X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A proszek hipoalergiczny moze byc?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście cudowne :* tradycyjnie - nie odniose się na razie, podczytuje Was ale skupiam się na małym, żebyśmy jak najszybciej wyszli do domku.

Nie sądziłam, że będę się martwić że dziecko spi...bo potrzebuje żeby ssał.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro przewija się temat prania (piorę w loveli, ale płynu do płukania już nie daję), kiedy zaczęłyście prać rzeczy dzieci razem z Waszymi i przeszłyście na inne środki do prania?

Siwulec lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja używam od początku płyn do prania Lovela i płynu do płukania Bobini, teraz pierwwzy raz kupiłam Lenor sensitive i tez jest ok. Od jakichś 3 miesiecy piorę wezystko razem tylko osobno płuczę: naszej w zwykłym płynie do płukania a Łucji najpierw w Bobini a teraz w Lenorze Senstitive.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 13:17

Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam do prania mleczko z Loveli :)

Z cyklu wkurwiająca teściowa. Mąż mówi do niej, że Agatka mało spała na spacerze. Padło pytanie "a to dlaczego?". No nie wiem kur*a, nie pytałam. Mąż daje Agatkę na ręce swojej mamie, a ta oczywiście, że nie bo Mała będzie płakać. Mąż mówi, no że może, bo zaraz będzie głodna. A ona "a dlaczego będzie głodna?". BOŻE ŚWIĘTY NO NIE WIEM DLACZEGO!!!

Siwulec, emi2016, Lunaris, Aga9090, Karma88, Nadzieja22, mi88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Kolejny emocjonujący dzień.
    My dziś się śmieliśmy z Aneczki, że ona nie jest zwolenniczką demokracji. Ona jest

Patrycja , mam nadzieję, że już masz córeczkę przy sobie :)

Bajka , jak zwykle wszyscy dookoła mają coś do powiedzenia w kwestii wagi. Taaa... lepiej głodzić tak małe dziecko. Brak słów.

AnnaStesia , też należę do tych, które wyczekują emka. Często to on zajmuje się obiadem albo przejmuje małą bym jak mogła zrobić. Bo niestety w małą na rękach sobie tego nie wyobrażam.

Rucola , dobrze, że za Wami dobra noc i przede wszystkim, że jesteście szczęśliwi! :) Bo to to w tym wszystkim chodzi :)

A w temacie basenu. My chcieliśmy iść ale pediatra odradziła. Stwierdziła, że przy mogą zaostrzyć się problemy ze skórą małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 13:23

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, skoro przewija się temat prania (piorę w loveli, ale płynu do płukania już nie daję), kiedy zaczęłyście prać rzeczy dzieci razem z Waszymi i przeszłyście na inne środki do prania?
    We wtorek :D

Luna1993, summer86, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    A ja polecam do prania mleczko z Loveli :)

Z cyklu wkurwiająca teściowa. Mąż mówi do niej, że Agatka mało spała na spacerze. Padło pytanie "a to dlaczego?". No nie wiem kur*a, nie pytałam. Mąż daje Agatkę na ręce swojej mamie, a ta oczywiście, że nie bo Mała będzie płakać. Mąż mówi, no że może, bo zaraz będzie głodna. A ona "a dlaczego będzie głodna?". BOŻE ŚWIĘTY NO NIE WIEM DLACZEGO!!!

hahhha
    "Dlaczego" ? ja myślałam, że przez etap pytań "dlaczego" będziemy dopiero przechodzić jak nasze dzieci zaczną mówić.
    Ale jak widać niektórzy dorośli nie przestaną zadziwiać.
    Dlaczego Agatka będzie głodna? - bo zgłodniała
    Dlaczego Agatka nie spala? - bo nie chciało jej się spać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - my pierzemy rzeczy Aluśki razem z naszymi już od drugiego miesiąca życia. Przez pierwszy miesiąc się bawiliśmy w rozdzielanie, ale to bez sensu było.
    Do prania używamy kapsułek Ariel lub Persil. Płynu do płukania nie używany.

U nas "czwórki" już prawie na wierzchu. Gorączki od wczoraj nie ma. Za to jest brak chęci na zwykłe jedzenie i jednocześnie ciągłe wiszenie na cycu. Już fizycznie nie daję rady :/

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tylko z dwa tygodnie prałam w lovelli, do szału mnie doprowadza brak płynu do płukania cocolino! :D piątka Fozzie!

Jeżowa mogłaś odpowiedzieć "weź spytaj Agatke". Moja teściowa też dziś zrobiła mętlik w mojej głowie, pamiętacie ostatnia akcję z nią? Opisywałam Wam. Nagle chce się pogodzić. A ja za cholerę nie wierzę w jej szczerość względem mnie i moich dzieci. Dobrze mi bez kontaktu z nimi

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- i co? Tak nagle zadzwoniła Sama z siebie? Też bym miała wątpliwości co do szczerości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jakiś czas dzwoniła do emka. Ten jej wczoraj napisał, że prosiliśmy żeby się z nami nie kontaktowała (wiadomo dlaczego). A ta mi dzisiaj napisała smsa, że przeprasza, że nas kocha i inne pierdoły jak to tęskni za dziećmi. Tak tęskni że Tosie widziała kilka razy zaledwie. Zuzię raz jak tam byliśmy co ten cyrk zrobiła. I dla niej obojętne jak moje dzieci mają na imię, bo ona nie musi pamiętać. Mnie obrażała... I ja mam wierzyć w jej słowa? Mowy nie ma. Nawey nie dzwoniła tylko głupiego smsa napisała.

Może się wydawać że jestem zołzą, ale już miałam moment zawahania żeby jej odpisać i spróbować. Ale nie mogę, bo wiem że nigdy się nic nie zmieni, nie chce by dzieci na to patrzyły.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, odpisz/wyslij jej jakiś łańcuszek smsowy :D nic tak nie wkurwia człowieka :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, uwielbiam takie pytania! Jakbym słyszała moją madrą teściową! Zmowily się, żeby nas denerwować czy co?

Dziewczyny, które noszą w chustach, mam pytanie. Przymierzam się do plecaka prostego i nie wiem, czy chusta 4.2 da radę, czy mam zainwestować też w 3.6. Boję się, że 4.2 będzie mi się mocno plątalo. Jakie macie doświadczenia? (jestem niska i noszę rozmiar 36)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, super, że gorączki już nie ma, ale z tym wiszeniem na piersi rozumiem. Wiem, że ciężko i sama nie wiem, co będę z tym fantem u nas po roku robiła.

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia wczoraj byłam u doradcy na nauce motania pp :) 4,2 jest spoko, najwyżej dwa węzły zrobisz. Mi doradczyni odradzała 3,6. Mówiła że fajnie bo potem nie lata, ale może być trudniej dociagac (w pp dobre sobie poły dać między kolana a jak będzie 3,6 może być o to ciężko), szczególnie na początku. Wiec 4,2 powinno być jak najbardziej ok :) ja też niska, wprawdzie nosze 38/40 no ale spokojnie w 4,2 motam pp :)

Patrycja kciuki zaciskam! Mam nadzieje że już tulisz Kaję <3

Kaczorka współczuje :( ale z drugiej strony możesz się pocieszyć że przynajmniej pije, jakby Ala była odstawiona to byście mogli mieć problem teraz.
    Ja po całej nocy wiszenia Ninki na mnie obudziłam się z lekkim zastojem który jest kuż olbrzymi i tak boli ze płakać się chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 14:27

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Pilik, za informację, fajnie się złożyło, że masz na świeżo wieści. Będziesz wrzucala Ninke z kolana? Mam ochotę na konsultacje z doradcą w tej sprawie, ale przyznam, że mieliśmy raz taką wizytę na poczatku i babeczka uczyła nas kieszonki. Z tym, że dopiero potem w Internecie dowiedziałam się kilku sztuczek, których mam nie pokazała i dlatego nasze początkowe próby były fatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 14:31

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia szkoda że trafiliście na słabego doradcę :(
    Będę z kolana. Już wczoraj po południu sama wrzucalam. Próbowałam sama se uczyć, ale kiepsko szło. I właśnie kulka sztuczek od doradcy i bez problemu wrzucam i ściągam i się nie boje, nie muszę nad kanap ani nic

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja już urodziła :) trzeba dać jej chwilkę i zapewne niebawem się pochwali malutka :)

summer86, pilik, emi2016, Bajkaaa, Jeżowa, JuicyB, Achia, Minnie89, Siwulec, bazylkove, Lusesita, Lunaris, Anna Stesia, Aga9090, Yoselyn82, ibishka, Rucola, JustynaG, Kaczorka, -Mamunia-, Karma88, Barbarka1984, blue00, Sarna84, KateHawke, Nadzieja22, KateKum lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Patrycja już urodziła :) trzeba dać jej chwilkę i zapewne niebawem się pochwali malutka :)

Suuuuper :)
    Dzięki Iza za info :* :* :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 2756 2757 2758 2759 2760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ