X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no gdyby nie jałowy cykl to bym myślała że może sie udało hahaha:) ale dziś już spadek, i zobaczysz teraz będzie powoli spadała:) czyli wychodzi że u mnie norma że się wzbija wysoko a potem delikatnie opada
    ksiazkowy wrecz ci pwoiem....
    Tobie stopniowo , a u mnie leci w uj na dol szybko ...Wolalabym tez miec stopniowy spadek , bo u mnie to wysoko i nagle jebudup :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pikny wykres...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojj zadarlas z brunetkami . ktore sa farbowane bo sa blondynkami hahahahahah

ale dzióbków chyba nie macie? ;)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    pikny wykres...
    i co z tego jak jajco bylo po niedroznej stronie :-/
    Takze juz wiem ze wykres nic nie pokazuje tak naprawde...U mnie etz myslalo tyle lasek ze ciaza , a tu uj nie ciaza byl heheheheh
    Dlatego teraz nie udostepniam , nie chce komentarzy bo one nakrecaja niepotzrebnie..
    Ale marzy mi sie tak po prawej stronie i z zielonym koncem :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    ale dzióbków chyba nie macie? ;)
    jak nie???ja se słłłit focie z dziubem non top wale :D
    Elfik masz fb???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, ostatnio do mnie dotarło, ze ty to masz cierpliwość, my tu marudzimy, a ty trzy mce na przeczekaniu...

Ale w kupie raźniej, ja zresztą się doliczyłam, że dwa lata starań to w maju mi stuknie. Jakby to miało coś zmienić, he he

Wy to kurcze perfekcyjne panie domu, chyba przez tydzień z kuchni nie wyjdziecie. :)))
    Chyba przejrzę forum i pospisuje co mozna podłubać

Robotka, twoje przepisy super, dziękuję ci bardzo, jutro robie roladę, bo dziś jeszcze mam karkówe z wczoraj

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zrobie estradiol z ranca to bede wiedziec czy byla czy nie byla owu..Bo w fazie lutealnej estradiol jest niski....
    W sumie na jego podst mozna stwierdzic czy doszlo do owu tak samo ja na zasadzie z progesteronem...
    Z tym ze badajac go w 7dniu po owu z progesteronem mozna wyczaic nawet ciaze bo wysoki jego poziom jest wlasnie w ciazy...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz bede miec 2miesiace odczekania ehhh do lipca Bo moj zjedzie dopiero wtedy na urlop :)
    Takze bede kibicowac i sie obserwowac jedynie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jak nie???ja se słłłit focie z dziubem non top wale :D
    Elfik masz fb???

Jestem dinozaurem, który bojkotuje istnienie fb :)

Jak czytałam wpisy własnie pokroiłam 12 plasterków marchewki do rosołu - to mnie rzucało na podłogę. A w sumie dziewczyna nie głupia, a tu...
    Poza tym zapomniałam hasla, to teraz chciało przy logowaniu mój nr dokumentu lub telefon... ta...jasne.
    Mój małż bierze udzial w merytorycznych dyskusjach to może jeszcze raz założę konto i się przekonam, ale na razie mam wk, bo małż tarci tam mnóstwo czasu zamiast porobić coś z młodą...
    to może wrzuć na awatar? :))))
    Ale byłoby fajnie, Kap z dzióbkiem....he he he

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlop mi sie przyznal wczoraj ze jak mu kiedys powiedzialam, ze po kolorze spermy mozna wnioskowac czy sa plemniki to ogladal ostatnio , jak sie dowiedzial ze na badanie idzie eheheh...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Jestem dinozaurem, który bojkotuje istnienie fb :)

Jak czytałam wpisy własnie pokroiłam 12 plasterków marchewki do rosołu - to mnie rzucało na podłogę. A w sumie dziewczyna nie głupia, a tu...
    Poza tym zapomniałam hasla, to teraz chciało przy logowaniu mój nr dokumentu lub telefon... ta...jasne.
    Mój małż bierze udzial w merytorycznych dyskusjach to może jeszcze raz założę konto i się przekonam, ale na razie mam wk, bo małż tarci tam mnóstwo czasu zamiast porobić coś z młodą...
    to może wrzuć na awatar? :))))
    Ale byłoby fajnie, Kap z dzióbkiem....he he he
    Nie no tak publicznie?hhihiihhi Jak zalozysz to sie polukamy ktora co bo my tu sie juz widzialysmy w wiekszosci :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik zafrendowalam cie to przyjmij wiadomosc

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jutro zrobie estradiol z ranca to bede wiedziec czy byla czy nie byla owu..Bo w fazie lutealnej estradiol jest niski....
    W sumie na jego podst mozna stwierdzic czy doszlo do owu tak samo ja na zasadzie z progesteronem...
    Z tym ze badajac go w 7dniu po owu z progesteronem mozna wyczaic nawet ciaze bo wysoki jego poziom jest wlasnie w ciazy...

dobra, to teraz dawaj instruktaż

Czyli jak zrobie estradiol, to wiem, że juz po owu i na następny dzień starać się nie trzeba, a jak wysoki to jeszcze owu może byc lub trwa?
    A progesteron robisz około 7 dni po owu czy też od razu po, a potem powtórka w 7 dniu?
    Przeczytałam, że w celu diagnozy robi sie estr i prog co dwa dni przez 5 dni, od razu po owu. tylko czy te 5 dni to w ciagu pieciu dni (czyli wychodzą 3 badania), czy 5 dni badań, czyli razem 10 dni, bo 5 badan co dwa dni?

Może pytania są głupie, ale nasi lekarze nie rozpieszczają nas wiedzą, zatem ja zaczynam wierzyć, że tak jak juz pisałam - hashi sama zdiagnozowałam, może sama zdiagnozuje również swoją niepłodność....

Człowiek się uczy - jutro mam monitorng, tym razem gin nie prosił o estradiol, ale rano pójdę i wezmę go ze sobą...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Elfik zafrendowalam cie to przyjmij wiadomosc

no to teraz jesteśmy przyjacilkami, na smierc i zużycie :)))))

W dzieciństwie raz lapę nacinałam z koleznaką, krew wymieszałysmy bo czytałam wszystko o Indianach jak leci.
    Nikt jeszcze o HIV nie gadał...

no to Kap, i zaległe z Robotką - mozemy sobie przesłac po testcie owulacyjnym :))))))))))))))))))

kapturnica lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ale mam głupawkę

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin by spr jajk dojrzewaja pechezryki kazal robic estradiol 10 , 14 i 16dzien cyklu
    Ale zaglebilam sie w inf na temat estradiolu i pisze tam, zreszta nawet widac na normach co wczoraj dodalam ze estradiokl najwyzszy jestw wfazie owulacyjnej i w ciazy

Co do progesteronu...Ja go mierzyc bede w 7dniu po owulacji, czyli 7wyzszych tempek plus chyba estradiol wtedy etz zrobie..Niski pokaze nam ze owu na stowe byla ,bO BEDE MIeC WCZESNIEJSZE JEGO WYNIKI,..dLATEGO BADA SIE GO KILKA RAZY...
    Ja jutro zbadam drugi raz , zobacze czy wzrosl , czy spadl juz

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głupolki jesteście:)

Kacha mój cykl podobny do tego pierwszegp z clo pamietasz??:)

jeju jak ja bym chciała badać co dwa dni estradiol i progesteron to bym majątek straciła;)
    wystarczy mi progesteron w 7 dpo;')

Kaś a Ty miałaś pregnyl podawany teraz??

ze mną Elfik jesteś wcześniej sprzyjaciółką na śmierć i życie:D:D hyhy

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja teraz bede miec 2miesiace odczekania ehhh do lipca Bo moj zjedzie dopiero wtedy na urlop :)
    Takze bede kibicowac i sie obserwowac jedynie
    żadnego odczekania nie bedzie!!

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Robotka, ostatnio do mnie dotarło, ze ty to masz cierpliwość, my tu marudzimy, a ty trzy mce na przeczekaniu...
    Masz rację...ale jakos mi czas leci szybciej na forum....
    nie będę się załamywać tym bardziej że liczę na poprawę:)
    ogólnie wiesz,praktycznie nie wychodzi się z azoospermi ale liczę że nasz przypadek ze wzgl na sterydy będzie inny i sie nam uda

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry:)
    co tam jak tam???Kasiek uśmiech od ucha do ucha bo nocce jest??? :P

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ