WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia możesz zgadnąć za co polubiłam <3 :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, niestety mogę przybić Ci piątkę :/ Jedyne pocieszenie dla mnie, że mimo tych problemów ze spaniem jest ogólnie radosnym dzieckiem i ten uśmiech sporo wynagradza. U nas dużo pomogło spanie razem, nie jestem z tego dumna, ale nie było sensu wstawać co godzinę albo i częściej.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Minnie, jeśli mały sika, robi kupki i przyrasta to na pewno ma wystarczająco pokarmu. Nie musi jeść jak w podręczniku, bo prawdopodobnie go nie czytał! Dajesz radę, wierz mi!

A ja tam wierzę w Milana. Myślę, że w brzuszku mamusi studiował niejedną książkę!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Veritaserum, niestety mogę przybić Ci piątkę :/ Jedyne pocieszenie dla mnie, że mimo tych problemów ze spaniem jest ogólnie radosnym dzieckiem i ten uśmiech sporo wynagradza. U nas dużo pomogło spanie razem, nie jestem z tego dumna, ale nie było sensu wstawać co godzinę albo i częściej.

U nas też jak widzę ten uśmiech rano to chce się żyć ;) ma gorsze dni w których tylko na ręce by chciała ale większość dni jest radosnych.
    ale no kurde noce to koszmar. Z dnia na dzień mam wrażenie że jest coraz gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- Agatka cudna <3

Justyna- hmm... umiejętność warta wpisania w CV :) bo może coś w tym jet?:)

JustynaG lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Anna Stesia możesz zgadnąć za co polubiłam <3 :D

:-* :-* stawiam na róż

Justyna, haha, dlatego napisałam 'prawdopodobnie'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuję za Twoją opinię, chyba narazie poczekam bo niby trzyma główkę ale jeszcze nie do końca, wiem że teoretycznie można ale póki co kangurek nam pasuje :D i też różu nienawidzę! Zuza nie ma prawie nic w różu. Ale te konie, piękne konie mnie tak urzekły :D

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    :-* :-* stawiam na róż

Justyna, haha, dlatego napisałam 'prawdopodobnie'

A nie, akurat chodziło mi o czytanie podręcznika :D ale Justyna słusznie zauważyła, że kto wie, kto wie... Może istnieją podcasty dla dzieci w brzuchu? :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie karmie mała mlekiem ale odciągam .. nie daje rady przystawiać ja do cycków ale mniejsza o to .. o 19 zjadła 90ml odciagnietego mleka szooook! Jest lekko po 20 a ona lezy i nerwowo szuka :/ jak daje jej smoka to ma straszne nerwy kręci mocno głowa, płacze ... zaczynam wierzyć w to ze mleko mam nie treściwe ! :/ czy to możliwe ???

Siwulec a Ty na porodówce ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, raczej nie ma czegoś takiego jak mało treściwe mleko, mimo że podawane z butelki to dziecko pewnie odczuwa jako chwilę bliskości i oprocz głodu chce zaspokoić również tę potrzebę.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nosidło to lenny lamb baby. Na olx można dorwać spokojna za 200-250zl i jestem pewna że potem za podobną cenę je sprzedacie w razie co :)

Jeżowa obawiam się że to może być skok bo drugi z trzecim mają ksiazkowo tydzień/dwa przerwy od siebie... a robienie planów jakiś konkretnych z dzieckiem ma sen po pół roku, wcześniejsze nasze wysiłki własne idą w łeb przy regresie snu i skokach...

Veritaserum, możesz tak czuć bo pierwsze pół roku życia dziecka to więcej czasu w skoku niż spokoju...! Ale pomyślcie ile rzeczy się dowiaduje i ogarnia taki mały człowiek w tym czasie! Potem nie jest dużo lepiej no ale już jakoś można się zacząć dogadywać.

Moje dziecko np. dzisiaj postanowiło że jest na tyle dorosłe że samo będzie jadło sztućcami i koniec. Krzyk wicie i rzucanie. Musiałam jej dawać na widelcu, kłaść ten widelec żeby sobie sama zabrała i próbować nie paść na zawał z obawy co z tyk widelcem zrobi. I tu pytanie. Polecicie jakieś sensowne sztućce którymi da się jeść, a zarazem sobie maluch krzywdy nie zrobi?
    A na kolacje była zmiksowana owsianka ze śliwkami. Możecie sobie wyobrazić jak Ninka wyglądała... zdjęcia Wam oszczędzę ;)

Minnie dzieci mojej siostry od urodzenia jadły po pięć minut. I tak już miały. Nie każde dziecko wisi na piersi całymi dniami. Zobaczysz jak waga, ale jak będzie rosła (a wierzę że tak) to znaczy że masz szybkożerce ;)

Coś jeszcze miałam pisać ale oczywiście nie pamietam

Patrycja nie ma czegoś takiego jak mało treściwe mleko. Tak jak summer pisze - Mała pewnie potrzebuje bliskości. Może spróbuj ją położyć na sobie ciało do ciała? Albo niech ją mąż tak weźmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:38

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy tak tulimy się wydaje mi się ze długo .. no nic będziemy więcej ..
    albo może odczuwa moje emocje ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja na pewno odczuwa. Ale nie przejmuj się, jak była w brzuchu też odczuwała, jest do tego przyzwyczajona! W pierwszych dniach maluch może chcieć się tulić ciagle. Tylko w Twoich ramionach czuje się bezpiecznie, wiesz, ten świat jest jeszcze taki wielki i przerażający! Cierpliwości i siły dla Was <3

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Pilik <3

pilik lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, moja Klara tak potrafi jeść - 120 mleka, kupa i jeszcze w to wolne miejsce po kupie dorzuci z 70 ml średnio :D

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie woooow nie zły wynik :D dziewczyny o linie dbać chyba nie będą :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mój dzieć codziennie między 20 a 24 co chwilę chce cycka zje pospi z 15 minut i znowu, zaśnie tak porządnie o 24 i wstaje około 4 na jedzenie i zmianę pieluchy i śpi do 6-7

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja karmię odciągnietym- mam to samo. Daję 90 i za godzinę jest ryk, daję kolejne porcje aż odpadnie albo skończy mi się mleko bo nie mam takiej produkcji jak on by chciał jeść. Wtedy idzie już MM
    Dziewczyny mi tu dużo uświadomiły bo miałam takie same obawy jak Ty. Nasze mleko jest lekkostrawne stąd dziecko szybciej chce więcej. Po pierwszym miesiącu już trochę lepiej się nasyca i nie muszę co godzinę dolewać ;) czasem nawet jak zje butle to idzie spać na 2h :P

Wybaczcie że mnie tak wcięło ale dziś moja mała syrenka postanowiła być nieodkładalna i jak tylko poczuje kolyskę to robi aferę.

Pilik nie załapałam się na fotę śpiworka :( może jeszcze kiedyś z jakiegoś spaceru wrzucisz ;)

Luna przykro mi z powodu diagnozy :( wiadomo czemu antybiotyk nie do końca zadziałał :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 21:46

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę mi lżej .. zakupie jutro mm w razie w . Jakie polecacie ?

Luna ja również wspolczuje diagnozy ... :/ nawet nie wiem za bardzo co mogę napisać bo tyle złego co ostatnio się dzieje u Ciebie nie jedna z nas by załamało ... a mnie to na pewno .. jestem mega słaba a jak tylko coś się dzieje od razu panikuje ... chciałabym mieć takie podejście jak Fozzie tzn jak czytam jak pisze i jak podchodzi do różnych tematów to aż zazdroszczę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:11

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się popłakałam czytając ten wpis...
    chciałam cały wkleić ale przez tel nie da rady.

https://m.facebook.com/blogojciec/posts/1237096989779401

Dobranoc Mamusie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:11

ibishka, Lena21 lubią tę wiadomość

‹‹ 2801 2802 2803 2804 2805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ