Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Małgonia ale w piekarniku nie została?
Ja właśnie też mam szarlotkę w piekarniku :p zrobiłam wczoraj dla gości z Bydgoszczy+kto zgadnie kto u nas był?:p , tak zasmakowała mężowi, że poprosił żeby mu zrobić drugą :p bo wczorajsza zjedzona co do okruszka
A Oskar urządził dziś cyrk z zasypianiem, więc dopiero co wjechała .mam nadzieję, że ja o swojej nie zapomnę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 21:05
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CHERESTA !!! cisnę!
-
Jestem już w domku 😊 trochę słabo się czułam, musiałam coś zjeść, wzięłam leki i leżakuje
Pobrali 10 komórek 😀Aga9090, Lunaris, nowa na dzielni, frezyjciada, Achia, Cabrera, Kotowa, DzulkaJ, Izape_91, reset, Ochmanka, Malgonia, Yoselyn82, Kaczorka, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Cheresta wspaniale !!! normalnie się cieszę jak by to moje były!
nowa na dzielni, Cheresta lubią tę wiadomość
-
Super! To teraz jeszcze większe kciuki!
Dziewczyny a co do szarlotki macie właśnie jakiś super sprawdzony przepis? Szarlotki akurat prawie nigdy nie piekłam, a chodzi za mną od jakiegoś czasu chęć zrobienia, najlepiej jakiejś takiej trochę bardziej kruchejCheresta lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCheresta super!! Kciuki zaciskam!
Nowa ja robiłam stąd i wyszła naprawdę dobra, a jabłka miałam ligole
https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/812-prosta-szarlotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 14:06
nowa na dzielni, Cheresta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Super! To teraz jeszcze większe kciuki!
Dziewczyny a co do szarlotki macie właśnie jakiś super sprawdzony przepis? Szarlotki akurat prawie nigdy nie piekłam, a chodzi za mną od jakiegoś czasu chęć zrobienia, najlepiej jakiejś takiej trochę bardziej kruchej
Jak zrobię ciasto daje do zamrazalki na 4 części (żeby szybko się schodziło)
Jabłka odbieram, trze na tarce, wałkuje ciasto na blache z 2 części , daje jabłka, sypie trochę cukru (ale nie zawsze) posypie cynamonem, reszte ciasta trze na tarce nad ciastem, wkładam do piekarnika na 180 stopni i wyciągam na oko (sprawdzam patyczkiem)🤦♀️ czasem posypie cukrem pudrem.nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUwielbiam szarlotke, ale strasznie dużo z nią roboty, a ja jestem leniwiec Apropo leniwców, to robiłam ostatnio to ciasto https://kinka.com.pl/szybkie-i-latwe-ciasto-3-wilgotne-ciasto-czekoladowe/ i wyszło mega! I ten zapach....😍 Mniam mniam mniam
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Cheresta!!! Mega kciuki !! 10 to piękny wynik:) tam musi być Twój wymarzony bobas
Boże ale mi zrobilyscie ochotę na taką ciepła szarlotkę ...
Cheresta lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Zaczelam pisac wczoraj wieczorem i przyjazd rodzinki mnie wybil
Oczywiscie ze szarlotka byla w piekarniku. Szczescie w nieszczesciu bylo duzo ciasta na wierzchu wiec sie nie spalila, ale na tyle to ciasto jest grube, ze nie daje sie ladnie kroic.
Cgeresta 10 jajek. Super wynik. To taka cala paczka ( teraz to nawet nie pamietam jak sie te pudelka na jajka nazywaja)
Kiedy beda jakies wiesci?
Co do ciasta to dla mnie najwazniejsze jest, zeby uzyc krupczatki. Wredy ciasto jest kruche megaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 18:33
Cheresta, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
Małgonia to dobrze że chałupy z dymem nie puściłaś
Ja mam ochotę na placek ze śliwkami ale jakoś nawet nie mam czasu dojść do zlewu a co dopiero do sklepu i piekarnika... -
A ja kurde chyba bardziej od wszystkich ciast mam ochotę na kapustę albo jakaś surówkę, aż chyba tyłek do lidla ruszę
A w weekend muszę któryś z tych przepisów wypróbować2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Malgon właśnie mi uświadomiłas, że to Lunaris mi wykrakala! Życzyła mi pełnej wytlaczarki jajek i jest 😄
Pospałam sobie i jest mi lepiej, niby krótka narkoza ale jednak w głowie się kręciło długo. No i sam fakt, że nic nie jadłam do południa zrobił swoje. Pamiętam jeszcze, że pani anestezjolog glaskala mnie po głowie jak zasypialam i to mnie tak uspokoiło. Podobno mówiłam po punkcji że jest tu super obsługa, ale nic a nic nie pamiętam 😝
Transfer planowany na poniedziałek na 12. Pytałam, czy będą nas informować o rozwoju zarodków, ale doktor powiedział że tylko w razie jakby coś się złego wydarzyło. Także liczę że nie zadzwonią w takim razie 😊
No i tak na koniec powiem jeszcze, że bardzo dobrze że doktor odradził mi dziś pójście do pracy po zabiegu. Jednak byłam otepiala, jajniki bolą no i trochę plamie. Tyle stresu, obaw i Bogu dzięki, że już po wszystkim 🤗
P.S. przypomniała mi się szarlotka mojego brata z dzieciństwa 😍 mmmm pychaLunaris, Achia, Aga9090, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Cheresta to teraz życzę i wielu Kurczaczków
Nowa a Ty jeśli masz chęć to leć jeszcze dziś do Lidla- nie wiem jak u Was ale u nas zakupy w sobotę to jakaś masakra! szczególnie w Lidlu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 19:19
Cheresta, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCheresta to teraz może kolejna przepowiednia o tupocie małych stóp się ziści? Baaaaardzo trzymam kciuki!!!!
Ps. Myślicie, że realna jest owulacja w 47dc?😂 Bo chyba kurde mnie w balona testy robią, no bo jak to możliwe?! Czy nawet jeśli, to to będzie wartościowe? No jaja(nomen omnen) normalnie!Cheresta lubi tę wiadomość
-
Cheresta kciuki mocne. Trzymam kciuki za sex na szkiełku 😂Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny