów :D i szukam jeszcze mangalicy...

aaaaa i o kucyku zapomniałam kupujemy jeszcze kucyka ale nie wiem czy w tym roku czy w przyszłym bo teraz weszła nam jałówka w plany gospodarcze nieplanowane....

szukam też plastyka chirurgicznego który doszywa dodatkowe ręce żeby się nie zesrać z tym wszystkim XD i może na wykopki maluszek już się załapie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 13:52

Muszka1, LILA_33, bebag, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany!!! I sami z mężem taką gospodarę ogarniacie ? Czy mieszkacie z rodziną, teściami? Mi się jeszcze owieczki marzyły ale mąż mi wybił z głowy xd nasza działka typowo budowlana rekreacyjna, gdzie tam owce czy kozy xd drzewka by nam zjadły 😄 a co do silek to masz racje że pasuje z pewnego źródła. Jak każdego w sumie zwierzaka jakby sie zastanowić.
    Dzwonili dziś do mnie od gina, znaleźli mi termin na jutro po 20stej, bo we środę to miałam na 21:20 😊

Nadziejka30 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ