X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy to początek?
Odpowiedz

Czy to początek?

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Beta 56,5.

Nie mogę uwierzyć w to !!! Uśmiecham się jak wariatka !! I teraz się tak strasznie boję... mam zaostrzenie swojej autoimmunologicznej choroby jelit, pewnie organizm się broni przed ciążą. Tak więc zapalenie w miednicy mniejszej pełną parą i straszne skurcze i bieganie do łazienki. A nie mogę zwiększyć sterydów.

Z objawów to mogę wymienić że czuje ból 100% jak na @ plus troche jajniki zakuwają. Ziewam, siusiam ale to dlatego że mam dużo na głowie, nie śpie wystarczająco i dużo pije. I strasznie dużo jem !! Piersi małe dętki jak zwykle, nic się nie dzieje, cera super się zrobiła.

Cykl uznawałam za stracony, brak ciałek żółtych po 2 pęcherzykach i endo 5,7mm.

Do terminu miesiączki będę trzęsła gaciami....potem też :(((

Dziewczyny kiedy powinnam pójść na drugą betę? Do gina w pn. Coś jeszcze mogę zrobić ? Czy tylko czekać ?

Trzymam kciuki za wszystkie !

Kochana, idz sobie w poniedzialek, wtorek na bete. Ja niestety fasoleczke stracilam. Naturalne poronienie, tak mi lekarz powiedzial. Przykro mi jest okropnie. Musze wyluzowac, nie nakrecam sie, bo to tylko pogarsza cala sytuacje. Probujemy dalej... I juz napewno nie zrobie zadnego testu przed spodziewana @ ! 5 testow pozytywnych, cieszylismy sie jak szaleni, a tu dupa... ;( Tobie Kochana gratuluje serdecznie <3 dbaj o siebie, duzo pij, spij i sie nie przemeczaj absolutnie. Ja mialam grype jak robilam testy, moze dlatego poszlo w cholere wszystko...Uwazaj na siebie i dawaj znac. Ja narazie troche znikne, musze sie zrelaksowac, ale bede sobie tu patrzec na Wasze szczescie. Powodzenia i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Kruszynki

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia :(((( Tak Ci współczuję :((((( Wyobrażam sobie co ja bym czuła. Pęknięte serce.... Jutro idę na betę zobaczyć czy rośnie.... dziś chodzę smutna, euforia już minęła i jest strach.... jelita dokuczają strasznie, muszę kucać w sklepach z bólu jak dostaje skórcz i żeby powstrzymać bieg do wc. Dziś miałam plamienie a @ powinna nadejść jutro. Jestem przerażona..

<przytul> zawsze po burzy wychodzi słońce. Polcia 3m się !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:55

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Polcia :(((( Tak Ci współczuję :((((( Wyobrażam sobie co ja bym czuła. Pęknięte serce.... Jutro idę na betę zobaczyć czy rośnie.... dziś chodzę smutna, euforia już minęła i jest strach.... jelita dokuczają strasznie, muszę kucać w sklepach z bólu jak dostaje skórcz i żeby powstrzymać bieg do wc. Dziś miałam plamienie a @ powinna nadejść jutro. Jestem przerażona..

<przytul> zawsze po burzy wychodzi słońce. Polcia 3m się !!

Bedzie dobrze Kochana. Nie denerwuj sie, bo tylko szkodzisz sobie i tej Malej Istotce, ktora masz pod sercem. Napewno wszystko sie ulozy, zobaczysz... Ja mam dola cos. Nic fajnego, naprawde, a juz sobie w ogole nie wyobrazam, co przezywaja dziewczyny, ktore traca ciaze po kilku mc... :/ tragedia... Dbaj o siebie! Teraz Wy jestescie najwazniejsze, nic innego sie nie liczy. Buziaki

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, przykro mi :( Trzymaj się dziewczyno. Życzę powodzenia przy następnym razie z całego serducha :*

Pola_27 lubi tę wiadomość

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny płaczę... moja fasolka naprawde tam jest. Dziś dzień spodziewanej @ i beta 222,3 z 56,5 z przed 48 h i progesteron 58. Ryczę ryczę ryczę...

Kaja1983, Aganeska, Pola_27, Chellsy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje :* mocno ściskam

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    dziewczyny płaczę... moja fasolka naprawde tam jest. Dziś dzień spodziewanej @ i beta 222,3 z 56,5 z przed 48 h i progesteron 58. Ryczę ryczę ryczę...

Tak sie ciesze, ze Ci sie udalo!!! Serdeczne gratulacje! Az mi sie lza w oku zakrecila... <3 Ja sie nie poddaje, staramy sie dalej. Tym razem wszystko bedzie dobrze. Czuje to... Powodzenia Kochana i dbaj o siebie i dzidzie najmocniej jak portafisz.

olcia88 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganeska wrote:
    Pola, przykro mi :( Trzymaj się dziewczyno. Życzę powodzenia przy następnym razie z całego serducha :*
    Trzymam sie , bo musze. Nie ma co sie zalamywac, chociaz ciezko jest. Jednak jak bede rozpaczac nad strata, nie bede w stanie probowac dalej, a przeciez tego pragne... Dzieki za mile slowa.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od sąsiadki która rodzi na dniach. Powiedziała, że w maju poroniła jakoś w 5-6 tyg a 11 czerwca miała ostatnią miesiączkę. Czyli po 2 cyklach znów zaszła i tak jak mówiłam, termin ma na 17 marca. Także wszystko przed Tobą! Ważne, że wszystko drożne i sprawne. Ja gdybym mogła cofnąć czas to nie sprawdzałabym 3 dni przed @ tylko 1 dzień po spóźnieniu... przynajmniej 4 dni mniej stresu... Jelita szaleją, duże krwawnienia z nich. Poza tym płyn w zatoce i powiększony jajnik, który mocno mnie boli ewidentnie wskazują na ciążę ektopową ( pozamaciczną) :((((( Jutro usg ale wydaje mi się że nie będzie widać pęcherzyka jeszcze a odetchnęłabym, że ciąża dobrze umiejscowiona...

unadarcy lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko bedzie dobrze Ola, musisz byc dobrej mysli. Nie stresuj sie, nic Ci to nie da. Naprawde ciesze sie rzem z Toba i jestem pewna iz wszystko bedzie ok i dzidzia prawidlowo sie zagniezdzila. Trzymaj sie kochana

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i nie czytaj pierdol w internecie, bo jak bedziesz tak czytac i porownywac swoje dolegliwosci, to zwariujesz. Pamietaj, ze wszystko co nam dolega zawsze mozna porownac z jakas choroba, tfu! Wiem po sobie. Do konca mialam nadzieje, ze jednak ciaza sie utrzyma, bo naczytalam sie dziwnych rzeczy w necie... szkoda slow. Jak Ci lekarz dobitnie nie powie, ze to i to Ci dolega, to nie szalej za bardzo :*

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!
    To jest mój 3 cykl po poronieniu. 15.03 wypada termin @, zaopatrzyłam się w testy już dziś. Nie napisze że się nie nakręciłam, bo byłaby to nieprawda. Poczytałam tu trochę i jeszcze bardziej przekonana jestem że wcześniej niż 15.03 nie ma co testować.

Pola_27 bardzo mi przykro, ale niestety tak wygląda naturalna selekcja...
    Olca88 - trzymam za Ciebie kciuki...

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś idę na pierwszy monitoring. 3majcie kciuki żeby tam mi urósł w końcu jakiś pęcherzyk dominujący

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Trzymam sie , bo musze. Nie ma co sie zalamywac, chociaz ciezko jest. Jednak jak bede rozpaczac nad strata, nie bede w stanie probowac dalej, a przeciez tego pragne... Dzieki za mile slowa.

I na pewno dostaniesz zdrowego, pięknego maluszka, który będzie Cię kochał. Zostaniesz wynagrodzona za czas, cierpliwość i wiare, że się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganeska wrote:
    Hej dziewczyny. Dziś idę na pierwszy monitoring. 3majcie kciuki żeby tam mi urósł w końcu jakiś pęcherzyk dominujący

Daj znaj co i jak!
    Powodzenia

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganeska wrote:
    I na pewno dostaniesz zdrowego, pięknego maluszka, który będzie Cię kochał. Zostaniesz wynagrodzona za czas, cierpliwość i wiare, że się uda.

Wiem Kochana, wiem... Jestesmy z mezem dobrej mysli. Poki co postanowilismy sie wyluzowac. Moj małż juz sie czuje jak byk rozplodowy, ja nie lepiej. Wrzucam na luz i basta.

Aganeska lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aganeska wrote:
    Trzymam mocno :* moj małż tak samo. Bedzie dobrze

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Cześć Dziewczyny!!
    To jest mój 3 cykl po poronieniu. 15.03 wypada termin @, zaopatrzyłam się w testy już dziś. Nie napisze że się nie nakręciłam, bo byłaby to nieprawda. Poczytałam tu trochę i jeszcze bardziej przekonana jestem że wcześniej niż 15.03 nie ma co testować.

Pola_27 bardzo mi przykro, ale niestety tak wygląda naturalna selekcja...
    Olca88 - trzymam za Ciebie kciuki...

Nie testuj zbyt wczesnie, nie przed @... Bo moga byc lzy i rozczarowanie. A tak to zyczymy wszystkiego dobrego ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Nie testuj zbyt wczesnie, nie przed @... Bo moga byc lzy i rozczarowanie. A tak to zyczymy wszystkiego dobrego ;)

Wczoraj mnie brzuch bolał jak na @, założyłam pampersa na noc, ale sucho, brzuch już też nie boli, jestem dobrej myśli. Tak bardzo bym chciała żeby się udało, żeby się w końcu udało, ale tak globalnie, szczęśliwie zajść i szczęśliwie donosić.... No niestety nie jest to takie proste jak jeszcze niedawno mi się wydawało...
    Trzymam za siebie i za Was mocno kciuki.... w końcu zostaniemy niewyspanymi, obolałymi, zmęczonymi mamuśkami małych szkrabów :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ