Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Veritaserum, niestety mogę przybić Ci piątkę
Jedyne pocieszenie dla mnie, że mimo tych problemów ze spaniem jest ogólnie radosnym dzieckiem i ten uśmiech sporo wynagradza. U nas dużo pomogło spanie razem, nie jestem z tego dumna, ale nie było sensu wstawać co godzinę albo i częściej.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Minnie, jeśli mały sika, robi kupki i przyrasta to na pewno ma wystarczająco pokarmu. Nie musi jeść jak w podręczniku, bo prawdopodobnie go nie czytał! Dajesz radę, wierz mi!
A ja tam wierzę w Milana. Myślę, że w brzuszku mamusi studiował niejedną książkę!Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Veritaserum, niestety mogę przybić Ci piątkę
Jedyne pocieszenie dla mnie, że mimo tych problemów ze spaniem jest ogólnie radosnym dzieckiem i ten uśmiech sporo wynagradza. U nas dużo pomogło spanie razem, nie jestem z tego dumna, ale nie było sensu wstawać co godzinę albo i częściej.
U nas też jak widzę ten uśmiech rano to chce się żyćma gorsze dni w których tylko na ręce by chciała ale większość dni jest radosnych.
ale no kurde noce to koszmar. Z dnia na dzień mam wrażenie że jest coraz gorzej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnaStesia dziękuję za Twoją opinię, chyba narazie poczekam bo niby trzyma główkę ale jeszcze nie do końca, wiem że teoretycznie można ale póki co kangurek nam pasuje
i też różu nienawidzę! Zuza nie ma prawie nic w różu. Ale te konie, piękne konie mnie tak urzekły
-
Anna Stesia wrote::-* :-* stawiam na róż
Justyna, haha, dlatego napisałam 'prawdopodobnie'
A nie, akurat chodziło mi o czytanie podręcznikaale Justyna słusznie zauważyła, że kto wie, kto wie... Może istnieją podcasty dla dzieci w brzuchu?
-
Dziewczyny mam pytanie karmie mała mlekiem ale odciągam .. nie daje rady przystawiać ja do cycków ale mniejsza o to .. o 19 zjadła 90ml odciagnietego mleka szooook! Jest lekko po 20 a ona lezy i nerwowo szuka
jak daje jej smoka to ma straszne nerwy kręci mocno głowa, płacze ... zaczynam wierzyć w to ze mleko mam nie treściwe !
czy to możliwe ???
Siwulec a Ty na porodówce ?? -
Patrycja, raczej nie ma czegoś takiego jak mało treściwe mleko, mimo że podawane z butelki to dziecko pewnie odczuwa jako chwilę bliskości i oprocz głodu chce zaspokoić również tę potrzebę.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, to nosidło to lenny lamb baby. Na olx można dorwać spokojna za 200-250zl i jestem pewna że potem za podobną cenę je sprzedacie w razie co
Jeżowa obawiam się że to może być skok bo drugi z trzecim mają ksiazkowo tydzień/dwa przerwy od siebie... a robienie planów jakiś konkretnych z dzieckiem ma sen po pół roku, wcześniejsze nasze wysiłki własne idą w łeb przy regresie snu i skokach...
Veritaserum, możesz tak czuć bo pierwsze pół roku życia dziecka to więcej czasu w skoku niż spokoju...! Ale pomyślcie ile rzeczy się dowiaduje i ogarnia taki mały człowiek w tym czasie! Potem nie jest dużo lepiej no ale już jakoś można się zacząć dogadywać.
Moje dziecko np. dzisiaj postanowiło że jest na tyle dorosłe że samo będzie jadło sztućcami i koniec. Krzyk wicie i rzucanie. Musiałam jej dawać na widelcu, kłaść ten widelec żeby sobie sama zabrała i próbować nie paść na zawał z obawy co z tyk widelcem zrobi. I tu pytanie. Polecicie jakieś sensowne sztućce którymi da się jeść, a zarazem sobie maluch krzywdy nie zrobi?
A na kolacje była zmiksowana owsianka ze śliwkami. Możecie sobie wyobrazić jak Ninka wyglądała... zdjęcia Wam oszczędzę
Minnie dzieci mojej siostry od urodzenia jadły po pięć minut. I tak już miały. Nie każde dziecko wisi na piersi całymi dniami. Zobaczysz jak waga, ale jak będzie rosła (a wierzę że tak) to znaczy że masz szybkożerce
Coś jeszcze miałam pisać ale oczywiście nie pamietam
Patrycja nie ma czegoś takiego jak mało treściwe mleko. Tak jak summer pisze - Mała pewnie potrzebuje bliskości. Może spróbuj ją położyć na sobie ciało do ciała? Albo niech ją mąż tak weźmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:38
-
Patrycja na pewno odczuwa. Ale nie przejmuj się, jak była w brzuchu też odczuwała, jest do tego przyzwyczajona! W pierwszych dniach maluch może chcieć się tulić ciagle. Tylko w Twoich ramionach czuje się bezpiecznie, wiesz, ten świat jest jeszcze taki wielki i przerażający! Cierpliwości i siły dla Was
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati ja karmię odciągnietym- mam to samo. Daję 90 i za godzinę jest ryk, daję kolejne porcje aż odpadnie albo skończy mi się mleko bo nie mam takiej produkcji jak on by chciał jeść. Wtedy idzie już MM
Dziewczyny mi tu dużo uświadomiły bo miałam takie same obawy jak Ty. Nasze mleko jest lekkostrawne stąd dziecko szybciej chce więcej. Po pierwszym miesiącu już trochę lepiej się nasyca i nie muszę co godzinę dolewaćczasem nawet jak zje butle to idzie spać na 2h
Wybaczcie że mnie tak wcięło ale dziś moja mała syrenka postanowiła być nieodkładalna i jak tylko poczuje kolyskę to robi aferę.
Pilik nie załapałam się na fotę śpiworkamoże jeszcze kiedyś z jakiegoś spaceru wrzucisz
Luna przykro mi z powodu diagnozywiadomo czemu antybiotyk nie do końca zadziałał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 21:46
-
To trochę mi lżej .. zakupie jutro mm w razie w . Jakie polecacie ?
Luna ja również wspolczuje diagnozy ...nawet nie wiem za bardzo co mogę napisać bo tyle złego co ostatnio się dzieje u Ciebie nie jedna z nas by załamało ... a mnie to na pewno .. jestem mega słaba a jak tylko coś się dzieje od razu panikuje ... chciałabym mieć takie podejście jak Fozzie tzn jak czytam jak pisze i jak podchodzi do różnych tematów to aż zazdroszczę !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:11
-
nick nieaktualnyJa się popłakałam czytając ten wpis...
chciałam cały wkleić ale przez tel nie da rady.
https://m.facebook.com/blogojciec/posts/1237096989779401
Dobranoc MamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 22:11
ibishka, Lena21 lubią tę wiadomość