X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Po wizycie Profesor nie owijał w bawełnę i powiedział że jest źle. 29 tygodniu będzie docyzja o uziemieniu mnie w szpitalu i najpóźniej w 34 tygodniu rozwiązanie. O ile nic się nie wydarzy. Jezśli zacznę krwawić mam 3 minuty żeby wyciągnąć małego czyli jest to nie realne do wykonania.
    Odechciało mi się wszystkiego.
    Pomimo iż jestem z Trójmiasta to prawdopodobnie o ile wszystko ulozy się tak jak powinno to będę rodzic w Toruniu w profesora w klinice gdzie jest szefem oddziału.
    Trzymajcie się oboje dzielnie ❤️ Dacie radę, teraz oby w spokoju doczekać te kilka tygodni i później się Wami zajmą.

Ja ciągle w szpitalu i zostaje na weekend. Wczoraj było już dobrze, a dzisiaj skurcze i bóle wróciły 😔 Kolejna dawka zastrzyków i kroplówek a ja ciągle czuje jakbym nosiła w brzuchu kamienie... Moja Pani doktor idzie na początku maja na urlop, więc mówi, że boi się o mnie i puszczą mnie dopiero jak nie będzie żadnego twardnienia brzucha. Więc Wy dziewczyny uważajcie ze swoimi brzuszkami, żeby to nie rozkręciło się tak jak u mnie 😐

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Po wizycie Profesor nie owijał w bawełnę i powiedział że jest źle. 29 tygodniu będzie docyzja o uziemieniu mnie w szpitalu i najpóźniej w 34 tygodniu rozwiązanie. O ile nic się nie wydarzy. Jezśli zacznę krwawić mam 3 minuty żeby wyciągnąć małego czyli jest to nie realne do wykonania.
    Odechciało mi się wszystkiego.
    Pomimo iż jestem z Trójmiasta to prawdopodobnie o ile wszystko ulozy się tak jak powinno to będę rodzic w Toruniu w profesora w klinice gdzie jest szefem oddziału.

Trzymam kciuki za spokojne najbliższe tygodnie ❤️

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, Kiarka ❤️ trzymam mocno kciuki za Was i Wasze maluszki, wierzę, że wszystko będzie dobrze! Dużo siły dla Was i spokoju żeby przetrwać ten stresujący czas ❤️

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie dziś w sklepie, jak robiłam zakupy znów stwardniał brzuch i tym razem to zabolało, musiałam wyjść że sklepu i usiąść na ławce, wzięłam magnez po powrocie do domu ale cały czas czuje takie ciągnięcie i co jakiś czas twardnienie i tak już od 2 h, trochę się zaczynam martwić :(

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka wrote:
    Trzymajcie się oboje dzielnie ❤️ Dacie radę, teraz oby w spokoju doczekać te kilka tygodni i później się Wami zajmą.

Ja ciągle w szpitalu i zostaje na weekend. Wczoraj było już dobrze, a dzisiaj skurcze i bóle wróciły 😔 Kolejna dawka zastrzyków i kroplówek a ja ciągle czuje jakbym nosiła w brzuchu kamienie... Moja Pani doktor idzie na początku maja na urlop, więc mówi, że boi się o mnie i puszczą mnie dopiero jak nie będzie żadnego twardnienia brzucha. Więc Wy dziewczyny uważajcie ze swoimi brzuszkami, żeby to nie rozkręciło się tak jak u mnie 😐

Mam nadzieję że leki zadziałają i szybko wypuszczą Was do domu ✊ trzymajcie się tam dzielnie😘

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka wrote:

A masz progesteron już przepisany czynna razie tylko rozkurczowo działają?

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Mnie właśnie dziś w sklepie, jak robiłam zakupy znów stwardniał brzuch i tym razem to zabolało, musiałam wyjść że sklepu i usiąść na ławce, wzięłam magnez po powrocie do domu ale cały czas czuje takie ciągnięcie i co jakiś czas twardnienie i tak już od 2 h, trochę się zaczynam martwić :(
    Poodpoczywaj dziś, poleż w łóżku, pooddychaj, możesz jeszcze spróbować wziąć ciepła kąpiel z olejkiem np lawendowym, rozluzniajacym, ewentualnie łyknąć nospe, jak nie pomoże albo będzie się powtarzało jakoś często i tak boleśnie to najlepiej sprawdzić na IP albo u swojego lekarza

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę dopiero pierwszy dzień a już mnie kręgosłup boli podziwiam kobiety które leżą od pierwszych dni ciąży!!
    Muszę sobie coś wymyślec jak mam tak leżeć 6 tygodni bo zwariuje. Ja z tych co chwili z tyłkiem nie usiedzi na miejscu. Ale też żeby nie myśleć bo to się psychiatra skończy jeszcze.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz w ogóle coś się poruszać poza tym minimum tj. toaleta itp? Czy możesz tylko i wyłącznie leżeć? Jeśli tak to koniecznie zainwestuj w dobry materac, poduszki ortopedyczne i inne ułatwiające życie gadżety. Kosmos jakiś tak tylko leżeć:(

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    A masz progesteron już przepisany czynna razie tylko rozkurczowo działają?
    Na razie rozkurczowo. Szyjka w porządku więc na spokojnie czekanie aż magnez się wysyci.

Oj a to leżenie to masakra jakaś. Mam poukładane jaśki pod plecami, ale to łóżko szpitalne nie sprzyja leżeniu tylko na lewym boku. A niestety jak tylko wstanę albo się przekręcam to brzuszek twardnieje 🤦‍♀️

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ograniczyć chodzenie do minimum. Wiadomo ja pół dnia jestem sama w domu wiec do kuchni chodzę po picie czy jedzenie. Staram się tylko leżeć żeby nie wywołać jakiś twardnienie brzucha skurczy itd. Czuję się jak tykająca bomba.
    Co jakiś czas siadam na chwilę bo plecy nie dają rady.

age.png
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma jakąś fajną stronkę albo aplikacje dla ciążarnych z cukrzycą ?:)

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Mam ograniczyć chodzenie do minimum. Wiadomo ja pół dnia jestem sama w domu wiec do kuchni chodzę po picie czy jedzenie. Staram się tylko leżeć żeby nie wywołać jakiś twardnienie brzucha skurczy itd. Czuję się jak tykająca bomba.
    Co jakiś czas siadam na chwilę bo plecy nie dają rady.

Nie do uwierzenia. Na pewno psychicznie Ci mega ciężko. W jakim wieku masz dzieciaki? Takie na tyle podrośnięte że rozumieją dlaczego mama musi leżeć?

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeju jak tu się dużo dzieje. Życzę spokojności i niech będzie lepiej nudno i lepiej być pod kontrolą lekarza. Ja się zawsze boję że bym musiała leżeć. Koleżanka miała tak właśnie. Że musiała leżeć do końca mimo że jest tak ciągle w ruchu, dała radę, więc jak ona dała to na prawdę się da:) z takich historii, to mogę jedynie powiedzieć że moja mama miała że mną tak, że miała łożysko przodujące, zagrożenie, leżała ze mną pół ciąży w szpitalu i Urodziła mnie zdrowa. Pocieszam się tym też, a czasy były inne.
    Właśnie też się zastanawiałam nad tą położna, bo właściwie najpierw zaczęłam chodzić na szkole rodzenia w poprzedniej ciąży, a potem znalazłam jakaś połóż a która tam pomagała w razie jakiś wątpliwości.
    Mi ostatnio synek daje w kość, w dodatku się rozchorował więc spokoju nie mam. Marzę tylko o wieczorze i położeniu się spać.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaki mają 12 i 5 lat. Niby ogarnięte ale wiadomo mama to jest mama.
    Mój mąż obrażony na mnie ze musi wszystko sam robić. Normalnie mu odpyskowałam że sama sobie dziecka nie zrobiłam i to nie moja wina że muszę teraz leżeć. Czułam że ta sytuacja nas poróżni bo on nauczony ze wszystko robię ja

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, trzymam kciuki za bezpieczne najbliższe miesiące i szczęśliwe rozwiązanie :) na pewno tak będzie, stosujesz się do zaleceń lekarza, jesteś pod kontrolą - wszystko będzie dobrze :)
    Kiarka, mam nadzieję że i u Ciebie wszystko się uspokoi i niedługo wrócisz do domu i tam będziesz mogła się regenerować :)

Dzięki Dziewczyny za dotychczasowe info o wózkach, jakbyście znalazły jeszcze coś fajnego - dawajcie znać :)

Mi przełożyli usg połówkowe ze względu na nieobecność lekarki, także za ponad 2 tygodnie dopiero wizyta u lekarki prowadzącej i dopiero później połówkowe, może to i dobrze, bobas bedzie trochę większy, może łatwiej będzie pomierzyć :)

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Mój mąż obrażony na mnie ze musi wszystko sam robić. Normalnie mu odpyskowałam że sama sobie dziecka nie zrobiłam i to nie moja wina że muszę teraz leżeć. Czułam że ta sytuacja nas poróżni bo on nauczony ze wszystko robię ja

No trudno Wam będzie się teraz przestawić, tym bardziej że mąż pewnie większość dnia w pracy. Może macie możliwość chociaz do sprzątania kogoś zatrudnić ?

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sprzątanie to jestem kierownikiem HSK w hotelu i mam kontakt z agencjami sprzątającymi w hotelu często korzystamy z pomocy. Właściwie jeden telefon i będzie to załatwione tylko jeszcze nie teraz mój mąż niech zobaczy chociaż 2 tygodnie jak to jest na moim miejscu. A potem kogoś ogarnę.
    Dzisiaj ma wpaść moja mama.
    A ja wzięłam sobie za zadanie wykupić ubezpieczenie dodatkowe na życie

Muszka1, nika647, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Współczuję :(
    Wiem, że mężczyźni są różni i łatwo się przyzwyczajają do dobrego...
    Ale obrażanie się na Ciebie, że musisz leżeć to po prostu żal... :(
    Wgl czytam o Twoich problemach ostatnio i jest mi za Ciebie strasznie przykro :( Trzymam kciuki mocno, żebyś się nie poddała i była silna psychicznie!
    Buziaki <3

Umka lubi tę wiadomość

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 20 tygodniu :)
    Do tego mamy dzisiaj rocznicę ślubu :)
    Miłego dnia!

nika647, LILA_33, Katia89, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ