X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ostrawilam, najpierw zmniejszyl z 1 tabletki na połówke(Boże jak ciężko to było przekroic) I od soboty już nie biorę.. oczywiście wczoraj przejechaliśmy z mężem 20 km i już mi niedobrze, po obiedzie też niedobrze 😄 ale na razie się trzymam, piję rumianek i miętę. Zostawiłam parę tabletek jakbyśmy jechali gdzieś w podróż.
    Ja się tylko teraz obawiam alergii, bo mam taką niewielka kwietniowa, nie wiem nawet na co bo badań nie robiłam. Ale obywało się bez leków. A teraz w tej xonvei był lek przeciwhistaminowy i mam wrażenie że po odstawieniu mam bardziej zawalony nos niż wcześniej

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ak123 wrote:
    Hej dziwczyny jestem 11dpt, testy pozytywne,od 9dpt mam lekkie krwawienie widoczne przy aplikacji progresteronu.biore tez zastrzyki przeciwzakrzepowe. Czy ktoras miala plamienia po transwerze?

Witaj :)
    Jest na ovufriend grupa "in vitro- ciazowe rozwazania" - myślę że tam Ci najprędzej odpowiedzą, u nas tez jest parę mam po on vitro. Ja brałam cyclogest dopochwowy, nie miałam nigdy krwawienia po nim. U mnie Ciąża naturalna. Pozdrawiam.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a z dobrych wieści <3 mam 12 malusieńkich pisklątek :D wczoraj wykluły się mi zielononóżki :D słodkie puchate kuleczki :D
    Dawaj foto 😅
    Nika u mnie masakra! Woda z nosa i kicha ie.. dziś posypało ostro śniegiem to może te pyłki z powietrza "przyklepie", zdecydowanie mniej dziś kicham niż w tamtym tygodniu 😅

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ireland.apollo.olxcdn.com/v1/files/vgd46qwcw11m3-PL/image;s=750x1000

kurczaczki wyglądają identycznie jak dopadnę telefon męża to wstawię moją ferajnę :)

przy was chyba będę musiała zainwestować w nowoczesny telefon z aparatem XD

Muszka1, niezapominajk_aa, nika647, Jeffcia, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam małe kurczątka i kaczuszki 🥰

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja poluję jeszcze na jaja lęgowe gęsi i indyków :) a w lipcu będą się kozy kocić :D
    za miesiąc będą małe królisie :) będziemy mieć wesoło na gospodarstwie :D

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

kurczaczki wyglądają identycznie jak dopadnę telefon męża to wstawię moją ferajnę :)

OMG 😍😍😍 czekam z niecierpliwością na Twoją ferajnę 😅

age.png

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    no ja poluję jeszcze na jaja lęgowe gęsi i indyków :) a w lipcu będą się kozy kocić :D

Króliczki 🥹😍 kochooom 🥰
    Sama mam domowego dziada, ale to już kawał kawalera 😅😅

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja nie mam domowych tylko typowe rosołówki XD słodziaki w 1 miesiąc później jak już są większe to takie łokosy giganty ciężkie :D

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Wow! Niezła ferajna będzie :)
    Ja ostatnio głaskałam króla u siostry i pytałam dlaczego nie ma na imię Pasztecik tylko Józef :D Łasił się na słowa "Pyszny będzie z Ciebie pasztecik, oj pyszniutki" :D

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiedziałyście że 80% królików miniaturek na rynku to zwykłe króliki hodowlane i później jak mają dużą masę królika tłumaczą się ze były źle karmione?

strigo lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a to ja nie mam domowych tylko typowe rosołówki XD słodziaki w 1 miesiąc później jak już są większe to takie łokosy giganty ciężkie :D

No tak tak, domyślam się że nie są domowe 😅😅

age.png

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a wiedziałyście że 80% królików miniaturek na rynku to zwykłe króliki hodowlane i później jak mają dużą masę królika tłumaczą się ze były źle karmione?

My wzięliśmy rzekomo "karzełka", miał ważyć max 1kg. Obecnie 2 kg 🤣 a jak moja mama weźmie go na nasz urlop pod opiekę to w zeszle lato potrafiła go tak rozpieścić że wrócił i ważył 2.8 kg 🙈
    Ale przez nas nie jest tuczony, dietę ma zdrową. Serio, chłop się ze mnie aż śmieje jak tego pilnuję 😅

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 647 po nosie nie stwierdzono u moich dzieci obniżonego napięcia mięśniowego. Tylko ja też nie brałam jakoś tej nospy nałogowo bo więcej zapomniałam niż ja wzięłam.

Ja po wizycie wszystko ok i nospa doraźnie jak narazie. I oszczędniejszy tryb życia jak wpadłam do gabinetu torebka laptop i dwa segregatory pod pachą to tylko lekarka mówi no tak i dziwi się że potem skurcze ma... Też zamiast zostawić to w aucie to zabrałam ze sobą.
    Chyba przycmieniem ciążowe jakieś ma🤣

Mój mąż też chciał chodowac kurki, kaczuszki ale jak to usłyszałam tak się zapytałam gdzie niby on to chce trzymać w środku miasta. Mieszkamy w Gdańsku więc no jego pomysł nie był realny.

strigo, nika647, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała kury silki 😊 jak już nasz dom będzie gotowy do zamieszkania. Działkę mamy potężną, ponad 60 arów wiec zmieściłyby się tam konie a co do dopiero parę kurek 😅

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Niestety lubią wciskać właśnie takie kity. A strasznie dużo jest tych królików, które miały być mini, a nagle wyglądają jak na futro i pasztet

preg.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

O jejusiu jaki słodziak 😍😍

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Ja się tylko teraz obawiam alergii, bo mam taką niewielka kwietniowa, nie wiem nawet na co bo badań nie robiłam. Ale obywało się bez leków. A teraz w tej xonvei był lek przeciwhistaminowy i mam wrażenie że po odstawieniu mam bardziej zawalony nos niż wcześniej

Ja się boję tego lata .. ma uczulenia na pyłki, najbardziej trawy i od lipca do sierpnia mam naprawdę przerąbane z alergią 🙈 rozumiem że w ciazy nie można niczego brać? To będzie ciężka końcówka ciąży e takim razie 🙈

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka ja ci życzę z całego serca tylko uważaj i nie bierz silek pierwszych lepszych bo gnojki chorowite strasznie ;/ najlepiej szukać u hodowcy takiego z krwi i kości z pasją bo jak widzę nie raz jak są trzymane te kury to się mi słabo robi.... Aaaaa i nie wpadnij tak jak ja bo ten zwierzyniec strasznie uzależnia..... u nas miało być tylko kilka kurek i nic więcej....

My mamy swój hektar i dzierżawione ok 5ha i mamy to na 4 kozy 3 króliki (na razie ) 8 kur 2 kaczki

w maju końcem albo początkiem czerwca dojdzie jałówka, będzie więcej królików bo są sparowane, więcej kur, dodatkowo gęsi i indyki, kozy będą się kocić (a mają tendencję do podwójnych wykotów) więc będzie ok 6 dodatkowych kozów :D i szukam jeszcze mangalicy...

aaaaa i o kucyku zapomniałam kupujemy jeszcze kucyka ale nie wiem czy w tym roku czy w przyszłym bo teraz weszła nam jałówka w plany gospodarcze nieplanowane....

szukam też plastyka chirurgicznego który doszywa dodatkowe ręce żeby się nie zesrać z tym wszystkim XD i może na wykopki maluszek już się załapie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2023, 13:52

Muszka1, LILA_33, bebag, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany!!! I sami z mężem taką gospodarę ogarniacie ? Czy mieszkacie z rodziną, teściami? Mi się jeszcze owieczki marzyły ale mąż mi wybił z głowy xd nasza działka typowo budowlana rekreacyjna, gdzie tam owce czy kozy xd drzewka by nam zjadły 😄 a co do silek to masz racje że pasuje z pewnego źródła. Jak każdego w sumie zwierzaka jakby sie zastanowić.
    Dzwonili dziś do mnie od gina, znaleźli mi termin na jutro po 20stej, bo we środę to miałam na 21:20 😊

Nadziejka30 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ