X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - ja Cię chętnie przepuszczę przed 11 września, albo i przed 4 tym nawet🤪
    Bo mam taki kaszel że to swoje bobo wypluje zaraz ustami zamiast dołem🙈 muszę się wykurować przed porodem i cały dom zresztą. Raz żeby mieć siły rodzic, żeby mnie z maluchem nie rozdzielili i żeby go nie zarazić🤦 masakra jakaś, takie choróbsko w 39-tym tygodniu.

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Witamy się z Aleksandrem po drugiej stronie brzuszka ❤️ 3680g, 56 cm, przyszedł na świat o 23:37.
    O 19 zaczęły sączyć się wody i miałam skurcze . Ordynator nie chciała czekać do rana żeby bardziej się nie rozkręciło.
    Maly od razu złapał pierś i teraz słodko śpi 🥰
    Gratuluję 28 szczęśliwy dzień 🥰

event.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Witamy się z Aleksandrem po drugiej stronie brzuszka ❤️ 3680g, 56 cm, przyszedł na świat o 23:37.
    O 19 zaczęły sączyć się wody i miałam skurcze . Ordynator nie chciała czekać do rana żeby bardziej się nie rozkręciło.

Gratulacje 🥰🥰 mamy kolejnego pana na liście, spieszy się tym chłopakom☺️ Idziemy jak burza dziewczyny!
    Jak sie czujesz?

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulcia wrote:
    Ann - gratulacje!!

Muszka1 - chyba źle podałam wymiary synka 🙈 powinno być 55 cm długi 😊

Drugiego CC bardziej się bałam, niż pierwszego, chociaż wiedziałem co mnie czeka. To jest trochę dziwne wrażenie, bo czujesz dotyk, ale nie czujesz bólu. Czujesz, że dotykają brzuch, w końcu przy wyciąganiu dziecka jest taki moment wyszarpywania.
    Samo podanie znieczulenia boli mniej, niż ukłucie komara, ale nie można się ruszać, bo wtedy powtarzają. Potem w nogach robi się gorąco, a one są coraz cięższe i musisz położyć się na stół. Obserwujesz ludzi jak szykują się do operacji. Operacja jest nietypowa, bo na sali panuje taka fajna atmosfera, bo w końcu rodzi się dziecko, pielęgniarki są uśmiechnięte. Pewnie są sytuacje, kiedy CC takie nie jest przy dużym ryzyku, ale to jest jedna z lepszych operacji.
    Takie są moje wspomnienia z dwóch CC. 😊

O bólu po CC napiszę w innym poście 😜

Waga poprawiona, sprawdzajcie mnie tam 😁
    Co do bólu chętnie usłyszę że nie jest tak źle 😅 nie chce się rozkleić ze strachu dwa dni przed 😅

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Niezapominajka - ja Cię chętnie przepuszczę przed 11 września, albo i przed 4 tym nawet🤪
    Bo mam taki kaszel że to swoje bobo wypluje zaraz ustami zamiast dołem🙈 muszę się wykurować przed porodem i cały dom zresztą. Raz żeby mieć siły rodzic, żeby mnie z maluchem nie rozdzielili i żeby go nie zarazić🤦 masakra jakaś, takie choróbsko w 39-tym tygodniu.

Biere 🤪🤪

Dużo zdrówka życzę ❤️

nika647, bebag lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    No ja mam nadzieję że zaraz się zacznie pełną parą 😅
    Jestem chyba jedyną która tak bardzo czeka na rozpakowanie a niestety czuje (albo mam stracha) że przenosze 🙈

Ja właśnie wczoraj dopakowałam i zamknęłam walizkę. Będzie stała i czekała, oby nie długo 😅
    W torbie do porodu już też prawie wszystko, zostały takie rzeczy codziennego użytku.
    U mnie to wiesz w najgorszym wypadku jeszcze maks 3 tygodnie i mała będzie z nami 🫣 ehhh 3 tygodnie dramat jakiś 🤣

Katia gratulacje 🥰🥰🥰 aaaaaw rodzą nam się szkrabiki malutkie 😍😍😍

age.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, Katia , dziewczyny - GRATULACJE!!! :D Duzo duzo zdrowka dla Was i maluszkow :)

👩'76+👨'73
    *Invimed Wroclaw
    I-III IVF ❄x0
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1

age.png

11.01.2023 FET 5.1.1
    09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️

preg.png

22.03.2025 FET 5.1.1
    8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
    10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
    12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
    Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
    13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
    13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏;
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia gratulacje!

Same chłopaki nam się tu na razie rodzą 😊 Koedy pierwsza dama?

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza w kolejce z dziewczynką jest juchacha ciekawe gdzie zniknęła i czy jeszcze tutaj zagląda może da nam znać po wszystkim 🙂

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą cc wspominam w sumie dobrze oprócz stresu czekania na nią. Miałam mieć z samego rana ale wypadła im jakaś nagła, skomplikowana operacja ginekologiczna, którą robił mój wtedy ginekolog i tym sposobem cięcie miałam dopiero przed 18:00. Także cały dzień nerwów w sumie.
    Ale samo wbicie w kręgosłup nie było jakoś specjalnie nieprzyjemne (najpierw o tak dają znieczulenie na skórę), potem średnio zarejestrowałam odpłynięcie nóg, także luz. Jedyny nieprzyjemny moment to było wyciąganie dziecka - mnie to bolało jakby ni ktoś w trzewiach mieszał. Potem już czyszczenie i szycie to luz - gawędziłam z ekipą na sali. Na pooperacyjnej znieczulenie zupełnie mi nie przeszkadzało - nie ma nóg, to nie ma, luz. Miałam też towarzystwo bo te 9 lat temu były możliwe odwiedziny jednocześnie jednej osoby ja pooperacyjnej, popędzili stado dopiero koło 22-23. Pionizację miałam z samego rana trochę sama, trochę z pomocą położnej bo kazała mi spędzić nad tym tyle czasu, ile potrzebuję, nie spieszyć się. Potem dostałam przepyszny kleik z tekstem, że dopóki nie zjem to nie będę mogła jeść nic innego. Jakoś mnie to zmotywowało i popijając wodą dałam radę 😂 Do pokoju położna przewiozła mnie wózkiem.
    Najgorsze było chodzenie - pamietam, że bolało cholernie i chodziłam mało. Teraz wiem, że był to błąd i tym razem będzie ze mną chodził Niemąż za rączkę ile trzeba, choćby i po dwa kroki.

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

• Tkpom Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda musici duzo choxziv po operscji. Dla. Mnie motywacja bylo to ze muszw isc doninkubatira 2 odzialy dalej. Njaoierw trasa zajmowala mi 28minut potem juz sie to zmniejszalo natomiast bol byl ogromny ryczalam i szlam polozne chcialy mnie zawozic na wozku ale bylam uparta ze ide sama bo musze mleczko zaniesc odciagniete. To byla dla mnie motywacja. I jak szlam zgieta trzymajsc sie za brzuch tak kolo inkubatora nagle czlowiek sie prostowal i wracal wyprostowany. I to nie tylko ja ale duzo mam wczesniakow tak ma.

nika647, ann2224, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:

Oj Nika to zdrówka!! Jak jest kiepsko to może jakieś inhalacje albo do lekarza? Bo chyba kaszel przy porodzie nie pomaga 😑🤭

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:

Gratulacje ❤❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Oj Nika to zdrówka!! Jak jest kiepsko to może jakieś inhalacje albo do lekarza? Bo chyba kaszel przy porodzie nie pomaga 😑🤭
    Nad lekarzem się zastanawiam. Dzieciaki już prawie nie kaszla, miałam nadzieję że u.mnie też szybko minie. Robię właśnie inhalacje z soli fizjologicznej, pozniej wyślę męża do apteki po jakieś mocniejsze ampułki, hipertoniczne. Moja lekarka rodzinna twierdzi że nic na kaszel mi oprócz inhalacji i syropu prawoślazowego albo z porostu islandzkiego nie przepisze. Bo wykrztuśne mogą sprowokować skurcze. Więc do niej nie mam co iść . Jak się nie poprawi do jutra to pójdę żeby mnie przynajmniej osłuchała. Ale oddycham w miarę normalnie, katar mam tylko lekki. Najgorsze że jak zaczynam kaszlec to idzie skurcz 🙈

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Nad lekarzem się zastanawiam. Dzieciaki już prawie nie kaszla, miałam nadzieję że u.mnie też szybko minie. Robię właśnie inhalacje z soli fizjologicznej, pozniej wyślę męża do apteki po jakieś mocniejsze ampułki, hipertoniczne. Moja lekarka rodzinna twierdzi że nic na kaszel mi oprócz inhalacji i syropu prawoślazowego albo z porostu islandzkiego nie przepisze. Bo wykrztuśne mogą sprowokować skurcze. Więc do niej nie mam co iść . Jak się nie poprawi do jutra to pójdę żeby mnie przynajmniej osłuchała. Ale oddycham w miarę normalnie, katar mam tylko lekki. Najgorsze że jak zaczynam kaszlec to idzie skurcz 🙈

No to jest w ciazy przerąbane, nic nie można. Ale jak nie kaszlesz na mokro to ja bym wykrztusnych broń Boże nie brała, jeszcze bardziej Cię przeharata. Ciekawe czy inhalacje ze sterydu w ciąży można, pewnie nie. Mi przy suchym kaszlu po co\/idzie mega pomagały, no ale w ciąży wtedy nie byłam. W parę dni przestałam kaszlec, a dosłownie "szczekałam"

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiatia gratulacje! ❤️ Dużo zdrówka dla Małego i duzo sił dla Mamusi 😊

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    No to jest w ciazy przerąbane, nic nie można. Ale jak nie kaszlesz na mokro to ja bym wykrztusnych broń Boże nie brała, jeszcze bardziej Cię przeharata. Ciekawe czy inhalacje ze sterydu w ciąży można, pewnie nie. Mi przy suchym kaszlu po co\/idzie mega pomagały, no ale w ciąży wtedy nie byłam. W parę dni przestałam kaszlec, a dosłownie "szczekałam"
    Właśnie kaszel zrobił mi się dziś mokry. Wczoraj miałam taki suchy, właśnie szczekający, u dzieci też był taki. Ale minął. A u mnie się trochę tej flegmy produkuje teraz. Po inhalacji trochę odkrztusilam.i jest chwilowo lepiej.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas skończyło się pilnym cc, Robert w trakcie porodu przekręcił się poprzecznie z ręką w kanale rodnym. Urodził się o 0:30, wszystko ok, dochodzimy do siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 09:51

niezapominajk_aa, nika647, bebag, Mad.zia, LILA_33, Mvada, Papatkiiii, ann2224, Spuromix, Umka, Sulcia, Kaśik, Kiarka, Nadziejka30, Jeffcia lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z laboratorium i od położnej. Odebrałam GBS, ujemny 😁
    Za to ciśnienie jakieś wysokie, 145/98 a drugi raz jak sprawdziła 140/95... Oby białko w moczu nie wyszło. Mam kontrolować ciśnienie przez tydzień, zapisywać i wrócić do niej za tydzień. A jutro zgłosić lekarzowi.

Jeszcze mi brakuje na sam koniec zatrucia ciążowego, tfu tfu 🙄

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Hej, u nas skończyło się pilnym cc, Robert w trakcie porodu przekręcił się poprzecznie z ręką w kanale rodnym. Urodził się o 0:30, wszystko ok, dochodzimy do siebie

Gratulacje ❤️ najważniejsze że jest wszystko w porządku. Ale młody to łobuziak no, taki numer mamie wykręcić w trakcie 🙈
    Dużo zdrówka i siły dla Was ☺️

age.png

👶🏼🔜 09.2025
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ