X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mało ciuchów, pewnie około 30 sztuk (bez bielizny) i nie mam parcia na więcej :D ale z małymi ciuszkami mam problem - natomiast dużo staram się kupować w neutralnych kolorach, żebym mogła je używać także przy potencjalnym synku :) no i lubię takie kolory spokojne :)

Eee Fozzie przypierdol teściowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:25

Minnie89 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ona tak serio powiedziała?

NIKA co u Was? Jak Łucja?:)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie wy kupujecie ubranka? z bawelny tylko zeby bylo miekkie itp czy tez troche sztucznego?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od rozmiaru 68 zaczęlam stwierdzać "przydałoby się więcej ubranek", bo z mniejszych niektorych Ania nawet nie zdążyla założyć. Nie ulewała, nie było wielu akcji pieluszkowych, więc z reguly schodził jeden zestaw dziennie. A teraz albo wyjdzie coś z pieluchy albo się poplami przy karmieniu i na 74 nakupiłam dużo a i tak czuje, że to za mało. Rzeczy małej piorę 1-2 razy w tygodniu.

W Pepco jest sporo ubrane dziecięcych na wyprzedaży. Złapałam w locie 2 bodziaki po 4,99 bo niestety mała marudziła.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu na więcej bo zaraz wychodzimy na urodziny, ale muszę... Fozzie - dałaś mi nadzieje na dobrą noc! A potrzebuje takiej bardzo ;p

Lamka Ninka czeka chyba na kawalera ;p tylko z Nien to chłopczyca chyba wyrośnie :p a na pewno temperamentne dziewczę ;)
    W ogóle umie już klaskać, przybijać piątkę, robi tak śmiesznie jak rybka jak chce jeść i próbuje naśladować kota. Myślałam że to norma a wszyscy na nas jak na wariatki patrzą że już (może dlatego że taka kruszyna?) a jak to u Waszych? Ciekawa jestem.
    Zasypiam na siedząco, będę nadrabiać przy usypianiu wieczornym ;)

Jeżowa, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, ja mam większość 100% bawelna, szczegolnie bodziaki i pajace.Sukienki, ktore zakładam na bodziaka i rajtuzki zdarza się, że mają duży udział poliestru, ale sukienki rzadko zakładamy.

Jak robiłam wyprawkę to nawet kocyki starałam się kupować z naturalnych tworzyw, teraz juz mi trochę z tym przeszło, bo dostaliśmy w prezencie 2 polarowe i też dobrze się sprawdzają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:32

Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, nasza klaskania jeszcze nie załapała mimo że jej pokazuję, ale przestała gryźć oballa tylko rzuca go do nas żebysmy jej odrzucali i tak się bawimy - emek zachwycony :P

Rucola, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos my podobnie jak Summer - to co blisko ciałka to bawełna, ewentualnie bawełna z jakimiś niewielkimi dodatkami (na przykład elastan w legginsach). A rajstopki mamy z firmy Sówka i one są w 80% bawełniane i są genialne, miękkie i przyjemne do skóry :)

Ja uwielbiam F&F i H&M (ale koniecznie na wyprzedaży, w regularnych cenach nie kupuję), no i lumpeksy :)

Pilik to Ninka już super dużo umie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 15:43

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U nas 3 dzień od rana do wieczora w duecie. Jutro niedziela niehandlowa, więc wreszcie dołączy mąż i może zaliczę drzemkę w ciągu dnia <3

Wczoraj był pracowity dzień - rano zapowiedziała się położna, więc na biega sprzątanie(a raczej odgruzowywanie!), a potem musiałam awaryjnie rozbierać choinkę (okazał się że pękła podstawka i woda się wylewała na stolik, tak że zaczął pleśnieć! A nis było tego widać, bo miałam donicę artystycznie osłoniętą materiałem... odkryłam to dopiero po podejrzanym zapaszku. Ehh! A tak kochałam ten stolik... moje piękne art deco z lat 20 właśnie wylądowało na śmietniku, bo nie bedę trzymać przy niemowlaku źródła pleśni ;((((

Jeżowa, agulineczka -dołączam do grona mam schizujących u przyrosty. Z tym że ja się martwie, że za bardzo pasę moje dziecko! 3.021 byliśmy w przychodni -waga 3990... a wczoraj 4330, czyli przybrała 340g w tydzień. No dobra, niby różne wagi itd, ale ja widzę, że jej poliki rosną w oczach, a po jedzeniu ma taki pełny, wydęty brzuch, że przypomina dzieci z Kambodży.

No i w ogóle widzę że dojrzewa i codziennie potrafi więcej. Od 2 dni zaciesza do czarno-białej maty, a nasza rozsuwana lampa z Ikei
    (PS 2014) jest obiektem wielkiej miłości i najlepiej to żebyśmy jej nigdy nie gasili).
    Coraz lepiej trzyma też główkę, wydaje odgłosy buzią i płacze prawdziwymi łzami. Trochę mi szkoda, że już nie jest takim okruszkiem, ale tez nie mogę się doczekać prawdziwych uśmiechów i gadania.

Lunaris - ile waży Staszek? Jest peaktycznie w tym samym wieku co Łucek-pucek, to chciałabym porównać ich przyrosty.

Z laktacją mam taki problem, że wieczorami coś słabo leci, a w nocy mam nadprodukcję i zamiast spać to odciagam. Nie mogę dojść do ładu z cyckami :/

Fozzie - najlepszego z okazji urodzin (dobrze zrozumiałam?). Oby teściowej parchy wyszły na ozorze za takie słowa o Klarze!

Jeżuś, ja ciuszków od 50 do 62 mam 1 szufladę i to chyba mniejszą niż Twoja :)
    Przy czym aktualnie Łusia przebiera się srednio 3 razy dziennie.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - Jeżowa skomentowała to tak, że nic dodać nic ująć.

A ja osiągnęłam małe zwyciestwo. Powiedziałam mojej mamie, że nie życzę sobie odwiedzin u małego dopóki ich nie zaproszę. Wytłumaczyłam to najgrzeczniej jak umiałam i...zgodziła się ze mną! Chyba pierwszy raz była tak wyrozumiała. Noworoczny cud!

Ale się zrobiło swatanie! A tu faktycznie ostatnio sporo chłopców, więc będzie bój o dziewczęta? :D no to ja będę szukać jakiejś południowej panny!

emi2016, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no ja do tej pory też się bałam za dużego przyrostu :) kiedy okazało się że w 2 tyg z niecałych 4kg zrobiło się prawie 4,8. Ale teraz twierdzę, że musiał być jakiś błąd. Pomiar byl tez robiony w pieluszce. Wszyscy twierdza, że widać jak rośnie i przybiera, ja też widzę te poliki ;), więc zobaczymy we wtorek ile przybrała od 4.12 (tamtego ważenia nie biorę pod uwage)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    #mądrościteściowej

Ww. dzwoni z gratulacjami i życzeniami "gratuluje (tu trochę pierdolenia o szopenie), a córcia? No brzydka jak noc!"

Dziękuję, dobranoc :D

Aż korciło by odpowiedzieć.. Naprawdę? A wszyscy mówią, że podobna do Ciebie

Achia, Jeżowa, Rucola, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Agulineczka.
    Sprawdziłam książeczkę zdrowia u Ani rekordowy przyrost to w ciągu 2 tygodni po 45g/dziennie czyli 630g. Potem z przyrostami zwolniła :)
    Nie martwcie się - Wasze dzieci wiedzą czego im potrzeba.

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie martw się nam raz tygodniowy przyrost wyszedł ponad 400 gramów, dzieci rosną skokowo.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie brak słów :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz zobaczyłam, że przeterminowala sie recepta na szczepionke na pneumokoki dla Małej. Trudno, przesune szczepienie, zresztą nie wiem czy to dobry pomysł szczepic od razu obowiązkowymi i na pneumo za jednym razem. Jeszcze rota chcemy. I wciąż mam dylemat refundowane czy skojarzone. Synka szczepilam refundowanymi + rota, pneumo, meningo i ospa.

A co do szczepienia na rota to się boję bo ona tyle ulewa..

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka,
    Pierwsza dawka szczepienia na rotawirusy musi być podana do 12tygodnia życia.
    U nas też był ogromny problem z ulewaniem na pierwszym szczepieniu. Dlatego wtedy odpuściliśmy to szczepienie. Zrobiliśmy je w 11 tygodniu życia małej.

Najlepiej tak wszystko zorganizować by godzinę przed szczepieniem dziecko nie jadło i jeszcze jakiś czas po. Wtedy jest największa szansa, że nawet jak po kolejnym karmieniu się uleje to szczepionka i tak się przyjmie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie, ale zapytam, bo w sumie skąd mam wiedzieć. Domin ma tylko jedną drzemkę w dzień 1,5-2,5h. W ciągu dnia łącznie ma może 30min, że nie płacze tylko jest spokojny i leży/obserwuje. Pozostała część czasu to płacz/noszenie/tulenie/bujanie/karmienie. Nie mam nawet za bardzo kiedy go na brzuch kłaść/pokazywać zabawek, bo ciągle płacz. Czy to normalne, że on nie śpi prawie w dzień i tyle płacze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 19:17

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, niestety w przypadku dzieci wszystko jest możliwe.
    Nie bez przyczyny mówi się, że w całej ciąży najtrudniejszy jest IV trymestr.

Ania ma w ciągu dnia 3, może 4 drzemki ale zazwyczaj trwają 30-40min. Czasami zdarza się, że pośpi dłużej ale niezbyt często.

A jeśli chodzi o to, że jest niespokojny - to może ma kolki i boli go brzuszek?
    Na zabawki ma czas. Przecież ma dopiero miesiąc.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, u nas było podobnie na początku. Wtedy z mężem byliśmy zszokowaniu gdy w internecie pisali, że takie dziecko to śpi 18 godzin na dobę. U nas większość krotkich drzemek było przy piersi, więc już w takiej pozycji zostawałam. Dłuzsze spanie zaliczała na spacerze, ale to było lato, więc nie było problemu chodzić codziennie 1,5-2 h. Ogolnie to ten etap wspominam jako ciągłe karmienie, bo Ania byla spokojna przy piersi, wiec dawalam jej to co ją uspokajało.

Ania nigdy dużo nie spała, ale z czasem kwestia drzemek się uregulowala.

A płacze na rękach lub przy piersi? Czy to go uspokaja? Jesli tak to pewnie ma dużą potrzebę bliskości.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ