WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie sobie frytki, sama niezdrowa zywnosc jem ostatnio, ale mam takie smaki na nia ze hej :D

pilik, Luna1993, moniśka..., Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki też bym zjadla, ale ostatnio mam problemy z wrzodami i chyba padlabym z bolu po zjedzeniu. Ale jak tylko je wycisze to na obiad beda frytki

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna atrovent podajesz przez tube pewnie? Ja mislam aerochamber w stanie idealnym i oddalam ostatnio kuzynce. Też dobra sprawa. Krótszy od tuby.
    Ja trzymam kciuki żeby Tosience minęło to z wiekiem. Trzeba być dobrej myśli.
    Chociaż mi samej przy tych wielotygodniowych kaszlach trudno było o optymizm.

Edit. Tak mnie Teraz olsnilo że może do inhalacji dostałaś. A wpisali ci chociaż z refundacją?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:43

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Yos ile to ja frytek zjadłam na końcówce ciąży!

My po usg, Ninka tak wrzeszczała (jeszcze zanim ją ktokolwiek dotknął, sam fakt położenia na kozetce wszczął alarm koszmarny), że wyszłam z badania z jeszcze większym bólem głowy i mdłościami. wszystsko w porządku na szczęście.
    Wróciliśmy wygłodniali do domu i na szybko zrobiłam placki ziemniaczane więc też super zdrowo ;p

Luna przykro mi że u Tosi podejrzenia astmy. Ale dobrze znać wroga mimo wszystko.

Kaczorka mam na testy joie, ale już go zostawię raczej (nie chce mi się kombinować. Ma kilka minusów, ale nie jest zły. Znajoma sprzedaje;)

Rucola cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty fizjo.

A ja się nie pochwaliłam, przyszło nam nosidło na testy, do niedzieli mamy zdecydować, ale już widzę że się polubiliśmy <3 a że ja nie mam zawrotnych wymagań a zakupy to dla mnie katorga to już jestem w sumie zdecydowana ;p
    A w lidlu kosze puste, dosłownie sześć sztuk zostało, a dwie w naszym rozmiarze! Wzięłam jedne. Chciałam też polecić rajtuzki. Śliczne, grube i super są!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3eebe103265.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:54

Yoselyn82, Bajkaaa, JustynaG, KateHawke, Anna Stesia, Jeżowa, Achia, blue00, Nadzieja22, Patrycja20, sliweczka92, emi2016 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Achia ja też używam wielorazowych mam takie z Gemini tylko nie pamiętam firmy bo wyrzuciłam opakowanie . Sprawdzają się czasami zdarzyły mi się przecieki ale ja ooglnie mam bardzo często wypływy mleka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:55

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna skoro źle odczytałam Twoje intencje to szczerze przepraszam za atak. Co do diagnoz Twojego lekarza to uważam (również jako lekarz, co prawda nie jestem pediatrą ale skończyłam UM z tytułem lekarza) to uważam że jesteś bezkrytyczna co do jego diagnoz. Ja na Twoim miejscu weryfikowałabym te diagnozy tym bardziej że nie są poparte żadnymi badaniami a jedynie wywiadem i objawami które można przypisać wielu chorobom (dlatego też odnosiłam się do kolki). Jest między nami napięcie, nie potrafimy się dogadać i bez sensu sie spierać i psuć atmosferę na forum, dlatego podtrzymuje to co napisałam, że nie będę się personalnie odnosić do Twoich postów.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Summer dziękuję za informację. Właśnie z alergii wiem że się wyrasta, bo sama tego doświadczyłam. Wszelkie zmiany hormonalne mogą wyciszyć albo nasilić alergię. Ale czy astma nie działa inaczej ? Nie chce być czarnowidzem, wolę się miło zaskoczyć. Dziadek, mama, ja i teraz Tosia. Chciałabym wierzyć że może minąć. Zrobimy tą spirometrię za rok.

AnnaStesia to życzę szybkiego przebicia się ząbków <3 i coraz dłuższego snu, matko ja Was podziwiam że dajecie radę tak funkcjonować. Dla mnie pod tym względem macierzystwo jest łaskawe. Jakie wiązania testujesz i jak Wam idzie ;* ?

Testuje kangurka i plecak prosty, idzie mi beznadziejnie ;-) Mały jest niecierpliwym wsadem. Ale chusta bardzo ciekawa. Na początku byłam niezadowolona, bo jest bardzo czepliwa, ciężko ja zawiązać czy poprawić na dziecku. Z drugiej strony fantastycznie trzyma, dobrze się dociaga, jest cienka i dość przewiewna. Pierwszego dnia byłam sceptyczna, ale teraz się przekonujemy do siebie. Chciałam wrzucić zdjęcie z pierwszego testowania, ale coś mi nie działają hostingi na telefonie. Jeśli kiedyś dorobie się innej chusty to jeśli zechcesz mogłabym Ci ją przesłać na macanki. Jest mocna, ale trzeba się jej uczyć. Może po kilku praniach Bedzie inaczej pracowała.

Dziewczyny, dziś dzień ziemniaka! Ja też właśnie wsuwam placki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:25

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - gdyby Ci terkotały przednie koła w wózku to umieść między nimi a stelażem filcowe podkładki :) w PEPCO można takie gotowe kupić.
    Na inne niedogodności ciężko coś poradzić ;) ale powiem Ci, że ja z miesiąca na miesiąc coraz bardziej go lubię. Z tym, że my mamy Mytrax a Wy?

pilik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik przypomnisz mi nazwę nosidła? Bardzo mi się podoba. Jak przetestujesz to zdaje relację ;) jak Młody siądzie to chyba też kupię nosidło. Chcę spróbować wszystkiego :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik co to za nosiło? (wybacz jeśli kiedyś już pisałaś) ale ja zamierzam kupić jakieś jak Zośka siadzie bo nawet do sklepu nie mam jak iść z nią a z wózkiem nie zawsze jest czas

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Achia ja też używam wielorazowych mam takie z Gemini tylko nie pamiętam firmy bo wyrzuciłam opakowanie . Sprawdzają się czasami zdarzyły mi się przecieki ale ja ooglnie mam bardzo często wypływy mleka :/
    avent? takie teraz tylko widzę w Gemini :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a skąd możesz wiedzieć jakie badania mamy robione.myslsz że zwierzam się tu ze wszystkiego? To jesteś w bledzie. I czytaj ze zrozumieniem. Kolki diagnozowało u mnie dwóch lekarzy SPECJALISTOW a Ty nim nie jesteś. Nie jesteś alergologiem ani pediatra a moi lekarze owszem. Więc to ty jesteś bezkrytyczna co do twojej własnej wiedzy. Wiem że masz mnie za patologie ale nawet takie osoby jak ja nie pakują w dziecko leków bez powodu.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cieszę się, że dodałaś suwaczek dla Tosi, zawsze mi go brakowało :) chyba, że jestem mega niespostrzegawcza i on tam zawsze był?

U nas kolejna noc gdzie pierwsze uśpienie Agatki to jakieś kompletne cyrki. Ja męczyłam się pół godziny, teraz pałeczkę przejął mąż. W ciągu dnia usypia tylko na cycu... Wszystko się nam poprzestawiało i już tracę nadzieję, że wrócimy do schematów wypracowanych wcześniej :( no ale ponad wszystko trzeba odpowiadać na potrzeby dziecka, więc coś innego mi pozostało. I tak, wiem, że niektóre Wasze dzieciątka śpią tylko z cycusiem w buzi, więc u nas to jeszcze nie tragedia, ale jednak się trochę przyzwyczaiłam już do innego świata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:36

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, cieszę się, że słońce też się pojawia i z tego co piszesz jest go całkiem dużo :) Z tym spaniem to Cię rozumiem, Ania dziś pierwszy raz od dawna zaliczyła w dzień 1:15 drzemki a ja tylko zaglądałam, bo byłam przekonana że źle się czuje z powodu wczorajszych wymiotów. Mąż się śmiał, że jak mało śpi to narzekamy a jak zdarzy się, że pośpi więcej to od razu się martwimy.
    Mam nadzieję, że ząbek się szybko przebije. Też myślałam, że będzie mi brakować bezzębnych uśmiechów, ale te z dwoma dolnymi jedynkami są chyba jeszcze słodsze ;)

Pilik, przykro mi, że badanie było takie trudne dla Ninki, ale cieszę się, że wszystko wyszło ok.

Edit: AnnaStesia, a co do testu to przyznam, że namieszał mi w głowie. Myślałam, że mam wszystko poukładane i wiem czego chcę a od rana chodzę skołowana i nie mogę sobie miejsca znaleźć.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik aż mam łzy w oczach jak o tym czytam a co dopiero Ty musisz przeżywać jako mama :( jesteś naprawdę silna. Super nosidło! Może też kiedyś spróbujemy

AnnaStesia bardzo chętnie dam też pomacać moje koniki! I zauważyłam to samo, że są czepliwe i ciężko mi w nich idzie kangurek, za to kieszonka wychodzi super. Za to jak dociagne to trzyma mur beton. Zbieram się do pp bo można niby od początku ale się boje, pewnie niepotrzebnie. Co o tym myślicie?

Lusesita mam inhalator siateczkowy w domu i z nim się inhalujemy :) faktycznie atrovent mam z regulacją a singulair bez

Jeżowa suwaczek od kilku dni, sama nie wiem czemu wcześniej nie dodałam ;) a może u Was to skok? Zuza też ostatnio "inna" a próbuje przewrotów na plecki ;)

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wybaczcie że zaczne od siebie, ale potrzebuje żeby mi ktoś przemówił do rozsądku bo mam zjazd lekki. Przerabialysmy to tysiąc razy...ale martwię się czy Milan się najada. Spędza max 10 minut na jednej piersi podczas karmienia i to muszę go dobudzac czasem, a potem śpi i śpi, i takie krótkie te karmienia że się zastanawiam czy nie za mało je :(
    A jak próbuje go budzić żeby posiedział dłużej przy piersi to jest protest i wrzask.

Próbowałam go dziś dokarmić swoim odciągniętym mlekiem ale trochę się boje butli bo mi się krztusi przy niej.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie moja tak jadła, z usilnym dobudzaniem max 10 minut. I spała, spała, spała. Myślę, że Milan się najada, spokojnie :)
    Choć pewnie i tak jeszcze długo będziesz się nad tym zastanawiać, taki już los matki :D

Luna może to i skok, ale według mnie dopiero co miała skok (wtedy co miała problemy z jedzeniem z cyca), a na kolejny chyba za szybko? Więc pewnie po prostu coś się poprzestawiało, a mi się kończy cierpliwość. Niestety jestem okropnym nerwusem i wstyd się przyznać, ale we wtorek nakrzyczałam na Agatę, że chyba sobie jaja robi, że znowu nie udało mi się jej odłożyć... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że godzinę później dostałam okres, może to było apogeum PMS, ale i tak mi wstyd przed samą sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:56

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bo Singulair jest 100% płatny, ale np Montelukast Bluefish lub Sandoz jest na refundacje. Substancja ta sama.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita dziękuję że i tym piszesz, zrobiłam sobie screena i przy następnej okazji zapytam o te leki. Alergie pokarmowe mamy wykluczone, na pyłki i roztocza wpływu żadnego :( u mnie jest tak samo, po każdej infekcji gigantyczny kaszel. Teraz Tosia weszła na 4 piętro i już kaszle. A cały dzień był spokój. Aż jestem zła na siebie że nigdy tego nie powiązałam :( bardzo dziękuję za słowa wsparcia, nie ukrywam że to kolejny cios dla nas

Jeżowa wiesz ile razy mi się zdarzy przeklnąć w myślach, bo ile razy można dziecko odkładać a ono oczy jak 5 zł :D pms to wyjaśnia podwójnie, ja Ci się wcale nie dziwię że czasami nie ma cierpliwości. I brawo że umiesz o tym pisać otwarcie, tak samo jak o trudnych początkach po porodzie :*

Wiecie że idę dziś z siostrą do kina? Cieszę się jak małe dziecko <3 ostatnio w kinie byłam rok temu :P

Achia, summer86, Nadzieja22, pilik, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - a zmieniło jej się to na jakieś dłuższe sesje? No mój dziś nawet nie marudzi, tylko je i śpi.

Anna Stesia - śmiało wyślij ciuszki do Kate, my dajemy radę z małym rozmiarem :) dziękuję że o mnie pamiętałaś ;*

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2799 2800 2801 2802 2803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ