X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Powinnaś być lekarzem :)
    lekarz to samo jej wczoraj zasugerował:)

ja lubię z Kasi rad korzystać:)

czytałyście o witaminie B6 jak ładnie wpływa na endometrium, na progesteron w drugiej fazie i na zagnieżdżenie???:) ogólnie witaminy z grupy B są super:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi witB kojarzy się tylko z korzonkami :) co roku zastrzyki B12 na zapalenie korzonków :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i jak mija dzionek???
    Robotka1 tak czytałam o B6:) ładnie to ujęłąś "ogólnie witaminy z grupy B są super:)" nic dodać, nic ująć....
    Moje wczorajsze usg pokazało, ze torbiel urosła, nadal nic nie dostałam...w poniedziałek będzie kolejne usg i może wtedy zapadnie jakaś decyzja ....
    cholera jedna w dwa dni urosła o 1cm, to jaką mogę się spodziewać w poniedziałek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 16:16

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha serio??? nie wiedziałam że na korzonki to wit B12 się stosuje:)
    ja kupowałam sibie samą wit B6 i łykałam i mam zamiar kiedyś do tego wrócić....kiedyś....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vit. b complex górą :)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha serio??? nie wiedziałam że na korzonki to wit B12 się stosuje:)
    ja kupowałam sibie samą wit B6 i łykałam i mam zamiar kiedyś do tego wrócić....kiedyś....
    A i B12 stosowane jest u alkoholików... Nie pamiętam w jakim celu, chyba na poprawę wątroby :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALENQ kurde oby się jakimś cudem ta torbiel wchłonęła bo jak by miała pęknąć to ło jeju:(
    ja na szczęście nigdy jeszcze jej nie miałam i mam nadzieję że nie będę miała....

SYSIA haha no to coraz fajniejsze fakty tu przytaczasz:)
    pewnie na jakąś regeneracje u alkoholików no bo po co innego, przestać pić nie przestaną od wit B12;)

dobra dziewczyny miłego popołudnia wam życzę a sama spadam do domku-czas na mnie, pędzę z córą na dni otwarte podstawówki:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oficjalnie skierowanko w łapce...w poniedzialek na po7maM sie zglosic..wtorek laparoskopia ze wszystkim co trza zrobic,.....czyli pelny pakiecik :D .. . I teraz modlitwa zeby wsio bylo ok..jak co zatkane niech udroznia , zrobia kayteryzacje i sklaryfikacje...i bede sama miec owu i ladnie pekac...ehhh oby to sie spelnilo

KASIA JA WIT B6 BIORE JUZ PONAD 3MIESIACE tO JEST WLASNEI SLAWETNY INOZYTOL LASKI..A NAJLEPSZA JEGO ODMIANA USZLACHETNIONA TO D-CHIRO-INOSITOL...pOLECAM WAM TA WIT JEST WAZNA ZWLASZCZA PRZY PCOS ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 17:58

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hej i jak mija dzionek???
    Robotka1 tak czytałam o B6:) ładnie to ujęłąś "ogólnie witaminy z grupy B są super:)" nic dodać, nic ująć....
    Moje wczorajsze usg pokazało, ze torbiel urosła, nadal nic nie dostałam...w poniedziałek będzie kolejne usg i może wtedy zapadnie jakaś decyzja ....
    cholera jedna w dwa dni urosła o 1cm, to jaką mogę się spodziewać w poniedziałek...
    MI NA SCZZESCIE PO DUPKU SIE WSIO WCHLONELO...CZEMU NIC CI NIE DAJA??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Powinnaś być lekarzem :)
    chcialam kurde i to bardzo......ale mialam ojca frajera ktory zamiast inwestowac w edukacje dzieci wolal tankowac do bolu alkohol heh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to faktycznie. Mój.mąż miał taki sam problem. W szkole średniej był złotym medalistą w.biegach, ale nikt.nie.potrafił go.wesprzeć i rzucił to... A teraz bardzo żałuję :( mój tato za to aż za bardzo kładzie nacisk na moje i siostry wykształcenie. Jestem już na swoim garnuszku ale szkołę zapewniaja mi rodzice :). W czerwcu kończę magisterke i już szukam jakiejś podyplomowki.

kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja oficjalnie skierowanko w łapce...w poniedzialek na po7maM sie zglosic..wtorek laparoskopia ze wszystkim co trza zrobic,.....czyli pelny pakiecik :D .. . I teraz modlitwa zeby wsio bylo ok..jak co zatkane niech udroznia , zrobia kayteryzacje i sklaryfikacje...i bede sama miec owu i ladnie pekac...ehhh oby to sie spelnilo

Brawo Kapciu jednym słowem jestes krok do przodu:)

kapturnica lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap będę zatem mocno kciuki trzymać za udane wszystko;)

Czemu mi nic nie dali????nie wiem, kuźwa nie wiem...w poniedziałek będę się o to kłócić....(oczywiście kciuki będę trzymać tak, aby myśleli że pięści zaciskam:D:D:D:D hihihihi.)
    inwestować w edukację dzieci....też mnie to szczęście ominęło i przysięgłam sobie, ze jak Najwyższy obdarzy mnie jednak potomkiem to zrobię wszystko aby im tego nie brakowało....

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa to masz SUPER rodziców:)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co innego można pracować jak nie na dzieci? Nie wyobrażam sobie inaczej.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekam na nich :) ale troszkę im sie w głowach przewrocilo i bardzo ingieruja w nasze życie. Dostałam od nich działkę i teraz chcą dac na dom ale zaczynają stawiać mi warunki co i jak.i.mi już to nie koniecznie sie podoba

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa nie jesteś w tym sama, tylko u mnie tak mają teściowie...największy błąd jaki popełniłam to zgodziłam się "WZIĄĆ" od nich pomoc w finansowaniu domu....ech szkoda gadać...ale ty stoisz w lepszym położeniu bo to Twoi rodzice...z teściami jest gorzej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rada: bądź asertywna...jak raz pozwolisz na warunki, potem już popłyniesz......i nic się nie będzie dało zrobić...mój A. bardzo przeżywa wtrącanie się Jego rodziców, bo to strasznie negatywnie wpływa na nasze relacje..a do tego teraz, te wszystkie problemy...
    ps. jaką mgr kończysz?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę właśnie finanse i rachunkowość :) może nie bedzie z nimi tak źle w końcu to rodzice. Wiem co to znaczy wtracajacy sie teście. Moja teściowa jest bardzo specyficzna. Na poczatku małżeństwa potrafiła nawet ingierowac w nasze sprawy lozkowe :( aj szkoda gadać

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kap będę zatem mocno kciuki trzymać za udane wszystko;)

Czemu mi nic nie dali????nie wiem, kuźwa nie wiem...w poniedziałek będę się o to kłócić....(oczywiście kciuki będę trzymać tak, aby myśleli że pięści zaciskam:D:D:D:D hihihihi.)
    inwestować w edukację dzieci....też mnie to szczęście ominęło i przysięgłam sobie, ze jak Najwyższy obdarzy mnie jednak potomkiem to zrobię wszystko aby im tego nie brakowało....
    dlatego ja tak klade nacisk na mlodego szkole.i jestem szczesliwa ze nie mam z nim zadnych problemow wychowawczych stypendysta srednia ma 5,3 dodatkowo koszykowke trenuje i siatkowke....Marze o rym by jemu sie udalo skonczyc studia i miec wymarzona prace , dlatego z mezem tak inwestujemy w niego..Moze to moje niespelnione ambicje / chyba tak...ale poki sam chce poty jest to ok...

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ