Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • katarzyna3004 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nowy cykl. Maz kupil ovu testy wiec sprobujemy jak to dziala. Moze akurat w 2 cyklu trafimy.
    Dziewczyny wierzycie w chinski kalendarz plci?

• Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Ja w tym miesiacu pierwszy raz korzystałam z testów owulacyjnych i zobaczymy....
    pierwszy cykl miałam po poronieniu po 41 dniach, kolejny juz normalny po 29, trzeci juz po 26 ale pewnie dlatego ze zaczełam sie odchudzac:-) a dziś mamy juz 26 dc i na szczescie @ jeszcze nie ma..... robilam test w 21 dc i wyszedł negatywnie zarówno normalny jak i beta ale to chyba było zdecydowanie za wczesnie

Pola
  • Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna3004 wrote:
    U mnie tez nowy cykl. Maz kupil ovu testy wiec sprobujemy jak to dziala. Moze akurat w 2 cyklu trafimy.
    Dziewczyny wierzycie w chinski kalendarz plci?

nie słyszałam nigdy o chinskim..

Pola
  • jamajka30 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna3004 ja ten cykl sprobowalam z testami ovu i pomiarem temp. testy praktycznie pokryly sie z temp :) dzisiaj dostalam niewielkie plamienie dlatego nie wytrzymalam i zrobilam test po poludniu i pokazal 2 kreske :) jutro planowo miala byc @ dlatego ide na bete zeby przekonac sie na 100% co w trawie piszczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:12

SurfGirl lubi tę wiadomość

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka zycze potwierdzenie wyniku:))

Zagubiona a ty się nadal starasz czy jak? bo pisałaś cos ze bedziesz testowac..
    ja okres powinnam dostac za 5 dni....cięzkie te czekanie:/

Justysia2111
  • katarzyna3004 Debiutantka

Wysłany: 26 października 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka zycze aby beta potwierdzila ;)
    Ja sprobuje w tym cyklu zobaczymy czy mi tez sie pokryja temp z testami ovu ;)

• Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka30 wrote:
    Katarzyna3004 ja ten cykl sprobowalam z testami ovu i pomiarem temp. testy praktycznie pokryly sie z temp :) dzisiaj dostalam niewielkie plamienie dlatego nie wytrzymalam i zrobilam test po poludniu i pokazal 2 kreske :) jutro planowo miala byc @ dlatego ide na bete zeby przekonac sie na 100% co w trawie piszczy :D

Powiedz prosze jak mierzyłas temperature? i w jakich godzinach?

Pola
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka i jak beta??

ja czekam na @, brzuch troche pobolewa, a temperatura trzyma sie na poziomie 36,8...

Justysia2111
  • jamajka30 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie beta wyszla 218,2 takze 4 tydzien :-) dla.pewnosci w srode zrobie powtorke czy rosnie :-D jest radosc . Justysia2111 3mam kciuki. mnie tez brzuch pobolewal i myslalam ze @ sie pojawi a tu taka niespodzianka ;-)

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje jamajka;)) oj tez bym tak bardzo chciala zeby sie udalo;) a kiedy robilas sikanca przed terminem @ czy po??

Justysia2111
  • jamajka30 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie pierwsza blada kreske zobaczylam w 9 dniu po ovu. natepnego dnia byla mocniejsza potwm zrobilam w niedziele po poludniu, bo przeciez 3 pozytywne testy o niczym nie swiadcza heh he i byla wyrazna ale w pon musialam isc na bete zeby sie przekonac na 100% dalej w to nie moge uwierzyc u szukam dziury w calym. taka zakrecona jestem :-) jak jutro bedzie dobry wynik bety to chyba w koncu do mnie dotrze hehehe :-D 3mam za was kciuki :-)

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam test w niedziele i nic... moze za wczesnie bo 6 dni przed @.. te czekanie mnie dobija...;p

Justysia2111
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona a co u Ciebie??:)

Justysia2111
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia2111 wrote:
    jamajka zycze potwierdzenie wyniku:))

Zagubiona a ty się nadal starasz czy jak? bo pisałaś cos ze bedziesz testowac..
    ja okres powinnam dostac za 5 dni....cięzkie te czekanie:/
    Teoretycznie nie ale w praktyce kilka zbliżeń było więc jakaś iskierka nadziei jest. Teraz mam 34 dc i 3 dzień plamię. Testy negatywnie więc czekam aż @ się rozkręci :)

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie cały czas brzuch boli więc @ chyba sie zbliza:(

Justysia2111
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa i pozwoliłam sobie dołaczyć do was. Ja nie wiem co się ze mną dzieje w tym cyklu ale od 5 lat się staramy o dzidzie i to jest pierwszy mój tak dziwny cykl. Mam pcos cykle po 45 dni i w tym miesiącu dwa razy w różnych porach wyszły mi testy ovu. Od tygodnia bardzo dziwnie się czuje jest mi codziennie niedobrze dzisiaj w nocy aż wstawałam z odruchem wymiotnym. Ból jajników nie do wytrzymania od wczoraj jakieś dziwne skurcze w dole brzucha, dziś rano wstałam z ogromnym bólem brzucha (już chciałam jechać na pogotowie) po 2 nospach przeszło i teraz mam takie bóle jak bym miała miesiączkę ale jej brak. Dziś mam 46 dc czyli dzień spodziewanej miesiaczki. Test robiłam w sobotę 42 dc i wyszedł niestety negatywny. Ogólnie cała historia mojego cyklu i dolegliwości jest bardzo długa więc nie chce was zanudzać ale jest baaardzo dziwny :/

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zauważyłam u wielu dziewczyn tutaj że zanim zrobią test ciążowy to najpierw robią test ovu i zazwyczaj przy ciąży jest pozytywny :) trzymam kciuki. Kiedy testujesz?

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dupa dzis plamienie jutro @;(

Justysia2111
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia2111 może jeszcze nie przyjdzie... trzymam kciuki żeby nie przyszła.

Ja miałam dzisiaj testować ale zabrakło mi odwagi boję się kolejnego rozczarowania ale jutro przychodzi moja przyjaciółka i wtedy zrobię ponieważ ona mnie wspiera w każdym cyklu :)
    Od trzech dni niestety nie wychodzą mi już te testy ovu. Powiedzcie mi czy możliwe jest to, żebym tak późno miała ovu? Ponieważ miesiączki narazie niema, bóle mam jak na @ ale przy tym wydaje mi się że jakaś infekcja mi się wdała ponieważ śluz mam taki gęsty biały i dziwnie niestety pachnie ale żadnego przy tym swędzenia ani pieczenia a może przez to mam takie dziwne objawy i brak @. Nie wiem sama już głupieje przy tym cyklu :/

Mrówka28 lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ przyszła:(

Justysia2111
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ