X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena Ty tez niebawem będziesz! Jak nie naturalnie to inaczej, ale będziesz :)

Morisek nie wiem czemu akurat wiesiołka (choć podobno jest zdrowy dla kotów), ale ona ogólnie ma dziwne upodobania kulinarne - lody, czekolada, słodkie kluski, dżem, olej z patelni, herbata itp ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:49

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka, strasznie mi przykro, następny majowy cykl będzie Twój kochana :)

Kena, kiedyś to ja chciałam zostać nauczycielką, ale po tym jak często opisujesz swoją pracę to ja dziękuję. Podziwiam Cię, bo to trzeba być mega cierpliwym i w ogóle dużo by tu pisać :*

Kukułka, oby to było to! ja bym powtórzyła test :)

Mój kot na szczęście zadowala się jeszcze mlekiem i dopiero zaczyna wcinać jakąś mokrą karmę, ale miałam kiedyś koteczkę która ubóstwiała świeże ogórki i inne warzywa, cukierki, czekoladę, pewnie jakby mogła to by weganką została :D

Dziewczyny, takie może nawet głupie pytanie...od pięciu dni temperatura jak na mnie podskoczyła do góry że hoho, a dzisiaj spadła aż o 2? eeeee? dlaczego tak?

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tylko mleko specjalne dla kociąt albo kozie!

f2w3sek2i28gayyb.png

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - to dobrze, że dziś spadła - bo teraz już będzie się tylko pięła do góry :D
    i tak jak aagaatka pisze (choć moja kotka uwielbia mleko od krowy) to nie powinno się go kotom dawać...

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam odprowadzić rower do serwisu, do pepco polować na 2 deskę szklaną (nie ma wciąż, chlip), wiedzialam ze po coś miałam iść do rossmana.. za cholere przez całą drogę nie mogłam sobie przypomnieć po co.. w drodze powrotnej też nie. Wróciłam do domu, usiadłam na łóżku i co? Olśnienie.. kuźwa ja i ta moja skleroza..

Kena, ja po przejściu przez osiedle mam już doła - same matki z dziećmi albo dopiero brzuchami.. ech

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Ja w tym cyklu nie mierze bo nie widzę sensu. Ze tak to ujmę, pierdziele to.

kamka a co Ci lekarz mówil, bo przecież Ty kiedyś betę mialas pozytywna i testy tez. Co on na to?
    w sumie to stwierdziła że musiały sie hormony poprzestawiać dlatego zmieniłam gina i teraz ten nowy na podstawie wykresów kazał mi 2 mc pilnować temp i mierzyć a w przyszłym cyklu zaczynamy badania...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zmiane przeważyło hasło że jestem młoda i jeszcze mam czas na dzieci...:/

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Ana tylko mleko specjalne dla kociąt albo kozie!

Wieeeem <3

• niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka u mnie w pepco pelno tych desek szklanych:) tez bylam w rossmanie po podklad, a ze od dzisiaj -49% to wszystkie baby sie tam bily prawie, ja wzielam pierwszy lepszy, byleby dobry odcien i do kasy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    Ana - to dobrze, że dziś spadła - bo teraz już będzie się tylko pięła do góry :D
    i tak jak aagaatka pisze (choć moja kotka uwielbia mleko od krowy) to nie powinno się go kotom dawać...

Ja jej kupiłam mleko dla niemowląt...bebiko, jadła jak szalona. Później przeczytałam że w skład tego mleka wchodzi laktoza. Na szczęście przerzuciliśmy się na takie dla małych kociąt.

Mam nadzieję że temperatura pójdzie w górę, bo jak nie to się obrażam na swoje jajniki i termometr :D

9705336786c4eb94m.jpg

0556784448d4b4f6m.jpg

0bf091c81ea84794m.jpg

Wybaczcie że zaśmiecam forum, ale nie mogłam się powstrzymać :D

kr0pka, Morisek28, Kena1983, Nymeria lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam sobie przed chwila test ovu tak o dla picu bo przeciez kupilam ich az 30szt:) no i druga kreska juz prawie taka sama jak kontrolna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, kiedyś jak widziałam kobiety z brzuchami albo wózkami, to w myślach mówiłam sobie...jak dobrze że ja nie muszę jeszcze się w to bawić. Teraz wszędzie widzę kobiety spacerujące z pociechami. Dziwne uczucie, czuję się taka niepełna. To dopiero 8 cykl, więc pocieszam się że pewnie już niedługo :)

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ta kicia to chodząca rozkosz :)

AnaAna lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja też mniej więcej tyle kupiłam, zrobiłam chyba z 10 już w tym cyklu i ani razu kreski nie były takie same :( Nie wiem czy po prostu coś źle robiłam czy jak...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropos kotów

mój kocur to koneser szarlotki i murzynka... sernikiem też nie wzgardzi...

Parę lat temu na Wielkanoc, zostawiliśmy talerz z ciastami na stole... no i ktoś bez pytania zeżarł ostatnie kawałki szarlotki...

Po przeprowadzeniu śledztwa wyszło że to mój kocur Pirat...

Potem był wielokrotnie łapany na gorącym uczynku... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:15

AnaAna, Morisek28, Kena1983 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaAna wrote:
    Dominika, ja też mniej więcej tyle kupiłam, zrobiłam chyba z 10 już w tym cyklu i ani razu kreski nie były takie same :( Nie wiem czy po prostu coś źle robiłam czy jak...

forum nie zaśmiecasz, szczególnie nie taką słodkością :)

Może tak jak wcześniej chyba Morisek pisała - za dużo pijesz przed?
    Ja będę miala ten problem teraz, bo jak robi się ciepło to będę pochłaniać hektolitry wody i boje się, że w ogóle nie będzie wychodził.

Dominika a u mnie właśnie od kilku dni nie ma żadnej :( i żałuję, że nie kupiłam od razu 2 wzorów

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...kropka, jeśli był skok temperatury to możliwe że owulacja była?

Idę ogarnąć mieszkanie, bo tylko siedzę i bąki zbijam.

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeee morisku brudne majtki to nic:) u nas co sie dzieje to jest paranoja, pampersy, ludzkie odchody(pewnie dziecka) wytarte skarpetką w przymierzalni...

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa-dominika wrote:
    łeee morisku brudne majtki to nic:) u nas co sie dzieje to jest paranoja, pampersy, ludzkie odchody(pewnie dziecka) wytarte skarpetką w przymierzalni...
    ooo mój Boże.. masakra.. :/

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracujac w sklepie od roku zmienilam diametralnie zdanie o ludziach, oczywiscie nie o wszystkich:) no ale co zrobic tak juz jest niestety

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ