WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś @ przyszła. Łez tym razem nie było, ale przykro jest.

Maracuja
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde gdzie ja Elfica sie podziewa???? Helooo where are you????

Miala dzis badania robic i pregnyl brac...Mam nadzieje ze u niej wszystko ok i milczy bo upaja sie wchlaniajacym pregnylem....

haaa, no własnie czekam jak narkoman na głodzie !!:)))))))

dziś akcja znicz - 7:30 oddaje krew
    o trzeciej pięć jestem karnie po wyniki. nie ma
    o czwartej jestem po wyniki. nie ma
    o piatej jestem po wyniki, oczami wyobraźni widzę jak moje jajory przyrastają do wielkości indyczych... wyników nie ma.
    O 17.30 wpadam do przychodni i warczę, ze to niepoważne, ze jurto te wyniki są mi po nicniepotrzebne. Prosze o telefon do lab. siadam na krzesełku.
    Przy mnie dzwonia ze tzry razy, w końcu - są, wpadają na pomysł, żeby faxem przesłac bo jednak są...
    Odbieram wynik i ślę smsa do gina.. Gówno śle, bo mam komórkę na karte, ost wykorzystałam kredyt, więc musze doładować.
    doładowuje, wysylam, a teraz czekam, aż mi ten gin odpisze czy mam się sztachać czy nie...
    Od rana nerw jak tam sobie rosły pokurcze, potem to wszytsko, dziś seksowac trzeba, to ja chyba wyjątkowo się narąbie jak dzwonek, żeby to jakoś poszło :)))
    bo nerwa mam takiego, że....
    Teraz czekam az jaśnie oświecony wyda polecenie - pal, a ja sobie palnę.... :) w łeb chyba..

albo i nie, bo może jednak leniuchy nie urosły

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje wyniki 15 dc

progesteron o,66 ng/ml
    estradiol 104,90 pg/ml
    lh 23,63 mlU/ml

czary mary, diabeł stary... jak mówi moja córka, i chyba diabeł ją tego nauczył bo nie ja...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    u mnie dziś @ przyszła. Łez tym razem nie było, ale przykro jest.

Nowy cykl, nowa nadzieja :)
    jesteśmy z Tobą.
    choc wszystkie bardzo się staramy, zeby się z tego klubu wypisac... :)))))))

Maracuja, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a moje wyniki 15 dc

progesteron o,66 ng/ml
    estradiol 104,90 pg/ml
    lh 23,63 mlU/ml

czary mary, diabeł stary... jak mówi moja córka, i chyba diabeł ją tego nauczył bo nie ja...

kurde estradiol masz niski....moze jestes juz po owu???? jakie masz normy???? mialas wyzszy kilka dni temu.....Tylko mnie ten progesteron zastanawia , bo masz dosc niziusi jak na faze lutealna jesli mialoby byc juz po owu...
    EDIT.....Ale masz inny widze przelicznik wartosci..To juz nic nie wiem hehehehhe.....Daj znac co ci gin napisal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 19:27

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    haaa, no własnie czekam jak narkoman na głodzie !!:)))))))

dziś akcja znicz - 7:30 oddaje krew
    o trzeciej pięć jestem karnie po wyniki. nie ma
    o czwartej jestem po wyniki. nie ma
    o piatej jestem po wyniki, oczami wyobraźni widzę jak moje jajory przyrastają do wielkości indyczych... wyników nie ma.
    O 17.30 wpadam do przychodni i warczę, ze to niepoważne, ze jurto te wyniki są mi po nicniepotrzebne. Prosze o telefon do lab. siadam na krzesełku.
    Przy mnie dzwonia ze tzry razy, w końcu - są, wpadają na pomysł, żeby faxem przesłac bo jednak są...
    Odbieram wynik i ślę smsa do gina.. Gówno śle, bo mam komórkę na karte, ost wykorzystałam kredyt, więc musze doładować.
    doładowuje, wysylam, a teraz czekam, aż mi ten gin odpisze czy mam się sztachać czy nie...
    Od rana nerw jak tam sobie rosły pokurcze, potem to wszytsko, dziś seksowac trzeba, to ja chyba wyjątkowo się narąbie jak dzwonek, żeby to jakoś poszło :)))
    bo nerwa mam takiego, że....
    Teraz czekam az jaśnie oświecony wyda polecenie - pal, a ja sobie palnę.... :) w łeb chyba..

albo i nie, bo może jednak leniuchy nie urosły
    Kurfffa mac chyba ich bym rozstrzelala a nie siebie!!co za gnomy prdzielone!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde molo wspolczuje ci tych nerwow..to niepowazne ze strony labolatorium zeby tyle zwlekali....Wcale ci sie nie dziwie ze cala w nerwach chodzisz...Pol dnia filuje tu na ciebie co i jak z toba..I tak sie zastanawialam co sie stalo ze sie nic nie odzywasz....Teraz juz wiem jakie buty

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kurde estradiol masz niski....moze jestes juz po owu???? jakie masz normy???? mialas wyzszy kilka dni temu.....Tylko mnie ten progesteron zastanawia , bo masz dosc niziusi jak na faze lutealna jesli mialoby byc juz po owu...
    EDIT.....Ale masz inny widze przelicznik wartosci..To juz nic nie wiem hehehehhe.....Daj znac co ci gin napisal

Kap, ja nie mam odpowiedzi, ale jestem hmmm, skonfundowana...?
    dziś dziewczyna, która miala miec inseminacje na stymulowanym cyklu robiła te same badania, poprosiłam o podanie wartości. jej były kosmicznie wyższe od moich.
    Lab przy okazji wreszcie mi wydało wyniki 17- hydroksyprogesteronu z 3 dc, które są z kolei za wysokie na tą fazę...

Może owu już była, a my seruchowalismy tylko wczoraj, bo wcześniej był zakaz.
    k... ja cały czas czuję, ze u mnie coś tam nie gra z tymi hormonami, gin do tej pory zadowolony, niby w normach, ale tak mi się wydaje, ze gdyby ktoś się za to wziął kompleksowo, to jednak nie halo..

no, ale ja tu przynudzam.. :(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, ja nie mam odpowiedzi, ale jestem hmmm, skonfundowana...?
    dziś dziewczyna, która miala miec inseminacje na stymulowanym cyklu robiła te same badania, poprosiłam o podanie wartości. jej były kosmicznie wyższe od moich.
    Lab przy okazji wreszcie mi wydało wyniki 17- hydroksyprogesteronu z 3 dc, które są z kolei za wysokie na tą fazę...

Może owu już była, a my seruchowalismy tylko wczoraj, bo wcześniej był zakaz.
    k... ja cały czas czuję, ze u mnie coś tam nie gra z tymi hormonami, gin do tej pory zadowolony, niby w normach, ale tak mi się wydaje, ze gdyby ktoś się za to wziął kompleksowo, to jednak nie halo..

no, ale ja tu przynudzam.. :(
    nie prdol nie przynudzasz!!! powiedz ty mi masz normy tych wynikow???? laska mogla miec wysoko bardzo bo mogla miec duzo pecherzykow....wiesz sama jak ja mialam...Popatrz na wynik wczesniejszy estradiolu i ten teraz czy wartosc pomiaru jest ta sama, ten przelicznik to pg/ml Jakie masz normy tam??????...Zadzwon do buca zeby ci powiedzial co robic..Kurwa niedorzeczne normalnie zeby nie odpowiedziec skoro sie prowadzi pacjentke...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 20:50

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17- hydroksyprogesteron to ma cos wspolnego z kora nadnerczy chyba i robi sie to badanie jak sie nie myle by diagnozowac chorobynadnberczy......nie orientuje sie za bardzo bo nigdy nie robilam tego badania...
    Prowadzisz moze pomiary temperatury wtym cyklu???Bo moze po tempce cos wyjdzie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:53

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

kapturnica lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

kapturnica, kiniaczek84 lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek kochane dziewczynki Wy moje ;D U mnie cos chlodnawo dzis i jakos nie widze by zanosilo sie na sloneczko :(
    Poza tym dzis big day ciekawe czy gin poprawi czy zjeVie mi humor robiac usg ;D Oby moje endo bylo ladne i zobaczyl cialko vel cialka zolte bo pozbawi mnie zludzen..Od wczoraj cycki wieksze i zrobily sie wrazliwsze mam nadzieje , ze to wplyw zwiekszajacego sie progesteronu..Zrobie i tak czy tak w poniedzialek badanie bo ostatnim razem to wysokich lotow nie osiagnal...Ogolnie jakas dziwna dzis jestem :-/
    A Wy jak tam ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:00

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    DZIEWCZYNY KAP I ROB fajnie macie że mieszkacie niedaleko siebie:) hehe

ale jakbyście się kiedyś w Łodzi zabłąkały to pomogę z przyjemnością :)
    Bede miec to na uwadze..Nigdy nie udalo mi sie tam dotrzec ale nie wiadomo co los nam przyniesie ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudził dzisiaj przeszywający ból w dole brzucha i wstyd się przyznać od czego... śniło mi się, że miałam orgazm.. chyba już mi brakuje seksu, ale żeby tak mnie bolało w rzeczywistości? I nie zdziwię się, jak mi dzisiaj znowu krew poleci przez to :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mnie obudził dzisiaj przeszywający ból w dole brzucha i wstyd się przyznać od czego... śniło mi się, że miałam orgazm.. chyba już mi brakuje seksu, ale żeby tak mnie bolało w rzeczywistości? I nie zdziwię się, jak mi dzisiaj znowu krew poleci przez to :(
    ojj sny erotyczne w ciazy to normalka ;) Mnie nosilo strasznie ale po4miesiacu juz moj sie tak bal ze sex do konca ciazy odpadl :( Stwierdzil ze mu nie staje jak mysli ze maluch jest w brzuchu..I trzeba se bylo radzic francuzem :) Nie nastawiaj sie ze bedzie zle..bo wywolasz wilka z lasu ....Optymistycznie prosze myslec!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:10

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że mi się to już zdarzyło trzeci raz w ciąży, a drugi w ciągu trzech dni. Mój mąż się ze mnie śmieje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Tylko że mi się to już zdarzyło trzeci raz w ciąży, a drugi w ciągu trzech dni. Mój mąż się ze mnie śmieje.
    I zdarzy sie jeszcze nie raz...Przekrwione narzady rodne sa bardziej wrazliwe i chca bzykanka :D

Joanna0071 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski mój mi powiedział, że nie będzie dziecka w czółko stukać i tak jak mówisz Kasiu tylko francuz zostaje :-) coś za coś :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ