X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Nika, pięknie wyglądasz i absolutnie nie widać tych kilogramów! Brzuszek masz bardzo ładny :) Ale chyba włosy zafarbowałaś? :P
    Pofatygowałam się do fryca miesiąc temu, bo już mnie to srebro we włosach wkurzało. I przyznam się że to był mój pierwszy raz jak farbowałam się u fryca. Zwykle nakładałam sama, czasem urządzałyśmy sobie z koleżanką taki seans wzajemnego farbowania. Niedlugo wybiorę się znowu, bo jeszcze nie mam siły tyle czasu trzymać ręce w górze.
    A jutro idę dk kosmetyczki ujarzmić brwi! Raz na jakiś czas potrzebuję, żeby mi profesjonalnie je ktoś ułożył ;)

Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie wiem czy pisalam, minka Aluśki bezbledna :-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem,
    Admiralka córcia śliczna :)
    Dziewczyny powodzenia na szczepieniu, Wasze dziewczyny na pewno dadzą radę.

JuicyB ogromny szacun za wytrwałość i motywację.
    Ja do tematu karmienia mam duży dystans. Oczywiście chciałabym karmić piersią, nawet bardzo, ale zdaję sobie sprawę, że jest to bardzo trudny temat.
    Nie ukrywam, że bardzo nie podoba mi się presja, jaka jest wywierana na kobietach. Teksty typu zła matka, bo nie chce karmić itd.

Luna1993, Bajkaaa, admiralka lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - <3 - przepiękny gest!

Admirałka całuśna ta Twoja Tosia :D

Agulineczka - no patrz, Admirałka już sie ogarnęła, fotek ciociom nawrzucała... a kiedy będziemy sobie mogły się pozachwycać Twoją dziewczynką, hę?

Juicy 2112158ayidvjkgnl.gif

Lusesita, Rucola, admiralka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum myślę że takie gadanie trzeba olac i robić swoje. Chociaż wiem, że takie układanie życia przez innych wkurza.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tak w ramach scisłości Mały spi na pleckach ale główkę ma zawsze na bok, jeden albo drugi.
    Juicy a ja własciwie nie pamiętam dlaczego Ty jesteś mamą KPI a nie KP, przypomnisz?
    KateKum ja tej nagonki nie widzę. Mam dużo znajomych na podobnym etapie co ja, niektóre karmią piersia inne mm. Wiem, ze te które karmia z przymusu mm cierpią psychicznie, bo nie tak sobie to wyobrażały a te które karmia mm z wyboru nie powinny się irytować, skoro są przekonane o słuszności swojej decyzji to presja społeczna (której ja nie widzę) nie powinna ich obchodzic. każdy robi co uważa, każda z nas ma swoje cycki ale ja wychodzę z załozenia, ze to dziecko sprawiło ze w cyckach jest mleko, więc mleko nalezy do niego. Ale to moje zdanie :)

olik321, pilik, JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Juicy -
    - uswiadamiacie mi jak ciężką pracę wykonuje nasz organizm, zeby wyzywić dziecko. Bardzo mnie to wzrusza. Nawet litr mleka dziennie... Nie zdawałam sobie z tego sprawy, naprawde....

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nagonkę widzę i to bezpośrednio na moją osobę. Nie raz słyszałam że nie powinnam mieć dzieci, a lekarz w szpitalu odmówił mi badania po gigantycznym krwotoku tylko dlatego, że nie chciałam karmić piersią bo cytuje "szkodzę dziecku", a ja zaryczana balam się o moje zdrowie i życie po tym co przeszłam. To nie nagonka? Też wyrażę moje zdanie, sorry że tak 'z dupy' ale temat bezpośrednio mnie dotyka. Moje cycki moja sprawa, w moich mleka nie było i Bogu za to dziękuję. Ja z kolei wychodzę z założenia, że po to ludzie mają takie uzębienie żeby jeść mięso. Przepraszam, ulało mi się, bo laktoterror jest i to chyba oczywiste że nie widzą go osoby, które chętnie kp ;) reasumując karmię mm z wyboru i jestem z tego dumna bo jestem szczęśliwa i DOBRA mamą.

Juicy brawo dla Ciebie jesteś wielka! Naprawdę podziwiam i bije brawo ;*

Justynka Twoja decyzja również zrobiła na mnie ogromne wrażenie, pomożesz nie jednej mamie i dziecku :)

A teraz znikam ponownie

Ps. Nie mam na myśli nagonki na mnie na forum, żeby nie wywołać burzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 22:21

Bajkaaa, Meśka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum tu na extesterkach prezentujemy całą paletę poglądów jeśli chodzi o karmienie. Na pewno nie usłyszysz tu nic złego, nie zależnie od decyzji zawsze się tu wspierałyśmy w tym temacie i jestem z nas dumna że nie doszło do żadnej inwazji :)

Jeżowa masz super poduszeczkę i to jeszcze pamiątkowo-Lamkowa :) w jeżyki! <3

Kciuki za nasze małe biedactwa dziobane dla ich zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 22:22

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz olewam jak ktoś gada na temat kp ale przedtem bardzo mnie bolało stwierdzenie że każda może karmić tylko niektórym się nie chce albo bardzo mnie bolało zachwalanie nade wszystko jak to cudownie jest kp bo przecież taka natura i czułam się gorsza przez to, ale już tak nie mam. Ja mam szczęśliwe dziecko mimo iż karmie mm i to nie z koziego mleka tylko ze zwykłego.

Laseczki dobrej nocy życzę

Aha no i niech każdy robi jak chce ją jedynie nie pochwalam picia alkoholu przy kp ani palenia fajek bo albo jedno albo drugie

Luna1993, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że przy jakichs tam problemach z kp, zajrzałam na kwartalnik laktacyjny na fb.
    Często zamiast pomocy, była nagonka. W pewnym momencie ( mimo że sama kp) pomyślałam, że kp to stan umysłu :-/ Dziewczyny czasami były ram mega nieprzyjemne i zarozumiale.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej dobiło jak musiałam przy Franku pójść do Rossmana po MM i wyjęłam kartę Rosnę a Pani na cały sklep podniesionym głosem poinformowała mnie (i wszystkich kupujących) że nie dostanę punktów i zniżek na mleko nr 1 bo powinnam karmić piersią i to nie jest promowane. Ze łzami w oczach zapłaciłam i wyszłam bo przecież nie muszę tłumaczyć każdemu człowiekowi z ulicy czy to kwestia tego że chcę czy muszę karmić MM. Jak powiedziała Rucola - nasze cycki nasza sprawa, nikomu nic do tego jak karmimy swoje dzieci.

Uciekam spać powoli, dobrej nocy Babeczki!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB jestem pod mega wrażeniem opisu Twojej drogi mlecznej. Podziwiam!

Dziewczyny kciuki za jutrzejsze szczepienia.

Admirała piękna Tosia :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie nie chce mi się już lukrowac i w zasadzie jesli Dziewczyny się teraz oburzycie na ten wpis to trudno.
    Lunka mozesz pisać do mnie wprost, ja też napiszę do Ciebie wprost. Karmisz mm z wyboru a jakoś mam dziwne odczucie że czesto poruszasz ten temat, bo potrzebujesz by dziewczyny utwierdzały Cię w przekonaniu że masz do tego prawo. I masz do tego prawo i wierze że jesteś cudowną mamą, ale nic nie zastąpi mleka ludzkiego. Bajka nawet mleko kozie!! I nie pisze tego ironicznie. Dziewczyny karmicie jak chcecie albo jak jesteście w stanie i to Wam mnie umniejsza, ale nie zmienia faktu ze mleko mamy jest dla dziecka najlepsze.
    I w tym miejscu chciałam napisac, że bardzo współczuję mamom karmiącym mm nie z wybory tylko z przymusu. Mi w tej sytuacji byłoby cholernie cięzko :(
    Biję pokłony mamom KPI.
    Myslę, ze mozemy sobie pisać wprost, forum to nie jest kółko wzajemnej adoracji. Ja się nie mam zamiaru obrażać ani złościć. Robię to w co wierze i na co pozwala mi natura :)

pilik, summer86, malka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- ale wiesz,że to nie jest wymysł rossmanna,ale polityki naszego kraju? brak promocji na mleko 1, nie jest tez uwzględnianie w tych wszystkich promocjach na punkty, naklejki w lidlu/ biedrone itp

niesamowicie mnie też to wkurza, bo co ma zrobić np kobieta któa chorowała na raka i nie ma piersi i choćby chciała,to nie może karmić?

uważam podobnie jak Bajka- niech każdy robi jak chce, jak uważa, jakie ma możliwości. do łózka, portfela i cycków nikt nie powienien nam zaglądać. chyba,że mowa o piciu % czy paleniu przy kp- tu już uważam,że albo A albo B.

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to my mamy w środę na meningo. Stresuję się mocno, do tego ten mój katar (który ewidentnie przechodzi, mam wrażenie że dzięki inhalacjom) ale jesli Mały bedzie choć trochę podejrzany to przekładam...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola poruszam ten temat jedynie wówczas, gdy Ty piszesz że jedynie kp jest słuszne :) i nikt nie musi mnie głaskać po głowie i utwierdzać w tym, że robię dobrze, może masz mnie za gówniare która potrzebuje aprobaty, ale jestes w błędzie. Napisałaś że laktoterroru nie ma, a owszem jest i nie tylko ja to widzę. I nie zgadzam się, najlepsze jest to karmienie, które wybierze mama zgodnie ze sobą. Serio moje córki byłyby szczęśliwsze, jakby dostawały mój pokarm, a ja bym wpadła w depresje? Tak jak nic nie zastąpi mleka ludzkiego tak nic nie zastąpi mięsa w jego naturalnej postaci. Ja często pisze o mm, bo Ty często piszesz o najlepszym kp. Tyle w temacie. Ty jesteś dumna z kp i to podkreślasz więc ja promuje mm z wyboru i też pokazuje że jestem z tego dumna. Dla mnie identyczna sytuacja. A jak komuś to przeszkadza i nie mogę wyrazić swojego zdania i nie zgodzić się z czyjąś opinia to mogę się tu nie udzielać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:01

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka oczywiście że lepiej żebyś nie miała depresji. I nigdy nie uważałam że jesteś gówniara. Co do mięsa nie podejmuje tematu.
    Edit.Chciałam tylko jeszcze napisać, ze cały czas podkreslam, że to mleko mamy jest najlepsze dla dziecka (chodzi mi o skład, wartości, własciwości) a Ty piszesz o aspekcie psychologicznym rodzaju karmienia, ja ani raz nie odniosłam się do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:07

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mięso jest najlepsze dla rozwoju każdego człowieka w naturalnej postaci, też nie poruszam aspektu psychologicznego, a Ty z tego powodu go nie jesz. Nie widzisz analogii?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według WHO mięso jest zbędne.

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 2444 2445 2446 2447 2448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ