Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam mało ciuchów, pewnie około 30 sztuk (bez bielizny) i nie mam parcia na więcej
ale z małymi ciuszkami mam problem - natomiast dużo staram się kupować w neutralnych kolorach, żebym mogła je używać także przy potencjalnym synku
no i lubię takie kolory spokojne
Eee Fozzie przypierdol teściowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:25
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A jakie wy kupujecie ubranka? z bawelny tylko zeby bylo miekkie itp czy tez troche sztucznego?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja dopiero od rozmiaru 68 zaczęlam stwierdzać "przydałoby się więcej ubranek", bo z mniejszych niektorych Ania nawet nie zdążyla założyć. Nie ulewała, nie było wielu akcji pieluszkowych, więc z reguly schodził jeden zestaw dziennie. A teraz albo wyjdzie coś z pieluchy albo się poplami przy karmieniu i na 74 nakupiłam dużo a i tak czuje, że to za mało. Rzeczy małej piorę 1-2 razy w tygodniu.
W Pepco jest sporo ubrane dziecięcych na wyprzedaży. Złapałam w locie 2 bodziaki po 4,99 bo niestety mała marudziła. -
Nie mam czasu na więcej bo zaraz wychodzimy na urodziny, ale muszę... Fozzie - dałaś mi nadzieje na dobrą noc! A potrzebuje takiej bardzo ;p
Lamka Ninka czeka chyba na kawalera ;p tylko z Nien to chłopczyca chyba wyrośnie :p a na pewno temperamentne dziewczę
W ogóle umie już klaskać, przybijać piątkę, robi tak śmiesznie jak rybka jak chce jeść i próbuje naśladować kota. Myślałam że to norma a wszyscy na nas jak na wariatki patrzą że już (może dlatego że taka kruszyna?) a jak to u Waszych? Ciekawa jestem.
Zasypiam na siedząco, będę nadrabiać przy usypianiu wieczornymJeżowa, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Yoselyn, ja mam większość 100% bawelna, szczegolnie bodziaki i pajace.Sukienki, ktore zakładam na bodziaka i rajtuzki zdarza się, że mają duży udział poliestru, ale sukienki rzadko zakładamy.
Jak robiłam wyprawkę to nawet kocyki starałam się kupować z naturalnych tworzyw, teraz juz mi trochę z tym przeszło, bo dostaliśmy w prezencie 2 polarowe i też dobrze się sprawdzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:32
Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość
-
Pilik, nasza klaskania jeszcze nie załapała mimo że jej pokazuję, ale przestała gryźć oballa tylko rzuca go do nas żebysmy jej odrzucali i tak się bawimy - emek zachwycony
Rucola, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Yos my podobnie jak Summer - to co blisko ciałka to bawełna, ewentualnie bawełna z jakimiś niewielkimi dodatkami (na przykład elastan w legginsach). A rajstopki mamy z firmy Sówka i one są w 80% bawełniane i są genialne, miękkie i przyjemne do skóry
Ja uwielbiam F&F i H&M (ale koniecznie na wyprzedaży, w regularnych cenach nie kupuję), no i lumpeksy
Pilik to Ninka już super dużo umieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:43
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Cześć! U nas 3 dzień od rana do wieczora w duecie. Jutro niedziela niehandlowa, więc wreszcie dołączy mąż i może zaliczę drzemkę w ciągu dnia
Wczoraj był pracowity dzień - rano zapowiedziała się położna, więc na biega sprzątanie(a raczej odgruzowywanie!), a potem musiałam awaryjnie rozbierać choinkę (okazał się że pękła podstawka i woda się wylewała na stolik, tak że zaczął pleśnieć! A nis było tego widać, bo miałam donicę artystycznie osłoniętą materiałem... odkryłam to dopiero po podejrzanym zapaszku. Ehh! A tak kochałam ten stolik... moje piękne art deco z lat 20 właśnie wylądowało na śmietniku, bo nie bedę trzymać przy niemowlaku źródła pleśni ;((((
Jeżowa, agulineczka -dołączam do grona mam schizujących u przyrosty. Z tym że ja się martwie, że za bardzo pasę moje dziecko! 3.021 byliśmy w przychodni -waga 3990... a wczoraj 4330, czyli przybrała 340g w tydzień. No dobra, niby różne wagi itd, ale ja widzę, że jej poliki rosną w oczach, a po jedzeniu ma taki pełny, wydęty brzuch, że przypomina dzieci z Kambodży.
No i w ogóle widzę że dojrzewa i codziennie potrafi więcej. Od 2 dni zaciesza do czarno-białej maty, a nasza rozsuwana lampa z Ikei
(PS 2014) jest obiektem wielkiej miłości i najlepiej to żebyśmy jej nigdy nie gasili).
Coraz lepiej trzyma też główkę, wydaje odgłosy buzią i płacze prawdziwymi łzami. Trochę mi szkoda, że już nie jest takim okruszkiem, ale tez nie mogę się doczekać prawdziwych uśmiechów i gadania.
Lunaris - ile waży Staszek? Jest peaktycznie w tym samym wieku co Łucek-pucek, to chciałabym porównać ich przyrosty.
Z laktacją mam taki problem, że wieczorami coś słabo leci, a w nocy mam nadprodukcję i zamiast spać to odciagam. Nie mogę dojść do ładu z cyckami
Fozzie - najlepszego z okazji urodzin (dobrze zrozumiałam?). Oby teściowej parchy wyszły na ozorze za takie słowa o Klarze!
Jeżuś, ja ciuszków od 50 do 62 mam 1 szufladę i to chyba mniejszą niż Twoja
Przy czym aktualnie Łusia przebiera się srednio 3 razy dziennie. -
Fozzie - Jeżowa skomentowała to tak, że nic dodać nic ująć.
A ja osiągnęłam małe zwyciestwo. Powiedziałam mojej mamie, że nie życzę sobie odwiedzin u małego dopóki ich nie zaproszę. Wytłumaczyłam to najgrzeczniej jak umiałam i...zgodziła się ze mną! Chyba pierwszy raz była tak wyrozumiała. Noworoczny cud!
Ale się zrobiło swatanie! A tu faktycznie ostatnio sporo chłopców, więc będzie bój o dziewczęta?no to ja będę szukać jakiejś południowej panny!
emi2016, pilik lubią tę wiadomość
-
Nika no ja do tej pory też się bałam za dużego przyrostu
kiedy okazało się że w 2 tyg z niecałych 4kg zrobiło się prawie 4,8. Ale teraz twierdzę, że musiał być jakiś błąd. Pomiar byl tez robiony w pieluszce. Wszyscy twierdza, że widać jak rośnie i przybiera, ja też widzę te poliki
, więc zobaczymy we wtorek ile przybrała od 4.12 (tamtego ważenia nie biorę pod uwage)
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Fozzie Bear wrote:#mądrościteściowej
Ww. dzwoni z gratulacjami i życzeniami "gratuluje (tu trochę pierdolenia o szopenie), a córcia? No brzydka jak noc!"
Dziękuję, dobranoc
Aż korciło by odpowiedzieć.. Naprawdę? A wszyscy mówią, że podobna do CiebieAchia, Jeżowa, Rucola, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Nika, Agulineczka.
Sprawdziłam książeczkę zdrowia u Ani rekordowy przyrost to w ciągu 2 tygodni po 45g/dziennie czyli 630g. Potem z przyrostami zwolniła
Nie martwcie się - Wasze dzieci wiedzą czego im potrzeba.Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Nika, nie martw się nam raz tygodniowy przyrost wyszedł ponad 400 gramów, dzieci rosną skokowo.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
A ja teraz zobaczyłam, że przeterminowala sie recepta na szczepionke na pneumokoki dla Małej. Trudno, przesune szczepienie, zresztą nie wiem czy to dobry pomysł szczepic od razu obowiązkowymi i na pneumo za jednym razem. Jeszcze rota chcemy. I wciąż mam dylemat refundowane czy skojarzone. Synka szczepilam refundowanymi + rota, pneumo, meningo i ospa.
A co do szczepienia na rota to się boję bo ona tyle ulewa..Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka,
Pierwsza dawka szczepienia na rotawirusy musi być podana do 12tygodnia życia.
U nas też był ogromny problem z ulewaniem na pierwszym szczepieniu. Dlatego wtedy odpuściliśmy to szczepienie. Zrobiliśmy je w 11 tygodniu życia małej.
Najlepiej tak wszystko zorganizować by godzinę przed szczepieniem dziecko nie jadło i jeszcze jakiś czas po. Wtedy jest największa szansa, że nawet jak po kolejnym karmieniu się uleje to szczepionka i tak się przyjmie. -
nick nieaktualnyDziewczyny może głupie pytanie, ale zapytam, bo w sumie skąd mam wiedzieć. Domin ma tylko jedną drzemkę w dzień 1,5-2,5h. W ciągu dnia łącznie ma może 30min, że nie płacze tylko jest spokojny i leży/obserwuje. Pozostała część czasu to płacz/noszenie/tulenie/bujanie/karmienie. Nie mam nawet za bardzo kiedy go na brzuch kłaść/pokazywać zabawek, bo ciągle płacz. Czy to normalne, że on nie śpi prawie w dzień i tyle płacze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 19:17
-
Lamka, niestety w przypadku dzieci wszystko jest możliwe.
Nie bez przyczyny mówi się, że w całej ciąży najtrudniejszy jest IV trymestr.
Ania ma w ciągu dnia 3, może 4 drzemki ale zazwyczaj trwają 30-40min. Czasami zdarza się, że pośpi dłużej ale niezbyt często.
A jeśli chodzi o to, że jest niespokojny - to może ma kolki i boli go brzuszek?
Na zabawki ma czas. Przecież ma dopiero miesiąc. -
Lamka, u nas było podobnie na początku. Wtedy z mężem byliśmy zszokowaniu gdy w internecie pisali, że takie dziecko to śpi 18 godzin na dobę. U nas większość krotkich drzemek było przy piersi, więc już w takiej pozycji zostawałam. Dłuzsze spanie zaliczała na spacerze, ale to było lato, więc nie było problemu chodzić codziennie 1,5-2 h. Ogolnie to ten etap wspominam jako ciągłe karmienie, bo Ania byla spokojna przy piersi, wiec dawalam jej to co ją uspokajało.
Ania nigdy dużo nie spała, ale z czasem kwestia drzemek się uregulowala.
A płacze na rękach lub przy piersi? Czy to go uspokaja? Jesli tak to pewnie ma dużą potrzebę bliskości.