WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:Mnie dzisiaj też się brzuch stawia i już się boję ze będę musiała jechać na szpital chociaż na kontrolę ale samo to że stresu się najem tam. Muszę jeszcze 3 tygodnie wytrzymać aby na oddziale się znalesc tam już troszkę bezpieczniej bedzie chociaż dla mnie wkoncu mam dzieci które są już i też mnie potrzebują.
trzymaj się słońce będzie dobrze
wysłałam ci zapraszajkę kliknij ją w wolnej chwili to ci zajmę 4 sekundki na priv
miłego dnia kochane
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Papatkiiii wrote:Robiła może któraś mamusia w ciąży usg Dopplera ?
I jak to jest z czasem oczekiwnia bo na wizytę lekarz musi przyjąć kobietę w ciąży do 7 dni , a jak jest z takimi badaniami ?
Bo pewnie okaże sie , ze będą chcieli mnie zapisać na nie wiadomo który rok
Oczywiście , mogę zrobić prywatnie ale nie po to człowiek pracuje , żeby w ogóle nie skorzystać z świadczeń
Ja robiłam usg doppler kończyn dolnych już dwa razy w ciąży miałam zakrzepicę wiec skierowanie dostałam na cito. Ja akurat robiłam prywatnie, ale tak jest że dla kobiety w ciąży jest obowiązek umówienia wizyty na NFZ u każdego specjalisty w maks 7 dni od daty zgłoszenia do rejestracji. Jeśli byś się spotkała z odmową to prosisz o odmowę na piśmie i dzwonisz z tym do regionalnego NFZ. Ale myślę że jak poprosisz o odmowę na piśmie to termin cudownym trafem się znajdzie -
Kiarka, dobrze że jesteś w szpitalu, wiadomo, to jest trudny czas ale jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze
Tkpom, Ty też już niedługo trafisz do szpitala i już ciąża bardziej zaawansowana więc w razie czego lekarze podejmą decyzję o wcześniejszym rozwiązaniu - będzie dobrze! Dzieciaki w domu na pewno Cię potrzebują ale jestem pewna że w takiej sytuacji poradzą sobie bez Ciebie kilka tygodni
nika647 jak po sesji? Udało się ogarnąć? Ja make up to jeszcze sobie umiem porządny zrobić, paznokcie też ogarnę, ale włosy to mój koszmar
Też mam wahania nastrojów i bardzo szybko się denerwuję. Zdecydowanie szybciej też się męczę, od połowy czerwca idę na zwolnienie. Teraz jestem na urlopie jeszcze dziś i jutro i chętnie już bym w ogóle nie wracała do roboty
-
Tkpom - odliczamy razem z Tobą te 3 tygodnie żeby już było bezpiecznie dla Ciebie, a potem kolejne do bezpiecznego rozwiązania i tulenia maluszka❤️
Bebag - udało się zrobić ten makeup choć miałam chwilę zwątpienia jak malowałam kreski eyelinerem 🙈 no i wyzwaniem było zaszplachlowanie wysypanej brody. Fotografka będzie miała trochę roboty z obróbką 🤪 ale zdjęcia, stylizacje, pozy myślę że będą super. Miałam aż 5 stylizacji, będzie z czego wybierac🙂
Muszka - powodzenia, oddychaj głęboko, wyjdź przed przychodnie żeby zaczerpnąć powietrza i możesz popijac wodę po troche -
nika647 wrote:Tkpom - odliczamy razem z Tobą te 3 tygodnie żeby już było bezpiecznie dla Ciebie, a potem kolejne do bezpiecznego rozwiązania i tulenia maluszka❤️
Bebag - udało się zrobić ten makeup choć miałam chwilę zwątpienia jak malowałam kreski eyelinerem 🙈 no i wyzwaniem było zaszplachlowanie wysypanej brody. Fotografka będzie miała trochę roboty z obróbką 🤪 ale zdjęcia, stylizacje, pozy myślę że będą super. Miałam aż 5 stylizacji, będzie z czego wybierac🙂
Muszka - powodzenia, oddychaj głęboko, wyjdź przed przychodnie żeby zaczerpnąć powietrza i możesz popijac wodę po troche
ale wstawisz jakąś fotkę? pochwalisz się?
-
Spuromix wrote:trzymaj się słońce będzie dobrze
wysłałam ci zapraszajkę kliknij ją w wolnej chwili to ci zajmę 4 sekundki na priv
miłego dnia kochane
Wogole mój brzuch sam mi przypomina kiedy czas wziasc tabletkę godzina 8:30 nagle kamień 14:00 kamień i 20 też kamień jak nie wezmę bo się zapatrze np na film
Zazdroszczę sesji też miałam mieć ale kicha nie da się mojego dyrektora żona jest Panią Fotograf ma swoje studio i dostałam od nich zaproszenie na sesję jak się dowiedzieli ze nie mogę chodzić to zaproponowali że wymienia na sesję noworodkową te zaproszenie. Dobry człowiek z tego Dyrektora.
Kiarka weź się przenieś do Gdańska albo od Torunia to będziemy razem na sali kwitnąć
W piątek idę na krew więc znowu mini wychodne na które zawsze się cieszę bo to chociaż godzinka poza domem. Wogole i Was też trzeba się zapisywać na termin?? U nas kiedyś się szło i przyjmowali z kolejki a teraz muszę się umawiać na dany dzien i dana godzinę.Kiarka lubi tę wiadomość
-
bebag wrote:Ja robiłam usg doppler kończyn dolnych już dwa razy w ciąży miałam zakrzepicę wiec skierowanie dostałam na cito. Ja akurat robiłam prywatnie, ale tak jest że dla kobiety w ciąży jest obowiązek umówienia wizyty na NFZ u każdego specjalisty w maks 7 dni od daty zgłoszenia do rejestracji. Jeśli byś się spotkała z odmową to prosisz o odmowę na piśmie i dzwonisz z tym do regionalnego NFZ. Ale myślę że jak poprosisz o odmowę na piśmie to termin cudownym trafem się znajdzie
Zapisałam się do rodzinnego lekarza po skierowanie o ile mi je da bo robi wiecznie łaskę o każde jedno skierowanie na badanie jak by to ona płaciła za to ...
Ciekawe jak długo będę czekać na usg bo termin okaże się taki , ze już dawno mogę być po porodzie 😂😂
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Tkpom wrote:Zaakceptowane
Wogole mój brzuch sam mi przypomina kiedy czas wziasc tabletkę godzina 8:30 nagle kamień 14:00 kamień i 20 też kamień jak nie wezmę bo się zapatrze np na film
Zazdroszczę sesji też miałam mieć ale kicha nie da się mojego dyrektora żona jest Panią Fotograf ma swoje studio i dostałam od nich zaproszenie na sesję jak się dowiedzieli ze nie mogę chodzić to zaproponowali że wymienia na sesję noworodkową te zaproszenie. Dobry człowiek z tego Dyrektora.
Kiarka weź się przenieś do Gdańska albo od Torunia to będziemy razem na sali kwitnąć
W piątek idę na krew więc znowu mini wychodne na które zawsze się cieszę bo to chociaż godzinka poza domem. Wogole i Was też trzeba się zapisywać na termin?? U nas kiedyś się szło i przyjmowali z kolejki a teraz muszę się umawiać na dany dzien i dana godzinę.
może u ciebie tak jest ze względu na twój stan? u mnie idę pobierają i nara.... ale nie raz w kolejce trzeba wystać choć ostatnio kożystam z tego że jestem w ciąży i mam prawo mijać kolejki
-
U mnie wystarczy przyjść w godzinach pobrania. Najwyżej odstać w kolejce. Ja już mam widoczny brzuszek ale oczywiście wśród ludzi zapanował niewidomizm 😅 w kolejce do sklepu się nie upominam ale na krzywa już musze bo przecież pobrania mam o konkretnych godzinach, niech wywalają gałami 😅
-
ostatnio po szpitalu jak wyszłam po zastrzyku taki mnie głód chwycił że musiałam na szybko coś zjeść, poszłam do biedronki po jakąś bułkę ja patrzę a tam kolejki na pół sklepu otwarta 1 kasa i wszyscy pełne kosze.... pytam grzecznie czy mogę przejść bo jestem strasznie głodna a jestem w ciąży że ja tylko z bułeczką.... jak stara baba na mnie wyskoczyła, że jej w kolejkach nie puszczali jak była w ciąży, że teraz guwnażeria to by tylko przepustki chciała i nic ich nie obchodzi że starszy człowiek stoi..... ja stałam jak wryta i zamórowana a kasjerka wycofała wszystko od tej babki i wołała mnie żebym zapłaciła tą bułkę to dopiero się jeszcze kasjerce oberwało, że tak postąpiła....
dramat.... no ale niestety ludzie już tacy są -
Tkpom - u mnie też trzeba się umawiać na pobranie w przychodni gin. i jest tak od czasu pandemii. W laboratorium diagnostyki można iść be umawiania w godzinach pobierania ale w moje przychodni pacjentkom lekarzy tam przyjmujących pobierają polozne i zanosza do laboratorium piętro wyżej. Więc w sumie to wygodne.
Co do sesji to noworodkowe są super, nie robiłam moim dzieciom i też mnie trochę korci, ale chyba czas zacząć trochę oszczędzać 🤪 a sesje zdjęciowe takie kobiece, ciążowe są potwornie męczące, utrzymanie pozycji, pilnowanie nóg, prostych pleców, ciała miny uśmiechu o masakra, moja trwała wczoraj godzinkę a byłam wykończona. -
Spuromix wrote:ale wstawisz jakąś fotkę? pochwalisz się?
-
Ja w kolejkach jak czuje że muszę szybko załatwić sprawę to informuje krzycząc głośno że jestem w ciąży i korzystam z pierwszenstwa. I tyle, nie pytam, nie czekam na pozwolenie, po prostu informuje. To moja trzecia ciąża a zdarzyło mi się w tych trzech tylko 2 razy że ktoś przepuścił mnie z własnej woli: młoda kobieta która była kasjerka w tym sklepie a wtedy była na zakupach po pracy i straszą Pani na oko 80 lat która kupowała chleb i mleko ( ja miałam wtedy chleb i wodę), chyba wtedy nawet nie skorzystałam bo było mi głupio. Moim zdaniem najgorsi są faceci tacy 50+ oni to już totalnie nic nie widzą
Muszka1, Umka lubią tę wiadomość
-
Ale kolejki w sklepach to dopiero początek, ja teraz najbardziej ubolewam na egoizmem kierowców na ulicach. Nie przepuszczają na przejściach dla pieszych, potrafią trabic że przechodzę z dziećmi przez skrzyżowanie na którym nie ma przejscia (ciekawe jak mam przejść, przeskoczyć?) Albo że zatrzymuje się przed wysokim krawężnikiem żeby podbić wózek na tylnych kołach a taki już rusza z impetem prawie po moich piętach... Najgorsi są taksówkarze🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 11:02