Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Chyba faktycznie za bardzo panikuje
Agniechaaa, ja tak samo panikuje. Leż jak najwięcej i się nie przemęczaj, a poniedziałek na wizycie lekarz sprawdzi co i jak Pewnie będzie to po prostu kolejna dolegliwość ciążowa.
Jadranka, u mnie były takie wyniki:
Insulina (mIU/ml):
przed obciążeniem 9,4 [norma:2,6-24,9]
po 1h 46,2
po 2h 8,7
Glukoza (mIU/ml):
przed obciążeniem 6,35 [norma: 3,33-6,1]
po 1h 4,8
po 2h 3,08
I diabetolog coś przebąknęła, że mogą to być początki hipoglikemii reaktywnej, ale głównym problemem u mnie jest raczej IO. U mnie na czczo był poziom przekroczony, więc sporo spadło ale nie do takiego poziomu jak u Ciebie.
W ciąży pewnie też to inaczej wszystko wygląda. Musisz po prostu z lekarzem skonsultować wyniki.Jadranka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Aguś Kochana, ale nie plamisz? Odpoczywaj do wizyty, bo z drugiej strony szyjka, która jest dużo bardziej obciążona przy bliźniakach może dawać o sobie znać.
-
olik321 wrote:Dziewczyny znowu przychodzę po poradę.
Zrobiłam rano mocz i mam:
baketerie - dość liczne
kryształy - fosforany bezpostaciowe - bardzo liczne
ciężar w normie
pH 7 przy normie 5,5- 6,5
reszta ok.
Wyczytałam w necie, że trzeba zrobić posiew moczu i prawdopodobnie zacząć antybiotykoterapię bo takie wyniki w ciąży wskazują na początek zapalenia dróg moczowych lub kamicy nerkowej
Miała któraś z Was podobnie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:ja zrobiłam też badanie moczu i wyszły mi liczne bakterie, za godzinę mam wizytę, to zobaczę czy doktorek zwróci na to uwagę. Ja nie mam żadnych dolegliwości i jakoś nie chce mi się wierzyć, zeby to było az tak groźne.
Edit: poczytałam więcej i dużo kobiet ma takie wyniki, jeśli dieta jest bogata w warzywa a uboga w mięso. To by się zgadzało u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 18:08
-
olik321 wrote:niby same bakterie to norma u ciężarnych, ale bakterie + fosforany mogą coś złego wskazywać
Edit: poczytałam więcej i dużo kobiet ma takie wyniki, jeśli dieta jest bogata w warzywa a uboga w mięso. To by się zgadzało u mnie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Olik nie steresujemy się tylko cieszymy się ciążą, mam nadzieję, ze za godzinę jak już będę po wizycie to beędę mówić to samo
Emek jedzie ze mną, bo sama chyba nie dałabym rady wsiąść za kółko. Mega stresuje mnie to, co usłyszę. Ale wierzę, ze będzie dobrze#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Olik nie steresujemy się tylko cieszymy się ciążą, mam nadzieję, ze za godzinę jak już będę po wizycie to beędę mówić to samo
Emek jedzie ze mną, bo sama chyba nie dałabym rady wsiąść za kółko. Mega stresuje mnie to, co usłyszę. Ale wierzę, ze będzie dobrze -
Rucola, powodzenia!
Jadranka wrote:Ja też jadę na sukienkach. Większość w których chodziłam przed ciążą okazała się bardzo rozciągliwa. Kupiłam tylko kilka par rajtek ciążowych i dwie pary legginsów w H&M - przydają się głównie w domu Poza tym w zimie cieplej bo mam na tyłku dwie warstwy - rajtki + sukienkę
Ostatnio w Terranovie kupiłam legginsy ocieplane za 15zł, chyba się przejadę tam jeszcze po kolejną parę, bo są super rozciągliwe i ciepłe - a w rajstopach 40den często marzłam na przystanku.
A przez internet zamówiłam rajstopy ciążowe, tylko to dopiero od 2 trymestru - śmieszne są, z taką wstawką z przodu.
Bajkaaa wrote:Jak mi się uda dostać do tego lekarza to się zapisze, co prawda już mogłabym termin umawiać ale jeszcze jest za młody termin ciąży chyba, no chyba że na tego doktora czeka się ponad 5 tyg to nie wiem co zrobię
Zaproponowała mi kilka wolnych terminów na dzień, który najbardziej mi pasował. Więc nie jest chyba tak źle z terminami
Anna Stesia, przyjęłam zaproszenie i czekam na nazwisko, dzięki!Anna Stesia lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Tak, u mnie z endo to ciekawa historia bo przed świętami jak tylko dowiedziałam się o ciąży to chciałam iść i do ginekologa i do endokrynologa i okazało się że oni mnie zapisali na jakieś dziwne terminy i suma sumarum dopiero dziś udało mi się dostać do lekarza ale:)
Ja nie panikowalam bo zrobiłam wtedy tsh i wyszło około 1 więc zwiększyłam sobie niewiele dawkę i dziś niestety dopiero w południe robiłam badanie i to po tabletce która brałam o 6 rano i znowu miałam około 1,i moja endo powiedziała że dibrze zrobiłam podnosząc dawkę ale patrząc na dzisiejszy wynik powinnam mieć realnie około 1,3 więc jest dobrze,
W poniedziałek robię badania ciążowe i tsh też będzie więc wtedy sprawdzę jakie jest tsh moje rano bez tabletki, ogólnie to moja endokrynolog jest zadowolona no te moje lekarki i endo i gin to jak moje już koleżanki obie mi mega kibicuje i cieszą się bardzo z mojej zdrowej ciążyAnna Stesia, olik321, Flowwer, pilik, MaryAnn, Jadranka, Izolda90, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Tzn ja wiem ze ta endokrynolog idealna nie jest ale ja jestem specyficzna i zawsze mi daje tyle badań ile ja chcę, nawet jak jej się to wydaje nie potrzebne ogólnie ustawiam sobie lekarzy pode mnie hehe
Dziewczyny spokojnej nocy życzę ja już lecę spać no padam na twarz