Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam dziewczyny, że szacun za ogarnianie dzieci bez emkow. Ja zawsze nerwowo odliczam czas do jego powrotu, bo wiem, że i siku zrobię bez wrzaskow, i może cos zjem. Nie lubię też zostawać z małym sama, bo boję się, że coś mi sie stanie i co wtedy. No i średnio ogarniam gotowanie z wymagajacym maluchem czy zbieranie się do pracy. Dlatego lubię weekendy!
veritaserum, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
To Milan tylko dzień starszy! Ładnie się zgralysmy. Kciuki Patrycja! ;*
A my przespaliśmy 5h w nocy! Więc syn dał mamie trochę odpocząć.
A z przystawianiem dalej przeboje, bo brodawki za małe i je urabiam strzykawką. Ale chyba parę razy coś łyknął więc oczywiście nie zamierzam się poddać! A teraz zamiast ssać to zasnął przytulony do cyca. Typowy facet...-Mamunia-, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Patrycja tutaj też melduje się z kciukamii nie mogę się doczekać
ale Ci malutka zrobiła niespodziankę! A jaka posłuszna, że się nie wprosiła na urodziny brata
Fozzie badałaś tarczycę? Może jakieś zawirowania są, ale niektórym naprawdę szybko spada waga po ciąży. Mi po samym porodzie spadło tylko 5 kg, do wagi przedciążowej mam jeszcze 7 do zrzucenia, ale przez ten mój pęcherzyk już schudłam od listopada 10kg. Więc oddaj mi Twoje chudnięcie!
Flower cudowny Twój synek!trzymam kciuki żeby Szymuś szybko zaczął raczkować żebyś trochę odpoczęła od noszenia
Sliweczka serdecznie Ci gratuluję narodzin Hanipiękne imię! Sama tak chciałam nazwać córkę. I ja również z tych, co wolą jak emek pracuje poza domem
mniej bałaganu!
Barbarka całusy dla Maksa ;*
Olik skąd ja znam taką postawę emka... Opieprz go równo to nigdy więcej nie będzie stał po stronie matki, tylko po Twojej. U mnie podziałało
Lunaris brzuch Ci się jeszcze wchłonie, przecież dopiero urodziłaś :* ale rozumiem, też nie mogę jakoś zaakceptować tych dodatkowych kilogramów więc mocno trzymam dietę... Ale skóra potrzebuje więcej czasu, sama wiesz
Bajeczko wiesz co ja myślę o tej lekarce. I zgadzam się, Zosia przecież tylko leży póki co to jak ma spalić... Oceniać czy dziecko jest otyłe można gdy ono już chodzi samodzielnie. Wcześniej myślę że nie ma sensu takie wydawanie opinii. A co do tego, że dzieci bardzo tyją po mm- Zuzia jest przykładem że nie zawsze. Ma fałdki co widać na zdjęciach, ale wygląda tak bo jest bardzo krótka, dalej 56 na nas wisi... A waży ledwo 5 kg mając 3,,5 miesiąca. Za to Tosia też była grubiutka zanim zaczęła chodzić a teraz ma niedowagę mimo że je normalnie. Nie ma reguły, Zosia zacznie chodzić to zrzuci to co zbędne :*
Sarna nie ma za co, napisałam na niego długą skargę
Veritaserum współczuję takich nocynaprawdę dobrze że masz pomoc emka, nie ma opcji żeby ktoś z rodziny w ciągu dnia Ci pomógł, żebyś mogła odespać troszkę? Jeśli o tym kiedyś pisałaś to wybacz że nie pamiętam
MinnieBarbarka1984, -Mamunia-, Sarna84, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMini ja też miałam problemy z sutkami, ale tak samo jak u Ciebie kazali mi sobie przed karmieniem brac strzykawke i oddessac je trochę, z czasem się wyrobią.
Patrycja! Rewelacja!dzisiaj będziecie w końcu razem.
Cześć Sliweczka, ja po urodzeniu mialam wage z przed ciazy, zaś w trakcie karmienia zaczęłam tyć. Nie wiem dlaczego i mam nadzieję że teraz mnie to jakoś ominie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 10:51
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Cholera napisalam sie i zamiast wyslij nacisnelam anuluj... Wrrrr
To od nowa
Bajeczko nie przejmuj sie gadaniem lekarza. Starszak na roczek mial 12 kg i nie raz słyszałam ze spasiony kluska itp. Ale tlumaczylam ze zacznie biegac to sie zmieni. Jak skończył 2 latka to zaczął sie wyciagac w gore i robil się szczuplejszy. Teraz ma 18 kg i 107cm wzrostu i do kazdych spodni musze wszywac gumki w pasie bo taki chudy.
Leos teraz je butle 3x na 210ml mleka i z mlecznych jeszcze kaszke. U nas wygląda to tak, ok 7-8 butla, pozniej zalezy jak z drzemkami ale zazwyczaj jak jem sniadanie to podje troche chleba, ewentualnke jakies ciasteczko czy chrupek, 12 obiadek, 14 butla, 16 deser, 18 kaszka i pozniej przed spaniem butla, w zaleznosci jak jest zmeczony czasem o 19 a czasem o 20.w nocy juz nic nie je, nawet jak nie spi. Probowalam dawac butle ale pluje, dla niego wtedy jest czas na zabawe
Sliweczko witam. Mi tez lepiej sie ogarnac jak moj jest w pracy, jak jest w domu to nie moge sie odnalezc.z tym ze u nas pracuje 7 dni w tygodniu, uroki swojego biznesu. Oczywiscie wolne teoretycznie może miec w kazdej chwili ale niestety zazwyczaj jest tak ze jak sobie zaplanuje to cos naglego wypada i dupa.oprocz tego służbowo czesto wyjezdza na 2-3 dni. Chociaz przyznam ze pomimo tego ze ogarnial lepiej jak jestem sama to marze o tym zeby mial wolne weekendy, glownie zebh mnie odciazyc w opiece nad maluchami. No ale dobrze ze rodzice i tescie mieszkaja w tym samym miescie to w kryzysowych sytuacjach ratuja.
Lece ogarnac Starszaka i jak Leos wstanie to lecimy na obiad do rodzicow z laurkami na dzien babci i dziadka -
nick nieaktualnyAnna Stesia mam identyko. Ja żyję od 7 do 15.30 kiedy to maz wraca z pracy i przejmuje Anię. A weekendy to jest wybawienie.
Luna niestety nie mamy nikogo do pomocy , jesteśmy we Wrocławiu sami zupełnie więc ten weekend dla mnie to wybawienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 11:04
-
Dziękuję dziewczyny
mój pediatra nie mówi nic o wadze tylko tamta kardiolog, na szczęście serce jest zdrowe to już tam nie jedziemy.
No i ja zazdroszczę wam które macie emkow codziennie choćby po 2 godziny to bardzo dużo ułatwia.
Ja od porodu narazie mam - 13 kg(nie wiem ile mi poszło przy porodzie bo przed się nie ważyłam) ale do wyglądu człowieka jeszcze mi dużo brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 11:12
-
Veritaserum w której dzielnicy Wrocławia mieszkacie? Bo kminie i kminie :p
Co do Aquaparku to nam odradzali-niby najbrudniejsza wodą. (Tersz mi się przypomniało że kiedyś o tym pisałyśmy) wiem wiem moja spostrzegawczość czasami zabija :p -
nick nieaktualnyOlik my mieszkamy w zasadzie w samym centrum. Do sky Towera 10 minut piechotą. Okolice zaporoskiej/ Grabiszyńskiej ale w perspektywie kolejnych kilku lat chcemy coś kupić tylko ceny jak sama wiesz zabijają...
Ja z kolei słyszałam że w Aquaparku wiecznie kolejki z tymi niemowlakami. Sama nie wiem może do tej fregaty się zapiszemy ale chyba u na w grę wchodzi weekend bo ja się boję trochę sama z Ania jeździć samochodem ( płacze często ) a tramwajem na Kromera mi ciut za daleko na ten moment no chyba że starsza będzie. -
My chyba zapiszemy się na Fregatę, tylko niestety mąż będzie jeździł bo ja bez prawka to niestety za daleko komunikacją na basen
Ja też często żyję na zasadzie "byle mąż wrócił", więc doskonale rozumiem takie podejście. Ale są takie dni, że wszystko jest super i w zasadzie jego powrót mi tylko wszystko rozwala
Ania jak to możliwe, że miałaś 30kg niedowagi? Próbuję to sobie wyobrazić i jakoś nie umiem.
Barbarka cudny Maksio
Minnie popracujesz i brodawki się wyciągną na pewnosuper, że synek dał Ci odpocząć
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!
Patrycja kciuki ogromne!!!!! To się pięknie Kajka w stosunku do Oliego zachowałaPrzeczekała imprezę i siup!!! Super, czekamy na wieści!!
Bajka ja patrząc po znajomych i tu na forum już dawno stwierdziłam, ze niezależnie od tego czy dziecko karmione jest mlekiem mamy czy mm - rośnie swoim tempem. Wpływ na wagę moze mieć ilość tego mleka ale nie rodzaj... Z drugiej strony nie wyobrażam sobie Maluchowi robić diety. od siebie mogę tylko dodać, ze moje dziecko gdy jest sfrustrowane jakąś sytuacją często koi żale w jedzeniu ale gdy wiem, ze jadło np godzine temu to staram się je uspokoic w każdy inny możliwy sposób a cycek jest już ostatecznością... I to nie chodzi o to, ze chcę mu ograniczac jedzenie, tylko wiem, ze nie jest głodny, che się najeśc z żalu bo to mu przynosi ukojenie a potem najprawdopodobniej uleje albo po jedzeniu bedzie płakać dalej.
U nas noc niesamowicie dobra. od początku do końca spaliśmy we troje, jedna pobudka o 5.15 i spanie do 8. jesli ma to tak wygladac to Mały póki co zostaje z nami. A jego uśmiechy porane jak patrzy w lewo widzi tatę a jak w prawo mamę sa bezcenne
Flo, no masz Kochana co dźwigać... Szymek jest uroczyMam nadzieję, ze niedługo będzie mobilny i trochę odsapniesz, bo nawet taki słodki ciężar to dużo jak na taką kruszynę jak Ty.
Minnie jak Mały załapie ciągnięcie cycka, to moment wyciagnie Ci sutki. te początki sa dośc trudne, ale nie poddawaj się!!! Służymy radą i wsparciem :*
Mój emek pracuje 8-16 i z zakupami przed 17 zazwyczaj jest w domu i przed jego powrotem jestem faktycznie lepiej zorganizowana niż póxniej i na weekendach. Ale jakos specjalnie nie zalezy mi na zorganizowaniu. Uwielbiam, kiedy we troje jesteśmy w domu a porządek czy jedzenie... Ujowa ze mnie gospodyni ale nie to daje mi szczęscie
Mi do wagi sprzed porodu brakuje 2-3 kg ale to też mam w głebokim poważaniujakoś teraz pzryziemne rzeczy nie maja dla mnie większego znaczenia
Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Ania1003 wrote:Byłam od zawsze wysoka. W szkole o głowę wyższa od całej reszty. A że nie lubiłam jeść, to nie przybierałam. Cm szły w górę a waga stała. Dlatego mam pełno rozstępów na kolanach i tyłku.
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakby ktoś lubił rzeczy z Lullalove to tu jest rabat na ich produkty bodajże do końca dnia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/563f27f4a0ca.png
Mąż poszedł na spacer z Oskarem, a ja nie wiem co ze sobą zrobić :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 12:37
-
Dziewczyny, pytanie z serii głupich:
Jutro ciąża odnoszona wiec postanowiłam wstawić pranie ciuszków dla młodego, kupiłam proszek do prania „biały jeleń” dodajecie do prania jakiś płyn do płukania ? Jeśli tak to jaki ? -
Ja pralam tylko w proszku z loveli i Hanie uczulilo. Na szybko Emek kupował Płatki mydlane, prał ubranka, suszyl i dowoził szybko do szpitala. Teraz już nie ma problemu, bez problemu toleruje lovele. Nie używałam do tej pory płynu do płukania, ale chyba coś kupię, bo tych proszków prawie nie czuć, a ja lubię świeży zapach płynów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 12:57
Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny