WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - ja Cię chętnie przepuszczę przed 11 września, albo i przed 4 tym nawet🤪
    Bo mam taki kaszel że to swoje bobo wypluje zaraz ustami zamiast dołem🙈 muszę się wykurować przed porodem i cały dom zresztą. Raz żeby mieć siły rodzic, żeby mnie z maluchem nie rozdzielili i żeby go nie zarazić🤦 masakra jakaś, takie choróbsko w 39-tym tygodniu.

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Witamy się z Aleksandrem po drugiej stronie brzuszka ❤️ 3680g, 56 cm, przyszedł na świat o 23:37.
    O 19 zaczęły sączyć się wody i miałam skurcze . Ordynator nie chciała czekać do rana żeby bardziej się nie rozkręciło.
    Maly od razu złapał pierś i teraz słodko śpi 🥰
    Gratuluję 28 szczęśliwy dzień 🥰

event.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Witamy się z Aleksandrem po drugiej stronie brzuszka ❤️ 3680g, 56 cm, przyszedł na świat o 23:37.
    O 19 zaczęły sączyć się wody i miałam skurcze . Ordynator nie chciała czekać do rana żeby bardziej się nie rozkręciło.

Gratulacje 🥰🥰 mamy kolejnego pana na liście, spieszy się tym chłopakom☺️ Idziemy jak burza dziewczyny!
    Jak sie czujesz?

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulcia wrote:
    Ann - gratulacje!!

Muszka1 - chyba źle podałam wymiary synka 🙈 powinno być 55 cm długi 😊

Drugiego CC bardziej się bałam, niż pierwszego, chociaż wiedziałem co mnie czeka. To jest trochę dziwne wrażenie, bo czujesz dotyk, ale nie czujesz bólu. Czujesz, że dotykają brzuch, w końcu przy wyciąganiu dziecka jest taki moment wyszarpywania.
    Samo podanie znieczulenia boli mniej, niż ukłucie komara, ale nie można się ruszać, bo wtedy powtarzają. Potem w nogach robi się gorąco, a one są coraz cięższe i musisz położyć się na stół. Obserwujesz ludzi jak szykują się do operacji. Operacja jest nietypowa, bo na sali panuje taka fajna atmosfera, bo w końcu rodzi się dziecko, pielęgniarki są uśmiechnięte. Pewnie są sytuacje, kiedy CC takie nie jest przy dużym ryzyku, ale to jest jedna z lepszych operacji.
    Takie są moje wspomnienia z dwóch CC. 😊

O bólu po CC napiszę w innym poście 😜

Waga poprawiona, sprawdzajcie mnie tam 😁
    Co do bólu chętnie usłyszę że nie jest tak źle 😅 nie chce się rozkleić ze strachu dwa dni przed 😅

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Niezapominajka - ja Cię chętnie przepuszczę przed 11 września, albo i przed 4 tym nawet🤪
    Bo mam taki kaszel że to swoje bobo wypluje zaraz ustami zamiast dołem🙈 muszę się wykurować przed porodem i cały dom zresztą. Raz żeby mieć siły rodzic, żeby mnie z maluchem nie rozdzielili i żeby go nie zarazić🤦 masakra jakaś, takie choróbsko w 39-tym tygodniu.

Biere 🤪🤪

Dużo zdrówka życzę ❤️

nika647, bebag lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    No ja mam nadzieję że zaraz się zacznie pełną parą 😅
    Jestem chyba jedyną która tak bardzo czeka na rozpakowanie a niestety czuje (albo mam stracha) że przenosze 🙈

Ja właśnie wczoraj dopakowałam i zamknęłam walizkę. Będzie stała i czekała, oby nie długo 😅
    W torbie do porodu już też prawie wszystko, zostały takie rzeczy codziennego użytku.
    U mnie to wiesz w najgorszym wypadku jeszcze maks 3 tygodnie i mała będzie z nami 🫣 ehhh 3 tygodnie dramat jakiś 🤣

Katia gratulacje 🥰🥰🥰 aaaaaw rodzą nam się szkrabiki malutkie 😍😍😍

age.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, Katia , dziewczyny - GRATULACJE!!! :D Duzo duzo zdrowka dla Was i maluszkow :)

👩'76+👨'73
    *Invimed Wroclaw
    I-III IVF ❄x0
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1

age.png

09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️

preg.png

8+4 CRL 2,21 ❤️176
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia gratulacje!

Same chłopaki nam się tu na razie rodzą 😊 Koedy pierwsza dama?

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza w kolejce z dziewczynką jest juchacha ciekawe gdzie zniknęła i czy jeszcze tutaj zagląda może da nam znać po wszystkim 🙂

age.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą cc wspominam w sumie dobrze oprócz stresu czekania na nią. Miałam mieć z samego rana ale wypadła im jakaś nagła, skomplikowana operacja ginekologiczna, którą robił mój wtedy ginekolog i tym sposobem cięcie miałam dopiero przed 18:00. Także cały dzień nerwów w sumie.
    Ale samo wbicie w kręgosłup nie było jakoś specjalnie nieprzyjemne (najpierw o tak dają znieczulenie na skórę), potem średnio zarejestrowałam odpłynięcie nóg, także luz. Jedyny nieprzyjemny moment to było wyciąganie dziecka - mnie to bolało jakby ni ktoś w trzewiach mieszał. Potem już czyszczenie i szycie to luz - gawędziłam z ekipą na sali. Na pooperacyjnej znieczulenie zupełnie mi nie przeszkadzało - nie ma nóg, to nie ma, luz. Miałam też towarzystwo bo te 9 lat temu były możliwe odwiedziny jednocześnie jednej osoby ja pooperacyjnej, popędzili stado dopiero koło 22-23. Pionizację miałam z samego rana trochę sama, trochę z pomocą położnej bo kazała mi spędzić nad tym tyle czasu, ile potrzebuję, nie spieszyć się. Potem dostałam przepyszny kleik z tekstem, że dopóki nie zjem to nie będę mogła jeść nic innego. Jakoś mnie to zmotywowało i popijając wodą dałam radę 😂 Do pokoju położna przewiozła mnie wózkiem.
    Najgorsze było chodzenie - pamietam, że bolało cholernie i chodziłam mało. Teraz wiem, że był to błąd i tym razem będzie ze mną chodził Niemąż za rączkę ile trzeba, choćby i po dwa kroki.

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

• Tkpom Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda musici duzo choxziv po operscji. Dla. Mnie motywacja bylo to ze muszw isc doninkubatira 2 odzialy dalej. Njaoierw trasa zajmowala mi 28minut potem juz sie to zmniejszalo natomiast bol byl ogromny ryczalam i szlam polozne chcialy mnie zawozic na wozku ale bylam uparta ze ide sama bo musze mleczko zaniesc odciagniete. To byla dla mnie motywacja. I jak szlam zgieta trzymajsc sie za brzuch tak kolo inkubatora nagle czlowiek sie prostowal i wracal wyprostowany. I to nie tylko ja ale duzo mam wczesniakow tak ma.

nika647, ann2224, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:

Oj Nika to zdrówka!! Jak jest kiepsko to może jakieś inhalacje albo do lekarza? Bo chyba kaszel przy porodzie nie pomaga 😑🤭

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:

Gratulacje ❤❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Oj Nika to zdrówka!! Jak jest kiepsko to może jakieś inhalacje albo do lekarza? Bo chyba kaszel przy porodzie nie pomaga 😑🤭
    Nad lekarzem się zastanawiam. Dzieciaki już prawie nie kaszla, miałam nadzieję że u.mnie też szybko minie. Robię właśnie inhalacje z soli fizjologicznej, pozniej wyślę męża do apteki po jakieś mocniejsze ampułki, hipertoniczne. Moja lekarka rodzinna twierdzi że nic na kaszel mi oprócz inhalacji i syropu prawoślazowego albo z porostu islandzkiego nie przepisze. Bo wykrztuśne mogą sprowokować skurcze. Więc do niej nie mam co iść . Jak się nie poprawi do jutra to pójdę żeby mnie przynajmniej osłuchała. Ale oddycham w miarę normalnie, katar mam tylko lekki. Najgorsze że jak zaczynam kaszlec to idzie skurcz 🙈

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Nad lekarzem się zastanawiam. Dzieciaki już prawie nie kaszla, miałam nadzieję że u.mnie też szybko minie. Robię właśnie inhalacje z soli fizjologicznej, pozniej wyślę męża do apteki po jakieś mocniejsze ampułki, hipertoniczne. Moja lekarka rodzinna twierdzi że nic na kaszel mi oprócz inhalacji i syropu prawoślazowego albo z porostu islandzkiego nie przepisze. Bo wykrztuśne mogą sprowokować skurcze. Więc do niej nie mam co iść . Jak się nie poprawi do jutra to pójdę żeby mnie przynajmniej osłuchała. Ale oddycham w miarę normalnie, katar mam tylko lekki. Najgorsze że jak zaczynam kaszlec to idzie skurcz 🙈

No to jest w ciazy przerąbane, nic nie można. Ale jak nie kaszlesz na mokro to ja bym wykrztusnych broń Boże nie brała, jeszcze bardziej Cię przeharata. Ciekawe czy inhalacje ze sterydu w ciąży można, pewnie nie. Mi przy suchym kaszlu po co\/idzie mega pomagały, no ale w ciąży wtedy nie byłam. W parę dni przestałam kaszlec, a dosłownie "szczekałam"

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiatia gratulacje! ❤️ Dużo zdrówka dla Małego i duzo sił dla Mamusi 😊

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    No to jest w ciazy przerąbane, nic nie można. Ale jak nie kaszlesz na mokro to ja bym wykrztusnych broń Boże nie brała, jeszcze bardziej Cię przeharata. Ciekawe czy inhalacje ze sterydu w ciąży można, pewnie nie. Mi przy suchym kaszlu po co\/idzie mega pomagały, no ale w ciąży wtedy nie byłam. W parę dni przestałam kaszlec, a dosłownie "szczekałam"
    Właśnie kaszel zrobił mi się dziś mokry. Wczoraj miałam taki suchy, właśnie szczekający, u dzieci też był taki. Ale minął. A u mnie się trochę tej flegmy produkuje teraz. Po inhalacji trochę odkrztusilam.i jest chwilowo lepiej.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas skończyło się pilnym cc, Robert w trakcie porodu przekręcił się poprzecznie z ręką w kanale rodnym. Urodził się o 0:30, wszystko ok, dochodzimy do siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 09:51

niezapominajk_aa, nika647, bebag, Mad.zia, LILA_33, Mvada, Papatkiiii, ann2224, Spuromix, Umka, Sulcia, Kaśik, Kiarka, Nadziejka30, Jeffcia lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z laboratorium i od położnej. Odebrałam GBS, ujemny 😁
    Za to ciśnienie jakieś wysokie, 145/98 a drugi raz jak sprawdziła 140/95... Oby białko w moczu nie wyszło. Mam kontrolować ciśnienie przez tydzień, zapisywać i wrócić do niej za tydzień. A jutro zgłosić lekarzowi.

Jeszcze mi brakuje na sam koniec zatrucia ciążowego, tfu tfu 🙄

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Hej, u nas skończyło się pilnym cc, Robert w trakcie porodu przekręcił się poprzecznie z ręką w kanale rodnym. Urodził się o 0:30, wszystko ok, dochodzimy do siebie

Gratulacje ❤️ najważniejsze że jest wszystko w porządku. Ale młody to łobuziak no, taki numer mamie wykręcić w trakcie 🙈
    Dużo zdrówka i siły dla Was ☺️

age.png

👶🏼🔜 09.2025
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ