Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Doda
Czekamy w takim razie na wieści i trzymamy kciuki :*
A ja przepraszam, że się nie odzywam, ale nie mam siły. Od trzech dni ząbkowanie się nasiliło i Julia gorączkuje. Jest marudna i bardzo absorbująca. W nocy także różnie bywa. Także wybaczcie. Może częściej będę zaglądała jak już ząbki nam się w pełni wyrżną -
nick nieaktualnyMadlene my jemy ze sloiczkow teraz marchewke z ziemn z hippa,mam sloiczek na 2dni.Naduska ostatnio jezt marudna,duzo sue slini,czasem uleje do 6razy musze ja przebrac w ciagu dnia.dzis plakala bidulka chyba na zabko,dziaselka swedza.moja dopiero zasypia ok 23 i spi do 6 zje mleko i od 9aktywna.w dzien drzemka 20,30 min.sory ze sie tak nie odzywam ale naprawdę nie mam czasu. Duzo na glowie,jeszcze rozwod rodziców,wluczenie po policjach,masakra jednym slowem:/ wysiadam po malu psychicznie
-
nick nieaktualny
-
Doda trzymam kciuki aby sprawnie poszło i czekamy na wieści o naszym kolejnym forumowym maluchu:-)
Ja podobnie jak dziewczyny nie mam za bardzo czasu, zaczął się sezon na warzywa i owoce i w każdej wolnej chwili pomagam mamie z przetworami.
Dominik rośnie, chociaż jest bardzo chudziutki, obecnie waży 5,9 kg, wazymy go co miesiąc u pediatry i przybiera zupełne minimum ale dobrze się rozwija więc się nie martwimy. Ja obiadki gotuje sama. Jutro planujemy buraczka wprowadzić. Ładnie zajada, na obiadek zjada tyle co jest w tych kupnych sloiczkach na jego wiek. Odwazam mu porcję żeby za dużo nie dac. Póki co je marchewke, ziemniaka i bananki:-) -
Ja teraz w domu tez gotuje. Philip juz je Ziemniaki marchewke pietruszke koperek cukinie seler wolowine kurczaka krolika łososia jablka banana morela winogron malina. Woli warzywa niz owoce poki Co
Magda zazdroszczę Ci tych owocow prosto z krzaka
Waga sie nie martw Philip tez byl niby Maly a przyszedl skok I nadrobil.
Doda czekamy na wiesci
U nas chyba ida gorne jedynki tez Maly dosc marudny na szczescie bez temperatury ale Moje starsze dzieci tez nie mialy przy zabkowaniu. Philip zaczyna sie tez podciagac do siadania. Jak lezy np na poduszce to sie podnosi a jak cos ma pod reka to lapie I sie podciaga. Srednio to bezpieczne bo jak sie podciagnie to leci na buzke. Takze zaczynaja sie oczy dookola glowy -
Cześć Kochane :* Przepraszam, że się nie odzywałam tak długo ale miałam obronę mgr, w miniony weekend mieliśmy chrzciny a robiliśmy w domu więc trochę przygotowań było i jeszcze komputer miałam na "regeneracji
Dzisiaj w końcu zaliczyliśmy szczepienie. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na szczepionki na nfz. Kacperek płakał okropnie ale po szczepieniu dostał mleczko i się uspokoił a resztę dnia ładnie się bawił, na szczęście obyło się jak do tej pory bez gorączki.
Madlene dzięki A ja nie mogę się napatrzeć na Philipka cudowny jest, zresztą Emilka i Dawidek też śliczni Super, że wakacje mimo wszystko zaliczone do udanych. Widziałam zdjęcia i widać że dzieci zadowolone i że mnóstwo atrakcji miały. Co do spania mój Kacperek czasem bije rekordy w nocy, bo w dzień to różnie, zazwyczaj robi sobie 3-4 drzemki po 30 min. Kąpiemy go 20-21 butla i idzie spać, zazwyczaj budzi się między 3 a 5 na szybkie jedzonko i śpi dalej jeszcze jakieś 3 godziny. Ostatnio przespał nam noc ciągiem do 6 zjadł flachę i spał do 9.45 oj dawno się tak nie wyspałam
Kahaśka witaj! Super, że do nas dołączyłaś, gratuluję i życzę nudnych 9 miesięcy choć pewnie Basia nudzić Ci się nie pozwoli
Doda jak tam sytuacja? Jeśli jeszcze nie urodziłaś to trzymam kciuki za łatwy i szybki poród
Niepokorna biedna Julcia :* Aż się boję myśleć o tym a już niedługo i u nas się pewnie zacznie bo ślini się okropnie i do buzi próbuje wciskać wszytsko co uda mu się złapać.
Patutka świetnie, że kupka się pojawiła nie męczy się już maleństwo. Co do potówek my starymi babcinymi metodami co jakiś czas kąpiemy Kacperka w krochmalu ugotowanym z mąki ziemniaczanej i przemywam mu również buźkę roztworem łyżeczki tejże mąki na pół szklanki ciepłej wody. Dobrze też na nas działa dodanie odrobiny nadmanganianu potasu do wanienki. Buźkę za radą pani alergolog przemywam też octaniseptem tak z 3-4 razy na dobę.-
-
Dziewczyny dzięki z troskę. Ania urodziła sie wczoraj o 3.54 nad ranem. O Północy podali mi żel na zmiękczenie szyjki bo skurcze naturalnie nie za bardzo same ruszaly. Po trzech godzinach jęków i stęków wzięli mnie na salę porodową tam bylo jeszcze kilka skurczy i zaraz wylądowałam na fotelu. Skurcze parte to było maks 15 do 20 minut czasu.
Nasza kruszynka mierzy 49 cm i wazy 2760 g.Dagn_, kalika, klaudia1534, Madlene84, nataliano, NIEPOKORNA, 100krotka:), domiii lubią tę wiadomość
-
Klaudia, nadmanganiam u nas średnio daje coś na buzię. Mianowicie, te potowki sa tylko na buzi, na reszcie ciala ich nie ma. Zastanawiam sie czy to moze nie reakcja alergiczna...
Co do szczepionek tez wybralam te na nfz.
A szczepicie dodatkowo na pneumokoki i rota? Wlasnie sie nad tym zastanawiam.
My czekamy na usg bioderrk, oczywiście prywatnie. Na nfz nie ma dla nas miejsca
Doda, super gratulacje!
Faktycznie maleńka Ania się urodziła. Kilogram mniej od mojej.
Jak sie czujesz?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Doda gratuluję
Mamusie robiła może któraś z Was swoje domowe słoiczki dla dzieciaczków tak na dłuższy okres czasu? Macie jakieś przepisy żeby były podane jakieś proporcje? Przekopałam internet i znalazłam tylko na marchewkę z jabłkiem i marchewkę z ziemniaczkami oba na jakieś 8-15 słoiczków. Jako że mieszkam na wsi i mam swoje warzywka bez żadnych sztucznych nawozów to wolałabym Kacperkowi zrobić coś samemu niż kupować gotowce (do których osobiście nic nie mam i na pewno też taki gotowiec nie raz dostanie do zjedzenia) Dzisiaj na przykład dostałam od znajomej dynie i teraz się zastanawiam jak ją zrobić żeby było dobrzekalika lubi tę wiadomość
-
Doda ogromne gratulacje:-) super że masz już swoją corcie:-)
Klaudia ja planuje zamrozić surowe warzywa, takie porcje jak gotuje na 2-3 dni i potem gotowac. Też mam swoje warzywa i owoce od rodziców i póki co mam już zamrożone porzeczki, agrest i borówki. Na pewno zamroze jeszcze marchewke, buraczka i dynie.
Dziś Dominik pierwszy raz dostał buraczka:-) zajadal się super, zjadł sporą porcję ok 150g czyli nawet więcej niż jest w słoiczku gotowym na jego wiek.Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Doda ogromne gratulacje!!! Odpoczywajcie teraz I ciesz sie coreczka.
Klaudia dziekuje bardzo. Kacperek tez jest przesliczny, taki jeszcze drobniutki - do schrupania.
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych domowych warzyw. Ja dla Philipka poluje na organiczne ale nie zawsze mi sie wszystko organiczne uda kupic niestety. Dzis nagotowalam tez Malemu zupek na kolejne kilka dni. Jak sie skoncza to tez dolozymy buraczka a kiedy np ryz mozna? A zoltko po skonczonym 7 miesiacu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2016, 23:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWidze duzo postow pozjadalo na kazdym forum...chyba aktualizacje robili bo od paru dni ledwo co tu weszlam zalogowac sie. W tym miesiącu mialam obfity okres musialam chodzic non top w pieluchomajtkach:/ dobrze ze dzis juz po.Nasza mala juz pokazuje humorki chcialaby siedziec by ja podnosic,na brzuszku tez chwilke zalezy jaki ma humorek
-
nick nieaktualnyMagdaM nasza tez drobna ale pewnie juz wazy ponad 6kg,zbytnio nie ma apetytu przez dziasla swedzace...Madlene no trzeba uwazac to prawda,czasem nie wiem jak nasza lezy a zaraz czasem na brzuchu juz jest...Klaudia nasza to 6butla a 8-9 juz nie spi i cza wstawac bo juz nie polezy
-
nick nieaktualnyPatutka nam potowki wychodza na klatce piersiowej ale to od upalow jakie byly,teraz po malu znikają my mamy szczepionke 5w1 w tym mc bedziemy szly na kolejne plus na usg bioderek.ja malej zamierzam gotowac po 5mc wtedy miesko juz wejdzie urozmaicenie dania