Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia - norma dla szyjki to 3cm dopiero poniżej tej długości można zacząć się przejmować. Z czego niektórzy ginekolodzy twierdzą, że taka graniczna długość to 2cm.
Powiem Ci, że jak mi na połówkowych wyszło 31mm to doktorek uznał, że to całkiem dobra długość :p
Ale ja nie czułam twardnienia brzucha. W zasadzie do końca ciąży nie czułam nawet żadnych skurczów przepowiadających.
Może je miałam, bo od czegoś ta szyjka się jednak skracała.
Nie martw się na zapas, tylko kontroluj jej długość. U nas na listopadzie 2 dziewczyny miały problem ze skracaniem szyjki a w ostateczności urodziły w terminie lub po -
Lusesita, nie martw się. Lekarz na pewno Cię uspokoi. I to już niedługo, trzymam kciuki
Inna, wiesz, jak u Aksamitnej?
Flo, jak brzuch dzisiaj?
Nika, przypominam o kociaku!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Lusesita wrote:Dziewczyny mam dzisiaj wizytę na 9.30 i tak się stresuje...
Boję się że ta wydzielina zwiastuje coś złego.
Cała noc miałam do d...
Przypadkiem trafiłam i rozpoznałam post Aksamitnej na jednej z grup na facebooku, serce rozdarte na milion kawałków:(nie wiem jaki jest cel Boga w takim cierpieniu:(
Wam też się śnią takie pierdy w ciąży?bo ja to już przechodzę samą siebie myślałam że tchu nie złapie w nocy...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Cała noc miałam do d...
LMam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi + widok fasolka wprawi w dobry nastrój -
Dziewczyny, czy uczucie ciężaru na macicy jest normalne (7 tc)? Czuję, jakby na podbrzuszu leżało mi coś ciężkiego, kiedy leżę.
Do wczoraj jakoś się trzymałam po tej wtorkowej wizycie, a teraz znowu zaczynam ryczeć po kątach i mam złe przeczucia. -
Tak na poprawę humoru:
http://kobiecyhumor.pl/2017/12/14/13-rzeczy-ktore-zrozume-tylko-kobieta-w-ciazy/
Nr 4 dla mnie najlepszyJuicyB lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ruth wrote:Justya85 mi takie, że aż mąż pierwsze Chi rano to pyta co mi się śniło hahaha uciekam z obozów koncentracyjnych..jestem murzynem na misji w Iraku, albo przenoszę się w czasie
Nika ja nie pomogę bo mnie wogóle mało co brzuch boli, i nie bolał mnie też w żadnej ciąży, czasem coś zakłuje nic znaczącego... ale myślę że normalne, jak Cię cos niepokoi to nospa, magnez i leżeć.Ruth lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Nika - trudno powiedzieć. Ja miałam spore bóle macicy i jajowodów w pierwszych tygodniach. Poza sennością, to były pierwsze objawy. Ja byłam spokojna, bo mi przepowiedziała lekarz, że po HSG będę mieć albo masakryczny pierwszy okres, albo właśnie takie bóle podbrzusza jeśli będę w ciąży.
Chciałabym Ci cokolwiek mądrego doradzić, ale tu chyba rzeczywiście najlepiej poczekać. Ile jeszcze? 12 dni do USG? -
Cała noc miałam do d...
Czekamy !!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
StaraczkaNika wrote:Dziewczyny, czy uczucie ciężaru na macicy jest normalne (7 tc)? Czuję, jakby na podbrzuszu leżało mi coś ciężkiego, kiedy leżę.
Do wczoraj jakoś się trzymałam po tej wtorkowej wizycie, a teraz znowu zaczynam ryczeć po kątach i mam złe przeczucia.
Ja tak mam od tygodnia czuję "macicę" jak cegłę.
Może przejdz się na USG w środę, czawartek ?
Ja powiem ze swojej strony chcę wiedzieć przed świętami czy wszystko ok czy nie mam czym się chwalić przed rodziną w świeta Ja raczej z tych bardzo twardo stąpających po ziemi.
Limit nieszczęść na grudzień wyczerpany. Też cały czas jestem myślami z Aksamitną i Admiralką.
Jeszcze przed świętami pogrzeb , ja byłam raz na takim pogrzebie i nigy więcej nie chce w czymś takim uczestniczyć. Innaczej jak umiera wiekowa osoba niż idziesz za małą białą trumieńką ehhhh Już oczywiście ryczę ....
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Justyna - też mi się w ciąży śniło, że piłam alkohol i dopiero jak wypiłam to uświadamiałam sobie, że przecież w ciąży jestem.
Albo kilka razy miałam sen, że kompletnie zapomniałam o dziecku i kilka dni go nie karmiłam.. :p
Lusesita - na kciuki już chyba za późno, bo już po 10, ale pewnie jest wszystko Oki -
Ja juz po wizycie i ani troche spokojniejsza nie jestem.
Usg mi nie robiła bo w poniedziałek u niej prywatnie na polowlowym byłam.
Spisała sobie wyniki, powiedziałam jej o wszystkim, a ona że to raczej nie infekcja bo Macmiror bralam. Dala mi Luteine dopochwowo na noc i nie zbadala na fotelu.
Masakra. Wcale się nie uspokoilam. -
mi88 wrote:Lusesita, może umów się jeszcze na szybko do kogoś? Zawsze to lepiej skonsultować, jeśli nie ufasz zaangażowaniu lekarza (patrz: ja wczoraj).
Poczekam jeszcze i zobaczę czy ta Luteina da jakieś efekty.
Jak dalej coś będzie nie tak to na 100% pójdę gdzieś to skonsultować.