X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka brak słów!! Co to ma być? Dramat, że tak traktują ludzi.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka :( to jest właśnie polska i NFZ z nikim się nie liczą :( współczuję stresu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dziewczynki są w przedszkolu tak? To może w dzień trochę odeśpisz :( Zuza też z mega katarem więc znam ten ból. Dużo siły i dużo kawy :*

Cccierpliwa to ładnie u Was noce wyglądają :) oby się nic nie zmieniło, a było jeszcze lepiej! Piękny masz avatarek

Summer, Cccierpliwa czuję się tak samo jak wczoraj, ale jak leżę jest lepiej. Wstawanie i chodzenie bez zmian. Dziś mąż zmieni mi opatrunki, jest tym przerażony :P

Dzień dobry Oskarku ciocia dziękuję za zdjęcie :) te Twoje oczy są magiczne <3 i nie psoć się już mamie!

Madzik niedługo będzie Wasz wielki dzień :) narazie jak najwięcej odpoczynku ;* to prawda, Tosia w ogóle była bezproblemowa, Zuzia dawała czadu kolkami i nadal jest nieodkladalna, ale rekompensuje tymi pięknymi nocami.

Nikuś mąż spisuje się na medal, nie mogę mu nic zarzucić. Cały czas mi powtarza że cieszy się że jestem. Mam nadzieję że u Was to nie będzie łzs, a jej to będzie miało łagodny przebieg :( cieszę się że Łusia pięknie przybiera <3

Ibishka brak mi słów, nic mnie już nie zdziwi jeśli chodzi o służbę zdrowia... Ten termin jest ostateczny czy też może zostać przełożony? Jakoś szpital wytłumaczył dlaczego znów przełożyli?

Cccierpliwa, Madzik34 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przelozyli bo jednak nie mają miejsca
    Niby ostateczny. Ale ten też był już ostateczny bez mpzliwosci przełożenia. Ehh

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mi88 :)

Luna, super, że mąż się tak pięknie spisuje! Jeszcze trochę i będziesz normalnie funkcjonować :)

Ibishka, oni chyba sobie jakieś żarty robią... Dobrze, że tylko przesunęli i to parę dni. Masakra...

Właśnie jem śniadanie i będę się zbierać, bo na 12 mam ktg i gbs :) Ciekawe jak wyleżę tam 40 min z tym katarem...

Oskarku jakiś Ty słodziak <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 09:30

mi88, Luna1993 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- trzymam kciuki żeby kolejnego terminu nie zmienili!

• pilik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochh Oskar <3
    Ninka dzisiaj z Tobą obchodzi miesięcznice! Z tej okazji postanowiła zacząć raczkować. Szalona dziewczyna. Zero w niej rozwagi i ostrożności ;)...

Mi witaj :) fajne że wróciłaś!

Patrycja jak się dzisiaj czujesz? Trzymaj się i spokojnego dnia!

Cierpliwa ależ mi się imię Mia podoba... chyba jednak jakby nam się córka druga trafiła to tym razem przeforsuje i trudno że będzie miała podobnie do mnie, zawsze mi się Mia podobało <3

Jezowa super że się udało z zajęciami!! A w ogóle jak tam z przyrostami Agatki? Spokojni już jesteście?

I sojka bardzo mi przykro że tak igrają :( oby ten kolejny termin był tym właściwym...!

Agulineczka zazdroszczę!

Veritaserum a z Tobą się jednocze. Dzisiaj pobudki co godzinę, cała noc na mnie. Dosłownie. A ta panienka jednak swoje wazy i mój brzuch odczuwa coraz boleśniej takie nocne gniecenie...
    Końcem lutego są u nas warsztaty z Magdą Komstą (prowadzi bloga wymagajace.pl) o śnie dziecka i coraz bardziej się zastanawiam czy by się może nie wybrac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 09:53

mi88, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    U Aneczki coś się ze snem poprzestawiało. Wcześniej zasypiała koło 18-19, czasami 20 i potrafiła tak spać do 8-9 z przerwami na jedzenie. A teraz nie tylko zasypia później, bo nawet po 21 to jeszcze wstaje wcześniej bo o 7. Pobudki nocne co 2h - bez zmian.
    I tym sposobem mamy z eMkiem coraz mniej czasu dla siebie tylko we dwoje. :(

Bajkaaa , a nie mogłaś jej zostawić tej butelki? Aneczka przez długi czas zamiast smoczka, zasypiała z butelką w buzi. Teraz już akceptuje smoczka więc mogę jej podmienić ale przez pewien czas nie było innej opcji.

Nika , mam nadzieję, że to jednak nie ŁZS. A waga zacna! Muszę Cię jednak zmartwić - noszenie 5kg dziecka bywa męczące.
    Wczoraj była u mnie siostra (Ania waży 6,5kg :P) i po 15 minutach noszenia już miała dość. Mama mogła odłożyć dziecko na matę ale ciocia nie. Ciocia miała nosić :)

Achia - Oskar jest podobny do Ciebie! Widzę to! :)

Ibishka - nie dziwię się, że jesteś wkurzona. Zresztą czytając o perypetiach Twoich i Luny to naprawdę człowiek może się załamać. Naprawdę trzeba być zdrowym by chorować i leczyć się na NFZ.

Pilik gratulacje dla Ninki! i wszystkiego najlepszego z okazji 7 miesięcy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:15

pilik, blue00, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, tak piszesz o tym, że coraz mnie czasu macie dla siebie - ku pokrzepieniu powiem Ci, że... Im dalej w las, tym czasu jeszcze mniej

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help!
    jutro idziemy na szczepienie. Biję się z myślami, czy zabrać dziś małą na CRP. Badacie dzieci przed szczepieniem? Badacie tylko crp czy też morfo?
    Czy w Diagnostyce pobiorą mojej małej krew, czy lepiej iśc do przychodni? Przykleić jej emlę przed pobraniem? I gdzie?
    Młoda co rano ma gile nazbierane w nosku i muszę ją meczyć marimerem albo aspiratorem i martwię się, czy jest do końca zdrowa, stąd zastanawianie się nad badaniem.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja bym pewnie poszła. Crp i morfo to z paluszka pobiorą, nie ma co naklejac.
    Chociaż jest szkoła ze to bez sensu bo dzisiaj crp będzie dobre a co jutro? Ja już ostatnio nie badałam.
    Ale jakbym miała wątpliwości to bym zrobiła na pewno. Chociaż u Was może być sapka ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,ja też co rusz wyciągam małemu zaschnięte glutki,choć kataru żadnego nie widać.My w przyszłym tygodniu drugie podejście do szczepienia ;)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny termin. 3. 02 też nie ma. Miejsca. Mamy być 6.02

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- nam pediatra dała skierowanie na CRP więc zrobię przed szczepieniem, zwłaszcza że i tak będziemy robić tsh i ft4.

Justyna- oh dziękuję! Pierwsza to powiedziałaś. Bo Wszyscy mówią, że cały tata z Oskara ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:38

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Lunka - oby każdego dnia było już tylko lepiej :*

Mi88 - witaj :D

Nika - trzymam kciuki za wyniki Łusi i życzę aby jednak to nie był ŁZS

Nadzieja - kciuki za ktg :) daj znać po

Madzik - dziękuję, noc znośna, samopoczucie takie sobie, codziennie mam nadzieję że to już dziś i chyba to mnie tak trochę dołuje bo nic konkretnego się nie dzieje, powtarzam sobie że już z górki, ale głupia głowa myśli swoje...

Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna:*
    Tez mam nadzieje, ze noce takie zostana... pamietam jak tescoe przyjechali jak Mia miala tydzien i tesc sie choleryzowal, ze juz 9 a nikt z sypialni nie wychodzi, ani dziecko nie placze, ani pies sikac nie chce haha...

Oby u ciebie szybko sie poprawilo!

Achia piekny synek!

Pilik :D my od dawien dawna wiedzieliamy, ze jak dziewczynka to Mia... moj maz tak bardzo nie bral nic innego pod uwage, ze stwierdzil, ze nawet jakby sie jakas w rodzinie pojawila, to i tak u nas będzie Mia...
    Mi sie kiedys jeszcze Maya widziala, ale kuzynka meza nazwala tak psa...

Gratulacje z okazji raczkowania :D

pilik, Achia, Luna1993 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Justyna, tak piszesz o tym, że coraz mnie czasu macie dla siebie - ku pokrzepieniu powiem Ci, że... Im dalej w las, tym czasu jeszcze mniej
    Dzięki! Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć!

Achia no na tym pierwszym zdjęciu od lewej to do Ciebie :)
    Ale bardzo prawdopodobne, że to mieszanka tatusia i mamusi.

Nika , my crp nie robiliśmy choć zastanawiałam się.
    A już podjęłaś decyzję czy szczepisz wszystko na jednej wizycie czy rozbijasz?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam wszystkim dziękuję! :* Nie sądziłam, że tyle osób mnie jeszcze pamięta :)

Patrycja, jak brzuszek małej? Jak się dziś czujesz?

Ibishka, co za koszmar, jak tak można traktować ludzi :( Tata musi wrócić do domu, czy zostaje?

Nadzieja, powodzenia na KTG!

Jeśli chodzi o emlę, koledze odradzili przy szczepieniu, bo powiedzieli, że dzieci czasem mają w tym miejscu alergię i nie wiadomo wtedy, czy to odczyn poszczepienny, czy reakcja na plasterek.
    Jeżowa wrote:
    Hej mi88, ja Cię pamiętam, choć Ty zapewne mnie już nie :) Zosia to już duża panna i ma fajną datę urodzin!
    Haha, nie taka duża - waży mniej-więcej tyle, co Agatka ;) Los mi przynajmniej kilogramów oszczędził przy tym wiecznym noszeniu. A i trudno mówić o tym, czy kogoś pamiętam, czy nie, skoro tu siedziałam cały rok i czytałam na bieżąco :D
    StaraczkaNika wrote:
    Mi88 heloł ;) Wyobraziłam sobie Ciebie na tej piłce jak jedną ręką lulasz dziecko, drugą piszesz i potwierdzasz teorię że matki są mistrzami multitaskingu
    Wyobraź sobie w takim razie, jakie akcje odchodzą w toalecie :D
    moniśka... wrote:
    Mi88 ja Ciebie pamietam jeszcze z wątków testowych. Moj Starszak byl tak wymagajacym dzieckiem ze drzemki tylko ze mna, zasypianie tak samo i nic zrobic nie moglam, po roku zaczelo sie mocno poprawiac. Takze wytrwalosci zycze. Cc sie nie przejmuj, po roku zazwyczaj mozna zaczac starania. Ja pierwszy porod mialam przez cc, kolejna ciaza bez problemow jeśli chodzi o blizne i udało sie teraz rodzic sn.
    Ooo, chciałabym, żeby następny raz udało się sn :) Zobaczymy, jak wyjdzie. Rzeczywiście, byłaś na wątkach testowych, jak zaczynałam przygodę z forum! Zapomniałam o tym :) Chyba najbardziej pamiętam Rene i Ellkę, ale to dlatego, że zaszły w ciążę w wakacje, tak jak ja - tyle, że mi się wtedy nie udało jej utrzymać.

Nenusia, nie miałam okazji - to wspaniałe, z jaką determinacją walczyłaś o Borysa szczególnie na początku, kiedy nikt w niego nie wierzył. Możesz na niego spojrzeć z poczuciem, że uratowałaś mu życie :)

Bajeczka - co jakiś czas wspominasz, że żałujesz kp. Życie biegnie do przodu i łatwo zapomnieć o tym, co było - a ja chciałabym Ci przypomnieć, że dzięki Twojemu poświęceniu Zosia żyje i jest szczęśliwą, zdrową dziewczynką! Te kilka miesięcy w szpitalu dało jej sto razy więcej, niż dałoby karmienie piersią :) Więc przestań sobie wyrzucać, że za nie walczyłaś, bo wtedy, kiedy faktycznie trzeba było walczyć i kiedy to miało faktyczny wpływ na zdrowie małej, byłaś jak lwica :)

A ja się dzisiaj poskarżę - musimy jeździć na kontrole do takiej paskudnej lekarki. Spójrzcie na jej profil na Znany Lekarz - ocena 1.5 na 44 opinie :D https://www.znanylekarz.pl/olimpia-jarosz-palczewska/pediatra/krakow. Już dawno byśmy odpuścili, gdyby nie to, że wypisuje nam skierowania na usg mózgu do świetnej lekarki.
    Pani Olimpia jest zagorzałą przeciwniczką karmienia piersią, do tego jest opryskliwa i ma wieczne pretensje o wszystko.
    Zosia ma to nieszczęście, że jest wagowo na niższych centylach, a dla tej lekarki poniżej 50 to już patologia. Nawet moja teściowa (położna) fatalnie ją wspomina - siostra męża jest wcześniakiem i trafiła do tej samej lekarki. Ta kazała natychmiast przejść na mm, “bo to wcześniak i potrzebuje wszystkich składników odżywczych” :D Teściowa mądra, więc poszła się skonsultować do innego lekarza i ten wyśmiał te zalecenia. Swoją drogą, to było 20 lat temu, a to babsko się do tej pory nie doedukowało.
    Wracając do wagi naszego szkraba - aż Wam pokażę, wygląda to tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4bc6465654a.png
    czyli całkiem fajnie, po prostu balansuje sobie w okolicy swojego centyla. Na ostatniej wizycie dwa miesiące temu dostałam nakaz dokarmiania mm (całe szczęście mamy normalną pediatrę, która powierdziła, że wszystko jest dobrze). Dziś znowuż stwierdziła, cytuję “dziecko jest bardzo nisko na siatkach centylowych, proszę wprowadzić zupę warzywną, bo podejrzewam, że brakuje jej żelaza” (i znowuż ukłony dla pani doktor za wiedzę na temat źródeł żelaza i tego, że jeśli chcemy upaść dziecko, to warzywa są ekstra!).
    Nic to, że jesteśmy pod kontrolą poradni hematologicznej i nasza hematolog jeszcze miesiąc temu powiedziała, że nic w morfologii nie wskazuje na anemię i możemy spokojnie czekać z rozszerzaniem diety. Olimpia wie lepiej!
    I potraktowałabym te wizyty jako powód do żartów, ale problem jest taki, że mój mąż się przejmuje i muszę mu potem godzinami tłuc do głowy, że wszystko jest w porządku. Nawet wagę po jednej z takich wizyt kupiliśmy, bo już miałam dość tego ciągłego stresu.

Ech, znowu mnie czeka wieczorem przekonywanie męża, że mamy zdrowe dziecko! Nienawidzę babsztyla.

A tu w ramach wkupienia się w wątek zdjęcie naszego niedożywionego szkraba - nie cytujcie, za jakiś czas usunę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:43

-Mamunia-, Achia, pilik, KateHawke, Bajkaaa, JustynaG, Patrycja20, Jeżowa, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, sliweczka92, StaraczkaNika, Aga9090, moniśka..., Emiilka, Minnie89, Lena21, emi2016, Anna Stesia, blue00, malka, Lusesita lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 Nie zdążyliśmy pojechać do Krakowa. Mieliśmy jechać po południu i jutro się o 8 zgłosić na. Oddział

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Mi88 Nie zdążyliśmy pojechać do Krakowa. Mieliśmy jechać po południu i jutro się o 8 zgłosić na. Oddział
    Już myślałam, że Was wygonili ze szpitala. To chociaż tyle, ale mimo wszystko bez serca coś takiego :(

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 2824 2825 2826 2827 2828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ