Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja tu tak chwilowo chciałam Arturowej napisać że ma info na meskim wyniki nie sa tragiczne wiec głowa do góry
przy okazji przeczytałam info o Waszej koleżance Karmelku - bardzo mi przykroaz ie pomodle dziś za Was
tak czytam że nei został znaleziony powdo poprzednich strat moze to komous pomoze kilka badan któe pomogły mojej kolezance w znalezieniu problemu dlaczego roniła max do 9 tyg - oprócz kariotypów meza i jej bo te mieli na wstepie robione (może to cos pomoze )
"Z badań które można zrobić i samemu zinterpretowac bez pomocy immunologa to:
allo MLR ( wynik powinien byc min. 40%) - dotyczy to tylko kobiet które były już w ciąży nawet kilkutygodniowej, jeśli ktoś nie był w ciązy to chyba nie ma sensu robić tego badania. Jeśli to badanie wyjdzie poniżej 40% to robi się test cytotoksyczny lub mikrocytotoksyczny ( różnie się to nazywa) - na oba te badania nalezy się zgłosić z partnerem.
Nastepne badanie które można samemu zinterpretować to komórki NK ( Natiral Killer) - ja robiłam to w badaniu pod nazwą LIMFOCYTY i ICH SUBPOPULACJE ( były tam bodane m.in limfocyty T i B, ale czasem mozna tez samo to NK zrobić - wyjdzie taniej.
Są jeszcze inne badania, ale tu bez pomocy interpretacji immunologa się ie obędzie. Dotyczy np badania: CYTOKINY oraz KIR ( mi ich wyniki nic nie mówiły, dopiero immunolog mi powiedział czy ok, czy nie).
Oczywiście moŻna tez zrobić przeciwciiałą przeciwjajnikowe, przeciwłożyskowe, prrzeciw otoczce przejrzystej.
Te wszystkie badania powyżej to raczej tylko w specjalistycznym labie, których jest tylko kilka w Polsce ( w Diagnostyce np ich się nie zrobi) .
Jeśli kobieta nie ma dziecka z normlanej bezproblemowej ciąży to warto też zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy http://www.diag.pl/fileadmin/banery/ulo ... PIDOWE.pdf i zakrzepicę http://www.pakiety.diag.pl/nadkrzepliwosci_krwi,45.html , szczególnie badania na mutacje genEtyczne: czynnik V Leiden, Mutacja 20210G-A genu protrombiny, mutacja genu MTHFR C677T i A1298C. Warto tez zrobić ANA ( żeby nie tracić czasu najlepiej od razu zrobić ANA2)"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 13:29
arturowa lubi tę wiadomość
-
Cześć, wrociłam już do domu. Czytam, a tu takie smutne wieści. Karmelku, trzymaj się...dobrze, że są z Toba bliscy i Cie wspierają - to najważniejsze. Ja trzymam kciuki, żeby jednak wszystko się ułożyło..Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Artuowa
dobrze kojarzę, że Ty na kajakach jesteś? To następnym razem taki mały tip - żeby Ci się rzeczy nie potopiły to doczepiaj "makaron piankowy" taki wiesz, jak do nauki pływania http://futraspecjalnejtroski.pl/wp-content/uploads/2015/07/Bez-tytu%C5%82u.png
A z tymi zębami w sumie może być i racja.. skoro od niewyleczonych zębów można mieć problemy z sercem itp, w końcu caly organizm zatruwa -
Heh.. a ja właśnie wstałam.. padłam nad magisterką.. ale jakoś te 1,5h snnu nie czuję, żeby mi pomogło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 14:08
-
Hej dziewczyny. U mnie chyba wczoraj wieczorem albo dzisiaj w nocy byla owu bo bolały jajniki i ja lasa na meza i on mnie tez molestowal fest
TeraZ czekam az of przesunie owu i czekam na testowanie. W tym miesiacu zachodze! Jest to w sumie 9 cykl starań 9 tez trwa ciaza do tego miesiac urodzin moich i meza wiec nie ma opcji!aaagaaatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niewazne jaka decyzje podejmiesz wazne zebys Ty sie z nią dobrze czula! Przemysl wszystkie za i przeciw i nie podejmuj decyzji jezeli nie bedziesz wystarczająco pewna:)
Ajka, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Klaudia, idziemy łeb w łeb:-) ja też chyba dziś miałam owu. Co prawda liczę, że u mnie z tymi urodzinami się nie sprawdzi, bo dopiero mam w marcu;-)
Arturowa, wspolczuje, choć tez mnie rozbawiła Twoja przygodaJa niedawno utopilam swój telefon w sedesie:-P
Morisek, trudna decyzja, ale na pewno warta przemyślenia...Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Morisku Klaudia N. ma racje... w takim przypadku z resztą chyba az tak nie goni Cię czas...
Też uznałam że muszę się porządnie wziąć za siebie, skoro aktualnie ciąży brak na horyzoncie to zaczęłam sie na powaznie odchudzac...(dzis dzień 5)
Marsze świetna rzecz... moim zdaniem duzo lepsza niz bieganie, bo nie obciąża się stawów...2020
2023 -
Dziewczyny stres mnie zlapal byla u mnie kumpela 2 dni starsza ciaze ma a juz jej brzuch widac mowi ze maluch sie rusza bo jej bulgocze w brzuchu a u mnie zero objawow brzucha nie ma waga w miejscu stoi... Boje sie czy wszystko w porzadku...
-
Trochę rower albo właśnie marsze... ale jeszcze się nie rozkręciłam... więc na razie głównie dieta około 1250 kcal... jak będe więcej ćwiczyć to zwiększe do 1500 kcal...
Sama układam... żeby mniej więcej ilosc różnych produktów zgadzała się z zaleceniami dietetycznymi...
Może nie jest to idealne, ale ja przy wyższej ilości kcal nie chudnę...
Jakbys chciała to mam diete od dietetyczki - na około 1500 kcal... moge podesłać...2020
2023 -
kamka wrote:Dziewczyny stres mnie zlapal byla u mnie kumpela 2 dni starsza ciaze ma a juz jej brzuch widac mowi ze maluch sie rusza bo jej bulgocze w brzuchu a u mnie zero objawow brzucha nie ma waga w miejscu stoi... Boje sie czy wszystko w porzadku...
No ja tam nie wiem, ale kiedy odwiedzałam kumpele w ciązy już dośc dawno temu to ona właśnie tego dnia pierwsze ruchy poczuła (dlatego zapamietałam)... ale była w znacznie późniejszej ciązy 16-17 tydzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 19:16
2020
2023