Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mało ciuchów, pewnie około 30 sztuk (bez bielizny) i nie mam parcia na więcej :D ale z małymi ciuszkami mam problem - natomiast dużo staram się kupować w neutralnych kolorach, żebym mogła je używać także przy potencjalnym synku :) no i lubię takie kolory spokojne :)

Eee Fozzie przypierdol teściowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:25

Minnie89 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ona tak serio powiedziała?

NIKA co u Was? Jak Łucja?:)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie wy kupujecie ubranka? z bawelny tylko zeby bylo miekkie itp czy tez troche sztucznego?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od rozmiaru 68 zaczęlam stwierdzać "przydałoby się więcej ubranek", bo z mniejszych niektorych Ania nawet nie zdążyla założyć. Nie ulewała, nie było wielu akcji pieluszkowych, więc z reguly schodził jeden zestaw dziennie. A teraz albo wyjdzie coś z pieluchy albo się poplami przy karmieniu i na 74 nakupiłam dużo a i tak czuje, że to za mało. Rzeczy małej piorę 1-2 razy w tygodniu.

W Pepco jest sporo ubrane dziecięcych na wyprzedaży. Złapałam w locie 2 bodziaki po 4,99 bo niestety mała marudziła.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu na więcej bo zaraz wychodzimy na urodziny, ale muszę... Fozzie - dałaś mi nadzieje na dobrą noc! A potrzebuje takiej bardzo ;p

Lamka Ninka czeka chyba na kawalera ;p tylko z Nien to chłopczyca chyba wyrośnie :p a na pewno temperamentne dziewczę ;)
    W ogóle umie już klaskać, przybijać piątkę, robi tak śmiesznie jak rybka jak chce jeść i próbuje naśladować kota. Myślałam że to norma a wszyscy na nas jak na wariatki patrzą że już (może dlatego że taka kruszyna?) a jak to u Waszych? Ciekawa jestem.
    Zasypiam na siedząco, będę nadrabiać przy usypianiu wieczornym ;)

Jeżowa, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, ja mam większość 100% bawelna, szczegolnie bodziaki i pajace.Sukienki, ktore zakładam na bodziaka i rajtuzki zdarza się, że mają duży udział poliestru, ale sukienki rzadko zakładamy.

Jak robiłam wyprawkę to nawet kocyki starałam się kupować z naturalnych tworzyw, teraz juz mi trochę z tym przeszło, bo dostaliśmy w prezencie 2 polarowe i też dobrze się sprawdzają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:32

Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, nasza klaskania jeszcze nie załapała mimo że jej pokazuję, ale przestała gryźć oballa tylko rzuca go do nas żebysmy jej odrzucali i tak się bawimy - emek zachwycony :P

Rucola, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos my podobnie jak Summer - to co blisko ciałka to bawełna, ewentualnie bawełna z jakimiś niewielkimi dodatkami (na przykład elastan w legginsach). A rajstopki mamy z firmy Sówka i one są w 80% bawełniane i są genialne, miękkie i przyjemne do skóry :)

Ja uwielbiam F&F i H&M (ale koniecznie na wyprzedaży, w regularnych cenach nie kupuję), no i lumpeksy :)

Pilik to Ninka już super dużo umie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:43

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U nas 3 dzień od rana do wieczora w duecie. Jutro niedziela niehandlowa, więc wreszcie dołączy mąż i może zaliczę drzemkę w ciągu dnia <3

Wczoraj był pracowity dzień - rano zapowiedziała się położna, więc na biega sprzątanie(a raczej odgruzowywanie!), a potem musiałam awaryjnie rozbierać choinkę (okazał się że pękła podstawka i woda się wylewała na stolik, tak że zaczął pleśnieć! A nis było tego widać, bo miałam donicę artystycznie osłoniętą materiałem... odkryłam to dopiero po podejrzanym zapaszku. Ehh! A tak kochałam ten stolik... moje piękne art deco z lat 20 właśnie wylądowało na śmietniku, bo nie bedę trzymać przy niemowlaku źródła pleśni ;((((

Jeżowa, agulineczka -dołączam do grona mam schizujących u przyrosty. Z tym że ja się martwie, że za bardzo pasę moje dziecko! 3.021 byliśmy w przychodni -waga 3990... a wczoraj 4330, czyli przybrała 340g w tydzień. No dobra, niby różne wagi itd, ale ja widzę, że jej poliki rosną w oczach, a po jedzeniu ma taki pełny, wydęty brzuch, że przypomina dzieci z Kambodży.

No i w ogóle widzę że dojrzewa i codziennie potrafi więcej. Od 2 dni zaciesza do czarno-białej maty, a nasza rozsuwana lampa z Ikei
    (PS 2014) jest obiektem wielkiej miłości i najlepiej to żebyśmy jej nigdy nie gasili).
    Coraz lepiej trzyma też główkę, wydaje odgłosy buzią i płacze prawdziwymi łzami. Trochę mi szkoda, że już nie jest takim okruszkiem, ale tez nie mogę się doczekać prawdziwych uśmiechów i gadania.

Lunaris - ile waży Staszek? Jest peaktycznie w tym samym wieku co Łucek-pucek, to chciałabym porównać ich przyrosty.

Z laktacją mam taki problem, że wieczorami coś słabo leci, a w nocy mam nadprodukcję i zamiast spać to odciagam. Nie mogę dojść do ładu z cyckami :/

Fozzie - najlepszego z okazji urodzin (dobrze zrozumiałam?). Oby teściowej parchy wyszły na ozorze za takie słowa o Klarze!

Jeżuś, ja ciuszków od 50 do 62 mam 1 szufladę i to chyba mniejszą niż Twoja :)
    Przy czym aktualnie Łusia przebiera się srednio 3 razy dziennie.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - Jeżowa skomentowała to tak, że nic dodać nic ująć.

A ja osiągnęłam małe zwyciestwo. Powiedziałam mojej mamie, że nie życzę sobie odwiedzin u małego dopóki ich nie zaproszę. Wytłumaczyłam to najgrzeczniej jak umiałam i...zgodziła się ze mną! Chyba pierwszy raz była tak wyrozumiała. Noworoczny cud!

Ale się zrobiło swatanie! A tu faktycznie ostatnio sporo chłopców, więc będzie bój o dziewczęta? :D no to ja będę szukać jakiejś południowej panny!

emi2016, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no ja do tej pory też się bałam za dużego przyrostu :) kiedy okazało się że w 2 tyg z niecałych 4kg zrobiło się prawie 4,8. Ale teraz twierdzę, że musiał być jakiś błąd. Pomiar byl tez robiony w pieluszce. Wszyscy twierdza, że widać jak rośnie i przybiera, ja też widzę te poliki ;), więc zobaczymy we wtorek ile przybrała od 4.12 (tamtego ważenia nie biorę pod uwage)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    #mądrościteściowej

Ww. dzwoni z gratulacjami i życzeniami "gratuluje (tu trochę pierdolenia o szopenie), a córcia? No brzydka jak noc!"

Dziękuję, dobranoc :D

Aż korciło by odpowiedzieć.. Naprawdę? A wszyscy mówią, że podobna do Ciebie

nick nieaktualny, Jeżowa, Rucola, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Agulineczka.
    Sprawdziłam książeczkę zdrowia u Ani rekordowy przyrost to w ciągu 2 tygodni po 45g/dziennie czyli 630g. Potem z przyrostami zwolniła :)
    Nie martwcie się - Wasze dzieci wiedzą czego im potrzeba.

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie martw się nam raz tygodniowy przyrost wyszedł ponad 400 gramów, dzieci rosną skokowo.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie brak słów :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz zobaczyłam, że przeterminowala sie recepta na szczepionke na pneumokoki dla Małej. Trudno, przesune szczepienie, zresztą nie wiem czy to dobry pomysł szczepic od razu obowiązkowymi i na pneumo za jednym razem. Jeszcze rota chcemy. I wciąż mam dylemat refundowane czy skojarzone. Synka szczepilam refundowanymi + rota, pneumo, meningo i ospa.

A co do szczepienia na rota to się boję bo ona tyle ulewa..

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka,
    Pierwsza dawka szczepienia na rotawirusy musi być podana do 12tygodnia życia.
    U nas też był ogromny problem z ulewaniem na pierwszym szczepieniu. Dlatego wtedy odpuściliśmy to szczepienie. Zrobiliśmy je w 11 tygodniu życia małej.

Najlepiej tak wszystko zorganizować by godzinę przed szczepieniem dziecko nie jadło i jeszcze jakiś czas po. Wtedy jest największa szansa, że nawet jak po kolejnym karmieniu się uleje to szczepionka i tak się przyjmie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie, ale zapytam, bo w sumie skąd mam wiedzieć. Domin ma tylko jedną drzemkę w dzień 1,5-2,5h. W ciągu dnia łącznie ma może 30min, że nie płacze tylko jest spokojny i leży/obserwuje. Pozostała część czasu to płacz/noszenie/tulenie/bujanie/karmienie. Nie mam nawet za bardzo kiedy go na brzuch kłaść/pokazywać zabawek, bo ciągle płacz. Czy to normalne, że on nie śpi prawie w dzień i tyle płacze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 19:17

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, niestety w przypadku dzieci wszystko jest możliwe.
    Nie bez przyczyny mówi się, że w całej ciąży najtrudniejszy jest IV trymestr.

Ania ma w ciągu dnia 3, może 4 drzemki ale zazwyczaj trwają 30-40min. Czasami zdarza się, że pośpi dłużej ale niezbyt często.

A jeśli chodzi o to, że jest niespokojny - to może ma kolki i boli go brzuszek?
    Na zabawki ma czas. Przecież ma dopiero miesiąc.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, u nas było podobnie na początku. Wtedy z mężem byliśmy zszokowaniu gdy w internecie pisali, że takie dziecko to śpi 18 godzin na dobę. U nas większość krotkich drzemek było przy piersi, więc już w takiej pozycji zostawałam. Dłuzsze spanie zaliczała na spacerze, ale to było lato, więc nie było problemu chodzić codziennie 1,5-2 h. Ogolnie to ten etap wspominam jako ciągłe karmienie, bo Ania byla spokojna przy piersi, wiec dawalam jej to co ją uspokajało.

Ania nigdy dużo nie spała, ale z czasem kwestia drzemek się uregulowala.

A płacze na rękach lub przy piersi? Czy to go uspokaja? Jesli tak to pewnie ma dużą potrzebę bliskości.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ