X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:31

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa witaj w klubie... właścicieli tych wredot...:P

2020 :)
    2023 :)
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moje tsh jest do bani 3,20 a w dodatku mój internista nie chciał mi dać skierowania do endokrynologa bo przecież tsh mieści się w normie. Aaaaa!!!!!!! Pozostaje mi zrobić uzupełniające wyniki ft3 i 4, anty-tpo, anty-tg i pójść prywatnie. Na ch** płaci się te składki do nfz-tu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mialam jutro testować a nawet testu nie kupiłam. Jestem tak śpiąca ze sie boje spac...

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Z sosnowca jestem:-)
    O kurcze to nie wiedzialam (albo zapom nialam? :D) wazka tez sosno:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Arturowa witaj w klubie... właścicieli tych wredot...:P
    Ej ja mam juz w tej chwili 7 kota a tak naprawde pierwsza kotke :D w domu rodzinnym mielismy najpierw jednego, potem na raz 3 potem dwa trzeba bylo uspic i znow dwa sie przypaletaly a potem sie wyprowadzilam i wzielam kotke pierwszy raz :D wiec to moj 7 KOT a jak liczyc takiego ktorego nie pamietam to 8 :D

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, to rzeczywiście jakaś menda, choć u mnie w okolicy też już niechętnie dają, nawet Ci co prywatnie przyjmują. Ja dostałam teraz odrazu, choć jeszcze maleństwa nie było widać ba usg, ale dlatego że wcześniej poronilam 3 razy i teraz ciąża jest traktowana jako zagrożona, tak gin powiedział. Dostałam wraz z kartą takie wskazania dla informacji gdybym nie daj Boże musiała jechac do szpitala. Sama się zdziwiłam, bo wczesniej poprzedni lekarz nic takiego nie dał,a co dopiero L4 ... Nawet po drugim poronieniu przy trzeciej ciazy gin nie chciał nic dawać i z wielka łachą dostałam duphaston, tak profilaktycznie!!!
    Obecny lekarz jest inny, bardziej wyrozumiały i bardzo się angażuje w ciaze. Kiedys mi powiedział, że ja z mezem jestesmy od tego, zeby zajsc w ciaze, a on od tego zeby ja utrzymać. Jak tylko sie dowiedział , ze test wyszedł pozytywny i beta tez to zaraz po swoim urlopie kazał przyjeżdzać, bo chciał szybko działać :) A o L4 nie musiałam sie nawet prosic, sam powiedział, ze mam sie oszczędzać i wypoczywać. Wiedział, że mam stresująca prace, że w pracy przewija sie bardzo dużo ludzi i bardzo łatwo o jakies zarazki, bakterie, wirusy itp. Poza tym dojeżdżam 40km i nie chciał, żebym musiała codziennie ganiać. Jest jak tato, bardzo sie martwi. Mógłby podac sobie rękę z moim mezem :) obydwaj sie przejmują i ja rowniez. Staram sie nie martwić , ale czasem dopada mnie ogromny strach... Boje sie kolejnej straty, nie wiem czy bym to wytrzymała ... Nie wyobrażam sobie tego i nie chce. Bardzo mocno wierze w to, że sie uda i będziemy mieli upragnione dziecko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 21:28

ciri22 lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Ja ide teraz 6 tylko zeby l4 dostac bo jak nir to bym szla kolo 20...
    ja mam regularna wizyte jeszcze 10 tego... ale cos czuje ze powie ze nie da wiec szukam juz teraz innego lekarza.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Tak Ajka, mamy kota :D
    Klaudia, co do fryzjera z Lublina ja kojarzę tylko z ul 3 maja bo byłam tam raz i wyszłam bardzo zadowolona ;)

Możesz jeszcze napisać do naszej Mirabelki, ona pewnie się lepiej orientuje :)
    A to bylas na fryzurze czy cos innego? I ile placilas?

Rafaello do endo nie prywatnie sa takie kolejki ze i tak chyba lepiej prywatnie;) ja mialam 4 i stwierdzilam ze nie bede czekać na darmowa wizytę

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ty się nie zastanawiaj tylko zmieniaj tego lekarza

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O dzieki kochane jestescie :* Mam troche czasu by znalezc innego lekarza. Ale on mi dzis probowal wmowic ze moje plamienia ktore czasem u mnie wystepuja sa z odbytu... o.O noo kurde chyba wiem gdzie mam odbyt i kiedy mam plamienie z niego...

Hah, powiem Ci szczerze, że a propos mojego plamienia dzisiejszego to ja mam wrażenie, że to właśnie coś tam na rzeczy :P mimo, że wiem co gdzie mam :P u mnie chyba coś tam nie halo, no ale to nie na to forum problem ;) muszę się w ońcu do lekarza przejść cholera bo to nie pierwszy raz.

A o gina zapytam bo widziałam mawet na jej L4 bo dostarczałam do pracy ale no wypadło mi z głowy

ciri22 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mnie tez sie zdarzaja plamienia z odbytu przez to ze mam straszne problemy jelitowe od lat ale jak paluch za przeproszeniem do pochwy wkladam i jest we krwi to chyba wiadomoskad jest plamienie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja w ciąże jak zaszlam ta stymulowaną to tez mialam incydent z plamieniem.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

No tak, wtedy wiadomo skąd :D

No moja Babcia zmarła na raka jelita więc u mnie cokolwiek co tam się dzieje to panika.. moja matka od lat ma problemy, miała robić kolonoskopie, raz prawie ze stołu uciekła, teraz miesiąc temu też w końcu nie zrobiła i boję się, żeby tfu odpukać potem się nie skończyło jak u babci.

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz bole brzucha przy tym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ze Twoja Babcia zmarła z powodu choroby

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech pomysli ze to lepsze niz gastroskopia... U mnie ojciec ma zylaki odbytu ja tez od lat mam problemy z wyproznianiem sie do tego jeszcze lubie ostre to nie sprzyja i juz kilka razy widzialam ze mialam taki sluz i plamienie z tamtych okolic ale w ciazy to wiecie panika wiec mozna sprawdzic skad to leci.... Eh... Mam czas bede szukac lekarza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziesz rodzic przez cc jak masz hemiroidy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciotka tez ma i dwojka dzieci sn rodzila wiec nie dam sie pokroic jesli inych wskazan nie bedzie.
    Tylko lewatywki trzeba miec zrobione i brac na wzmocnienie naczyn witaminy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty nie patrz na ciotkę, wiesz jaka siła parcia jest? Ja w życiu nie mialam a po porodzie usiąść nie mogłam. Jak masz dodatkowo z jelitami problem to wszystko na to wskazuje ze cc

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ